Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

17-jarige bezorgt Mark van Bommel en Antwerp plek in Champions Play-offs

Laatste update:

Royal Antwerp FC heeft zich zaterdagmiddag weten te plaatsen voor de Champions' Play-offs van de Jupiler Pro League. Het team van trainer Mark van Bommel moest winnen op bezoek bij KV Kortrijk om zeker te zijn van een plekje bij de eerste zes op de reguliere ranglijst van de Belgische competitie, en deed dat ook: 0-1. Het enige doelpunt kwam op naam van George Ilenikhena.

In België nemen alle teams het in de reguliere competitie twee keer tegen elkaar op. Daarna wordt de ranglijst in drie groepen verdeeld.

De nummers 1 tot en met 6 spelen in een individuele competitie om het kampioenschap, de nummers 7 tot en met 12 om Europees voetbal en de nummers 13 tot en met 16 strijden tegen degradatie.

Antwerp kon vóór zaterdag in theorie nog buiten de top zes eindigen, al was die kans erg klein. Het gat met nummer 7 KRC Genk was vijf punten, met nog twee duels te gaan.

Als de ploeg van Van Bommel op bezoek bij hekkensluiter Kortrijk echter zou winnen, zouden de Champions' Play-offs definitief binnen zijn. Dat lukte, met dank aan Ilenikhena.

De zeventienjarige spits knalde een lage voorzet van voormalig sc Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke na een half uur fraai in de kruising. Dat bleek ook de enige goal van de wedstrijd.

Bij Antwerp stonden Jurgen Ekkelenkamp, Owen Wijndal en voormalig Ajacied Toby Alderweireld overigens in de basis. Gyrano Kerk begon op de bank, Vincent Janssen ontbrak omdat hij niet helemaal fit was.

Over drie weken starten de Champions' Play-offs. Behalve Antwerp hebben ook Union Sint-Gillis en RSC Anderlecht zich daar al voor weten te plaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ilenikhena is een enorme topper in wording. Scoorde al de winnende tegen Barca in de CL.

Heeft niet voor niets als zestienjarige Antwerp al 5 miljoen gekost. Dit is een jongen die zonder angst speelt, erg charismatisch. Staat nu al bijna op 15 goals in zijn eerste profseizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren