Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Jordan Henderson is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij Ajax’

Laatste update:

De toekomst van Jordan Henderson bij Ajax is erg onzeker, zo melden The Athletic en Voetbal International vrijdagmiddag. Het mislopen van de Champions League - en mogelijk ook de Europa League - is een fikse financiële klap voor de Amsterdammers, waardoor het wellicht afscheid zal willen nemen van enkele grootverdieners. Ook wordt de samenwerking met de Engelsman vooralsnog beschreven als ‘ongelukkig’.

Henderson kwam in de winter transfervrij naar Ajax na een mislukt avontuur in Saudi-Arabië. In Amsterdam behoort de 33-jarige Engelsman tot de absolute grootverdieners. Daardoor is een langer verblijf van Henderson in de Johan Cruijff ArenA plots onzeker geworden, daar Ajax komend seizoen minder sportieve inkomsten zal genereren dan verwacht.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Amsterdammers staan namelijk momenteel op de vijfde plaats in de Eredivisie, wat aan het eind van het seizoen recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Europa League. Het behalen van Champions League-voetbal voor volgend jaar is uitgesloten.

Henderson is bij Ajax zeer geliefd en het bestuur zal hem dan ook niet willen laten gaan, maar de Engelsman moet in deze fase van zijn loopbaan ook aan zichzelf denken. Hij wil ontwikkelen en presteren. De afgelopen maanden hebben hem daarom aan het twijfelen gebracht over zijn toekomst, zo meldt VI. Het is de vraag hoever Ajax wil gaan om Henderson binnenboord te houden, daar een vertrek veel financiële ruimte zal geven.

Volgens VI heeft het niet alleen te maken met het gebrek aan kwaliteit op het veld, maar ook met de mentaliteit van medespelers en het gebrek aan een topsportcultuur in Amsterdam. Ook de prestaties van Henderson zijn vooralsnog teleurstellend, waardoor de samenwerking vooralsnog wordt beschreven als ‘ongelukkig’.

Ajax wil ondertussen zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen aanstellen. Die keuze zal ook invloed hebben op de beslissing van Henderson, die er geen geheim van heeft gemaakt graag landgenoot Graham Potter te zien komen.

Echter meldde De Telegraaf vrijdagochtend dat een akkoord tussen Ajax en Potter ver weg is en dat Francesco Farioli nu de beste papieren heeft om hoofdtrainer te worden in Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mag zelf ook flink in de spiegel kijken, regelmatig echt zwaar onder de maat met mislukte passes.

10 mei 2024 om 15:38

Even los gezien van dat hij niet gebracht heeft wat de meeste hadden verwacht of gehoopt. Bizar hoe Ajax zo is afgegleden dat het spelers moeten laten gaan ivm salaris.

10 mei 2024 om 16:18

Toch niet heel gek? Ajax was aan het begroten op elk jaar Champions League en volgens mij zelfs op overwintering in de CL als ik het goed heb. Als je dat nu twee jaar achter elkaar misloopt dan heb je al een kloof van 30/40 miljoen per jaar wat je minder verdient. Zeker met de nieuwe opzet van de CL waarbij je nog meer centen kan verdienen is die kloof alleen maar groter geworden. Als je dan nog steeds spelers hebt in je selectie zoals een Henderson, Bergwijn en Berghuis die Champions League salarissen opstrijken terwijl je conference league of volgend jaar misschien niet eens Europese inkomsten krijgt dan tikt dat heel hard aan hoor.

10 mei 2024 om 15:41

Oh sportief valt het absoluut tegen. Maar als de randvoorwaarden bij Ajax als het om mentaliteit en cultuur gaan ontbreken dan heb je eigenlijk een veel groter probleem dan een regelmatig mislukte pass.

10 mei 2024 om 15:41

Waarom zag ik dit al niet aankomen. Geen spiegel natuurlijk

10 mei 2024 om 16:07

Was een groot succes haha

10 mei 2024 om 20:14

Ik heb het idee dat Henderson een beetje extra forceerde, omdat hij zag dat het nodig was om vaker risicovolle passes te geven. Daar ligt zijn kwaliteit echter niet, waardoor dat mis gaat. Hetgeen waarvoor je hem haalt, aansturen, de boel even op scherp zetten en degelijkheid, dat zag je bij tijd en wijle wel. Maar dat laatste liet hij zelf regelmatig varen, omdat er diepte nodig was in het spel.

11 mei 2024 om 00:07

Ja zeker maar eigenlijk is Ajax degene die dit heeft bekokstoofd en zelf inde spiegel moeten kijken, het is schandalig dat ze een routenier halen die geen enkele toegevoegde waarde heeft in het team. Ook de keuze van een trainer, dan denk ik oprecht; Ajax had gefaald en gaat ook komend seizoen falen.

11 mei 2024 om 15:14

Maar kijkend naar zijn tijd bij Liverpool kon Ajax onmogelijk voorspellen dat hij geen toegevoegde waarde zou hebben voor zelfs een kwakkelend Ajax in een matige competitie vergeleken met de loodzware Prem. Normaliter is een speler die heeft laten zien wat Hendo liet zien op het allerhoogste niveau een toevoeging voor elke Eredivisie ploeg

Onzin natuurlijk. Toen ze hem haalde wisten ze al dat het spelen van de champions league kansloos zou zijn..

10 mei 2024 om 15:34

Onzin natuurlijk. Toen hij kwam was plek 3 niet eens zo heel gezien de flow waar hij in zat. Na zijn komst speelde Ajax gelijk tegen PSV en pas daarna zette Ajax een slechte reeks neer en liep Twente weg.

10 mei 2024 om 16:03

Precies ajax heeft ook de laatste maanden heel veel punten verloren. Het is niet zo dat Twente alles gewonnen heeft waardoor het onmogelijk was derde te worden

10 mei 2024 om 18:24

AZ staat ook nog dik boven Ajax. De goede reeks kwam vooral door het makkelijke programma

10 mei 2024 om 15:36

Eh ik las hier en daar best nog wat hoop dat ze ons in zouden halen nu ze de broodnodige ervaring ol het middenveld binnen hadden. En heel eerlijk, gezien onze vorm in december achte ik ze niet kansloos

10 mei 2024 om 15:47

Zo kansloos was dat niet hoor. Ajax stond niet zo heel veel punten achter twente. Je kan hem wel natuurlijk als miskoop bestempelen. Want met Henderson erbij is het voetbal er niet veel beter op geworden, zelfs heeft Ajax minder punten gehaald met hem erbij.

10 mei 2024 om 16:31

@fcTwente, dat was vooral wanneer hij niet kon spelen. Met hem is er nog best redelijk gepresteerd. Zijn afwezigheid door die blessure kwam echt slecht uit.

Is ook wel echt goede speler voor top ED, drukzetten, passing en voornamelijk coaching is wel echt goed. Maar niet zo goed dat hij incl tekengeld 7m waard is imo.

10 mei 2024 om 16:54

Welke wedstrijden heeft Ajax gewonnen met hem in de basis. Volgens mij zijn dat er niet veel

10 mei 2024 om 15:49

Dat geloof ik niet, zeker die derde plaats was best haalbaar. Ajax stond na 11 speelrondes meen ik 14 punten achter op Twente/az. Toen Henderson kwam nog maar 6 met de halve competitie nog te gaan. Dat is zeker geen onmogelijk gat.
Als Ajax door was gegaan zoals het voor de winterstop speelde, en zoals een topclub in een normaal seizoen zou doen, hadden ze dat best kunnen dichten, Twente en AZ hebben immers genoeg punten laten liggen onderweg.

Denk dat we allemaal kunnen zien dat er niets in dit elftal zit qua mentaliteit en dat het qua topsport cultuur allemaal te vrijblijvend is met de eigen invulling/aanvoerder/ vrije dagen van ome Schippie en het interview van Pasveer en de conclusies van Tadic.

Anderzijds heeft Henderson weinig gebracht door z'n gebrek aan fitheid en op 6 is hij ook geen optie hooguit als 8 en dat dikke salaris helpt ook niet mee.

10 mei 2024 om 16:22

Exact! Dan zou je als gearriveerde speler wel eens het juiste voorbeeld moeten geven. Toch wel raar dat je als topvoetballer geen intrinsieke topsportmentaliteit hebt.

Maar goed, dat is natuurlijk snel te regelen.

Als je zo van hem af kan komen is dat een gods geschenk voor ajax, tegen elk bod laten gaan. Voetballend zwaar onder de maat en qua leiding geven lijkt het ook weinig bij te dragen.

10 mei 2024 om 15:57

Want even voor de duidelijkheid....hij heeft toch gewoon nog een contract nu voor een jaar?

10 mei 2024 om 16:39

Tot medio 2026, dus nog twee jaar

Helemaal prima. Vind het te vroeg om hem al af te schrijven, maar wereldwonderen gaat hij niet verrichten. De volledige selectie moet op de schop, we hebben nog geen trainer en het bestuur is een puinhoop. In dit geval misschien verstandig om zo snel mogelijk afscheid nemen van grootverdieners als Henderson en Bergwijn (en misschien ook wel Berghuis).

10 mei 2024 om 16:09

Afcaeric kampioen gaan we volgend jaar niet worden, dus lekker opnieuw beginnen door alle groot verdieners te laten gaan. Zeker ook Berghuis, hij heeft zijn bijdrage gehad. Maar is ook te vaak geblesseerd.

Denk dat dit ook wel beter is. Brengt tot nu toe niet wat er van hem verwacht wordt en als er sowieso al 1 linie was die goed bezet was bij Ajax, dan was het het middenveld wel. En Ajax moet nu dus waarschijnlijk afscheid nemen van een aantal grootverdieners, waar Henderson dus 1 van is maar ook Bergwijn, Berghuis (1-jaar contract) en Rulli zou ik dan proberen te verkopen.

Ramaj
Veltman
Ndoj
Kaplan
Hato
Proper
Mannsverk
Osorio
Aankoop
Godts
Brobbey
10 mei 2024 om 15:41

Ik zie Hato niet blijven bij Ajax wanneer de linksback z'n toekomstperspectief is, Godts zie ik ook nog niet als eerste keuze. Voor de rest goed team mist alleen een Eriksen op 10

10 mei 2024 om 16:55

Misschien is het juist wel goed voor Hato om linksback te gaan spelen. Als centrale verdediger is hij te klein voor de top, en het verhaal over sprongkracht en timing waarmee ze dit compenseren bij Martinez of Ramos gaat bij hem zeker niet op.

Dan zie ik hem ondanks zijn achtergrond in het centrum en in 4-3-3 eerder slagen als back of of in een systeem met 3 centrale verdedigers.

Eriksen is volgens mij wel op als top voetballer, die lijkt het fysiek niet meer aan te kunnen. Als je kijkt naar de high intensity sprints vind ik het minder erg dat hij die niet meer aan kan daar kom je in Nederland nog wel mee weg. Maar ook als je de hele "distance covered" van hem pakt lijkt hij het niet meer te kunnen belopen. Waar de intensiteit veel hoger ligt in de PL, ligt (gek genoeg) de totale distance covered in de eredivisie iets hoger dan in de PL, dus dat hij dat niet meer aan kan is wel een probleem.

10 mei 2024 om 17:03

Alleen Hato heeft al eerder aangegeven niet als linksback te willen spelen, is ook pas na de contractverlenging weer op die positie terug gekomen, denk zelfs dat hij anders niet had verlengd. Wat vreemd om te zeggen waar ik zie toch enigszins tegenzin wanneer ik hem daar zie spelen ook al past het beter bij z'n fysiek.

10 mei 2024 om 18:39

Ik vind hem overigens zelf centraal voorlopig ook beter, misschien ook wel doordat hij een bepaalde tegenzin heeft bij die positie.
Ik zie hem alleen als centrale verdediger niet snel de top halen of zelfs slagen in een top competitie, en zeker niet in een 4-3-3 formatie.
Niet voor niets dat jongens als Veltman en Timber in de PL ook naar de vleugel gaan

10 mei 2024 om 15:58

Ik zit naar je opstelling te kijken Rochester. Daar zal alles wat geen Ajax fan is heel blij van worden.
Ik word hier vrij depressief van. Hato en Veltman op de backposities?
Gorts wordt trouwens ook helemaal niets. Die moet je volgend jaar verhuren om meters te maken. Maar die is alles behalve Ajax waardig momenteel, zelfs waar we nu staan

Heeft helemaal niks toegevoegd aan Ajax en verdiend ook nog eens 3.5+ miljoen per jaar snel afscheid nemen

Alleen maar goed nieuws vandaag.
Nieuwe algemeen directeur ✅
Henderson weg ✅

Lekker weekend zo

Ik had hem graag zien blijven, maar ik ben dan ook geen ajax supporter

Tsja iedere niet-ajax supporter wist in de winterstop al dat dit een waardeloze transfer was voor veel maar dan ook echt veel teveel geld

Wat een raar stuk. In de winterstop begreep iedereen bij Ajax dat er dit jaar geen CL voetbal gehaald zou worden.

Plek vijf met voorronde EL is bijna binnen.

10 mei 2024 om 20:57

Kan het niet los zien van Farioli. Die speelt met balvaardige voetballers op het middenveld. Henderson kan daar in niet mee en kiest eieren voor zijn geld.

Hahaha ploep, daar gaat het kaartenhuis. Toch bijzonder dat je lionel henderson zo laat gaan haha

10 mei 2024 om 16:03

Lionel Henderson🤣zo werd hij inderdaad binnen gehaald, dagenlang ieder uur een bericht dat ie de gym mooi vond, naar de wc was gegaan, een smoothie had gehad in het restaurant....om nog maar te zwijgen van alle reacties hier die menig fan tot een hoogtepunt van jawelste heeft gebracht.
Ik moest toen al lachen om al die berichtgeving maar nu nog harder nu ze van hem af willen.

Er gaan/willen meer weg dan er komen bij Ajax. Geelen nu interim AD. Dit terwijl Ajax al heel lang de tijd had om, ook na het doemscenario Kroes, een nieuwe AD te kunnen traceren. Je wedt toch niet op 1 paard (kroes)? Maar hebt toch ook een nummer 2 en 3 op je lijst? Een nieuwe trainer wil ook niet vlotten, dus dat wordt weer naadje. En dat Henderson weg wil, is voor beide partijen het beste. Zelf weinig gepresteerd, en natuurlijk geschrokken van de "kwaliteit" van staf, selectie en werkethiek. Het blijft nog steeds kwakkelen bij Ajax....

want Henderson heeft VI even gebeld vanmorgen? wat een onzin stuk dit

Niets persoonlijk tegen Henderson. Maar prima dat hij vertrekt. Schoon schip maken. Ook andere spelers die met belachelijke salarissen op de loonlijst staan mogen wat mij betreft vertrekken. Bergwijn, Berghuis, Ruli en weet ik nog veel wie meer. Lekker aanstaande zomer met een fris team een nieuwe start maken. Zal dan ook weer een moeilijk jaar worden maar dat neem ik graag voor lief. Zo slecht als afgelopen jaar zal het niet zijn. Dus gaan voor plek 2,3 of vier en je hebt weer wat meer adem m.b.t. Europees voetbal.

10 mei 2024 om 16:23

Zonder Bergwijn en Berghuis wordt het kwalitatief wel heel pover voorin. Ik ken de financiële situatie niet maar blijf wel van mening dat er kwaliteit bij moet ipv vertrekken. En ondanks dat ze de kar niet hebben kunnen trekken zie je een heel groot verschil tussen de wedstrijden waar Berghuis, Bergwijn en Brobbey voorin samen speelde en waar niet.

Dat zinnetje “tegenvallende mentaliteit en gebrek aan topsportcultuur”. Dit is toch mede waarom Henderson moest komen? Was het nog tegenvallender dan hij hoorde vooraf?

Het is echt totaal zinloos om over betere spelers halen te praten als de randvoorwaarden om succesvol te worden ontbreken. Maak een lijstje met de bepalende spelers op dat vlak en verkoop ze allemaal. Weg met die gasten die de kantjes ervan af lopen.

Gun die man even de tijd alsjeblieft. Hoe kun je zo’n wereldster na zo een korte periode al afschrijven?

Jammer had hem graag nog een seizoen willen zien. Wrexham schijnt interesse te hebben om hem over te nemen

Heb zo'n idee dat Henderson is binnengehaald voor volgend seizoen. En nu heeft hij al een half jaartje kunnen wennen, waardoor hij er meteen staat volgend seizoen. Daarnaast speelde hij in het Midden-Oosten ook geen Champions League en had hij zelf ook wel kunnen bedenken dat er een zeer reële kans was dat hij dit ging mislopen. Daarnaast wordt Ajax zeer waarschijnlijk 5e, dus Europees voetbal is al aardig zeker. Ja voorrondes, maar niemand weet hoe dat loopt en als je geluk hebt in de loting is het toernooi eigenlijk gewoon goed mogelijk.
Dat hij te duur is geloof ik ook niet, want dan had Ajax het afgelopen winter toch al niet gedaan? Wat een onzin allemaal.

Ze hebben een topper binnen gehaald hoor, net zo hard weer eruit met dat dikke salaris..

Geen Potter en waarschijnlijk ook geen Henderson meer. Denk niet dat Ajax hier rouwig om moet zijn. Beiden kosten een godsvermogen aan salaris. Los daarvan hebben zij ook weinig affiniteit met het Nederlandse voetbal en viel Henderson ontzettend tegen in zijn eerste maanden bij Ajax.

Niks meer over van dat Bayern van Nederland

10 mei 2024 om 16:20

De analist die dit ooit heeft geroepen had dan ook weinig verstand va voetbal.geen club in nederland kan dat worden.

lekker laten gaan voegt toch niks toe

Zou goed nieuws zijn, geen 6 voor Ajax, te traagjes, logjes, kwetsbaar onder druk door geen voetenwerk of iets van een versnelling of wegdraaien.

Vond het al een kansloze aankoop. Met ook Forbs die door Lang schijnbaar was goedgekeurd, maak ik me wel zorgen over zijn kwaliteiten als scout.

Bedanken met een strik erom en wegdoen.

Het probleem is dat Ajax heel veel spelers heeft die incapabel zijn om het Ajax-spelletje te spelen en Jordan Henderson is er daar eentje van.

Ik zeg niet dat het een slechte speler is, ik zeg dat hij niet bij Ajax past, of in ieder geval niet bij Ajax zoals het traditioneel hoort te zijn en hoort te spelen.

Hoeveel mensen Henderson nu al afschreven is echt absurd. Bijna geen 1 speler bij Ajax laat zijn niveau zien. Dan kan ik ook niet verwachten dat Henderson heel het elftal laat voetballen onder van het Schip. Zelf Ronaldo of Messi zou in dit team geen pepernoot van bakken

Eerste reactie is “kost veel en levert weinig, misschien inderdaad beter om hem te laten gaan”. Maar dat lees ik over heel veel spelers en dat baart me wel zorgen. Weer een geheel nieuw team kopen is absoluut geen optie en hoewel spelers als Henderson, Berghuis, Bergwijn en Taylor hebben laten zien dat ze de kar niet kunnen trekken zijn dat wel spelers die in het verleden al hebben laten zien het niveau wel aan te kunnen. Als je ze verkoopt en je haalt er weer alleen hardwerkende spelers met een klein beetje potentie voor terug dan zal dit seizoen geen uitzondering zijn.Uiteindelijk moet er een team komen te staan dat volgend jaar gewoon minimaal derde wordt. In mijn ogen kan dat al met deze selectie maar dan kun je niet nog meer kwaliteit verliezen. Je moet zorgen dat de kwaliteit die je hebt weer gaat renderen.

10 mei 2024 om 19:58

Ajax zal komende zomer best flink actief zijn op de transfermarkt.
Het grote verschil met de afgelopen paar jaar is dat ze iets creatiever moeten zijn. Maar ook met het creatiever binnen halen van spelers moeten ze heel veel kwaliteit binnen kunnen halen.

Feyenoord haalde twee jaar geleden voor nog geen 40 miljoen 14 nieuwe spelers en werden kampioen. Ajax haalde afgelopen zomer 11 of 12 nieuwe spelers voor 110 miljoen, voor dat zelfde bedrag haalden Feyenoord, PSV, AZ en Twente samen afgelopen zomer 35 spelers.

Natuurlijk geeft de transferfee een indicatie over de kwaliteit van een speler. Maar met de mogelijkheden van Ajax moeten ze voor veel minder veel meer kwaliteit kunnen binnenhalen.

Door velen gezien als de verlosser...........

Prima , heeft geen meerwaarde, blessures, investeer in de jeugd, niet in spelers die over de top zijn .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren