Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marco van Ginkel geeft logische reden om te vertrekken bij Vitesse

Laatste update:

Marco van Ginkel gaat vertrekken bij Vitesse, zo is de verwachting van de 31-jarige aanvoerder van de Arnhemse club. Van Ginkel beschikt over een aflopend contract en heeft na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een logische reden om te vertrekken: de middenvelder speelt vanwege knieproblemen niet op kunstgras.

Vitesse kreeg van de licentiecommissie van de KNVB liefst achttien punten aftrek in de Eredivisie en is daarmee in één klap gedegradeerd. Daarmee lijkt Van Ginkel te gaan vertrekken bij de club.

Van Ginkel kreeg gedurende zijn carrière te maken met diverse zware knieblessures en speelt om die reden niet op kunstgras. Ongeveer de helft van de clubs in de Keuken Kampioen Divisie speelt op een artificiële ondergrond. "Dat is een grote complicatie", zegt Van Ginkel woensdag op een persconferentie van Vitesse.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Het is niet erg waarschijnlijk dat ik in de Keuken Kampioen Divisie ga spelen", aldus Van Ginkel. Zo lijkt een eind te komen aan de tweede periode van de middenvelder bij zijn jeugdliefde Vitesse. "Mijn contract loopt af. Ik heb nog geen gesprekken daarover gevoerd." Van Ginkel wil in principe wel door als profvoetballer, zo bevestigt hij.

Vitesse in gesprek met John van den Brom


Vitesse is in gesprek met John van den Brom, die bereid is om terug te keren als hoofdcoach van de Arnhemse club. "We zijn in gesprek met elkaar", bevestigt directeur Edwin Reijntjes.

Daarmee is een akkoord nog niet bereikt. Van den Brom wil direct strijden om promotie naar de Eredivisie, maar Vitesse zit in grote financiële problemen en vreest zich te moeten richten op plaats vijf tot en met acht.

"Het zou fantastisch zijn dat iemand als Van den Brom in zou stappen. Maar alles in perspectief, het kan zo maar zijn dat er over een paar weken geen club meer is", aldus Reijntjes. "Direct promoveren zou sowieso een mirakel zijn."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er lopen heel veel contracten af bij Vitesse. Volgens mij kan VZ het beter omdraaien, bericht wanneer een speler besluit bij Vitesse te blijven.

Excuus klinkt wel erg negatief. Reden zou een betere verwoording zijn.

Ik denk niet dat veel Vitessenaren hem dit echt heel kwalijk kunnen nemen toch? Logisch besluit aangezien er veel KKD clubs op kunstgras spelen. Speelt dan straks gewoon een heel groot aantal wedstrijden niet vanwege dat.

24 april 2024 om 18:13

Ik denk ook niet dat hij op het hoogste niveau ergens nog veel minuten gaat maken. Schoenen aan de wilgen hangen dan maar?

24 april 2024 om 18:34

Hij kan vast nog wel ergens in het buitenland terecht, daar spelen ze doorgaans niet zoveel op kunstgras

Ik geef hem groot gelijk. Er bestaat ook nog zoiets als een leven na het voetbal en dan lijkt het me verstandig om het risico op weer zo'n blessure te beperken. Jammer voor Vitesse. Ik had me kunnen voorstellen dat hij anders als man van de club misschien wel was meegegaan naar de kkd.

Pas 31, dacht dat hij wel wat ouder was. Zonde van de blessures, was een leuke speler

Is de doelstelling plek 5 t/m 8 voor volgend seizoen ook niet wat positief? Ik zie Vitesse volgend jaar nog niet meestrijden om promotie eerlijk gezegd..

24 april 2024 om 20:16

Lastig te zeggen. Kijkend naar de situatie is plek 8 misschien wel het hoogst haalbare, maar je kunt altijd het geluk hebben dat je een paar hele goedkope pareltjes oppikt of een gebleven jeugdexponent die ineens doorbreekt. De KKD is wat dat betreft onvoorspelbaar.

Stoppen Marco. Beter voor je lijf. En we zien je wekelijks het net niet mee brengen. Je gaat de duels niet meer aan en komt handelings snelheid te kort. Ga genieten van een leven na het voetbal en bedankt voor de mooie jaren!

Wat is een passende club voor Marco. Vond het altijd een geweldige speler maar heeft na alle blessures wel een jas uitgedaan. Net iets onder de subtop? Beetje in een rol zoals Schöne bij NEC? Heracles, Heerenveen, Groningen?

Misschien 1 jaar cashen in een Arabisch land
Dan stoppen.
Kan het qua niveau nu al niet meer aan.
Na al die blessures voetbalt hij als 37 jarige
Lichaam is op

Ik denk ook niet dat Van Ginkel nog te betalen is volgend jaar. Voor beide partijen goed dat hij vertrekt.

Ziet er helaas makkelijk uit als iemand van 41 (ipv 31) Lekker stoppen gozert, zinkend schip verlaten en kijken of je desnoods a la Gullit kan cashen in FC Tzadjikistan...

De man met kapotte knieën die profvoetbal speelt. Heeft dit jaar helaas niet kunnen brengen wat van hem werd verwacht samen met Isimat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren