Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klaassen wordt na titel van Inter gevraagd naar eventuele terugkeer bij Ajax

Laatste update:

Davy Klaassen weet niet of hij volgend seizoen nog bij Inter speelt, zo vertelt hij maandagavond in gesprek met Ziggo Sport. I Nerazzurri legde in het gewonnen duel met AC Milan (1-2) beslag op de Italiaanse landstitel, maar Klaassen bleef negentig minuten op de bank zitten. Bovendien beschikt de 31-jarige middenvelder over een aflopend contract, al heeft Inter de optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.

Klaassen verruilde Ajax op het laatste moment van de zomerse transferwindow voor Inter, dat hem transfervrij aantrok. Bij de club uit Milaan kwam de rechtspoot dit seizoen tot dusver tot 308 speelminuten, verdeeld over 16 optredens. Klaassen startte slechts drie keer in de basis.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Toch mag zijn persoonlijke situatie bij de club de pret niet drukken na het binnenslepen van de landstitel tegen de grote rivaal. “Het is een fantastisch seizoen”, zegt Klaassen. “De emotie die je voelt is vooral omdat het de tweede ster is. Dit is echt mooi om mee te maken.”

De ex-Ajacied maakte op 9 maart zijn laatste minuten in de Serie A, toen hij tien minuten voor tijd inviel in de uitwedstrijd tegen Bologna (0-1). “Het is niet altijd makkelijk om niet veel te spelen. Uiteindelijk ben je met een team. Je tekent bij een club, maar eigenlijk teken je voor een team, een team met wie je elke dag traint. Dan moet je dat steunen.”

Ajax


Klaassen wordt vervolgens gevraagd of hij de huidige situatie bij Ajax meekrijgt. “Het is je club, dus dat blijf je altijd volgen. Dat blijft altijd. Daley (Blind, red.) is mijn beste vriend, met hem spreek ik eigenlijk elke dag. Dan heb je het natuurlijk vaak ook over Ajax. Uiteindelijk komt het met Ajax altijd weer goed”, is de 41-voudig international hoopvol.

“Of een terugkeer naar Ajax een optie is? Vind je het erg als ik daar vanavond niet over na wil denken? Ik zie het allemaal wel. Vanavond even genieten. Of ik hier volgend jaar nog ben? Geen idee, dat zien we ook wel weer. Eerst vanavond even gas geven.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij staat al op de lijst van spelers die gaan vertrekken, dus kan dan ook mooi terug naar Ajax.

23 april 2024 om 11:51

Zeker met de komst van Zielinski en het verlengen van Mkhitaryan is hij volledig onnodig inderdaad.

Altijd die zinloze vragen over terugkeren naar je oude club. Klaassen is toch al een keer teruggekeerd? Dat was geen onverdeeld succes. Waarom moet hij dan weer terugkeren? Weinig fantasievol ook om altijd maar oud-spelers terug te willen halen.

23 april 2024 om 11:21

Dat was geen onverdeeld succes? Hij heeft in die periode de bijnaam 'mister 1-0' gekregen, en dat is niet voor niks. Was bij vlagen gewoon rete belangrijk. Dat zo weinig mensen dat willen zien is me ook een raadsel.

23 april 2024 om 11:59

Dat zoveel mensen niet willen zien dat je veelal met 10 man speelt, wanneer hij in je elftal staat, is voor mij vervolgens weer een raadsel. Voegt voetballend echt helemaal niks toe. En juist dat heeft Ajax nu nodig.

23 april 2024 om 12:25

@Paolo altijd nog beter dan de inspiratie en conditieloze spelers die nu op het veld staan. Maar van mij mag hij terug komen maar wel in een andere functie.

23 april 2024 om 12:27

@Paolo, Als het aan jou ligt zou je die ingevallen verdediger van NEC dus halen, want die kan voetballen….Jij snapt werkelijk niet wat een team een team maakt. Chelsea, City en PSG hebben allen al jou filosofie geprobeerd, 11 goede dure spelers kopen en bij elkaar zetten. En alle drie zijn er inmiddels achter dat de beste spelers nog niet een goed team zijn. Klaassen had dit jaar echt waardevol kunnen zijn. Blind en Tadic waren zeker een meerwaarde geweest. Maar als je alleen op de mindere punten inzoomt en vergeet dat voetbal een teamsport met teamprestaties is dan zul je nooit de waarde van bepaalde spelers zien. Ik weet niet of jij je Wouters nog kunt herinneren…maar die was er iig bij jou nooit in gekomen. Dat getuigt van een wel zeer beperkt inzicht in voetbal.

23 april 2024 om 16:33

Deze man. Iets met "when you assume, you make an ass out of you and me". Leg me aub geen woorden in de mond, en praat al helemaal niet over Chelsea, City en PSG.Jij en anderen lijken al het krediet bij 3 man te leggen, terwijl namen als Kudus, Alvarez en Timber totaal niet genoemd worden. Alle 3 vele malen belangrijker dan een Klaassen. En doe alsjeblieft niet alsof afgelopen seizoen, toen Klaassen er nog wel was, een topseizoen was. Maar goed, je zult het wel zien, mocht een Klaassen of Donny terugkomen.

23 april 2024 om 11:30

De beste man liep er net zo bij als Casemiro bij Man United.
Ze zijn niet meer vooruit te branden en blijkbaar hebben deze journalisten totaal geen kijk op voetbal. Als ze iets met voetbal hadden dan hadden ze geweten dat Klaassen in zijn laatste seizoen als een opa over het veld liep, het is ook totaal geen speler die de bal eventjes kan vasthouden of een dribbel inzetten. Hij moet het hebben van combinatie spel maar hij werd op een duur zo traag dat hij zichzelf niet meer kon vrij lopen.

De beste man heeft niet voor niets amper minuten gekregen bij Inter dus wat moet Ajax er dan mee? Klaassen is waarschijnlijk de slechtste middenvelder die Inter in de selectie heeft, en dan durft een journalist doodleuk te vragen of die terug naar Ajax wilt.

23 april 2024 om 11:41

Eens protheus. Maar dat ligt volgens mij ook aan de intensiteit waarmee er getraind wordt. Ajax oogf gewoon niet fit ten opzichte van Psv en Feijenoord die een hele wedstrijd pressing kunnen blijven spelen. Ik zie meerdere jongere spelers sjokken over het veld en het is tekenend dat een Henderson meer meters loopt dan anderen. Ik weet niet wie nu verantwoordelijk is als conditietrainer, maar het klopt niet. Ajax moet een Klaassen nu niet meer willen. Ook het tijdperk Blind en Tadic is gewoon voorbij. Je moet opnieuw gaan bouwen en snel ook. Sandler en Driouech proberen vast te leggen. Maar eerst moet het geschil tussen van Praag en Kroes worden opgelost en daarna moet er een trainer worden aangesteld. Dus er is nog steeds chaos en oplossingen zijn nog steeds ver te zoeken.

23 april 2024 om 11:59

Dat was zeker wel een succes. Zeer waardevolle geweest in zijn tweede periode bij Ajax.

Met jongens als Davy, Daley en Dusan was Ajax nooit zo vaak door de ondergrens gezakt, ook als ze het niveau niet meer zouden hebben. Ik zou Davy en Daley met open armen ontvangen, zijn ook jongens die in andere functies iets voor de club zouden kunnen betekenen de komende jaren.

23 april 2024 om 11:21

Nee man oud te hoog salaris. En zeker met de financiële balans nu geen aanrader.

23 april 2024 om 11:55

Daar is een liedje over geschreven, met een tekst zoals…

Don't it always seem to go, you don't know what you've got 'til it's gone

23 april 2024 om 12:01

Want hij heeft bij Inter laten zien dat Ajax fout zat? Dat Ajax door de ondergrens is gezakt heeft echt niks met het ontbreken van die mannen te maken (op Tadic na misschien). Blind en Klaassen krijgen echt veel te veel eer toebedeeld, terwijl ze nooit dragende krachten waren. Tadic was dat wel.

23 april 2024 om 12:15

Hou toch op. Na het vertrek van Daley is duidelijk te zien dat hij veel belangrijker voor Ajax was dan hier werd geroepen. Ook zijn presteren in Spanje laat duidelijk zien welke waarde hij heeft. Heeft hij minpunten, jazeker maar hier wordt telkens door mensen zoals jou te veel nadruk op die minpunten gelegd. Zelfs met de beste 11 spelers van de wereld heb je nog niet het beste team en ook die spelers hebben minpunten. Daley was reet belangrijk in het team en niet alleen vanwege de opbouw. Ik snap werkelijk niet waarom jij dat nu nog niet ziet.

23 april 2024 om 12:46

Hoevaak is Ajax de laatste jaren kampioen geworden zonder blind? 😅 Das niet bepaald vaak

23 april 2024 om 15:40

Kun je wel zeggen Maldini, maar de feiten liggen anders. Ajax was top toen zij er nog waren en redelijk in hun nadagen. Ajax was ver onder de maat zonder hen.

Dus ja…kan vanalles zijn, maar om nou Blind en Tadic ook niet tot dragende krachten te rekenen en De bijdragen van Klaassen bagatelliseren….mwah, niet zo sterk onderbouwd als je t mij vraagt

23 april 2024 om 16:36

O ja, was Ajax afgelopen jaar top? Volgens mij was het toen ook al in verval. Maar goed, leg al het krediet bij hen, ipv bijvoorbeeld een Kudus, Alvarez, Timber, Martinez, Anthony etc.En ja, die laatste 2 waren er niet bij vorig seizoen, maar mensen lijken alleen maar de glorietijd te zien waar Klaassen, Blind en Tadic onderdeel van waren.

23 april 2024 om 20:41

Blind was een dragende speler. Sterker nog het verval werd ingezet toen hij op de bank werd gezet.

23 april 2024 om 20:43

En wanneer begon Ajax echt punten te verspelen? Juist toen blind niet meer in de basis stond.

24 april 2024 om 09:38

Maar Blind speelt in de verdediging van Girona, terwijl hun succes louter komt door de fenomenale aanval (aantal goals) aangezien Girona meer goals heeft geslikt als nota bene de nr.13 ~14 ~15 èn ~16. Oftewel de verdediging van Girona is allesbehalve wereldklasse. No offence naar Daley, maar het is simpelweg niet zijn linie die verantwoordelijk is voor het succes van Girona.

24 april 2024 om 10:24

Malibu, lezen: Ajax was nog redelijk in de nadagen van Tadic, Blind.

Natuurlijk doen die andere spelers er ook toe. Kudus was overigens altijd omstreden dus die maak je ook veel groter dan hij is en spelers als Timber en Alvares waren in hun laatste fase bij Ajax ook niet zo overtuigend meer hè.

Maar jij mag ze natuurlijk bewonderen en groter maken dan Blind en Klaassen, we hebben het recht er een andere kijk op de hebben

23 april 2024 om 13:33

Met jongens, als Seedorf, Litmanen en Van der Sar ook niet. Het eeuwig blijven roepen om alles wat is geweest is niet het antwoord. Scouten voor talent en de talenten laten doorstromen moet de basis zijn. Echter moeten die dan wel het niveau hebben + een coach met een idee.

23 april 2024 om 16:00

Berghuis Taylor en Bergwijn konden ook Ajax niet behoeden voor het zakken onder de ondergrens. Daar had een Klaassen denk ik geen verschil in gemaakt

Hij heeft natuurlijk altijd wel de mentaliteit en de "branie" die bij Ajax hoort. Maar het blijft toch een zeer beperkte voetballer. Misschien een goede speler om je als Ajax weer richting een top 3 klassering te spelen. Maar als je ècht de aanval wilt gaan openen op Feyenoord en met name nu PSV dan moet je wel wat hoger mikken dan dit natuurlijk.

23 april 2024 om 11:37

Stengun , ik lees een hoop negatieve reacties maar als ik een speler mag noemen die Ajax nooit had moeten laten gaan is Klaassen er zeker een van met Tadic als goede tweede , die zorgden voor de verbinding en eenheid in het team wat je nu ziet in de selectie is dat alles als los zand aan elkaar hangt ,

23 april 2024 om 13:44

Ik geloof ook zeker dat hij wel als een soort leider/mentor waarde zal hebben. Maar je kunt mij tegelijkertijd niet wijs maken dat hij qua intrinsieke voetbal kwaliteit echt Ajax een paar stappen sterker maakt. Ik kan me vorig seizoen (2022/2023) nog herinneren waarbij hij als het niet liep door een hoop Ajacieden als 1 van de eerste werd veroordeeld dat hij het niveau niet (meer) had. En dan zou hij nu, terwijl de concurrentie ontegenzeggelijk veel sterker is geworden bovenin opeens wèl het verschil gaan maken? Klinkt voor mij niet erg logisch.

23 april 2024 om 11:38

Ik denk dat Ajax eerst moet gaan focussen om de top 3 weer aan te vallen, en dat kan prima met Klaassen. Als dat gelukt is kan je weer de concurrentie aangaan met Feyenoord en PSV, maar dat is komend seizoen echt nog onrealistisch.

23 april 2024 om 12:03

Laten we Donny ook gelijk terughalen. Misschien dat Dijks ook wel wil komen, en met een beetje mazzel willen Babel en Boerrighter hun schoenen uit het vet halen om de flanken te versterken.

Pfoe, wat een armoede als je Klaassen e.d. terug wil halen. Toont ook echt 0 ambitie

23 april 2024 om 12:21

Als jij werkelijk waar het verschil niet ziet tussen de waarde die Klaassen/Blind voor Ajax kunnen hebben tov Dijks/Babel/Boerrichter dan houdt het discussiëren met jou voor mij wel op.

23 april 2024 om 13:18

Als je niet door hebt dat Paolo hier bewust chargeert om het punt te onderstrepen dan denk ik inderdaad dat je beter met iemand anders de discussie kan aangaan.

23 april 2024 om 20:47

Donny is nooit goed genoeg geweest en heeft nooit het niveau van davy gehaald. Davy moet je trouwens nooit terughalen en zeker niet voor de basis.

23 april 2024 om 20:46

Er hoeft niet veel te gebeuren en men staat al weer gelijk met Feyenoord. De balans is namelijk nu zoek, maar dit kan ook simpel worden opgelost. Feyenoord zal namelijk spelers gaan verliezen en Ajax zal die nodige spelers gemakkelijk kunnen verkopen zonder echt verlies.

Nog een middenvelder. Nee moet Ajax niet aan beginnen. Raak eerst maar eens spelers kwijt. En dat word al moerlijk genoeg

Moet je dit willen vraag ik mij af. Aan de andere kant is het zo treurig gesteld dat hij erbovenuit zou steken met zijn inzet en goals.

Als voetballer moet je als Ajax zijnde niet aan Klaassen meer beginnen. Die kerel speelt niet voor niets bijna nooit voor Inter en heeft amper iets bijgedragen aan het kampioenschap. Bij Ajax was het dit seizoen ook niks meer toen hij speelde. Daarnaast verdiende Klaassen 3 miljoen per jaar wat niet meer van toepassing is voor dit Ajax zonder CL inkomsten. Voor elke andere functie na zijn carriã¨re zou die altijd in aanmerking moeten komen. Maar ja dat geldt ook voor spelers zoals Blind en Tadic.

Meteen doen, dan speel je met Henderson en Klaassen volgend jaar. Daar loop je menig middenveld mee ondersteboven.

23 april 2024 om 12:04

Je doet jouw avatar eer aan, zie ik

Ajax moet herbouwen, niet terugbouwen.

Alsof je een gebouw afbreekt en met de brokkelstukken het weer in elkaar gaat zetten.

Van mij mag hij direct terugkomen. Ik begreep al niet waarom hij zo nodig weg moest. Nee, Davy Klaassen is geen Messi maar altijd beter dan de rotzooi die nu met 'n ajax-shirt in het veld rondloopt.

23 april 2024 om 11:56

Precies. Uiterst domme zet geweest. Schiet je nota bene een paar dagen voor de transfer nog uit het niets naar een punt op Woudestein als invaller

23 april 2024 om 13:38

Super goed om van de rotzooi van dit seizoen terug te stappen naar die van het vorige seizoen. Klaassen rendeert net als Donny van de Beek alleen goed als er een draaiend elftal met technisch vermogen en diepgang om hem heen staat. Dan kan hij op de goede plek staan en de balletjes intikken en af en toe de bal afjagen. Hij is niet de sneldenkende spelverdeler die even een mannetje uitkapt of met zijn fysiek de bal vast houd en de strijd op middenveld wint.

Als je hem transfervrij kan strikken lijkt me dat een prima idee. Had zeker omdat er geen enkele capabele 10 meer over was natuurlijk nooit de deur gewezen moeten worden. Beperkte voetballer maar wel eentje met gevoel voor timing, karakter en een neusje voor de goal (en dat ook regelmatig in grote wedstrijden zoals vorig jaar nog in beide ontmoetingen in de Kuip). Kijk maar hoe belangrijk Til weer was dit seizoen voor PSV bijvoorbeeld. Zo'n Taylor kan technisch beter zijn, maar ik zou hem op ieder moment van de dag inruilen voor Klaassen. Op de weg die we hadden ingezet zou er zeker in de basis geen plek meer voor Klaassen zijn. Maar om nu weer de eerste stappen naar de top in Nederland terug te zetten hebben we spelers nodig die willen vechten voor de club, ervaring hebben en er kunnen staan op momenten dat het niet loopt. Tot je een topper a la Almada of Spertsyan voor die positie hebt kan hij mooi in de basis ten koste van Taylor of Hlynsson en voor de groep en ook nieuwkomers is het een prima kerel, ontfermde zich vaak ook over buitenlandse aankopen waar je sinds dit seizoen weer verhalen hoort dat die zich eenzaam voelde.

Inter gaat in ieder geval geen gebruik meer maken van de diensten van Davy Klaassen, daarmee ligt een tweede terugkeer van Davy naar Ajax wel voor de hand gezien de onbalans in het huidige Ajax. Mocht Davy bij Ajax terugkeren moet Volendam de "heen en Weer" maar eens uitlenen aan Klaassen.

Bij Ajax had hij dit seizoen misschien een handvol meer wedstrijden gespeeld dan bij Inter, werd eigenlijk steeds meer een speler voor de kleedkamer want op het veld was het niet veel meer.

Klaassen moest alleen weg bij Ajax omdat hij een van de grootverdieners was. Iedereen was het er wel over eens dat Klaassen niet per se in de basis zou moeten staan, maar dat hij wel nog zijn toegevoegde waarde had. Maar omdat er een grote schoonmaak kwam (wat uiteindelijk allesbehalve een schoonmaak was), riepen mensen dat Klaassen weg moest. Supporters gingen op de stoel van de directeur zitten, terwijl supporters zich niet zouden moeten bemoeien met salarissen e.d. De club heeft Klaassen zelf dat contract - met bijbehorende salaris - gegeven, dan moet men niet gaan janken dat hij teveel zou verdienen.

Van mij hoefde hij niet weg, maar het was een dure bankzitter. Mag van mij ook gerust terugkeren, maar dan voor een lager salaris. Ik gun die jongen echter het beste. Echter, als ik hem was zou ik niet terugkeren. Schandalig hoe hij vorige keer behandeld is.

En god.. wat mis je een speler als Klaassen dit seizoen. Je weet pas wat je mist als je het kwijt bent.

Geweldig verhaal toch. Het Serie A kampioenschap kunnen toevoegen aan zijn CV ook al heeft hij zelf 0.1 procent input gehad...

Het zelfde type als Donny van de Beek. Denken na 1 a 2 goede seizoenen Ajax ontgroeit te zijn maar zwaar te kort komen bij iedere andere Europese Competitie!

Achteraf gezien had je hem en Blind er graag bij gehad dit seizoen. Je was er geen kampioen mee geworden, maar waarschijnlijk wel derde zoals vorig jaar. Wil je kampioen worden, dan zal je hoger moeten mikken.

Belachelijk goede comeback ook van zijn haarlijn 🫶👍

Dramatische speler. Ieder seizoen werd zijn spel erger en erger. In z'n eerste seizoen was ie nog wel nuttig maar daarna werd het echt een parodie op een nummer 10. Soms haalde hij de 20 balcontacten nog niet eens. Doe mij maar een jaartje Taylor op 10 als dit het alternatief is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren