Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italië behaalt hoognodige zege op Oekraïne en mag nog hopen op EK-kwalificatie

Laatste update:

Italië heeft dinsdagavond een broodnodige overwinning behaald door met 2-1 te winnen van Oekraïne. De ploeg van Luciano Spalleti stond er voor de wedstrijd slecht voor in groep C van de EK-kwalificatie, maar kan door de zege weer ademhalen. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt, in een wedstrijd die veelal werd gecontroleerd door de Italianen.

In zijn tweede wedstrijd als bondscoach koos Spalletti ervoor om zijn elftal flink te wijzigen. Zaterdagavond werd teleurstellend gelijkgespeeld tegen Noord-Macedonië (1-1) en dus achtte de voormalig Napoli-trainer het nodig om zijn opstelling om te gooien. Onder meer Ciro Immobile en Sandro Tonali verloren hun basisplaats. Zij werden vervangen door respectievelijk Giacomo Raspadori en Davide Frattesi. Voor Oekraïne was er na het verrassende gelijkspel tegen Engeland (1-1) weinig reden tot wijzigingen in de opstelling. Wel moest Chelsea-buitenspeler Mykhaylo Mudryk tegen Italië genoegen nemen met een plekje op de reservebank, terwijl hij tegen de Engelsen nog aan de aftrap verscheen.

In de eerste helft nam Italië al snel afstand van Oekraïne. Na ruim tien minuten spelen snoepte Mattia Zaccagni de bal af van Taras Stepanenko, waarna de Italiaanse buitenspeler aflegde op Frattesi. De Inter-middenvelder kon vervolgens binnenschieten: 1-0. Diezelfde Frattesi mocht ook de marge verdubbelen. Na een mislukt afstandschot kwam de bal in de kluts voor de voeten van Frattesi en hij werkte van dichtbij binnen: 2-0. Nog voor het einde van de eerste 45 minuten deed Oekraïne iets terug. Eerst wist Gianluigi Donnarumma nog knap te redden op de inzet van Andriy Yarmolenko, maar via een Italiaanse verdediger kwam de bal wederom voor de voeten van de aanvaller, die ditmaal voor een leeg doel kon inschieten: 2-1.

In de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Door de overwinning komt Italië op de tweede plek in groep E van de EK-kwalificatie, met zeven punten uit vier wedstrijden. Daarnaast hebben de Italianen een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. Engeland staat bovenaan met dertien punten en lijkt zeker van kwalificatie, terwijl Oekraïne de derde plek bezet met evenveel punten als Italië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou leuk zijn als Italië zich weet te plaatsen! Super leuke tallentjes/spelers

12 september 2023 om 23:02

Triest dat we zover zijn dat het blijkbaar een prestatie is.. maar Italië heeft het aan zichzelf te danken. Ze hadden afgelopen jaren eens een goede trainer aanstellen, hopelijk is Spaletti de juiste. Aan mentaliteit zou het niet moeten liggen, als ik de namen als Di Marco,Tonali,Barella etc zie, die vechten altijd voor hun tenue op het veld. Kwaliteit is ook niet dramatisch; Keeper tot aan het middenveld is gewoon top! Alleen aanvallend komt er bij Italië maar weinig door. Althans niet echte topspelers, behalve Chiesa

Hopelijk een signaal aan Inzaghi dat Frattesi dringend de voorkeur moet krijgen op Mkhitaryan. Wat eigenlijk al gezegd kon worden na de voorbereiding voor Frattesi, want daarin maakte die ook al zijn goaltjes.

Duidelijke verbetering vandaag. Middenveld draaide prima. Dimarco helaas met een slechte pot. Terwijl die bij Inter normaal wel een hoog niveau haalt.
Aanvallend is er nog wel veel te doen. Nog onduidelijk wie hier de kar gaat trekken. Daar kwam vandaag weinig vanaf.

Als deze lijn wordt doorgezet plaatst Italië zich zeker voor het EK. Heb wel vertrouwen in Spaletti.

Ik hoop zo dat Spaletti Italië over dat dode punt heen helpt, Italië is een land wat zich eigenlijk altijd hoort te plaatsen voor de eindrondes. De start is oke, misschien zelfs wel veelbelovend. Hoge ogen gooien op het EK moet het doel zijn!

12 september 2023 om 23:42

2 wks gemist maar wel het vorige ek gewonnen,zou er als nederland voor kiezen..

“Mag hopen…”? Ze hebben het gewoon in eigen hand met nog een wedstrijd te gaan kunnen ze gewoon op 10 punten komen, of te wel net zoals ons. OT: bewonder de passie van de Italianen altijd, sterk toernooi land ook en ze staan wat mij betreft al met 0,5 punt voor bij het zingen van hun volkslied 😁.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren