Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho reageert met slechts 10 woorden op ontslag bij AS Roma

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor José Mourinho, die voor het eerst reageert op zijn ontslag bij AS Roma.

Dinsdagavond deelt the Special One een video met zijn hoogtepunten als trainer van AS Roma. Mourinho laat daarbij een korte tekst achter. “Zweet, bloed, tranen, vreugde, verdriet, liefde, broeders, geschiedenis, hart, eeuwigheid.”

Mourinho werd dinsdagochtend ontslagen bij i Giallorossi, waardoor een nieuwe confrontatie met Feyenoord uitblijft voor de spraakmakende oefenmeester. De Portugees wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende negende plaats in de Serie A.

Clubicoon Daniele De Rossi neemt het roer over van Mourinho. Voor de veertigjarige Italiaan wordt het zijn tweede klus als trainer, nadat hij eerder voor de groep stond bij SPAL. Daar werd hij echter al na zeventien wedstrijden ontslagen.

Mourinho was sinds de zomer van 2021 in dienst bij Roma, met wie hij beslag wist te leggen op de allereerste Conference League. Toch werd zijn dienstverband in de Italiaanse hoofdstad overschaduwd door vele incidenten.

Mourinho moest liefst zestien wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. In de Serie A kreeg hij als trainer van Roma elf keer geel en zeven keer rood.

Mourinho beschikte in Rome over een aflopend contract. Naar verluidt verdiende de Portugees op jaarbasis zo’n 7 miljoen euro. Welk bedrag hij meekrijgt na zijn ontslag, is vooralsnog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk vind ik het jammer dat dit vlak voor de 180+ minuten tegen Feyenoord is, maar voor de club is dit toch wel een zegen. Snap sowieso niet dat clubs nog voor Mourinho kiezen. Zijn trucje lijkt achterhaald en het is qua opvatting toch wel verschrikkelijk te noemen. Hij maakt altijd echte strijders van zijn spelers, maar vergeet gemakshalve dat er bij Roma ook gewoon veel kwaliteit rondloopt waar hij "voetballende gezien" veel meer mee kan.

Benieuwd wat zijn volgende job is. Roma kan zijn wonden gaan likken, zoals elke club na een samenwerking met Mou.

17 januari 2024 om 08:44

Hun wonden likken moeten ze zeker niet doen. Waarom is me ook niet echt duidelijk maar Mourinho heeft een enorm effect gehad op de populariteit van Roma zelf lijkt het. Het Olympico is elke week uitverkocht. Zelfs in de copa tegen Cremonese. Daarnaast waren jongens als Dybala en Lukaku ook niet naar roma gekomen zonder Mourinho.

Als ze het wat slim aanpakken met een goede trainer bij roma zou hij wel eens een deel van de fundamenten hebben kunnen leggen.

17 januari 2024 om 08:48

Allemaal prima, zijn aantrekkingskracht, maar zonder resultaten en met zijn wangedrag toch een zege voor Roma.

17 januari 2024 om 08:50

Het verhaal liep zeker ten einde. Maar de periode Mourinho hoeft geen mislukking te zijn. Daar doelde ik meer op.

Ik zou bijvoorbeeld zeker niet zeggen dat Roma zijn wonden moet likken.

17 januari 2024 om 09:05

Zonder resultaten? Heeft toch de Conference League gewonnen en vorig jaar Europa League finale gespeeld. Was enorm
Populair bij de supporters en het is niet zo dat Roma voor zijn komst de ene trofee na de andere won.

17 januari 2024 om 09:12

Vind het ook wel jammer, vind Mourinho wel iets aparts hebben.

Zijn tactiek was geweldig in zijn piek, dat heeft hij geweldig gedaan bij Porto, Chelsea, Inter en bij Real werd het al wat minder. Daarna was het overal wat minder, zijn tactiek lijkt achterhaald te zijn. Hij neemt een mentaliteit mee, wat echt overslaat op de spelers. Ene is lovend, de andere vind hem niks.

Als je de selectie van nu kijkt en van 3 of 4 jaar geleden terug, zit er nu veel meer kwaliteit erin. De vraag is, blijft dat zo.

Ik ben het zeker met je eens, ik kan me niet voorstellen dat er nog clubs zitten te wachten op hem.

17 januari 2024 om 09:20

Conference League winnen en finale Europa League bereiken zijn toch gewoon goede resultaten. Mourinho heeft overigens bij alle clubs waar hij gezeten heeft altijd wel een prijs mee gepakt, op de Spurs na dan, maar dat had ook zomaar gekund als hij niet de dag voor de finale van de Carabao Cup ontslagen werd.

17 januari 2024 om 10:18

Ik hoop dat het een nationale ploeg is. Zijn spelopvatting is te beperkt voor een lange competitie, maar ik denk hij met zijn kwaliteiten uitstekend als een soort van cupfighter Ek's en Wk's kan bestormen met een degelijke nationale ploeg.

Al die azijnzeiker. Ja het voetbal was niet om aan te zien, maar hij heeft met betrekkelijk weinig financiële middelen een vechtmachine neer het. Conference gewonnen en Europa leaugue finale gehaald. Dat gaat bij Roma voorlopig niet meer gebeuren.

17 januari 2024 om 08:37

Hij moet lekker vechtsporttrainer worden als ik dit zo lees.

17 januari 2024 om 08:46

Voor Conference League begrippen heeft ie bij Roma toch niet weinig geld? Kan me niet voorstellen dat ze daar een tegenstander met meer budget zijn tegengekomen.

17 januari 2024 om 09:01

Leicester, Tottenham, Marseille, Fenerbache en Celtic zijn teams die minimaal gelijkwaardige mogelijkheden hebben toch?

17 januari 2024 om 09:03

Welke van die teams gaven dat jaar meer dan 100 miljoen netto uit dan?

17 januari 2024 om 09:35

Ze speelde in de 8e finale tegen Vitesse, de kwartfinale tegen Bodo, de halve tegen Leicester en de finale tegen ons. De enige ploeg die in de buurt komt is Leicester, maar die waren ook toen bepaald niet meer dat team dat kampioen werd. De conference league winnen is knap hoor, maar ik vind het geen wereldprestatie met de selectie van Roma.

17 januari 2024 om 10:26

Of wel aangezien Roma al wat jaren aanmoddert. Qua prestaties ingehaald door Atalanta, Napoli en Milan. Voorheen was het Juve, Inter en Roma. Nu wedijveren met Lazio en Fiorentina voor de plek net onder de subtop. Mijn sympathie voor Roma is weer gestegen nu José weg is, benieuwd wat De Rossi voor een spel hervatting in petto heeft.

17 januari 2024 om 08:58

Knap hoor om met spelers als Dybala en toen Zaniolo een Conference League finale te halen 🤣🤣

17 januari 2024 om 10:24

Finale halen is altijd knap. Volgens mij doet het verlies nog een beetje pijn.

17 januari 2024 om 09:43

Betrekkelijk weinig financiële middelen? Dan haal je geen jongens als Dybala, Lukaku, Abraham e.d. naar een club.

17 januari 2024 om 10:49

Door FFP zit Roma altijd te kloten en huren ze vaak spelers en geven ze deze gasten dikke salarissen. Roma 100+ miljoen aan salarissen. Met een beetje beleid zit er veel meer potentie in de club, zeker als je kijkt dat Mou het stadion liet uitverkopen.

Mooi filmpje, net zoals zijn periode bij Inter merk je dat het verblijf in Italië veel met Mourinho gedaan heeft. Mourinho was mateloos populair in Rome, zijn status was 1 van de redenen dat Olimpico week in, week uit gevuld was. Mourinho heeft de liefde voor AS Roma aangewakkerd op een manier zoals niet veel coaches dat kunnen, laten we hopen voor Roma dat dat effect nu niet verloren gaat.

Had een liedje van Hazes en Ramses Shaffy kunnen zijn.



Het is eigenlijk ongezien hoe vele (romeinse) tifosi hem adoreren als een soort onfeilbare godheid. Ik denk dat je daarvoor Romein moet zijn.
Ik heb het zelf nooit echt begrepen op hem. De onverzettelijkheid in Europa was natuurlijk erg mooi om te zien maar de resultaten in de serie a waren 2.5 jaar matig tot zwak. Als dat dan gepaard gaat met een lelijke, defensieve voetbalfilosofie... wat blijft er dan nog over? Er werden daarnaast amper topwedstrijden of derby's gewonnen.

Ook vind ik het frappant hoe vele tifosi volledig zijn meegegaan in zijn steeds erger wordend agressief/onsportief calimero-gedrag naast de lijn. Doet me een beetje denken aan Julius Caesar die dictator werd met het volk op zijn hand.

Daarnaast moet natuurlijk het sportief beleid zich serieuze vragen beginnen stellen over het gebrek aan talent binnen de kern. Wie geen geld heeft, moet creatiever en professioneler worden in de scouting. Misschien daar eens een voorbeeld nemen aan Nederlandse of Belgische clubs.


17 januari 2024 om 11:18

Dat zie je overal waar hij is geweest. Hij creeert een 'wij tegen de wereld' mentaliteit. Het is erg makkeljk om daar in mee te gaan. Als je dan nog succes boekt zoals bij Chelsea of (beperkt) bij Real, dan krijg je zo een half-god status bij veel fans.

Merk wel dat hoe ouder (en wijzer) je wordt, je makkelijker door die muur heen prikt en ziet dat er eigenlijk bar weinig overblijft.

Komt grotendeels door Lukaku. Heeft zichzelf te hoog zitten, denkend een wereldspits te zijn. Op zulke spelers moet je ook niet bouwen Jose!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren