Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kagawa schittert met hattrick, Ba helpt Chelsea op pittige middag

Laatste update:

Manchester United heeft met de vijfde overwinning op rij in de competitie de voorsprong aan kop in Engeland verder vergroot. Shinji Kagawa bezorgde de aanstaand kampioen zaterdag met een hattrick een 4-0 overwinning op Norwich City en breidde het gat naar Manchester City zo uit tot vijftien punten. In de achtervolging deed Chelsea goede zaken met een zuinige zege tegen de lastige nummer zeven, West Bromwich Albion; Demba Ba stuurde de Londenaren naar een 1-0 eindstand. Achter de topclubs sloot Everton aan met de ruimste uitslag van de middag in de Premier League, het versloeg thuis Reading met 3-1.

/

Manchester United - Norwich City 4-0
Er staat al tijden geen maat meer op Manchester United en het lijkt een kwestie van tijd voordat de ploeg van Sir Alex Ferguson de landstitel mag gaan vieren. Voorzichtigheid is echter geboden, want de Schotse oefenmeester weet als geen ander dat juist in wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ het gevaar schuilt. Het duel tegen Norwich City was daar zaterdag een goed voorbeeld van. The Canaries hielde lange tijd prima stand en dachten zelfs zonder tegendoelpunt het rustsignaal te gaan halen. Shinji Kagawa bepaalde echter anders. Van Persie fopte Sébastien Bassong, om vervolgens zijn Japanse ploeggenoot in stelling te brengen. Mede dankzij matig optreden van doelman Mark Bunn kon hij succesvol afwerken.

Alhoewel United het overwicht behield, bleef het oppassen geblazen. Zo kreeg Russell Martin na een uur spelen een opgelegde kans op de gelijkmaker. Hij verscheen na goed werk van Grant Holt zielsalleen voor David de Gea, maar mikte slordig over. Het bleef billenknijpen en dat was pas voorbij nadat Kagawa er dertien minuten voor tijd 2-0 van maakte. De Japanner zette twee verdedigers op het verkeerde been en liet Bunn voor de tweede keer op de middag kansloos. In de slotfase maakte de aanvallende middenvelder zijn superdag compleet: met een wippertje promoveerde hij een voorzet van Wayne Rooney tot doelpunt. In blessuretijd deed ook Rooney zelf na een heerlijke actie nog een duit in het zakje: 4-0.

/

Chelsea - West Bromwich Albion 1-0
Met opvallend weinig rumoer vanaf de tribunes speelde Chelsea zich zaterdag naar winst tegen West Brom. Een kansrijke eerste helft sloot men op Stamford Bridge af met een 1-0 voorsprong, die wel groter had kunnen en misschien zelfs moeten zijn. Van de vier, vijf goede mogelijkheden voor Oscar, Juan Mata, David Luiz en Cesar Azpilicueta ging er echter niet één in. De inzetten waren te zacht of Ben Foster had een passend antwoord op de pogingen. Na bijna een half uur was hij echter kansloos; Chelsea nam een hoekschop kort en Oscar bracht de bal tot voorbij de tweede paal. Luiz kopte daar perfect terug in Ba’s voeten en die vond het lege doel. Het was voor de spits pas zijn tweede competitiegoal voor Chelsea; de eerste maakte hij half januari.

West Brom had wel iets in te brengen tegen de nummer vier, maar miste efficiëntie in de voorste linie. Een doelpunt van Frank Lampard werd afgekeurd wegens buitenspel van zijn teamgenoot Mata en Ba kwam nét tekort om zijn tweede te maken. Foster ruimde de bal tijdig op voordat de aanvaller erbij kon komen. Eden Hazard probeerde tevergeefs een penalty te versieren door zich te laten vloeren door Jonas Olsson, maar kreeg de arbitrage niet met zich mee. Met nog altijd de zuinige voorsprong in handen ging Chelsea het laatste kwartier tegemoet en daarin werden the Baggies sterker: Petr Cech schoot zijn team tweemaal te hulp met prima reddingen.

/

Everton - Reading 3-1
Everton kroop dichter richting Arsenal, door na drie duels zonder winst weer eens te triomferen. The Toffees waren op eigen veld bovenliggend, maar schrokken zich in het begin wel rot toen Adam Le Fondre snoeihard de lat raakte van een meter of tien. Everton nam het initiatief vervolgens over, maar Nikica Jelavic stuitte na een goede aanval op doelman Stuart Taylor en de ervaren keeper duwde ook een schot van Kevin Mirallas tijdig weg. Na een fantastische pass van Seamus Coleman en een harde kopbal van Marouane Fellaini was de reservekeeper echter kansloos en werd de 1-0 een feit.

De zeer onderhoudende wedstrijd op Goodison Park werd na rust alleen maar boeiender. Taylor had vroeg in de tweede helft weer een passend antwoord op een poging van Mirallas, maar Everton bleek onvermoeibaar en creëerde kans op kans. David Moyes trok zich de haren dus nog niet uit het hoofd, toen een enorme scramble voor het doel niet resulteerde in de 2-0. Hij bleef rustig en werd op zijn wenken bediend, want Steven Pienaar joeg op fabuleuze wijze de tweede van de middag raak in de linker bovenhoek. Mirallas kreeg zeven minuten later loon naar werken met de 3-0, alvorens Hal Robson-Kanu de eer redde voor the Royals.

/

Swansea City - Newcastle United 1-0
Michel Vorm en Jonathan de Guzman stonden in de basis bij Swansea City, terwijl Dwight Tiendalli evenals Vurnon Anita bij Newcastle United op de bank begon. Kemy Agustien en Tim Krul zaten wegens blessures niet bij de selecties en zonder deze twee werd er voor rust niet gescoord. Swansea kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden, maar een inzet van Michu werd van de lijn gehaald en Garry Monk kopte bij een uitstekende vrije trap van De Guzman over. In de tweede helft was Newcastle echter de betere ploeg en Papiss Cissé, Yoann Gouffran en Moussa Sissoko kregen goede kansen, terwijl Vorm een inzet van Yohan Cabaye op de lat tikte. Newcastle verdiende de drie punten, maar Swansea won dankzij een treffer van Luke Moore. Vijf minuten voor tijd maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd.

Southampton - Queens Park Rangers 1-2
Southampton-manager Mauricio Pochettino en collega Harry Redknapp van Queens Park Rangers zijn deze zaterdag allebei jarig en laatstgenoemde zal het vrolijkst zijn op zijn feestje. QPR pakte in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten en kwam na een kwartier op voorsprong dankzij een goal van Loïc Rémy, die niet werd aangepakt door Maya Yoshida en de eerste kans van de wedstrijd direct afmaakte. QPR leek de voorsprong mee de rust in te nemen, maar kort voor het verstrijken van de eerste helft wipte Gaston Ramirez de gelijkmaker over Júlio César heen. Het leverde Southampton uiteindelijk echter niets op, want QPR trok aan het langste eind, dankzij een doelpunt van Jay Bothroyd. Het betekende zijn eerste competitietreffer sinds november 2011.

Sunderland - Fulham 2-2
Martin Jol zag zijn ploeg uitstekend van start gaan in het Stadium of Light. Na een overtreding op Ashkan Dejagah mocht Dimitar Berbatov na een kwartier al aanleggen vanaf elf meter en de Bulgaar faalde niet: 0-1. Na 34 minuten verdubbelde Sascha Riether de marge door van dichtbij een rebound binnen te werken. Nog voor de pauze zette Sunderland echter een comeback in: Craig Gardner kreeg eveneens de gelegenheid vanaf de stip en faalde niet. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en daarvoor werd het twintig minuten voor tijd beloond. Nadat Berbatov naliet om de 1-3 te verzorgen, trof Stéphane Sessegnon in de daaropvolgende tegenstoot wel doel: met een bekeken schot zorgde hij voor de 2-2 eindstand.

Stoke City - West Ham United 0-1
West Ham United vergaarde drie uiterst kostbare punten op bezoek bij Stoke City en lijkt de degradatiezorgen nu definitief achter zich te kunnen laten. De bezoekers uit Londen waren de betere in de eerste helft en kregen daarvoor in blessuretijd loon naar werken. Het goed toepassen van de voordeelregel na een overtreding op Andy Carroll betekende dat Jack Collison uiteindelijk in stelling kon worden gebracht. De middenvelder schoot de bal beheerst langs Asmir Begovic binnen. Stoke had na rust geen antwoord paraat en wat pas dreigender toen het in de slotfase va banque ging spelen. Het offensief kwam echter te laat om nog iets op te leveren.

Denk jij dat Chelsea dit seizoen boven Tottenham Hotspur eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Genoten van Rooney vandaag! 2 heerlijke assists en zijn goal was van wereldklasse. United zonder al te veel moeite heel simpel gewonnen!

Kagawa speelde ook als een baas en was vandaag echt lekker bezig. 3 zeer mooi afgemaakte doelpunten! Een hattrick is nooit slecht voor je zelfvertrouwen.

Kan niet wachten tot dinsdag!

2 maart 2013 om 18:19

Chelsea was wederom fantastisch vandaag, die titel komt er nog. Let maar op mijn woorden. Die treble gaat helemaal goedkomen!!!

Hala Chelsea!!!

2 maart 2013 om 19:22

Die titel gaat helemaal niet komen, we zijn helaas te ver achterop Man utd.
Zo´n reactie laat weer eens zien dat er zoveel mensen een wedstrijd niet eens hebben gezien en dan reageren, heel jammer.
De beoordeling van de spelers slaat ook helemaal nergens op, de mensen die een ´cijfer´ geven hebben vaak niet eens de wedstrijd gezien.
Bijv. Ben Foster speelde een geweldige wedstrijd een krijgt een 5,5. Maar ook Ramires speelde helemaal geen goede wedstrijd een krijgt een 7,5. Dit laat gewoon zien dat r zoveel mensen zijn die wedstrijden niet een sbekijken.

2 maart 2013 om 23:08

Helemaal mee eens ik erger me er ook echt vaak aan! Alleen neem ik het niet meer siriuis en reageer ik niet meer op de commentaar dat deze mensen geven! Geloof me heb het al vaker geprobeerd maar er blijven altijd van die noobs die een wedstrijd beoordelen zonder het te hebben gezien!

En uit het niets komt Kagawa met een hattrick! Blij dat hij weer op topfit is na zijn lange blessure.
En Rooney, wat een pracht van een goal! Ik heb nu echt enorm veel zin in dinsdag.

Geweldige wedstrijd voor united. Rooney blijft toch mijn held: prachtige goal en assist. Kagawa gun ik dit enorm. Na zn blessure is dit de perfecte comback. Die gaat het nog heel ver schoppen. Glory united! 15 punten

Helemaal niet Ba Torres was de beste zo goed gespeeld die gast niet te geloven. Ba was wel aardig maar Torres was fenomenaal

United heer en meester vandaag. Norwich parkeerde de bus en gaf United de ruimte om het spel te maken.

Man of the match is Kagawa, wat een heerlijke speler als hij op de juiste positie speelt. Zijn tweede goal was koelbloedig rustig afgemaakt en zijn derde goal mocht er ook zijn.

Rooney gunde hem waarschijnelijk de headlines niet en dacht ik scoor ook maar even een werelddoelpunt :0

De voorsprong van 15 punten is een feit. Job is done en nu focussen op de kraker van dinsdag.

Glory United !

Vreemd dat Ferguson met heel wat basisspeler begon.. hij gaf denk ik helemaal niemand rust voor de wedstrijd van dinsdag.

2 maart 2013 om 18:09

Hij heeft gewoon veel vertrouwen in zijn team. Hij weet dat zijn team sterk genoeg is.

2 maart 2013 om 18:22

Ja je hebt gelijk plus ze hoeven niet de reizen morgen Real moet dat wel doen

2 maart 2013 om 19:07

Ja dat ook nog eens haha. Ik heb echt zin in de wedstrijd, het zal erom gaan spannen.

2 maart 2013 om 19:09

Onderzoek wijst uit dat reizen binnen een land geen verschil maakt (als in clubs in de Eredivisie hebben niet minder of meer kans om te winnen of ze nou 5 of 500 kilometer moeten reizen) dus ik vind het maar de vraag of dat in Europees verband wel wat uitmaakt..

4 maart 2013 om 17:11

1. Bron
2. Het gaat niet om het reizen, maar om het uit-thuis principe, waar het reizen deel van uitmaakt.

2 maart 2013 om 18:12

Aan de andere kant heeft deze wedstrijd maar weinig energie gekost, de spelers deden niet veel meer dan minimaal nodig was.

2 maart 2013 om 18:23

Geloof ik best 4-0 gewonnen geeft ze lekker veel vertrouwen.

2 maart 2013 om 18:49

Je kan het ook als een soort van warming up zien voor dinsdag, ze hoeven niet veel in te spannen tegen deze tegenstander natuurlijk

2 maart 2013 om 19:23

In Engeland is het nu eenmaal niet zo makkelijk om met een 2e elftal een wedstrijd te winnen als in Spanje met de selectie van Real Madrid.

Bedankt Batman! Verdiende overwinnimg.

Ook leuk voor Kagawa dat hij eindelijk weer een klasse wedstrijd speelde.

2 maart 2013 om 18:12

Zeker verdient, Chelsea was veel beter en had echt veel kansen. Echt bizar dat er zo slecht afgewerkt werd vandaag.

2 maart 2013 om 19:29

Oscar had me veel afstandschoten, Soms lukt dat zoals tegen Juventus, maar hij kan dat beter niet te vaak doen.

Kagawa met z'n beste wedstrijd tot dusver in een United shirt. Mooi om te zien. De Japanner gaat het zeker nog maken, we hebben nog niet het beste gezien van hem. Voorsprong opgelopen tot een voorlopige 15 punten en dat is een lekkere buffer voor de komende wedstrijden, titel komt dichterbij.

2 maart 2013 om 18:11

Hij speelt ook niet op zijn vertrouwde positie achter de spits, want toen RvP gewisseld werd schakelde United om naar een 4-5-1 positie en toen zag je dat Kawaga nog beter ging spelen.

2 maart 2013 om 18:20

Klopt, bij Dortmund speelde die altijd als schaduwspits annex spelverdeler en dook hij regelmatig op in de vijandelijke 16. Zijn grootste kracht ligt dan ook in het gebruik maken van de ruimtes achter de verdediging en het in stelling brengen van de spits. Kan ook erg goed temporiseren en doet nooit no-nonsense trucjes of wat dan ook. Speelt gewoon functioneel en in dienst van het team.

2 maart 2013 om 18:43

Ik ben van mening dat hij dit wekelijks kan laten zien als hij op deze positie blijft spelen, alleen ben ik bang dat dat niet gaat gebeuren. Als hij op links wordt gezet dan snijdt hij vaak naar binnen toe en speelt hij minder actief in de 16 en benut je hem niet op zijn kwaliteiten. Maar goed, vandaag scoorde hij zijn eerste hattrick in Old Trafford en daar mag hij trots op zijn.

"van Persie fopte Sébastien Bassong, om vervolgens zijn Japanse ploeggenoot in stelling te brengen."

Fopte als in de bal sprong van z'n voet en belande per ongeluk bij Kagawa. Serieus lol.

Iemand die een oordeel over V. Persie kan vellen?

Heb de wedstrijd jammer genoeg moeten missen !

2 maart 2013 om 18:15

Rvp was vandaag jammer genoeg niet goed. Toen hij eruit ging en Kagawa achter Rooney ging spelen liep het veel beter.

2 maart 2013 om 18:19

Hij kreeg dan ook nauwelijks ballen.

2 maart 2013 om 18:23

Jep maar de ballen die hij kreeg verspeelde hij ook bijna allemaal.

2 maart 2013 om 18:25

Hij verspeelde bijna niks man. Hoe kom je daar nou bij? De 2 schoten waren waardeloos, maar met de rest viel het wel mee.

2 maart 2013 om 18:26

Dat is erg jammer te horen man, vooral nu RM in het verschiet zit.

3 maart 2013 om 10:04

van persie wordt niet optimaal gebrukit bij man utd. veel spelers begrijpen hem niet. van persie staat zo vaak vrij. dan wil hij de bal hebben (gaat hij met twee handen naar de grond wijzen) maar krijgt hij hem niet. dat gebeurt zo vaak in een wedstrijd.

komt omdat er zo weinig creativiteit en technisch vernuft op het middenveld zit bij man utd. iedereen is altijd lovend over carrick. nou carrick die ziet het niet. en als hij het wel ziet dan is hij niet in staat op die bal te geven. eigenlijk zijn de enige ballen die van persie van carrick kan verwachten ballen in de voetjes. anderson die speelt te ver teruggezakt en is zoiezo niet de speler van de sublieme pass die mensen vrij voor de keeper zet. en als dan ook wayne rooney de ballen niet geeft op van persie dan blijft er weinig aanvoer over.

je ziet ook al dat van persie zijn spel aan het aanpassen is. hij gaat minder vaak diep met zn befaamde voorbeweging als in het begin van het seizoen. is ook wel logisch want als je die bal dan toch eigenlijk nooit krijgt, waarom zou je het dan nog doen?

3 maart 2013 om 18:01

Slaat nergens op wat je allemaal roept, hij is topscoorder in de PL en speelt normaal wel gewoon goed, gaat top bij United. Hij kan echter niet 60 wedstrijden per jaar goed spelen hè, er zit ook wel eens 1 tussen waarin hij wat minder is, nou dat was deze, kan een keer gebeuren.

Jezus, ik kreeg bijna een hartverzakking op het eind. En zo onnodig want West Bromwich was 75+ minuten vreselijk slecht. Zonder te overdrijven had alleen al Oscar drie goals moeten maken. Chelsea speelde vooral de eerste helft gewoon uitstekend. Goede combinaties, voorzetten en verdedigend foutloos. Ik vind Oscar weer heerlijk spelen al was hij in de afronding te slapjes. Drie belangrijke punten en lekker dat Arsenal/spurs of allebei morgen punten gaan verspelen.

Off-topic: Spelfouten te over. Dejagah + Sascha Riether. Is de H-toets op de redactie gesneuveld?

@grozdiz en dan ook nog 'achter de topclubs sloot Everton aan met de ruimste overwinning van de middag in de Premier League, het versloeg Reading met 3-1.' Manchester United - Norwich City 4-0 is naar mijn idee toch een grotere overwinning in de Premier League maar goed.

Erg leuk allemaal de premier league, maar nu is maribor een schitterende pot aan het spelen tegen triglav creina. heel slovenie is momenteel aan het juichen na deze galavoorstelling!! Miss moet sport 1 maar eens overwegen de sloveense competitie uit te zenden.

Manu is op dreef. Hopelijk trekt rm de lijn door en geven ze united zo ongenadig van langs dat ze na afloop rijp zijn voor de sloopbr Hala madrid

Geweldige wedstrijd van United. Rooney 2 uitstekende assists en een heerlijke goal. Kagawa ook top gespeeld, die laatste goal van hem was geweldig. Zie uit naar de wedstrijd tegen Real.

Wat is United toch goed zeg! Het kan haast niet anders dan dat ze kampioen worden!
Wat ik nog leuk vind aan de uitslagen is dat QPR gewonnen heeft! Het wordt nu lekker spannend onderin! Hopelijk kan QPR directe degradatie voorkomen!

kagawa met z'n eerst hattrick, toch wel knap. ik hoop dat van persie nog de golden boot gaat winnen, alhoewel dat lastig wordt na de hattrick van suarez.

ik snap niet dat mensen hier utd zo goed vonden. vooral de eerste helft was heel matig. het was dat noriwch zo slecht was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren