Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Krabbendam denkt te weten welke 3 spelers mogen vertrekken bij Feyenoord

Laatste update:

Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Santiago Gimenez lijken bezig aan hun laatste maanden als speler van Feyenoord. Dat schrijft clubwatcher Martijn Krabbendam in een uitgebreid artikel namens Voetbal International. Een vertrek van sterkhouders als Dávid Hancko en Quinten Timber ligt momenteel minder voor de hand, omdat de Rotterdammers niet per se moeten verkopen.

Krabbendam rept over ‘spannende maanden’ voor Feyenoord. “Want het laat geen twijfel dat trainer Arne Slot opnieuw een aantal basisspelers zal gaan verliezen.” Toch is er volgens de journalist een duidelijk verschil met eerdere transferperiodes.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het gevolg van het succes in de laatste twee jaar is wel dat Feyenoord nu kan handelen uit kracht”, aldus Krabbendam. “Eerst móést er verkocht worden, nu mág dat, maar is de noodzaak een stuk minder. Feyenoord wordt nu gedreven door vraag, aanbod en doorselecteren.”

Gimenez wordt als eerste vertrekker uitgelicht. “Dat Santiago Gimenez weg wil en mag, is een logisch gevolg van de ambitie en de status van de spits. Feyenoord anticipeerde er al op door Ayase Ueda vast te leggen.” Het contract van de 23-jarige Gimenez loopt bij Feyenoord nog tot medio 2027 door.

Daarnaast lijkt Wieffer komende transferzomer ambities te hebben. “Wieffer is vermoedelijk ook bezig aan zijn laatste weken bij Feyenoord, of misschien al wel klaar, als zijn spierblessure tegenvalt. Het is te hopen dat het EK niet in gevaar komt. Wieffer ontwikkelde zich zo goed, dat de kans groot is dat Atlético straks weer op de stoep staat, zoals meer clubs informeren naar de middenvelder.” Ook de 24-jarige Wieffer ligt in De Kuip nog tot medio 2027 vast.

Volgens Krabbendam is Geertruida eveneens ‘klaar in De Kuip’. “Hij kon vorig seizoen al weg, maar zag zijn transfer naar RB Leipzig door pech mislukken. Voor Feyenoord was dat meegenomen, de club kon nog een jaar beschikken over de multifunctionele Geertruida, maar ook Feyenoord weet nu: het is tijd om te gaan.”

Hancko (26) en Timber (22) vertrekken hoogstwaarschijnlijk pas indien de hoofdprijs op tafel komt. “Verkopen op het juiste moment is ook een kunst. Vandaar dat het niet zeker is dat ook Hancko vertrekt, of Timber. De eerste ligt vast tot 2028, waardoor hij voor niet veel clubs te betalen is. Timber heeft er in feite pas een seizoen op zitten, nadat hij in zijn debuutjaar langdurig geblesseerd was geraakt.”

Zo lijkt Feyenoord al een behoorlijke kern aan spelers voor komend seizoen te hebben. Oranje-international Quilindschy Hartman blijft, mede door zijn zware kruisbandblessure, sowieso nog een jaar in De Kuip. Met Gijs Smal (FC Twente) en Anis Hadj-Moussa (Vitesse) zijn de eerste aanwinsten al binnen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geertruida zijn vertrek lijkt mij ook een zekerheidje, alle andere niet. Gimenez heeft er natuurlijk een slecht half jaar op zitten en bij Wieffer moet er echt een goed bod komen en ook voor hem de juiste club. De vraag is nog of die gaat komen. Hij is nog niet uitgeleerd en kan ook bij Feyenoord nog stappen maken.
Hancko lijkt mij ook wel te vertrekken. Nu kunnen we er nog goed geld voor krijgen en is voor hem denk ik ook wel het laatste moment om nog de stap te maken.

23 april 2024 om 09:17

Verwacht eerlijk gezegd wel dat Wieffer gaat. Daar komen wel goede clubs voor. Al is zijn blessure nu een beetje ongelukkig.
Geertruida vertrekt zeker.
Hancko ook grote kans. Hoewel de woorden van Te Kloese me een beetje hoop gaven.

Santi weet ik ook niet, zijn entourage inclusief Mexicaanse bondscoach wil hem weg hebben, maar de absolute top zal niet komen vanwege zijn dramatische 2e seizoenshelft. Of ze gokken erop op basis de eerste helft en betalen daardoor minder.
Timber nog een jaartje blijven.

23 april 2024 om 10:29

Als Gimenez nu gaat zou het echt doodzonde van dat laatste half jaar zo'n ja; dat scheelt je zo 10 miljoen. Ik ben vooral benieuwd wie ze dan gaan halen; weer een kanon (qua aankoopbedrag dan) als Ueda of een jongere speler met Ueda als duidelijke nummer één.

23 april 2024 om 11:51

Hancko ligt vast tot 2028, daar kun je de komende twee jaar ook nog flink op cashen. Zolang hij zelf de motivatie heeft zou ik heel hoog in de boom gaan zitten qua prijs.

23 april 2024 om 14:01

Wieffer gaat echt. Voor hem is denk ik het meeste interesse. Als hij slim is gaat hij naar een Europese suptopper waar hij meer kans heeft op een basisplek.
Denk aan Top5 in Italië of Engeland.

Denk dat je daarin ook gewoon duidelijk moet zijn. Max 3 basisspelers weg. Komt er dan nog een club dan heeft de nummer 4 pech of er moeten absurde bedragen betaald worden voor die nummer 4.

Sowieso wel benieuw wat voor bedragen deze spelers gaan opleveren. Denk dat Feyenoord mikt op twee keer 40 miljoen + bonussen en Geertruida met zijn eenjarig contract wellicht wat minder?!

23 april 2024 om 08:54

Geertruida zijn contract is niet ideaal qua onderhandelingspositie nee. Ik kan me daarnaast niet voorstellen dat er 40 miljoen op tafel komt voor Gimenez. Door 40 moet dan aangetikt gaan worden door Wieffer en Hancko.

23 april 2024 om 09:21

Ja een beetje dubbel wat betreft Gimenez. Met een driejarig contract kan ik me ook niet voorstellen dat Feyenoord hem voor veel minder wil laten gaan. Dan lijkt blijven een logische optie maar ik weet niet of hij dat zelf wil.

23 april 2024 om 09:36

Wellicht wat minder? Eenjarig contract gaat simpelweg niet heel veel geld worden ben ik bang en dat is jammer voor een speler met de kwaliteiten die Geertruida heeft.

Ben ook zeer benieuwd wat een Gimenez nu moet opleveren. Dacht gedurende het seizoen echt minimaal 40 miljoen maar met zo'n 2e seizoenshelft wordt dat ook lastig. Risico voor een Jørgensen verhaal.

Dan zal het van Wieffer en Hancko moeten komen. Wellicht dat er voor Timber na eventueel een goed EK een mooi bedrag op tafel komt.

23 april 2024 om 09:41

Timber na een goed EK? Kan jou verzekeren dat Timber niet gaat spelen hoor!

23 april 2024 om 10:16

Daarom staat er ook 'eventueel'. Wie weet wat die gekke Koeman gaat doen.

23 april 2024 om 09:52

Ook een redelijk zinloos standpunt, je hebt er 3 verkocht en er komt een waanzinnig bod op de 4e, dan weet ik 1 ding zeker en dat is dat hij zal vertrekken!

23 april 2024 om 10:33

@Kali mijn punt was meer dat je nu bijvoorbeeld 40 miljoen op Wieffer zou accepteren. Maar als Timber, Hancko en Gimenez al weg zouden zijn zou ik daar niet meer mee akkoord gaan.

Zoals supergroover al zegt kan het zijn dat je met een ontevreden speler komt te zitten. Vandaar dat ik denk dat de communicatie hierin ook heel belangrijk is. Dit moet echt vooraf duidelijk zijn in 1 op 1 gesprekken met speler en zaakwaarnemer.

23 april 2024 om 10:08

Klinkt in theorie heel plausibel, echter als nummer 4 er niet uit komt of de andere club wil niet betalen zit je met een ontevreden speler. Die zal niet heel gemotiveerd meer zijn denk ik.

23 april 2024 om 10:38

Supergroover ik lees dit zo vaak, maar in de praktijk gebeurt dit toch haast nooit? Spelers pakken doorgaans gewoon de draad op en willen weer zo veel mogelijk winnen en het jaar erna een mooie transfer maken. Zie geertruida als meest recente voorbeeld.

23 april 2024 om 10:44

Eens, en ook van andere factoren afhankelijk. Zo'n Gimenez, Timber en Wieffer bijvoorbeeld kunnen echt nog wel voldoende aspecten in hun spel doorontwikkelen bij Feyenoord. Geertruida en Hancko daarentegen zijn wel aardig uitgeleerd.

23 april 2024 om 11:15

Helaas is het in de voetbalwereld (en vooral Eredivisie) niet zo zwart wit.
Stel er vertrekken er 3, en dan als 4e komt Real Madrid, die hun CV hebben verkocht en ze willen Hancko overnemen.
Dan kan je het als Feyenoord niet maken om die stap te blokkeren, doe je dat wel, zit je met een ongemotiveerde speler.

Het is leuk dat je niet hoeft te verkopen, maar ik verwacht dat de clubs in de rij staan voor Hancko. Hij is 26 en voor heel veel clubs een directe versterking. Als er 40 miljoen op tafel komt voor hem, dan gaat dat toch geaccepteerd worden neem ik aan?

23 april 2024 om 10:40

Robinde Bruyn dat neem ik ook aan. Maar gebeurt niet heel vaak dat er een bod van 40m binnen komt bij feyenoord.

Geertruida en Santi zijn niet te houden en Santi lijkt me zelfs verstandig gezien het Jorgensen complex. Wieffer is nog te vroeg of er moet echt een goed bod komen. Wel zin in deze transferzomer.

23 april 2024 om 09:05

Santi niet te houden? Ik vrees dat dat de laatste maanden behoorlijk minder is geworden.

23 april 2024 om 10:46

Het Jorgensen complex is vooral iets waar VZ leden last van hebben hoor. Als Feyenoord een duppie kreeg voor elke keer dat die naam gedropt werd hadden ze deze zomer Mbappe drie keer gehaald.

Zie Hancko eerder vetrekken als Gimenez. Ook qua leeftijd lijkt dit de ideale stap. Wieffer hoop ik nog een jaartje te houden of er moet echt serieus geld over de brug komen.

23 april 2024 om 09:37

Eerder dan...

Voor Wieffer en Geertruida en Hancko verwacht ik wel de nodige clubs, Gimenez zal nog even wat meer moeten scoren deze laatste wedstrijden. Toch echt wel een minder seizoen gedraaid dan het jaar ervoor.
Minteh en Ali vertrekken dan ook nog deze zomer dus er ligt nog wel wat werk om het team weer te versterken.

Gaat Feyenoord nog de optie lichten in het contract van Lingr? Shiloh 't Zand en Ilias Sebaoui komen natuurlijk ook nog terug van Dordrecht samen met Korede Osundina maar of dat nu directe versterkingen zijn is dan ook maar de vraag.

23 april 2024 om 10:49

Lingr's optie is verplicht geloof ik. En Minteh blijft wellicht nog.

Logisch gevolg van succes, als de bedragen uit de topcompetities komen moet je verkopen.
Dit is ook het beleid, echter is de tijd van de ‘koopjes’ wel over. Als Feyenoord dit niveau vasthoudt wordt de slapende reus eindelijk wakker.

Allemaal leuk en aardig om te zeggen dat er maar een paar spelers mogen vertrekken, maar dat brengt alleen maar problemen met zich mee. Als er mooie clubs komen voor spelers, en ze krijgen dan te horen dat Feyenoord niet mee wil werken, terwijl hun collega wel mag vertrekken heb je de poppen aan het dansen. Ik zou als Feyenoord niks zeggen en gewoon kijken wat er gebeurd komende zomer.

23 april 2024 om 09:31

En dan gooien die spelers de kont tegen de krib nadat ze te horen krijgen dat ze niet weg mogen, gaat moeilijk doen en vervolgens komen geen clubs meer van hetzelfde kaliber langs. Ik denk dat die spelers ook wel weten dat dat niet het beste voor hun carrière is.

Alvarez had bij Ajax ook vrij snel zijn koppie er weer bij nadat die Chelsea transfer niet door ging. En dat is ook prima uitgepakt.

23 april 2024 om 11:13

En het is ook niet dat Feyenoord vooralsnog een slechte club gaat zijn om bij te blijven spelen he. Je zult volgend seizoen wederom voor de titel spelen, grote kans op een goed bekertoernooi en je speelt minimaal 8 potten CL. En dat in een stadion van 50.000 stoelen en een trainingscomplex met uitstekende faciliteiten.

23 april 2024 om 10:57

Ik denk dat binnen bijna elke club spelers prima van elkaar weten wat hun respectievelijke ambities zijn en in hoeverre de club dat min of meer wil faciliteren, dus dan wordt het alleen maar gewaardeerd dat je daar naar de buitenwacht toe open over bent.

Zonder Wieffer en Gimenez zal het misschien zelfs beter lopen. Denk dat iedereen deze transfers toejuicht. Ben niet onder de indruk van deze twee.

Geertruida, Hancko en Timber gaan wel een gemis worden.

Als ze alle drie weg gaan moet Feyenoord echt iemand halen die er al staat en geen talent.

23 april 2024 om 10:46

duidelijk nog nooit een wedstrijd van Feyenoord gekeken, Wieffer is zo belangrijk in de opbouw. Je merkt ook tegen NEC dat ze hem missen

Worden een paar spannende maanden. Nu al benieuwd wat er in juli op het het trainingscomplex staat. Luts, Santi & Wieffer zie ik wel vertrekken. Small en Moussou zijn binnen. En er lopen nogal wat jongens rond die verhuurd zijn. Misschien zit daar nog iets tussen.

Ik hoop dat Feyenoord in ieder geval de afgelopen paar jaar kan verzilveren door weer een aantal transferrecords te verbreken. Hoplelijk met Geertruida/hancko, Wieffer, Gimenez de hoogste uitgaande transfers voor verdediger, middenvelder en aanvaller zetten(voor Feyenoord, de de jong/anthony bedragen zal wel niet lukken).

Hoe komen mensen aan deze bedragen. Hoezo 40 miljoen? Ik denk dat Feyenoord misschien bij elkaar 40 miljoen gaat overhouden aan alle 3. 12 voor Wieffer 15 voor Gimenez en max. 13 voor Geertruida ivm zijn contract. Reken je niet rijk in Rotterdam

23 april 2024 om 10:16

Trollen is soms grappig,maar als je het te opvallend doet hapt er niemand. Tip voor de volgende keer

23 april 2024 om 11:27

Onzin bedragen inderdaad. Echter lees ik hier ook bedragen van 40 miljoen voor een speler. Dat zie ik ook niet gebeuren.

23 april 2024 om 12:31

Ik denk dat Wieffer, Gimenez en Hancko wel die kant opgaan hoor. Het zou mij in ieder geval tegenvallen als ze minder dan 30 opleveren.

23 april 2024 om 12:37

geertruida 15 giminez 30 wieffer 25-30 lijkt me. ik denk dat hancko momenteel het meeste waard is.

"hancko ligt vast tot 2028, waardoor hij voor niet veel clubs te betalen is"

Hoeveel moet Hancko kosten? Laten we zeggen 35 miljoen. Dan zijn er toch zo 30-40 clubs die dat op tafel kunnen leggen? Alleen al de hele Premier League heeft geen moeite met dat bedrag. En dan de top-6 uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje kunnen dat betalen. Vreemde opmerking vind ik het dan ook.

23 april 2024 om 10:18

En hoeveel clubs kunnen dat niet betalen?

23 april 2024 om 10:26

Premier League heb je gelijk in. Maar voor de helft van de top-6 van Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië (buiten clubs van het kaliber Barca, Real, PSG, Bayern, etc.) zou 35 miljoen een van de duurste -of zelfs de allerduurste- aankopen uit de clubgeschiedenis zijn. Clubs als Sociedad, Atalanta, Stuttgart, Bilbao, Leverkusen, etc. leggen echt niet zulke bedragen neer voor een centrumverdediger hoor.

23 april 2024 om 10:42

Bilbao gaat hem sowieso niet kopen. Of Hancko moet een Baskisch paspoort hebben

23 april 2024 om 13:18

Ok, fair point, maar laat ik het omdraaien. Als er wordt gezegd dat een speler niet voor veel clubs te betalen is, maar er zijn er sowieso al 20 (PL) + nog een stuk of 10 clubs (psg, Barca, Real, Ateltico, Inter, AC Milan, Juventus, Napoli, BVB, Bayern), dus 30 clubs, die hem kunnen betalen... dan is dat toch best een hoop? Dan vind ik het een beetje een onzinnige uitspraak

Wieffer, Gimenez en Geert moeten ook wel weg.
Zerrouki en Ueda zijn al gehaald als opvolgers, voor zoveel geld dat ze nu ook wel moeten gaan spelen. Vind het jammer dat Wieffer weggaat, man naar mijn hart. Geert idem.

Gimenez is prima als hij gaat

23 april 2024 om 12:39

als feyenoord slim is bonjouren ze ook zerrouki en ueda eruit en gaan ze opzoek naar grotere talenten en betere spelers. zij komen beide tekort

Hancko is ook met zekerheid weg, die kan kiezen uit een hele reeks aan clubs en is de belangrijkste speler van Feyenoord gewest de afgelopen jaren. Natuurlijk tegen een absolute hoofdprijs, maar die tikken ze (de kopende partij) lachend af. Timber zou eigenlijk nog een seizoen moeten blijven, maar zal, zeker als hij op het EK ook nog speelt, ook een stap willen maken. Ik acht de kans groter dat Giminez blijft van de 3 genoemden dan dat Hancko en Timber blijven.

Ten Hag lijkt me uitstekende kandidaat om Slot op te volgen.

Champions League garantie en mogelijk tientallen miljoenen voor Geertruida, Gimenez en Wieffer biedt ook kansen om selectie te versterken.

De Vrij en Wijnaldum hebben misschien ook we zin in zo’n project.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren