Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje-spits Emanuel Emegha sprak met Nederlandse topclub: ‘Het is goed zo’

Laatste update:

Emanuel Emegha heeft afgelopen zomer contact gehad met een Nederlandse topclub, zo onthult de 21-jarige aanvaller van Jong Oranje in een uitgebreid interview met Voetbal International. De Haagse spits zelf zag het wel zitten om terug te keren naar de Eredivisie, maar zijn zaakwaarnemer geloofde niet in het verhaal van de niet bij naam genoemde geïnteresseerde club.

Na een goed seizoen bij Sturm Graz in Oostenrijk telde Strasbourg afgelopen zomer liefst 13 miljoen euro neer om Emegha tot 2028 in te lijven. Bij Racing is de Nederlandse jeugdinternational dit seizoen een vaste basisspeler onder Patrick Vieira. In 25 officiële wedstrijden namens Strasbourg was Emegha goed voor 8 doelpunten en 2 assists.

Volgens journalist Süleyman Öztürk moest Emegha hardop lachen toen hij een vraag kreeg over interesse van Nederlandse topclubs. “Ik wil geen verhaal de wereld in helpen. Het is goed zo.” Vervolgens erkende de spits wel dat hij contact heeft gehad met een grote club uit zijn geboorteland. “Ja, ik geloofde wel in het verhaal, maar mijn zaakwaarnemer niet. En hij heeft he-le-maal gelijk gekregen. He-le-maal.”

Met welke club Emegha heeft gesproken blijft vooralsnog onduidelijk. Het Oostenrijkse Laola 1 linkte de rechtspoot begin juli wel aan Feyenoord. Emegha wordt vertegenwoordigd door zaakwaarnemerskantoor Prime11, dat voornamelijk jeugdspelers van de Rotterdamse club onder contract heeft staan.

Emegha legt uit waarom hij uiteindelijk voor Strasbourg heeft gekozen. Volgens de aanvaller met Nigeriaanse roots heeft zijn besluit niets te maken met de samenwerking die de Franse club met Chelsea heeft. “Mijn keuze was vooral gebaseerd op de trainer. Ik ben niet naar Strasbourg gegaan vanwege Chelsea. Ze hebben de mogelijkheid om mij te kopen, maar als Arsenal interesse toont, kan ik ook gewoon naar Arsenal gaan. Voor mij maakt het helemaal niet uit.”

Emegha heeft geen plan uitgestippeld voor de toekomst. “Ik heb geleerd dat je weinig controle hebt over wat er gebeurt. Als ik nu twintig doelpunten maak en een club biedt Strasbourg vijftig miljoen, dan zullen ze me laten gaan. Dan zullen ze me verkopen. Dat geld kunnen ze goed gebruiken en dan ben ik een goede investering geweest.” Volgens Transfermarkt is Emegha momenteel nog steeds rond de 12 miljoen euro waard.

“Ik heb niet alles in eigen hand. Wat ik wel onder controle heb, zijn mijn prestaties op het veld, mijn vermogen om doelpunten te maken, assists te leveren. Dat is het enige waar ik invloed op kan uitoefenen”, besluit Emegha.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is toch gewoon Ajax. Van alle topclubs is het alleen bij Ajax helemaal niets geworden. Als zijn zaakwaarnemer er dan niet in geloofde en helemaal gelijk heeft gekregen dan is een + een twee. Feyenoord heeft gewoon een goed seizoen en staan stabiel 2e. Ook nog europees wat leuke resultaten en hoogstwaarschijnlijk bekerwinst. PSV staat stabiel eerste en steven af op een ongeslagen kampioenschap. Blijft Ajax over.

28 maart 2024 om 14:21

Dat hangt van het verhaal af natuurlijk.
Als het verhaal was dat je als vervanger van Danilo best je kansen zou krijgen tegen Gimenez dan en die zaakwaarnemer geloofde dat niet is het ook helemaal uitgekomen.

28 maart 2024 om 14:34

Dit is natuurlijk dom giswerk, maar ik denk dat het in het artikel al genoemde Feyenoord degene was die interesse toonde. Mislintat was helemaal niet bezig met dat soort spelers en volgens mij waren Akpom en Mikautadze absoluut geen B-keus voor hem. PSV zat ook al vrij vroeg in de transferperiode achter Pepi aan die uiteindelijk hun eerste keus was. Feyenoord zat in het begin van de transferperiode ook achter Pepi aan, maar zij visten uiteindelijk achter het net en moesten dus schakelen in hun zoektocht naar een vervanger voor Danilo.

Dat lijkt me dan ook de reden waarom zijn zaakwaarnemer 'helemaal niet in het verhaal geloofde'; hij zou bij alle Nederlandse topclubs tweede spits worden achter Brobbey, Luuk, of Gimenez. Bij Feyenoord was dat afgelopen zomer echter by far het meest duidelijk omdat Gimenez sinds januari 2023 ongeveer helemaal los was en dit het seizoen zou worden waar Gimenez zou gaan knallen, terwijl zowel Brobbey en Luuk er allebei een minder seizoen op hadden zitten waardoor hun positie als eerste spits eventueel nog wel aan het wankelen gebracht kon worden.

Ik denk ook dat de reden dat hij zegt dat zijn zaakwaarnemer helemaal gelijk heeft gehad niet zozeer de algehele sportieve prestaties van één van die clubs is, maar dat hij vooral refereert naar het aantal speelminuten wat Ueda gekregen heeft bij Feyenoord (en hoe, als tweede spits in de laatste tien minuten in een soort 4-2-4 is ook niet het). Wat ik nu aan het doen ben is overigens ook gewoon speculeren natuurlijk

28 maart 2024 om 14:41

@psvmanunited

Dat Ueda zo weinig speelminuten kreeg, ligt ook volledig aan zijn prestaties op het veld en tijdens de training. Als hij goed had gepresteerd, zou hij veel vaker minuten hebben gekregen. Dat gebeurde bij zijn voorgangers namelijk ook. Die jongen gaat straks gewoon onder de 5 doelpunten eindigen en dat is dramatisch voor een spits van 10 miljoen.

Die jongen is helaas gewoon een dure mismatch gebleken en het zou me niet verbazen als hij deze zomer mag vertrekken. Emegha lijkt me een goede vervanger...

28 maart 2024 om 15:24

Ik kijk natuurlijk een stuk minder Feyenoord dan jij dus je zal ongetwijfeld gelijk hebben, maar ook als Ueda het wel goed had gedaan had hij nog steeds bijna geen minuten gemaakt toch? Gimenez moet de transferklapper worden van de zomer (denk ik) en was wel zo ongekend op schot de eerste seizoenshelft dat ook een goed presterende spits daar niet tussen gekomen was.

Overigens denk ik inderdaad ook niet dat Ueda en Feyenoord een lang huwelijk wordt, maar als Feyenoord het aankoopbedrag volledig terug zal willen zien zal hij volgend jaar toch echt moeten blijven en er toch wel tien maken in de Eredivisie, anders gaat geen enkele club zich daar aan branden denk ik.

28 maart 2024 om 16:09

De afgelopen jaren viel de reservespits elke wedstrijd wel in.
Of dat nu Linssen was toen Dessers eerste keuze was of andersom. Of dat het Danilo voor Gimenez en vice versa was.

Die invallers hadden altijd een impact en wisten vanaf de bank te zorgen voor goals of assists. Droegen ze niets bij aan de score, waren ze in ieder geval voetballend gewoon prima. Bij Ueda lukt het eigenlijk allemaal niet. Voetballend komt hij niet mee en bijdragen aan de score doet hij ook nauwelijks. Ik hoop echt dat hij na die goal in Heerenveen los is.

Het aankoopbedrag terugzien wordt inderdaad bijzonder lastig. Scheelt wel dat we dan niet ook nog eens 20% doorverkoop moeten betalen aan Brugge.

Wacht even hoor, dit is toch die gozer die enkele weken terug nog een interview heeft afgelegd waarin hij kritisch was op de Nederlandse competitie?! Dat er voor types zoals hem geen plek is in de Eredivisie. En dan nu zeggen dat er interesse was én welwillend tegenover een transfer naar de top staat. Als je echt overtuigd bent van je mening, dan ga je toch niet voor een club spelen waar een spelsysteem gehanteerd wordt waarin je niet tot je recht komt?

Zou op zich wel een goeie zijn voor Feyenoord, echter niet meer te betalen waarschijnlijk. Kan me nog herrineren dat hij tegen Feyenoord goed speelde. Maar zou me ook niet verbazen als ze dus afgelopen zomer contact hebben gehad al

29 maart 2024 om 02:57

8 goals in 25 wedstrijden
Bij Jong Oranje vind ik hem ook een stuk minder dan bijv. Ohio.

Doe mij maar Dallinga dan als er iemand vanuit Frankrijk moet komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren