Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lofrede voor Erik ten Hag: ‘Ik mocht van hem gewoon roken na de wedstrijd’

Laatste update:

Ruud Boymans heeft een boekje opengedaan over zijn tijd bij FC Utrecht. In de podcast Fresia en Milan parkeren de bus van ESPN onthult de voormalig spits dat Erik ten Hag er als trainer van Utrecht geen enkel probleem mee had dat hij af en toe een sigaretje rookte.

“In mijn tijd bij Utrecht rookte ik ook”, begint Boymans. “Ten Hag wist daarvan. Hij heeft mij dat nooit kwalijk genomen. Soms na de wedstrijd ging ik nog een sigaretje roken en dan kwam ik als laatste aan bij de spelersbus. Hij vroeg dan: nog even lekker een sigaretje gerookt? Dan lachten we allebei.”

De nachtburgemeester van de Eredivisie, zoals de bijnaam van Boymans luidt, stond tussen 2014 en 2016 onder contract bij de Domstedelingen. Erik ten Hag was er tussen 2015 en 2017 hoofdtrainer. De twee hadden volgens Boymans altijd een goede band.

“Ik hou van een trainer als Ten Hag. Hij wist hoe hij elke speler moest benaderen op zijn eigen manier. Hij was heel goed met iedereen in de groep”, verklaart Boymans. “Hij accepteerde mij als mens, hoe ik was. Hij wist dat hij het toch niet kon veranderen, dus hij besloot mij dan maar een goed gevoel te geven. Hij had mij immers nodig als zijn belangrijke spits”, aldus Boymans.

Boymans beleefde een van zijn beste periodes uit zijn loopbaan bij Utrecht, waar hij tijdens zijn eerste negen wedstrijden één-op-één liep en op dat moment zelfs topscorer van de Eredivisie was. Daarna raakte Boymans echter geblesseerd en wist hij zijn oude niveau nooit meer te halen.

“Ik denk dat Utrecht en ik een hele goede match waren”, vindt Boymans. “Wij speelden echt typisch Utrecht-voetbal, technisch niet heel verfijnd, maar wel volle bak gas erop. Onder Ten Hag gingen we ook nog eens goed voetbal spelen, met zijn tactiek. Hij is daar gewoon heel goed in.”

“Na mijn blessure was Sebastien Haller inmiddels gearriveerd in Utrecht en kwam ik minder aan bod, maar Ten Hag liet mij langzaam weer spelen. Hij gaf mij af en toe wat invalbeurten en ik scoorde bijna elke keer. Daarna heb ik ook nog even samen met Haller gespeeld.” Boymans vertrok in 2016 naar Al-Shabab FC in Saudi-Arabië.

De inmiddels 34-jarige Boymans speelde in totaal meer dan tweehonderd duels in het betaald voetbal. Inmiddels is hij festivalorganisator bij No Art. De oud-prof van onder meer Fortuna Sittard, VVV Venlo, Willem II en FC Utrecht heeft naar eigen zeggen ‘de mooiste job ter wereld’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet ook gewoon kunnen. Er zijn talloze voetballers die wel van een peukie houden, zelfs bij de absolute top.

19 december 2023 om 15:03

Klopt ook! Theo Janssen gaf ook wel eens aan dat er best was ploeggenoten destijds bij Ajax wel eens een sigaretje rookte, en dat het zelfs bij Oranje wel eens gebeurde. Maar dat het enkel bij hem publiekelijk bekend was. Achja, die voetballers moeten het ook zelf weten. Uiteindelijk hebben ze voornamelijk zichzelf ermee, en zolang ze doen wat de trainer van ze vraagt op het veld zie ik het probleem niet zo

19 december 2023 om 17:21

In een tijd waarin als voetballer je fysiek steeds belangrijker wordt, is het vrij onhandig. Sowieso een stomme keuze, maar goed. Stoppen is niet makkelijk. Gelukkig genoeg methodes om er toch af te komen.

19 december 2023 om 23:34

Ik vind als topsporter roken geen plek hebben in die wereld, we weten hoe slecht het voor je is. Zie je bijvoorbeeld een Ronaldo al een peuk roken na de wedstrijd? Nee joh.. topsport en roken is echt een no-go. Dan maar een azijnpisser.

20 december 2023 om 14:03

Roken in het algemeen is natuurlijk vrij dom. En zeker in deze tijd kun je je bijna niet voorstellen dat iemand het nog wilt doen met alle risicos die het met zich meebrengt. Maarja dat moeten ze maar lekker zelf weten toch.

Toch wel een opmerkelijke anekdote. Ik had verwacht dat de op en top professioneel Erik ten Hag dat niet zou tolereren. Dat toont in mijn optiek wel aan dat Ten Hag zijn verwachtingen aanpast aan het niveau, ook op dit vlak. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Ten Hag dit zou tolereren bij Ajax, waar logischerwijs meer professionaliteit wordt verwacht

19 december 2023 om 14:50

Ik denk eerlijk gezegd dat dit niet met het niveau te maken heeft, maar meer met de menselijke kant. Blijkbaar hebben bepaalde personen dit nodig, dus om ze zo goed mogelijk te laten presteren en zich lekker te laten voelen, laar Ten Hag dit toe. Zelfs op absoluut topniveau roken spelers en laten coaches dit toe.

19 december 2023 om 15:00

Er zijn zat goede voetballers op topniveau die roken. Om er een paar te noemen Zidane, Rooney, Buffon, Berbatov, Neymar en zo zullen er nog wel een heleboel zijn. Denk dat het pas een probleem word als je het als coach gaat verbieden.

19 december 2023 om 15:02

Dat denk ik niet Stino al weet ik ook niet of EtH zo blij zou zijn dat dit zo naar buiten komt.

19 december 2023 om 15:10

Denk dat het Ten Hag niet veel uitmaakt dat dit naar buiten komt. Als nu een speler bij United dit tegen hem wil gebruiken kan hij gewoon zeggen dat diegene dan maar op Utrecht niveau moet gaan voetballen.

19 december 2023 om 16:15

Bij Ajax tolereerde hij dat spelers die verdacht worden van misdrijven gewoon mogen spelen.

19 december 2023 om 20:12

Wat wil je dan? De uitspraak in die zaak was meer dan een jaar later. Tot die tijd was hij verdachte en kon hij ook onschuldig zijn. Zoals er met Mendy is omgegaan is toch ook niet wat je wil.

20 december 2023 om 14:21

Nee inderdaad, want Mendy had nooit meer een club moeten hebben.

Een lofrede krijgen omdat je een sigaretje mocht roken na de wedstrijd, nou wauw zeg. Daar zal Ten Hag blij mee zijn in deze tijd

KALE KOPPEN NIET TE STOPPEN RUUD RUUD! Wat een cultheld was deze man in zijn tijd bij ons. Je kon niet om hem heen. Hij heeft ook aardig wat goals gemaakt en zelfs als invaller wist hij nog regelmatig het net te vinden. Boymans blijft voor mij een held!

Erik kon er wel om lachen. Ondertussen trok hij met Haller wel een (betere) concurrent aan. Heeft vast niks met elkaar te maken.

19 december 2023 om 15:19

Aangezien Haller werd gehaald toen Boymans een zware blessure had (gehad): nee dat heeft niks met elkaar te maken

19 december 2023 om 16:01

Je kunt ook een noodverband halen ipv een sterkere concurrent die wel leeft als een op en top prof.

19 december 2023 om 16:53

@steccy

Die hadden ze ook eerder kunnen halen toch? Haller werd pas gehaald toen Boymans geblesseerd raakte. Dat het een schot in de roos bleek, prima voor Utrecht toch?

Voetballers die niet voor de sport leven komen er wel mee weg, die kun je het ook maar beter niet verbieden omdat je ze dan tegenwerkt en ze er niet beter van gaan spelen.
Voor echte topsporters zou het absoluut onwenselijk moeten zijn, het is immers slecht voor je gezondheid en bevordert je prestaties niet.

19 december 2023 om 15:51

Ik denk dat verbieden ook totaal niet werkt, dan roken ze er thuis lekker één....

Het heeft toch ook geen zin om iemand die rookt in het harnas te jagen, ETH is daarnaast ook maar een passant zoals Ruud ook was. Je kan natuurlijk iemand er op wijzen dat het niet handig is maar dat peukie na de wedstrijd heeft weinig invloed gehad op zijn doelpunten en het is niet verboden.

Zo zie je maar dat een menselijke benadering doorgaans meer effect heeft dan een oordeel vellen. Iedereen kan bedenken dat het niet optimaal is om als prof sporter te roken, maar uiteindelijk is dat iets dat bij de persoon zelf ligt om op te lossen en het helpt niet om daar keihard op in te gaan. Je kan iemand uiteindeijk alleen beoordelen op zijn functioneren, meer niet.

Waarom begin je met roken als voetbal je sport is en je er van droomt om later de absolute top te halen?

Ik zou wel eens willen weten of Boymans alleen maar dat ene sigaretje na de wedstrijd rookte en verder niets. De meeste rokers kunnen zich echt niet beperken tot een paar sigaretjes per dag.

19 december 2023 om 16:07

Als je elke dag traint maakt het roken echt niet zoveel uit, zeker op niveau utrecht (conditioneel dan hé niet voor je gezondheid)

19 december 2023 om 16:59

@koffietje

Roken heeft echt wel impact op je conditie, elke dag trainen of niet, dat weet ik uit ervaring.

20 december 2023 om 14:10

Das echt een lul verhaal Koffietje. Ik sport met grote regelmaat en heb lange tijd gewoon dagelijks gerookt. Toen ik eenmaal stopte met roken ging m'n uithoudingsvermogen echt met sprongen vooruit. Ik sport met een uurtje per dag natuurlijk aanzienlijk minder dan de gemiddelde prof.....maar vraag me af waarop jij baseert dat het conditioneel maar weinig verschil maakt.

19 december 2023 om 16:57

@oranjewit

Misschien rookte hij al voordat hij in het betaald voetbal terecht kwam? Misschien droomde hij wel niet van de absolute top? Je maakt nogal wat aannames.

Ik weet niet wat een grotere mismatch is: Ten Hag met die flatcap of Ten Hag en Man United. On: Je zou ze de kost moeten geven, al die prof voetballers die hebben gerookt of nu nog roken. Boymans was wel een prima spits, jammer dat z'n carriere als een nachtkaars uit is gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren