Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mooie anekdote over piepjonge Frenkie de Jong: ‘De trainer werd helemaal gek’

Laatste update:

Dico Koppers (32) gaat voor de tweede keer stoppen als voetballer. De voormalig Ajacied beëindigde eerder al noodgedwongen op 28-jarige leeftijd zijn profcarrière vanwege blessureleed. Hij is nu ook aan zijn laatste maanden bezig als amateurvoetballer bij zijn club Sportlust’46 uit Woerden.

Koppers heeft een mooie profcarrière achter de rug. Hij debuteerde in Ajax 1 en speelde in datzelfde seizoen twee keer in de Europa League tegen Manchester United. In totaal kwam hij tot elf duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Koppers (links) met Quincy Promes en Luc Castaignos in zijn tijd bij FC Twente.

De linksback speelde vervolgens bij ADO Den Haag, FC Twente, Willem II en PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers liep hij echter een zware blessure op. “Bij een potje voetvolley scheurde ik mijn achillespees af”, vertelt hij tegenover Voetbal International.

“Daarna is het echt helemaal fout gegaan.” Tijdens zijn revalidatie op de KNVB-campus in Zeist scheurde hij opnieuw dezelfde pees af. “Toen heb ik wel de hele terugweg zitten janken. Ik dacht: hoe kan dit nou weer?” Na een lange revalidatie en een korte periode bij Almere City kwam er vervroegd een einde aan zijn profloopbaan.

Koppers speelde tijdens zijn carrière samen met meerdere spelers die later uit zouden groeien tot wereldsterren. Zo maakte hij bij Ajax van dichtbij de klasse van Jan Vertonghen en Christian Eriksen mee en zag hij bij FC Twente de geweldige instelling van Dusan Tadic.

In zijn periode bij Willem II speelde Koppers ook nog samen met een piepjonge Frenkie de Jong, die op dat moment net was aangehaakt bij het eerste elftal. Doordat de Tilburgers een moeizame seizoenstart hadden, zat de druk er destijds al flink op.

“Op de training speelden we vaak met de basis tegen de wissels, waar Frenkie in die tijd bij hoorde”, vertelt Koppers lachend. “De wissels moesten zich tijdens een tactische training voordoen als de tegenstander. Wat Frenkie deed? Hij dribbelde iedereen voorbij en scoorde. Onze trainer Jurgen Streppel werd helemaal gek en zei: ‘Frenkie, zo speelt de tegenstander toch ook niet?’ De Jong bleef dan met een glimlach rondlopen. Hij is echt een enorme liefhebber.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch geweldig om te bedenken dat zo'n groot talent heeft rondgelopen op de trainingsvelden in Tilburg. Daar hebben ze het over 50 jaar nog over. Frenkie de Jong mag er natuurlijk ook zijn.

10 maart 2024 om 09:59

Zo kijken wij Willem II-ers met enige trots naar het Nederlands elftal als we daar spelers als De Jong, Van Dijk en in mindere mate soms ook Weghorst zien spelen. Wel jammer dat geen van deze drie ooit een vaste waarde in de basis zijn geweest. Helaas lagen de belangen bij met name de eerste 2 ergens anders dan het eerste elftal.

Is hier echt een artikel voor nodig?

9 maart 2024 om 12:29

Want je hebt liever een 45ste update over wat Promes vandaag heeft gegeten?

9 maart 2024 om 12:49

Waarom niet , je hoeft toch niet te klikken ?

9 maart 2024 om 13:23

Nou ja, de titel suggereert een mooi verhaal. Maar dit is toch vrij inhoudsloos. Frenkie dribbelde een paar Willem 2 teamgenoten voorbij en scoorde, mooi man.

9 maart 2024 om 13:36

Vooral jammer dat iemand stopt met voetbal, en uit dat hele interview een zinnetje met De Jong wordt gebruikt voor de titel. Maar goed, clicks zijn weer in de pocket, dus doel bereikt.

Als je dat zo leest, dan vraag je je toch af waarom hij niet gewoon werd opgesteld en het team om hem heen werd gebouwd. Ja... Degradatievoetbal, maar als je Frenkie kan laten excelleren kon je zomaar omhet linkerrijtje gaan spelen.

9 maart 2024 om 13:16

Was hij toen geen 16? Daar kan je nog geen elftal om heen bouwen. Dat hij geen basis was, lijkt van een afstandje bijzonder gegeven deze anekdote

9 maart 2024 om 14:06

Ook doen alsof een 16 á 17-jarige Frenkie het verschil zou zijn tussen degradatievoetbal en 9e eindigen. Hoe krijgen sommigen het verzonnen....

Frenkie de Jong, een speler die we over een jaar of 10-15 grotendeels vergeten zijn. Het is niet geworden wat we er van hadden gehoopt, helaas.

In mijn optiek voegt dit artikel dan ook weinig toe. Iedere Nederlands elftal speler zal in zijn verleden wel eens de kleedkamer hebben gedeeld met spelers als Dico Koppers.. lekker boeiend allemaal.

9 maart 2024 om 13:45

Frenkie wint sowieso een keer de champions league en speelt nog 4, 5 eindronde met het Nederlands elftal. Ik spreek je over een jaar of 10-15 wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren