Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Leerling van Van Persie’ heeft ultiem doel: ‘Op een dag Premier League’

Laatste update:

Wouter Burger heeft een duidelijk doel voor ogen. De pas 22-jarige middenvelder wil ooit uitkomen in de Premier League. Burger koos er afgelopen zomer daarom bewust voor om FC Basel in te ruilen voor Stoke City, uitkomend op het een na hoogste niveau in Engeland.

"Er zijn nog een paar aspecten in mijn spel die voor verbetering vatbaar zijn en volgens mij kan dat alleen in Engeland", verklaart de ambitieuze Burger in gesprek met Sky Sports. "Dit was voor mij een unieke kans om in een zeer sterke competitie te kunnen spelen waarin je alleen maar sterker, beter en sneller wordt. Je moet in deze competitie snel denken en fysiek je mannetje staan."

Burger voelt zich thuis in de Championship, maar ziet dat niet als eindstation. "Ik heb doelen en wil op een dag in de Premier League spelen. Het is daarom belangrijk dat ik ervaring opdoe in de Championship, zodat ik daar uiteindelijk klaar voor ben. Met het plan dat Stoke met mij voor ogen heeft en hoe competitief deze competitie is, leek mij dit in ieder geval de beste keuze."

Feyenoord
De nog jonge Burger werkte bij Feyenoord met Giovanni van Bronckhorst, Jaap Stam, Dick Advocaat en Arne Slot. De samenwerking met Slot duurde slechts twee maanden, maar desondanks maakte de coach veel indruk op de middenvelder. "Dat is echt een van de beste trainers die ik als profvoetballer heb gehad."

Burger had bij Feyenoord ook kortstondig te maken met Robin van Persie. "Toen ik een beetje tussen de jeugdopleiding en het eerst elftal zat, trainde ik altijd mee met de A-selectie. Ik trainde toen onder meer met Van Persie, die altijd tijd voor mij had. We keken altijd samen naar video's en hij gaf mij altijd adviezen of wees me op bepaalde details."

"Van Persie deelde heel veel met mij en dat heb ik in mijn rugzakje bewaard", is Burger nog altijd dankbaar. "En dat kan ik altijd weer gebruiken. Ik kijk altijd naar hem op, maar aan de andere kant waren zijn adviezen ook goud waard."

Burger startte redelijk goed bij Stoke, dat inmiddels ver is weggezakt en nog maar vier punten boven de degradatiestreep staat. Het leidde onlangs tot het ontslag van manager Alex Neil. Onder leiding van de nieuwe coach Steven Schumacher wil Burger een frisse start maken bij the Potters. "We moeten het verleden achter ons laten, daar kunnen we niets meer aan veranderen."

Vind jij Wouter Burger goed genoeg voor de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had wel gedacht dat hij in Feyenoord 1 zou komen. Heeft de fysiek, techniek....maar blijkbaar niet goed genoeg. Misschien komt het nog ooit, want lijkt me wel een gouden gozer voor Feyenoord!

De Championship is natuurlijk heel sterk. Stoke city behoord niet tot de clubs die de potentie hebben om te promoveren. En Stoke City als stad, daar wil je heel snel weer weg richting Manchester.

25 december 2023 om 10:46

Waarom zou de Stoke de potentie niet hebben om te promoveren? Beetje uitleg bij zo'n uitspraak zou niet misstaan lijkt me.

25 december 2023 om 17:39

Ze presteren ver onder verwachting, maar de selectie van stoke is ook niet zo sterk. Sterkere spelers zoals Ki-Jani Hoever en wouter burger ga je het niet mee redden. De club heeft te weinig creativiteit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren