Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC maakt er vijf tegen zéér armoedig FC Volendam en staat gelijk met Ajax

Laatste update:

NEC heeft zijn midweekse bekertriomf een passend gevolg gegeven in de Eredivisie. De ploeg van trainer Rogier Meijer was met 2-5 te sterk voor FC Volendam en stijgt naar een voorlopige zesde plaats. De Nijmegenaren staan nu in punten gelijk (36) met nummer vijf Ajax. Doelpuntenmakers aan Nijmeegse zijde waren Sontje Hansen, Kodai Sano, Sylla Sow, Rober González en Lars Olden Larsen. NEC, dat zich dinsdag plaatste voor de bekerfinale, kent een uitstekende periode. Dat geldt niet voor Volendam, dat met dertien punten laatste staat en degradatiekandidaat nummer één is.

Bij Volendam ontbreken spelers als Xavier Mbuyamba, Calvin Twigt, Oscar Buur en Luke Le Roux nog altijd. Robert Mühren moest het doen met een plek op de bank. Vivaldo Semedo vormde het spitsenkoppel met Bilal Ould-Chikh. Aan de kant van NEC begonnen Koki Ogawa, Tjaronn Chery en González wegens pijntjes op de bank. Bram Nuytinck ontbrak wegens een liesblessure, waardoor Calvin Verdonk naar het centrum schoof. Onder meer Youri Baas, Lasse Schöne en Yvandro Borges Sanches mochten het vanaf de aftrap laten zien.

Volendam ging in de openingsfase door een rollercoaster van emoties. Het Andere Oranje dacht via Semedo op voorsprong te komen, nadat de negentienjarige Portugees raak kopte uit een hoekschop. Arbiter Martijn Vos werd echter naar het VAR-scherm geroepen en keurde de treffer af wegens hinderlijk buitenspel van Zach Booth bij de kopbal van Semedo.

Volendam leek de teleurstelling nog niet helemaal verwerkt te hebben toen het een minuut later aan de andere kant wel raak was. Verdonk passte in op Baas, die kapte en stuitte op Mio Backhaus. De goalie werkte de bal naar de zijkant, maar dat was niet genoeg om Hansen het scoren te beletten: 0-1. Volendam kreeg ondanks die grote tegenslagen al snel de kans om de score gelijk te trekken, ware het niet dat Jasper Cillessen uitstekend redde op een kopbal van Damon Mirani.

Nog voor rust leidde een snelle aanval de volgende Nijmeegse treffer op. Via Schöne en Hansen kwam de bal terecht bij Sano, die zich ontdeed van zijn directe tegenstander en overtuigend raak schoot in de verre hoek: 0-2. Het ontbrak bij Volendam aan aanvallende intenties om het de bezoekers echt lastig te kunnen maken. Desondanks kwam de beresterke Semedo uit een hoekschop opnieuw tot een gevaarlijke kopbal, die dit keer net naast ging. NEC kende een mindere fase, maar kwam desondanks nog voor rust op 0-3. Een voorzet van Mees Hoedemakers werd simpel binnengelopen door Sow.

Er zat dus maar één ding op voor Volendam na rust: aanvallen. Uit de eerste de beste aanval was het raak. Ould-Chikh gaf goed mee aan Semedo, die Cillessen omspeelde en keurig afrondde. Ook bij deze treffer hing er een luchtje van buitenspel, maar daar bleek uiteindelijk geen sprake van te zijn: 1-3. Aan de andere kant kwam ook NEC dichtbij: Borges Sanches schoot met binnenkant voet tegen de paal.

Flinke tegenvaller voor Volendam was het uitvallen van Semedo, die zich na een tik op zijn knie liet vervangen door Mühren. Semedo was de meest dreigende man aan de kant van de Palingboeren. Ondanks die tegenslag bleef Volendam op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, terwijl NEC het karwei op halve kracht probeerde af te maken.

Desondanks bleef NEC dreigend en had het via Borges Sanches op 1-4 kunnen komen. De Luxemburger stuitte van dichtbij op Backhaus. De vierde treffer viel alsnog via invaller González, die kinderlijk eenvoudig mocht binnenschieten. De één na laatste treffer van de avond kwam op naam van Booth, die na een fraaie dribbel knap afrondde: 2-4. Het slotakkoord werd gespeeld door Olden Larsen, die optimaal profiteerde van een rebound na een redding van Backhaus op een schot van Verdonk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nec heeft een lekker team, wordt zeker met een goed draaiend Utrecht nog erg spannend voor plek 5.

1 maart 2024 om 22:11

Utrecht NEC zal wel cruciaal worden over 2 weken, zolang ze niet verliezen van Ajax.

1 maart 2024 om 22:16

Ik zie Utecht eerlijk gezegd wel winnen in Amsterdam. NEC was daar laatst veel te timide en had niet door dat ze kans hadden om te winnen. Dat gaat Utrecht wel door hebben want die hebben veel minder ontzag.

1 maart 2024 om 23:31

Zouden ze bij NEC ook 3 dagen rust hebben gehad? Team zit vol energie. Knap wat ze presteren dit seizoen.

2 maart 2024 om 01:54

We zijn als NEC supporters misschien het meest kritische en negatieve publiek van de Eredivisie, maar het gevoel is in jaren niet zo groot geweest dat we serieus mee doen. ‘We’ staan in de bekerfinale en doen buiten dat mee om een Europees ticket in de Eredivisie. Er staat een volwassen ploeg met een goede mix van kwaliteit, ervaring en talent. Het kan echt weer gebeuren dit jaar. Misschien zelfs wel enorm bepalend voor de club voor het verlengen van contracten. Er is iets moois ontstaan voor de winterstop, we hebben allemaal goede hoop dat dit gaat uitbetalen in iets wat we voor dit seizoen nooit hadden verwacht. NEC is zonder heel veel middelen opeens weer een ploeg dat meedoet voor de knikkers. We blijven met de benen op de grond, maar dit is een goed stel.

2 maart 2024 om 02:47

En dan te bedenken dat in het begin van het seizoen nog om het ontslag van die trainer werd geroepen haha. Het kan verschillen

Want wat een prestatie laat hij momenteel zien zeg

2 maart 2024 om 13:26

Kritiek was vooral dat hij veel te behoudend speelde en te weinig haalde uit het potentieel. Dat heeft hij inmiddels heel goed opgepakt en er een goed uitgebalanceerd elftal van gemaakt. Hulde voor hem dat hij altijd rustig is gebleven en stoicijns door is gegaan.

2 maart 2024 om 15:20

Ik krijg ook een beetje hetzelfde gevoel als in 2008 met Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Sibum, Holman, Lens, Van Beukering en na de zomer Schöne. We speelden toen ook heerlijk voetbal en boekten resultaten, plus het kwartje viel ook geregeld onze kant op.

We zitten in een flow en het is nu zaak om dit vast te houden, want het zou doodzonde zijn als je dit prachtige seizoen zonder iets tastbaars afsluit (de KNVB Beker of een ticket voor Europees voetbal).

Top 5 aanvallen? 🤔 Wie had dat gedacht, 26 speelrondes? En we staan boven Ajax ...

1 maart 2024 om 22:48

Alweer ^^
NEC heeft een goed team, helaas alleen niet breed.
Denk dat plaat 1 tot en met 4 wel vast staat. Zie NEC echt een serieuze kans hebben op dat vijfde Europa ticket. Pakken ze hem niet in de beker dan wel met de play-offs.

Die play-offs wordt echt een 4 strijd tussen Utrecht, Ajax, NEC en Gae.
En ik kan op dit moment echt niet zeggen wie nou gaan winnen, al zou ik op dit moment zeggen dat Ajax de kleinste kans heeft.

1 maart 2024 om 23:48

Sterker nog: als ze vijfde staan aan 't eind van de rit, spelen ze sowieso Europees voetbal. Winnen ze de Beker: Europa League. Wint Feyenoord hem, schuift 't Europa League-ticket een plek door, naar nummer vier, en is nummer vijf zeker van deelname aan de voorrondes van de Conference League. Dus plek vijf is voor NEC geen play-offs.

Kan iemand mij uitleggen waarom we nu geen 5e staan . 1 doelpunt meer dan de nummer 5. Zag dat een tijd geleden ook al bij andere teams. Misschien is daar een reden voor. Iemand die een idee heeft???

1 maart 2024 om 22:14

Misschien omdat NEC wedstrijd meer gespeeld heeft nu en je de stand opmaakt na einde speelronde? Geen idee anders, ergens ook wel raar.

1 maart 2024 om 22:14

Heeft denk ik te maken dat ajax de wedstrijd nog moet spelen. Feitelijk begint een wedstrijd met 0 0 en dan zouden ze zelf weer een punt meer hebben als ons

1 maart 2024 om 22:28

Ajax heeft een wedstrijd minder gespeeld en daardoor minder verliespunten. Doelsaldo kijk je pas als men evenveel wedstrijden als punten hebben, en mocht dat ook gelijk zijn, dan wie de meeste doelpunten heeft gescoord. Is dat ook allemaal gelijk, dan kijk men naar onderling resultaat.

Goede pot, speelde solide na zo kort op elkaar te spelen.. za di vr . Voor de 2e x dit seisoen laat zien dat we meekunnen.. trots om supporter van NEC te zijn laten goed voetbal zien! Wij gaan na de kuip en jullie ..... 😀

Tja eigenlijk weinig te klagen. Vooraf wat te doen geweest over dat de wedstrijden voor NEC wel ontzettend kort op elkaar zaten maar ik denk serieus dat toen NEC naar de KNVB belde met de vraag of deze wedstrijd uitgesteld kon worden ze het antwoord kregen ‘jullie spelen tegen Volendam, daar kan je zelfs het tweede naartoe sturen en nog winnen dus geen gezeik en gewoon voetballen’. Want het mag dan 2-5 zijn geworden, als NEC zich echt kwaad had gemaakt waren we gewoon op 2-8 geëindigd. Zo veel beter en dat terwijl je halve elftal vol met wisselspelers staat en je dinsdag nog een hele zware pot hebt gehad, dat zit eigenlijk heel dicht tegen amateurisme aan.

Als volendam supporter kan ik alleen nec feliciteren.

Ik ben niet eens boos op de spelers we komen gewoon kwaliteit te kort.

Als speler kan je niet beter je best doen iedereen wil wel maar ze kunnen het gewoon niet.

Volgend jaar in de kkd maar de puinhoop van team jonk opruimen en hopen dat we in de top 15 komen…

NEC is zichzelf aan het belonen voor het hebben van een hele leuke selectie. Jong talent, oudere ervaren spelers en spelers als Schone die alles hebben meegemaakt. Ik hoop dat ze structureel in de Eredivisie blijven. En Volendam? Ik heb het nooit met die club gehad dus ik hoop dat ze degraderen en vaste klant worden in de KKD. Telkens wanneer ze promoveren naar de Eredivisie is het helemaal niets en is het een speelbal. Neem een voorbeeld aan Almere City. Voor het eerst gepromoveerd maar doen uitstekend mee. Dus Volendam, degradeer lekker en kom nooit meer terug. Zat clubs in de KKD die een leukere toevoeging zouden zijn. De Graafschap, NAC, Roda JC of Groningen.

Was een leuke pot, maar wat een gatenkaas bij Volendam.
Als NEC wat langer aanzet maken ze er nog wel 2 of 3 meer doelpunten.

Als ik nec zie spelen Ajax acht ik de kans groter dat nec 5e eindigt dan Ajax...

Wat geniet ik van NEC op het moment. Ik heb de eerste seizoenshelft vaak genoeg gevloekt op dit team en de staf, maar ze hebben het in de winterstop aardig omgezet. Waar in 2023 nog vaak terughuoudend werd gevoetbald, is het schroom er vanaf en staan er elf op het veld die er alles aan doen om te winnen. Daarnaast is het voetbal wat gespeeld wordt ook gewoon leuk.

Kodai Sano is overigens echt een pareltje. Met de hype die er momenteel heerst in de PL rond Japanners zie ik het zo maar gebeuren dat hij binnen nu en een jaar in Engeland speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren