Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mossou gelooft Steijn niet: ‘Je kunt die 3 spelers dan nooit naar Ajax halen’

Laatste update:

Maurice Steijn heeft met zijn optreden in Ziggo Sport-programma Rondo geen goede indruk achtergelaten op Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. De journalist twijfelt sterk aan meerdere beweringen van de voormalig trainer van Ajax. Zo was het volgens Mossou onmogelijk voor de eveneens ontslagen technisch directeur Sven Mislintat om spelers als Isco, Stefan de Vrij en Hakim Ziyech naar Amsterdam te halen.

De bewuste Rondo-uitzending van maandagavond doet de wenkbrauwen van Mossou fronsen, zo blijkt in de AD Voetbal podcast van woensdag. “Ik heb daar met verbazing naar zitten kijken. Er is maar één opdracht geweest waarbij er geen enkele discussie over mogelijk is dat Mislintat daar niet aan heeft voldaan. Dat was dat hij de opdracht kreeg om in dat salarishuis te snijden, en flink ook. Ajax speelt geen Champions League en het salarishuis was volledig ontspoord. Daar moest gewoon 30 of 40 miljoen euro worden gesneden.”

“Hoe dan Ziyech? Hoe dan De Vrij, die begin juli zijn contract bij Internazionale al verlengde”, gaat Mossou verder, doelend op enkele namen die Steijn naar Ajax wilde halen. “De Vrij staat nu gewoon in de basis bij Inter en wordt fluitend kampioen. Sorry hoor, het is allemaal prachtig om met die namen te strooien, maar niemand neemt dat toch serieus? Dat kan toch bijna niet waar zijn...”

Mossou herhaalt de situatie van Ajax afgelopen zomer om zijn punt duidelijk te maken. “Iedereen binnen Ajax wist dat Mislintats eerste opdracht was om te bezuinigen in de salarissen. Dat was ook een van de redenen dat jongens als Tadic weg moesten. Je kunt erover discussiëren of dat de juiste keuze is geweest, maar het is een feit dat de salarissen omlaag moesten.”

“Dan kun je nooit Tadic en Blind weg doen om die redenen en voor dezelfde salarissen Ziyech, Isco en De Vrij naar Ajax halen”, aldus Mossou, die zelfs even cynisch wordt. “Het is zo ongeloofwaardig, dat je het bijna niet voor kunt stellen dat je dit met droge ogen durft te vertellen. Ik weet ook nog wel een paar spelers voor NAC, Etienne (presentator Verhoeff, red.). Maar eentje die gaat naar Real Madrid waarschijnlijk, dus dat is jammer. Ik had hem er graag bij gehad.”

Het lijstje van Steijn


In oktober openbaarde journalist Mike Verweij namens De Telegraaf een lijstje met spelers die Steijn naar Ajax had willen halen. Op dat wensenlijstje stonden liefst elf namen. Volgens de ochtendkrant had de Haagse trainer in al die spelers meer vertrouwen dan in de twaalf peperdure aankopen die Mislintat deed namens Ajax.

Steijn hoopte afgelopen zomer volgens Verweij onder meer op de komst van Nick Olij, Sergiño Dest, De Vrij, Nicolás Tagliafico, Jerdy Schouten, Thiago Almada, Calvin Stengs, Anwar El Ghazi, Vangelis Pavlidis, Tasos Douvikas en Noa Lang. Mislintat gaf uiteindelijk bijna 115 miljoen euro uit, maar niet aan de eerder genoemde spelers. Enkel doelman Diant Ramaj (5 miljoen euro) lijkt tot dusver een voltreffer te zijn voor Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen Steijn gelooft nog in Steijn.

6 maart 2024 om 09:34

Zeker waar. Maar nog minder mensen geloven nog in het werk van Mislintat.

Steijn is een klein kind en heeft waardeloos werk verricht, maar Mislintat is natuurlijk de nóg grotere boosdoener.

6 maart 2024 om 09:50

Zelfs zijn vrouw niet meer? Au.

6 maart 2024 om 09:58

Wat is haalbaar. Steijn ging niet over de financien. Als hij met de spelersmakelaars van die mensen gesproken heeft en die zeggen het is interessant, dan zijn ze haalbaar. Alleen als ze dan horen wat ajax als salaris kom bieden vielen ze af. Maar zover zijn ze niet geweest. Steijn kan daarmee de waarheid spreken maar dan heeft ie niet verder gekeken dan zijn neus lang is. Of hij had ze met FM wel kunnen halen.

6 maart 2024 om 10:09

Het gerucht gaat al een tijdje dat onder anderen De Vrij, Tagliafico en Isco wisten wat ze bij Ajax konden verdienen en al akkoord waren. Die geruchten komen wel van doorgaans betrouwbare bronnen bij de club. Of het waar is, is een tweede natuurlijk. Maar ik denk persoonlijk dus wel dat deze spelers bij Ajax hadden kunnen spelen maar Mislintat anders koos, wellicht door het gebrek aan restwaarde op deze spelers. Maar dat laatste is puur een gok van mijn kant.

6 maart 2024 om 10:24

Heb je daar een bron van, Tinus? Dat heb ik namelijk nergens gelezen dat "gerucht", ben dus er benieuwd.

6 maart 2024 om 10:36



Ik lees nauwelijks artikelen, ik luister vooral Podcasts van en door Ajacieden. Dat je dat dus nergens hebt gelezen is aannemelijk. Dus, nee, ik heb geen bron waar je het zwart op wit kunt lezen. Maar als ik mij niet vergis is dit onder anderen benoemd in de Pantelic Podcasts en Kale en Kokkie.. Ik ben enkel te lui om al die podcasts terug te luisteren om je het juiste fragment aan te dragen. En voor iemand lacherig doet over die laatste, die hebben afgezien van hun supporterspraat ook echt wel hun lijntjes binnen de club.

6 maart 2024 om 10:40

@tinus88

Weet niet waar je dat vandaan hebt, maar dat lijkt me echt een onjuist gerucht.

De Vrij kreeg 7 miljoen aan salaris
Isco verdient 5-6 miljoen aan salaris
Tagliafico verdiende 3+ aan salaris bij Lyon.

De duurste nieuwkomer qua salaris is Sutalo met 2,5 miljoen aan salaris...
terwijl Bergwijn (4,6 miljoen) en Berghuis (4 miljoen) en Brobbey (3 miljoen) de resterende topverdieners zijn in de selectie.

Het lijkt me heel erg sterk dat Ajax even spelers als de Vrij/isco binnen zou halen...

6 maart 2024 om 10:49

Isco kreeg in de eerste periode bij Betis een miljoen voor zijn contract werd opgewaardeerd, als ik mij niet vergis.

Wellicht dat ze een bonus? Tekengeld? Andere constructie hebben bedacht?

We zullen het nooit weten en eerlijk gezegd zal het mij persoonlijk ook mijn reet roesten of het nou wel of niet zo was. Deze geruchten komen wel vanuit podcasts die het vaker goed dan fout hebben en die ik dus wel relatief betrouwbaar acht. Maar al zijn ze allemaal waar, we kopen er weinig voor. Want ze kwamen niet.

6 maart 2024 om 11:28

Achteraf namen noemen is ook lekker makkelijk. Een Dest en Stengs doen het nu bijv. goed, maar toen bekend werd dat deze betreffende spelers naar psv en feyenoord gingen was iedereen van mening dat die spelers ver onder het gewenste niveau waren. Ook aan Lang werd bekritieseerd, hij heeft me positief verrast, maar als je naar zijn inbreng kijkt mbt zijn blessures is het ook maar zeer de vraag hoeveel hij echt aan ajax zou hebben toegevoegd.

Daarnaast wordt met het noemen van die namen iets belangrijks vergeten en dat is de tijdlijn.
Uiteindelijk heeft ajax geld uitgegeven, maar ze hebben eerst moeten wachten op verkopen/vetrekkende spelers zodat er geld vrij kwam/ruimte in het nieuwe salarishuis was. Veel van de spelers op de lijst van Steijn waren hadden toen al niet meer beschikbaar.
Ja mislintat is de slechste TD in jaren geweest bij ajax en veel spelers binnen gehaald die ajax onwaardig zijn. Maar ook Steijn is een van de slechste trainers in jaren bij ajax. Na zijn ontslag had ik nog iets van misschien moet hij nog een kans krijgen in de subtop. Maar hoe hij nu na al die tijd in de media zijn gram nog probeert te halen hoop ik dat hij ver weg blijft van alle ED clubs.

6 maart 2024 om 12:28

Nou Tinus kom maar op met de bewijsvoering. De Vrij ging gewoon tekenen bij Inter, Taglafico is geloof ik zelfs op geboden en Isco zou zelf een akkoord hebhen dat is een sterk verhaal, ik wel heb gelezen dat Isco open stond voor gesprek maar dat betekent helemaal niets.

Zie hieronder al dat je bewijslast ook flinterdun is. Dat je dat niet belangrijk vind is wel bijzonder aangezien jij met een stelligheid uitspraken de wereld inslingert die dat toch wel belangrijk maken.

6 maart 2024 om 12:54

Bewijsvoering? Of ik in rechtbank zit. Het boeit mij precies geen fuck wie mij wel of niet gelooft, mijn beste. Ga lekker zelf al die podcasts terugluisteren, die heb ik gewoon benoemd, ik heb echt wel wat beters te doen.

6 maart 2024 om 15:31

Het zou toch raar zijn geweest als Steijn nu opeens had gezegd dat die spelers niet haalbaar waren, nadat hij al eerder had gezegd dat ze haalbaar waren ?

Joh, op het lijstje staan wat spelers die een longshot zijn. Maar een groot gedeelte was zo haalbaar en wat is er mis met de Vrij polsen?

6 maart 2024 om 09:09

Polsen prima, maar beweren dat hij zeker haalbaar is dat is een heel ander verhaal

6 maart 2024 om 09:17

In tijd onhaalbaar. De Vrij tekende in juli een contract, toen was er geen financiële ruimte (in transferbudget - tekengeld en slarishuis. Datzelfde geldt voor een Lang. Tadic speelde nog bij Ajax toen Lang allang bij PSV had getekend. Totaal van de zotte om dat als realistisch te zien in de tijd.

6 maart 2024 om 09:36

De Vrij had nooit gekomen, die had nooit Ajax verkozen boven CL met Feyenoord, als hij naar Nederland had willen komen.

6 maart 2024 om 10:04

De Vrij blijft denk ik de rest van zijn carriere en waarschijnlijk daarna nog in Italie. Heeft daar een heerlijk leven en heeft zeer goed kunnen aarden.

6 maart 2024 om 09:12

Haalbaar waren wellicht Nick Olij, Jerdy Schouten, Anwar El Ghazi, Calvin Stengs. Met Olij en El Ghazi was je niks opgeschoten. Stengs, Schouten, OK. Maar daar had je ook niet ineens een heel ander elftal mee gehad. En Noa Lang laat je een jaar eerder transfervrij vertrekken omdat hij het niveau en persoonlijkheid niet heeft.

Qua salaris / transfersom waren Isco, Sergiño Dest, De Vrij, Nicolás Tagliafico, Thiago Almada, Vangelis Pavlidis, Tasos Douvikas gewoon niet haalbaar.

Steijn was gewoon de slechtste Ajax trainer ever en heeft de halve selectie PTSS gegeven. Bovendien, als hij zo graag de selectie wil samenstellen had hij maar TD moeten worden. Passanten bepalen niet de selectie. Trainen, wedstrijden voorbereiden en verder moet hij zijn waffel houden.

6 maart 2024 om 09:17

Helemaal mee eens, en Schouten was op dat moment ook niet haalbaar aangezien er op dat moment nog geen geld was om hem te halen, is al vroeg naar PSV gegaan en Ajax had vd Boomen gecontracteerd. Achteraf gezien had je het kunnen gokken omdat er toch wel spelers vertrokken.

6 maart 2024 om 09:21

@goalmeister,

Ajax heeft in die tijd ruim 100 miljoen uitgegeven en ruim 200 miljoen ontvangen.
Geef mij de redenen eens waarom je denkt dat destijds Dest, de Vrij, Tagliafico, Pavlidis en Douvikas niet haalbaar waren.

Als je een Forbs in Manchester had gelaten, had je een van de laatste 2 genoemden al kunnen halen.

6 maart 2024 om 09:21

En dan wordt nog vergeten dat er een stuk of 15 spelers weg zijn gegaan. Het is ook wel fijn als je selectie bestaat uit meer dan 11 spelers. Dus met weinig budget en salarishuisreductie moet je een kwalitatieve en kwantitatieve selectie opbouwen. De fout van Ajax ligt een transferperiode ervoor. Toen is er niet goed door geselecteerd. zijn er geen goede afspraken gemaakt om vervolgens een trainer te halen die niet kan bouwen en ene TD te halen die de club en visie niet kent en hem carte blanche te geven. De schuld ligt imo dan ook hoger in de organisatie.

6 maart 2024 om 09:22

Het zijn twee uitersten, je kan een wens hebben. Dat heb ik ook wel eens. Maar het is aan de TD en de financieel directeur of het ook gerealiseerd kan worden. Dan snap ik dat Isco de Vrij en Zyech niet reëel zijn waarbij de Vrij een echte Feyenoorder is. De rest was haalbaar voor Feyenoord en PSV dus dat had met een budget van 115 miljoen Ajax ook wel gelukt. Daarnaast moet je ook luisteren naar de scouting een TD ziet echt niet alles. Dat je dus moet overleggen lijkt me duidelijk. Dat dan vervolgens een TD met niemand spreekt alleen een handtekening haalt bij de directie voor de financiën, is dan weer het andere uiterste.

6 maart 2024 om 09:24

Gaalmeister

Klok en de klepel.

De grootste onzin is dat Isco niet betaalbaar is. Die begon voor iets meer dan 1 miljoen bij Real Betis en verdiend nu 10 miljoen in 4 jaar tijd. Volgens mij is er 16 miljoen voor ene Mikautadze uitgegeven....

Serginho Dest, wel haalbaar voor PSV, maar niet voor Ajax is overigens lachwekkend, want je weet zelf ook dat dat onzin is.

Dan Stengs! Ik weet niet of je op voetbalzone zat toen Stengs naar Feyenoord ging... maar ik heb hier 80 procent van de Feyenoorders zien zeggen, wat moeten we daar in vredesnaam mee? Wat denk je dat de reacties waren geweest als die naar Ajax was gegaan? Nu die het goed doet is het achteraf lekker makkelijk scoren!

Almada was onhaalbaar omdat er al een godsvermogen uitgegeven was aan b-kwaliteit. Die kwam eind augustus pas op de radar.

Tagliafico had in willen leveren!

Dan blijven Pavlidis en Douvikas over... De eerste heb je gelijk in, onhaalbaar.

De 2e heeft niet het niveau van Ajax dus is prima. Maar Mislintat haalt er voor dubbel zoveel wel Akpom voor terug, die ook niet kan voetballen.

Je zal wel een hekel aan Steijn hebben, prima... maar dat zorgt er bij jou wel voor dat je de feiten aardig uit het oog verloren bent.

6 maart 2024 om 09:29

Onzin, de taak van Mislintat was om het salarishuis naar beneden te brengen. Of moet je dat maar negeren terwijl de afdeling Finance dat aankaart bij de leiding? Jij doet veel te makkelijk over 100 miljoen uitgeven en 200 miljoen ontvangen, het is niet alsof je dat geld in 1x overmaakt of in 1x krijgt, daarnaast nog andere kosten die bij transfers komen kijken.

Al met al... De spelers die jij opnoemt waren vanwege salaris toch nooit gekomen.

6 maart 2024 om 09:32

Lang is voor 6 miljoen verkocht aan Brugge.

6 maart 2024 om 09:33

@shenkie

Ook jij denkt er weer veel te makkelijk over... Isco was zeker niet haalbaar. Waarom denk je dat Union Berlin hem niet heeft gehaald? Omdat Isco naast zijn salaris nog miljoenen aan tekengeld eiste. Volkomen logisch dat je dat niet gaat geven aan een speler zonder restwaarde die enorm blessuregevoelig is en al een tijdje niks had gepresteerd.

6 maart 2024 om 09:36

Isco was tranfervrij en schijnt aangeboden te zijn bij Ajax, Dest en Tagliafico wilden best naar Ajax, De Vrij liep ook uit zijn contract en er zal toch wel een reden zijn geweest dat Inter/ De Vrij zo lang heeft gewacht met verlengen.

Als je ziet wat er uiteindelijk allemaal aan transfersommen is betaald afgelopen jaar met lang lopende contracten dan had men bij AJAX best kritischer naar de mogelijke aankopen kunnen kijken en waren er zekere andere/ betere opties beschikbaar

De vorige zomer ging de RVC wel liggen voor een goede keeper (vlachodimos) en een aanvaller (ocampos), terwijl die spelers zich toch al wel meer bewezen hadden als Avila, Akpom, Mikautadze die voor veel te veel geld zijn aangeschaft.

Blijft gewoon heel raar dat Mislintat zijn eigen gang kon gaan en vooral middelmaat heeft aangetrokken en dat er dus met de trainer nauwelijks overlegd is of de speler die hij dan op het oog heeft voor de trainer ook akkoord is. JA de trainer is een passant, maar dit wil niet zeggen dat hij het maar volledig moet doen met de spelers die hij toegeschoven krijgt.

6 maart 2024 om 09:42

j3ro3ntj33, de relatie tussen AZ en Ajax is nou niet echt denderend te noemen. AZ had Pavlidis niet voor minder dan 30 miljoen laten gaan. Geen haalbare speler. Douvikas, tja. Geen idee wat die vangt bij Celta maar het zal zeker 3 miljoen zijn. Mislintat had een duidelijke opdracht: salarishuis naar beneden. Bovendien weet ik niet of een Douvikas of Pavlidis nou echt zo veel beter zijn dan wat je hebt in een Akpom en Brobbey,

6 maart 2024 om 10:40

Ajaxnl!

Even onderzoek doen voordat je iemand verbetert... Isco was in januari 2023 in contact met Union. Niet in de zomer van 2023 en dus niet gelijktijdig met Ajax.

6 maart 2024 om 10:40

@j3ro3ntj33
Tijd en plaats. Ga nog eens terug naar de transferzomer en kijk wanneer het gros van de aankopen binnen kwam. Er moest duidelijk eerst geld binnen komen voordat er spelers aangetrokken mochten worden. Je zit dan ook met clubs die spelers zo laat in de transferperiode nog moeten willen laten gaan. Andere hebben al een andere club gevonden enz. Enz. Wat wel een hele grote mispeer is geweest, los van de uiteindelijke kwaliteit van spelers, is dat zo vroeg in de transferperiode al Tahirovic is gehaald. Die 7 mln. had je op dat moment veel beter aan een andere positie kunnen uitgeven, immers van de boomen had je ook al. Dus in die zin heeft Steijn een beetje gelijk. Een van die spelers had kunnen komen ipv tahirovic. Maar zeker niet allemaal…..

6 maart 2024 om 10:47

@shenkie

Isco gaat in 4 jaar tijd 25 miljoen euro verdienen bij Betis...

Dest huren voor een jaar had gekund, maar die verdiend 6 miljoen bij Barcelona en gaat echt niet terug naar de 2 miljoen. En was het niet de ajacieden die vonden dat Dest niet goed genoeg was?

Tagliafico had in willen leveren? Je haalt een kroatisch international met 140 wedstrijden bundesliga ervaring voor minder salaris binnen en ook nog 9 jaar jonger...?

6 maart 2024 om 12:00

Beter onderzoek? Denk dat jij beter onderzoek moet doen naar financien en transfers. Het gaat toch om hetgene wat hij eist, niet het tijdstip wanneer... Isco vraagt niet opeens minder geld omdat het zomer is hoor. Meerdere clubs (everton) hebben bij hem geinformeerd maar tot een akkoord is het niet gekomen, dat zal wel een reden hebben denk je niet?

Ook je voorbeeld met Mikautadze is niet geheel terecht. Natuurlijk is er teveel betaald voor hem maar dat blijft gewoon een speler met potentie. Niet voor niks alweer uitgeroepen tot beste speler van Metz deze maand. Bij Ajax totaal verkeerd gebruikt.

6 maart 2024 om 18:02

Ik denk dat eigenlijk alle spelers van die lijst haalbaar waren geweest, alleen niet allemaal tegelijk.

Isco is bij Ajax aangeboden, dat is ook door zijn zaakwaarnemer bevestigd, zijn contract is onlangs opgewaardeerd naar 6 miljoen per jaar of zo bij Betis maar toen hij daar tekende was dat minder dan de helft, de bedragen die rond gingen bij zijn oorspronkelijke contract liepen uiteen van 1 tot 2.5 miljoen, dat paste prima binnen het salarishuis (en hij was transfervrij). Als PSV Dest kan betalen kan Ajax het ook. De Vrij verdient nu 4.2 miljoen per jaar, dat is minder dan Bergwijn en Henderson, en hij zat vorig seizoen regelmatig op de bank, meerdere club watchers hebben aangegeven dat daar contact is geweest en hij er voor open stond (dat is natuurlijk nog iets heel anders dan daadwerkelijk tekenen). Tagliafico is duur maar ook geen extreme grootverdiener, en verdient in zijn eentje minder dan Sosa en Avila bij elkaar. Douvikas ging voor 12 miljoen en zijn salaris nu is 1.3, Akpom was, zeker inclusief bonussen, duurder, en heeft een hoger salaris (en daarnaast hebben ze ook nog 16 miljoen uitgegeven aan Mikautadze die ook voor een miljoen op de loonlijst staat/stond). Almada zou nu iets meer dan een miljoen verdienen, dus ook dat was geen onmogelijke transfer geweest, maar wel een forse transfersom. Alleen de transfersom die AZ zou willen voor Pavlidis was denk ik voor Ajax geen reële optie geweest.

Veel van die namen waren toen gewoon haalbaar. Alleen niet tegelijk, en zeker niet in combinatie met een aantal namen die nu gekomen zijn, dan wordt het te duur.

6 maart 2024 om 18:06

@chuck01 Ik denk dat Schouten ook toen al haalbaar was geweest. Ajax had naast vd Boomen immers ook Tahirovic al gehaald voor 8.5 miljoen. Dat verschil tussen 8.5 en 12 voor Schouten lijkt me geen extreme gok.

Tadic moest niet weg maar ging zelf weg. Ziyech en Isco kon je prima erbij halen

6 maart 2024 om 09:19

Denk je echt dat die voor minder dan 3 miljoen voor Ajax gaan voetballen als ze het veelvoud kunnen verdienen bij hun huidige clubs. En dan is nog maar de vraag of die 6 miljoen in het salarisbudget pasten.

6 maart 2024 om 12:51

Tadic hoefde niet weg, maar als je moet snijden in het salarishuis dan kom je toch al snel uit bij een Tadic.

Is toch ook totaal ongeloofwaardig. Denk dat niemand gelooft dat dit een optie was, zelfs Steijn in de zomer niet.

Wat is Mossou van beroep eigenlijk? Een soort van opinie-journalist? Net als Driessen en Akyol? Dat zijn wij toch allemaal? Hoe krijg je het voor elkaar om ervoor betaald te worden? Ik vroeg me dat even heel serieus af.

6 maart 2024 om 09:20

Een journalistieke achtergrond en de juiste connecties. Deze mensen zijn ooit begonnen als journalisten, maar maken nu vooral naam met hun controversiële meninkjes.

6 maart 2024 om 09:37

En Mossou is als NAC-supporter ook niet echt een neutrale partij als het gaat om Steijn.

6 maart 2024 om 10:59

Heeft Steijn zelf voor gezorgd met zijn leugens in de media over NAC

ziyech... daar moet je toch blij mee zijn dat die niet is gekomen? geblesseerd en het beste daar wel van af. Daarnaast heb je met berghuis al een zelfde type speler.
Isco was natuurlijk een aanwinst geweest maar dat is ook een klassieke "10" die meeverdedigen niet hoog op zijn prioriteiten lijst heeft staan. Opzich niks mis mee als achterin alles op orde is... maar dat is niet het geval.
De Vrij lijkt me onbegonnen verhaal, die had volgens mij zijn contract verlengd bij Inter, en het lijkt me niet dat hij daar voor een appel en peer aan het voetballen is.

6 maart 2024 om 09:19

Het probleem met Isco (en waarom ik begrijp dat ze hem niet hebben gehaald) is dat hij voor dit seizoen al jaren niets had laten zien en geblesseerd was. Lijkt nu weer helemaal opgebloeid te zijn, en natuurlijk is het qua talent een speler van buitencategorie, maar als je gaat snijden in het salaris huis dan is het niet logisch om zo'n risico aan te gaan. Verder is het natuurlijk ook nog maar de vraag of Isco zelf had willen komen, hij was vorig seizoen ook al bijna naar Union Berlin gegaan maar had dat op het laatste moment afgeblazen. Ik denk dat hij liever lekker in zijn eigen land bleef spelen en je kan niet zeggen dat die keuze verkeerd is uitgepakt.

Jerdy Schouten had alleen oren naar een transfer naar PSV op basis van de plannen die de club had met Bosz en het team. Die wilde niet naar Ajax of Feyenoord. Ook AC Milan heeft hij afgezegd. Je kunt aan veel spelers denken, maar ze zijn echt niet allemaal haalbaar of willen daadwerkelijk komen.

Spelers zoals Isco, Ziyech en De Vrij zijn ook gewoon onrealistische opties. Die verdienen echt veel salaris en Ajax moest juist het salarishuis omlaag halen. Ondanks het vertrek van Klaassen en Tadic heeft Ajax nog steeds grootverdieners zoals Bergwijn, Berghuis en Brobbey die bijna 12 miljoen bij elkaar verdienen. Realistische opties waren spelers zoals Schouten.



Wat ik mij afvraag van de Sar was toch nog directeur toen hij ziek was geworden en was dit dan niet een reden dat er nog geen spelers gehaald konden worden.? Hoe denken jullie hierover?

6 maart 2024 om 18:17

Die was toen al weg,
Alleen de transfer van van den Boomen heeft hij nog net mee gemaakt.
De reden dat er geen spelers gehaald konden worden was vrij simpel dat ze door het mislopen van de CL geen enorme risoco's konden nemen, ze geven volgens de eigen half jaar cijfers dit jaar ongeveer 15 miljoen minder aan salarissen uit dan vorig jaar en komen nog steeds uit op een operationeel verlies van 15 miljoen. Ze hadden dus aan het begin van de transfer window een gat van 30 miljoen wat ze op moesten vullen.
Daar hebben ze een behoorlijke buffer voor, alleen als je dure spelers gaat halen, zowel qua salaris als transfer som zonder eerst spelers te verkopen is die ook zo weg.

Wie adviseert Steijn? Het was een belachelijk idee om weer in de media te verschijnen om zijn straatje weer schoon te vegen. Het verhaal is klaar. Wees chic en stop met moddergooien.

6 maart 2024 om 09:50

Als je maar lang genoeg hetzelfde onzin verhaal verteld zijn er steeds meer mensen die je gaan geloven. Er zijn inmiddels genoeg supporters die denken dat alle namen van alle lijstjes bij Ajax voor de deur liggen te slapen om er te komen spelen. Zelfs de tijdzones waarin spelers vertrokken of verkocht werden en er vervangers gehaald moesten worden(waarbij de namen op de lijstjes al ergens anders getekend hadden) is men uit het oog verloren.

Ajax had iedereen van dat lijstje kunnen halen. Salaris betaal je per jaar. Dus geld zou nog binnen moeten komen voor de salarissen.
Hadden ze deze spelers gehaald, waren ze europees veel verder en hadden ze cl voetbal gehaald voor volgend seizoen.

Transfersom van forbs en sutalo had je al een paar van deze namen kunnen halen.
Had graag pavlidis, douvikas, lang, dest, tagliafico en olij gezien.

Almada, stengs, el ghazi zijn alle drie niks.

Als de vrij en schouten onhaalbaar waren, hadden ze door kunnen pakken voor andere namen. En niet die zijn gekomen.

Steijn is kapot gemaakt, maar moet nu ook stoppen met deze berichten in de media.
We weten dat hij is genaaid, maar eigenlijk ook wel te min was voor ajax. Maar hij was zeer zeker niet de hoofdverantwoordelijke voor deze dieptepunt waar ajax zich bevindt.

6 maart 2024 om 09:45

Wat wil je met pavlidis gaan doen?? Op de bakn zetten het hele seizoen??
Wat wil je met lang gaan doen als je tadic en bergwijn hebt lopen op dat moment???
Olij is ook onnodig. Je hebt al 2 ervaren keepers enigste was dat gorter te licht bevonden was en dus werd gezocht naar een keeper voor de toekomst. En steijn was het wel eens met Sutalo. Stop dus met onzin schrijven.

6 maart 2024 om 10:02

Je weet alles toch zo goed. Dan weet je ook dat Rulli al aan het huilen was in de voorbereiding dat hij weg wilde. Was die niet geblesseerd was die verkocht.

Denk dat ajax wel wat stootkracht voorin kan gebruiken. Brobbey gaat niet heel het seizoen 90 minuten spelen. Pavlidis had perfect met Brobbey of soms ipv Brobbey kunnen spelen.

Sutalo is gewoon een bambi gebleken en denk dat zelfs mislintat thuis zijn haren krabt van wat heb ik nu weer in huis gehaald.

6 maart 2024 om 13:04

Jij lijkt te denken dat je ook alles zo goed weet. Met jouw plaatje waren we immers veel verder gekomen, terwijl dat helemaal geen zekerheid is.

Briljante transfers trouwens ook. Douvikas en Pavlidis willen terwijl je Brobbey hebt. Echt een visionair.

6 maart 2024 om 10:23

Olij en Douvikas hebben echt het niveau niet wat je na moet streven, dan ben je met Ramaj en in mindere mate Akpom echt beter af. AZ had Pavlidis nooit naar Ajax laten gaan.

de Vrij had nooit naar Ajax gegaan, geloof ik echt geen reet van!

Hoe je het ook wendt of keert Mislintat heeft Ajax en Steijn genaaid met zulke slechte aankopen en Steijn heeft Mislintat en Ajax genaaid door de meeste aangekochte spelers niet op te stellen en zijn belachelijke opstellingen die hij op het veld zette .
Wat ze uiteindelijk en terecht beide de kop heeft gekost .



Dit onderwerp is nou zo uitgekauwd dat er totaal geen smaak meer aan zit.
Is er echt geen nieuws meer over voetbal?
Ik zal wel wat helpen. Stanley Menzo is weer ontslagen in China en zinspeelt erop om weer bondscoach van Suriname te worden.
Hij was dat al eens en smeerde hem toen hij een lucratief aanbod kreeg vanuit China.
Het zal me niets verbazen als de leiding" van de SVB hem weer aanstelt.

De werkelijke waarheid zal nooit boven water komen, maar die drie namen waren natuurlijk prachtig geweest. Wat een kwaliteitsimpuls had dat geweest. Nu weer terug naar de realiteit. Geen Stefan, geen Isco en ook geen Hakim.

Ajax begint een beetje als een vriendenteam te klinken op deze manier.

Grote jongens polsen van betere clubs in de hoop dat zij het “lachen vinden om er te spelen.”
De vrij isco
Oude teamgenootjes opbellen met tagliafico en ziyech.

De oom van een van de jongens is trainer geworden omdat die zag dat niemand anders het wilde doen. Heel goed is die niet maar hij neemt lekkere koeken mee na de wedstrijd en doet mee met een biertje.

3 dagen vrij krijgen staat gelijk aan “laten we de training maandag overslaan ivm slecht weer”

Gaaie is een random buurjongen die niet kan voetballen maar er bij mag ivm spelers te kort. Hetzelfde geld natuurlijk voor Sosa.

Bergwijn was echt de vedette in de A2 dus die moet in dit vriendenteam zichzelf wel zien als de enorm goeie speler..

Ja, het kon ooit heel goed zijn geweest in Amsterdam, het ziet er niet rooskleurig uit momenteel.

6 maart 2024 om 21:38

Wat een onzin.... Toen Overmars dit deed vond iedereen het geweldig...
Die haalde ook oud spelers terug (blind, Klaassen, Brobbey, Stekelenburg en een hele rits spelers voordat Ten Hag kwam die ook een Ajax achtergrond hadden) en spelers uit grote competities (naast die eerdere 4 bijvoorbeeld Tadic en Haller)

Misschien moet je ook eens kijken waarom van 't Schip die jongens vrij gaf. Die argumenten zijn er namelijk wel degelijk. Zowel de Boer als Ten Hag, en eigenlijk alle coaches hebben de spelers ook wel eens om dezelfde reden extra vrij gegeven. Het hele elftal hangt al weken met plakband aan elkaar omdat spelers door de redelijk smalle basis ondanks kleine blessures alles moeten spelen. Volstrekt normaal om dan extra rust in te bouwen.

En het is ook niet alsof Ajax de enige club is die oud spelers haalt, PSV haalt De Jong en Lozano terug en een hele rits andere oud eredivisie voetballers en het is het beste beleid in jaren...
En het is ook niet de eerste keer dat Ajax dit doet of zou doen, hele grote Ajacieden zijn ze voor gegaan met o.a. Cruijff, Rijkaard, Litmanen en Ronald de Boer.

Steijn moet gewoon stoppen met zijn obsessie voor zijn mislukte avontuur bij Ajax. Wie er nu wel of niet gelijk heeft v.w.b. de aan te kopen spelers, hij heeft er gewoonweg - i.c.m. de trainersstaf! - niets van gebakken. Hij had direct, net als Van ‘t Schip, veel defensiever moeten gaan spelen. Geen 5-4-1, maar 5-3-2. Dat zag iedere blinde, met een beetje voetbalverstand. Dan was de schade beperkter gebleven en was er misschien zelfs kans op een hogere dan de vijfde positie in de eindrangschikking Eredivisie. Is anders gegaan, dus voor Steijn geldt: koop een metershoge en -brede spiegel. En voor Ajax geldt: deze zomer renovatie. Maar niet met in het achterhoofd penny wise, pound foolish. Dus de kost gaat voor de baat. Dat heeft Ajax geen windeieren gelegd. Maar moet wel met vakkundige mensen worden uitgevoerd.

Lachwekkend die Steijn je doet tadic enklassen weg om de salariskosten naar beneden te halen, en vervolgens komt hijMet deze namen aanzetten, wel jammer dat ze bij rondo daar niet verder op ingingen

Als je dit zo leest is 1 ding duidelijk, ook Overmars heeft een aandeel in de malaise. Hij is namelijk diegene die het salarishuis heeft opgebouwd i.s.m. Van Der Sar en financieel directeur. Mislintat mocht het opruimen en trok uit paniek een blik spelers open tegen weliswaar een lager salaris maar waarbij het hopen op kwaliteit was/is en tegen verbazingwekkende transfersommen, ook niet te rijmen. Steijn heeft een volledig verkeerde inschatting gemaakt en had gewoon het elftal moeten laten spelen zoals past bij zijn spelersmateriaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren