Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK

Laatste update:

Justin Kluivert droomt nog altijd van het EK in Duitsland, zo zegt de aanvaller van AFC Bournemouth in een uitgebreid interview met journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad. Hoewel zijn laatste interland dateert van 6 september 2018 (Nederland-Peru, 2-1), hoopt de 24-jarige buitenspeler, die in bloedvorm verkeert, nog altijd op een terugkeer in Oranje.

Kluivert doet er alles aan om terug te keren in het Nederlands elftal. Als speler van Ajax debuteerde hij uitgerekend onder bondscoach Ronald Koeman in Oranje. Kluivert heeft nog geen contact gehad met de Nederlandse keuzeheer. “Ik hoop er natuurlijk wel op. Er is niks mooiers dan voor je land te mogen spelen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Laat staan op een eindtoernooi”, gaat Kluivert verder. “Het zou voor mij een enorme eer zijn als ik er weer bij mag komen. Ik ben in elk geval ready als hij me nodig heeft.” Kluivert blijft vooralsnog steken op twee interlands namens Oranje, waarin hij nog geen doelpunten of assists noteerde.

De UEFA gaf onlangs toestemming voor uitbreiding van de EK-selectie van 23 naar 26 spelers. Voor Kluivert biedt dat extra hoop, al wacht hij het rustig af. “Het enige wat ik kan doen is bij Bournemouth zorgen dat hij mij mee wil nemen.”

Kluivert denkt iets extra’s te kunnen toevoegen aan het Oranje van Koeman. “Wat mij kan helpen is dat ik veelzijdig en topfit ben. Doordat ik hard werk, diepgang, snelheid en een actie heb, kunnen trainers meerdere kanten op met me. Ik denk niet dat Oranje daarvan overloopt.”

Hoewel Kluivert op jonge leeftijd debuteerde namens Nederland, werd hij de afgelopen jaren voorbijgestreefd door vele lichtingen. Zo speelden diverse oud-teamgenoten van Kluivert bij Jong Oranje reeds een eindtoernooi met de hoofdmacht. Voor de vleugelspits zelf is het afwachten of die kans ooit nog komt.

Kluivert is bezig aan een uitstekend debuutseizoen bij Bournemouth. De Zaandammer speelde al 33 officiële wedstrijden namens the Cherries, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 2 assists. Zaterdagmiddag moet zijn club het titelkandidaat Arsenal lastig zien te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou vooruit, bij deze dan: Ronald, je mag mij ook bellen

4 mei 2024 om 12:59

Speel jij ook het beste seizoen uit je carriã¨re dan in de ‘grote’ Premier League en heb je nog de ambitie om naar een Europese top club te gaan en om in Oranje te spelen? ^1 (bronad)

Vergeet overigens dat hij nog altijd pas 24 is en we krap zitten op rechtsbuiten.

4 mei 2024 om 13:40

En vergeet ook niet dat we meestal een oranje zien dat speelt in een systeem zonder rechtsbuiten

Verbruggen/Flekken/Bizot

Dumfries/De Vrij/Virgil/Aké/Maatsen/Frimpong/De Ligt/vd Ven/Blind

Frenkie/Reijnders/Xavi/Koopmeiners/Schouten/Veerman/Q.Timber/De Roon

Malen/Gakpo/Memphis/Brobbey/Kluivert/Weghorst

4 mei 2024 om 12:40

Vind toch wel dat Zirkzee ook een plaats moet krijgen om eerlijk te zijn.. Kluivert mag wat mij betreft ook mee. Geeft weer wat smaken met 433.

4 mei 2024 om 12:43

Zirkzee ipv Brobbey zou evt nog kunnen wat mij betreft.

4 mei 2024 om 13:02

Zirkzee heeft amper 10 doelpunten gemaakt bij subtopper Bologna en mensen willen hem al in de basis op het EK zonder dat hij een minuut in Oranje heeft gespeeld. Laat hij eerst die toptransfer maar maken.

4 mei 2024 om 13:09

Mee eens dat hij veel eerder kansen in Oranje moest krijgen. Maar in alle eerlijkheid, je hoeft echt niet al te veel voetbalkennis te hebben om te zien dat die jongen echt goed is. Bij welke club hij ook zou spelen.

4 mei 2024 om 13:22

Ach hebben we weer iemand die doet aan scorebordjournalistiek

4 mei 2024 om 13:47

@Pieterpost
Je kan ook 30 doelpunten scoren maar zonder resultaat bijvoorbeeld giakumakis die degradeerde, er zijn talloze andere voorbeelden. Diego Costa scoorde ook niet veel maar was in zijn prime de beste spits van de wereld. Als hij 1 kans kreeg dan was het wel gelijk een goal of Inzaghi. Ik denk als je bij Bologna speelt, dan krijg je geen 10 kansen voor de goal zoals Luuk of Brobbey.

4 mei 2024 om 14:27

In Italië delen ze het aantal goals dat een Eredivisiespits maakt altijd door drie. Valt ook wel wat voor te zeggen. Dus omgekeerd heeft Zirkzee er 30 inliggen en moet hij basis😜

Niet eens een gekke gedachte. Is zeker als je simons niet meerekend na gakpo en malen de beste buitenspeler op het moment

Denk dat hij of Summerville meegaat. Verdienen het meer dan de andere opties.

4 mei 2024 om 13:19

Maar denk niet dat Koeman dat gaat doen helaas... Maar laat me graag verrassen

4 mei 2024 om 13:49

Summerville op basis van een seizoen op het tweede niveau? Kom op man, je moet wel wat hoger mikken dan dit.

5 mei 2024 om 08:18

Spelers op basis van goed seizoen in eredivisie kan wel...

5 mei 2024 om 13:41

Hoger mikken met wat? Er zijn weinig andere opties. Lang of Danjuma maar die hebben nauwelijks gespeeld.

Koeman kennende zal hij toch spelers blijven selecteren op staat van dienst, want als die zou selecteren op huidige vorm dan verdiend Kluivert het dubbel en dwars om mee te gaan

4 mei 2024 om 15:03

Ik zit net de hele wedstrijd te kijken. Vind hem helemaal niet goed spelen. Eerder zwak.

4 mei 2024 om 17:26

Is ook helemaal niet Oranje waardig. Mensen die hem nu in Oranje willen zien hem helemaal niet spelen. Is een lichtgewicht die niets toevoegt aan Oranje.

Het is ergens wel triest dat jongens als Kluivert een soort van open sollicitatie via media moeten doen. Er komen in Engeland nauwelijks scouts kijken. Alleen de jongens die in de picture staan van Koeman en consorten krijgen aandacht.

9 doelpunten en 2 assists in 33 wedstrijden bij Bournemouth en het wordt al uitstekend gevonden. Het zijn leuke cijfers maar als dit het vijvertje is waaruit je moet vissen....Vroeger zou zo'n speler hooguit bij een 50-koppige voorselectie zitten en nu is hij een potentiële redder des vaderlands.

4 mei 2024 om 13:10

Vind ik ook inderdaad. Als dit het niveau is waar we naar kijken, wordt het nooit iets met Oranje. Kluivert is niet goed genoeg, simpel.

4 mei 2024 om 13:18

Leuke cijfers? Hij is geen spits, maar een buitenspeler en speelt ook niet bij een van de topploegen, wat het al lastiger maakt. Heb even gekeken en hij laat spelers Garnacho, Trossard, Graelish etc gewoon achter zich of staat nagenoeg gelijk met ze. Dus puur gekeken naar stats doet hij het niet leuk, maar meer dan leuk.

4 mei 2024 om 13:36

kraanvogelaar

Sorry hoor maar wat moet Kluivert nog meer doen om opgeroepen te worden dan? 9 goals and 2 assists als linksbuiten in de zwaarste competitie te wereld en bij een middenmoter. Het zou juist raar zijn als hij niet opgeroepen wordt.

4 mei 2024 om 13:37

Hij is dit jaar echt wel meer dan alleen die statistieken, spel zonder bal is ijzersterk en de intensiteit/tempo waarmee hij speelt en acties maakt haalt geen enkele andere vleugelspeler van Oranje dit seizoen.

4 mei 2024 om 19:12

Dat zijn toch prima cijfers voor een club in de middenmoot. Hij zou in het verleden Overmars of Robben niet uit de basis hebben gehouden. Maar daar achter had hij best mee kunnen gaan als backup. Je kwam toen ook uit bij spelers als Van Vossen, Babel of Elia. Die laatste scoorde in 6 seizoenen Bundesliga bij elkaar ongeveer even vaak als Kluivert nu in 1 seizoen in de PL doet (om maar aan te geven hoeveel meer opties we toen hadden achter de echte top spelers), en mede daarom speelde Oranje meestal maar met een spits of middenvelder op de vleugels (vd Vaart, Affelay, Kuyt e.d. hebben daar regelmatig gelopen).

7 goals is ook prima in de premier league voor een buitenspeler. Om toch Overmars en Robber er bij te pakken. Die eerste maakte er respectievelijk 12, 6 en 7 bij Arsenal en Robben, zij het door blessures in iets minder wedstrijden, 7, 6 en 2 goals in een jaar (en dat laatste jaar toch gewoon 21 wedstrijden waar hij meestal basis speler was).

Hij hoeft echt niet de redder des vaderlands te zijn. En hij moet zeker niet mee als basis speler ten koste van spelers als Gakpo, Malen of Simons die ook op de vleugels uit de voeten kunnen. Maar daar achter, als je moet gaan kiezen tussen Lang die niet fit is en het tot nu toe alleen in Nederland en Belgie heeft laten zien, of Berghuis die mislukte in Engeland en bij Ajax al bijna 2 jaar worstelt, of Kluivert die het de afgelopen 3 jaar best aardig deed in Frankrijk, Spanje en nu in Engeland, zou ik het helemaal niet gek vinden als ze bij hem uitkomen.

Ik ga er vanuit dat Lang en Bergwijn niet worden gesekecteerd. Dan zal er toch wel een plekje vrij komen voor een creatieve snelle buitenspeler lijkt mij? Depay, Gakpo, Malen, Simons lijken mij zekerheidjes voor (ook) op de vleugels. Dan is een Kluivert of Summetvile erbij helemaal niet gek. Zijn fit en draaien een uitstekend seizoen bij hun clubs.

Daarbij zitten hier meerdere spelers die op meerdere posities kunnen spelen.

4 mei 2024 om 18:47

Ik denk eigenlijk dat Bergwijn, mits fit, mee gaat ipv Lang als die niet fit is. Heeft er eigenlijk altijd bij gezeten en het in het Nederlands elftal eigenlijk ook vaak wel redelijk gedaan.

Kluivert en Summerville verdienen het beide, jammer dat Koeman ze al niet eerder uitnodigde om ze te zien. Ik vind Gakpo totaal niet indrukwekkend bij Liverpool dit jaar die kan wel wat concurrentie in Oranje gebruiken aangezien Lang en Bergwijn er sowieso niet bij zijn.

Nou weet ik dat 1 wedstrijd niet heel veel uitmaakt, en verliezen uit bij Arsenal is echt geen schande. Maar wat ik vandaag van hem gezien heb was echt niet best. Vooral heel erg egoïstisch. Kluivert leek vooral voor FC Kluivert te voetballen. 2 a 3 keer toe prima mogelijkheden om een bal af te geven, maar vooral vanuit onmogelijke hoeken zelf schieten...

Iets zegt me, nee doe maar niet, maar dat is her beeld dat ik heb van hem van 5 jaar geleden ongeveer.
Als ik nu moet kiezen tussen hem en bergwijn dan kies ik voor Kluivert, puur omdat hij dus in vorm is.

Ik vind het niet eens zo gek
Een Kluivert, maar ook bijvoorbeeld Summerville zijn momenteel in bloedvorm, dus logische kanshebbers voor het EK imo.

Depay is wss geblesseerd, Gakpo totaal uit vorm.

Weghorst wil je het liefst ook thuis laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren