Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leverkusen mede door gemiste reuzenkans Frimpong onderuit bij AS Roma

Laatste update:

AS Roma heeft het heenduel met Bayer Leverkusen in de halve finale van de Europa League weten te winnen. In het eigen Stadio Olimpico won de ploeg van José Mourinho met 1-0. Het enige doelpunt werd in de tweede helft gemaakt door Edoardo Bove, die daarmee voor het eerst in een Europees toernooi trefzeker was. Volgende week donderdag om 21.00 uur volgt de return in Leverkusen.

Voor de meeste Nederlanders vielen de basisopstellingen van beide partijen enigszins tegen: van onze vijf landgenoten begon er dit duel slechts één in de basis. Alleen Jeremie Frimpong mocht het, aan de kant van Bayer Leverkusen, vanaf de eerste minuut laten zien. Mitchel Bakker en Timothy Fosu-Mensah begonnen bij de bezoekers op de bank, terwijl Daley Sinkgraven helemaal niet bij de selectie zat. Bij AS Roma moesten Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum ook genoegen nemen met een reserverol.

In de matige eerste helft kregen beide partijen één grote kans. Eerst was het al vroeg in de wedstrijd Leverkusen dat aan de openingstreffer rook, toen Florian Wirtz na een combinatie met Adam Hlozek net naast schoot. Na een kleine twintig minuten was daar ook het eerste Romeinse gevaar, maar de kopbal van Roger Ibáñez werd schitterend gekeerd door doelman Lukás Hrádecky. De rebound ging er daarna ook niet in. Al in de 36ste minuut mocht Bakker vervolgens invallen, als gevolg van een hamstringblessure bij Odilon Kossounou.

Na de rust waren de grootste kansen voor Roma, en dat leverde na ruim een uur spelen de 1-0 op. Een poging uit de draai van Tammy Abraham werd nog gekeerd door Hrádecky, maar Bove was er als de kippen bij om de bal uit de rebound binnen te tikken. Niet veel later was Roma ook dicht bij de 2-0: Andrea Belotti zag zijn inzet gekeerd worden door Hrádecky, waarna Bove de rebound deze keer hoog over werkte. Vlak voor tijd, met Wijnaldum inmiddels binnen te lijnen, kreeg Frimpong een reuzenkans op de 1-1: doelman Rui Patrício liet los en de bal belandde bij Frimpong, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Bryan Cristante. Derhalve was 1-0 de eindstand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een goede eerste stap richting de finale.

Daje Roma!

12 mei 2023 om 00:43

Vergis je niet die duisters thuis gaat nog een flinke klus voor ze worden

12 mei 2023 om 05:43

We zijn er zeker nog niet. Maar een met een 1-0 overwinning hebben we in ieder geval al een wat betere uitgangspositie.

12 mei 2023 om 07:31

Nu lekker 95 minuten met z'n elven in de 16 gaan hangen in Leverkusen. Gecombineerd met flink wat tijd gerek en hier en daar een flinke scheut toneel zal Roma wel weer naar de finale gaan.

Je zou er maar fan van zijn, brr, ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen haha.

12 mei 2023 om 07:43

Echt he verschrikkelijk voerbal. Hoop dat Leverkusen thuis beter voor de dag komt. Met jongens als Wirtz, Diaby en Frimpong hebben ze genoeg jongens die het verschil kunnen maken.

12 mei 2023 om 12:07

Ja je zou er maar 3x nu al van verloren hebben! Zou m'n ogen dan zeer zeker uit m'n koppie schamen, haha

Goed resultaat gezien de omstandigheden en blessures. Hopelijk is Smalling terug voor de return, verdediging zag er wankel uit op het einde.

Geweldige goal van Bove, die jongen is koelbloedig en speelt zo volwassen voor zijn leeftijd. Ibañez was indrukwekkend vanavond (een klein foutje), een hele bak fantastische blocks, mooie kopbal in het strafschopgebied en een paar mooie runs naar voren. Als die iedere wedstrijd zo speelde ipv ons punten kosten dan hadden we dit seizoen CL-voetbal gehaald. Pellegrini sterke wedstrijd gespeeld, mag ook wel eens gezegd worden. Rui toch weer een blunder. Gini goede invalbeurt. Scheids was de slechtste man van de wedstrijd.

De bus gaat hard geparkeerd worden in de return

Hoop wel dat Roma gewoon wint.
Meer lazio minded in de hoofdstad, maar lijkt mij leuk als Juve-Roma komt in de finale.
In begin jaren 90 haalde Roma ook de el finale, verloren toen van Inter als ik mij niet vergis.

Het kan haast niet anders of Mourinho gaat ook met Roma de Europa League winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren