Jubilaris Kylian Mbappé speelt met PSG teleurstellend gelijk tegen hekkensluiter

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond niet weten te winnen van Clermont Foot. In eigen huis speelden de hoofdstedelingen enigszins teleurstellend gelijk: 1-1. De voorsprong van koploper PSG op nummer twee Stade Brest bedraagt nog altijd dertien punten, al heeft Brest wel een duel tegoed. Clermont is met 21 punten hekkensluiter.

Opvallend was dat Kylian Mbappé op de bank begon in het Parc des Princes. Vermoedelijk kreeg hij rust met het oog op de kwartfinale van de Champions League, komende woensdag tegen FC Barcelona.

PSG domineerde in de eerste helft grotendeels, maar het was Clermont dat na een half uur spelen op voorsprong kwam. Habib Keïta strafte matig verdedigen van de thuisploeg af: 0-1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Parijzenaren wisten weinig grote kansen te creëren, maar leken vlak voor rust alsnog op gelijke hoogte te komen via de zeventienjarige Senny Mayulu. Zijn treffer werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan.

Na de rust ging PSG verder met de zoektocht naar de gelijkmaker. Danilo Pereira zag zijn kopbal echter net naast gaan, Achraf Hakimi raakte de lat en een inzet van Randal Kolo Muani werd net voor de lijn weggewerkt.

Halverwege de tweede helft kwam zowel Mbappé als Marquinhos binnen de lijnen. Voor eerstgenoemde betekende dat zijn driehonderdste officiële duel voor de Parijzenaren. Marquinhos speelde zijn 435ste duel voor PSG, waarmee hij het clubrecord van Jean-Marc Pilorget evenaarde.

De thuisploeg bleef kansen krijgen op de 1-1, en vijf minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Mbappé vond Gonçalo Ramos, die in de linkeronderhoek doelman Massamba Ndiaye verschalkte. Verder zou PSG niet meer komen.