Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ola John maakt waanzinnige goal van liefst van 60 (!) meter voor nieuwe club

Laatste update:

Ola John heeft maandag een wereldgoal gemaakt namens zijn nieuwe club Al-Arabi. De 31-jarige aanvaller maakte in het duel met Hajer een doelpunt vanaf zijn eigen helft. Zo stond het Saudi-Arabische Al-Arabi al na een kwartier met 2-0 voor. Uiteindelijk wonnen John en zijn teamgenoten de wedstrijd overtuigend, met 4-0.

John, die in het verleden onder meer voor FC Twente en RKC Waalwijk uitkwam, maakte deze zomer transfervrij de overstap van Al-Hazem naar Al-Arabi. Met zijn nieuwe club speelde hij maandag tegen Hajer, en was hij van grote waarde. Hij kreeg de bal op eigen helft, zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en probeerde het maar eens. Met succes.

Na twee speelronden gaat Al-Arabi nu met zes punten aan kop in de Saudi First Division, het tweede niveau van Saudi-Arabië. De goal van John doet enigszins denken aan Oussama Tannane. Hij debuteerde vorige week voor het Qatarese Umm-Salal en besloot het vanaf een meter of zestig te proberen. De poging van Tannane belandde uiteindelijk op de buitenkant van de paal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ola John zou ook prima passen in de hoogste divisie bij een Damac op links als Idrissi naar Feyenoord gaat

22 augustus 2023 om 13:31

Zie het nu stand-in de tekst inderdaad, mijn slordigheid

22 augustus 2023 om 13:48

Bundy, ben jij fan van Damac? Je hebt inderdaad wel gelijk dat ze nog een aanvaller nodig hebben. Maar dacht dat op links N’Koudou stond? Maher op middenveld, misschien ergens een verdediger halen uit Europa.

22 augustus 2023 om 13:58

Heb inderdaad sympathie voor Damac. Spelen nu in een 4-4-2 opstelling, omdat ze goede buitenspelers missen. N'koudou is inderdaad een goede aanwinst maar kan ook vanaf rechts komen. Het liefst zie ik er een goede rechtsbuiten ala Ziyech bijkomen, maar anders zou een Ola John of Idrissi ook welkom zijn want voorin moet er echt wat bij

22 augustus 2023 om 14:47

Leuk om te horen, hoop dat de “mindere” ploegen ook nog wat aankopen gaan doen man. Als je ziet dat een Al Taawoun 2-0 wint van Al Nassr. Betekent wel dat zulke teams ook gewoon weerstand bieden tegen Ronaldo en co. Geloof dat de transfermarkt daar een maand langer open is dan in Europa ?


Hoezo heefr Al Hazem eigenlijk Ola John weglaten gaan? Hij scoorde letterlijk elke wedstrijd en heeft hun gepromoveerd.

Wat een carrière heeft deze man. En wat zal zijn broer balen dat de zandbak cultuur en daarmee de zandbakdollars niet eerder onderdeel werden van voetbal.

22 augustus 2023 om 13:50

Hoezo, kon Elton ook voetballen dan?

22 augustus 2023 om 13:57

Hahahah, is Bocher een keer niet het grappigst bij een bericht.

De meest wonderlijke goals komen tegenwoordig uit Saoedi arabie. Dit is echt een league in opkomst. Logisch gezien de enorme bedragen die ze investeren in topspelers en managers. Ik denk dat het een verschuiving gaat opleveren in kijkcijfers, vanuit West Europa richting het oosten.

22 augustus 2023 om 13:42

Die wonderlijke goals komen omdat ze er helemaal niks van kunnen, verdedigen hebben ze nog nooit van gehoord en blijkbaar aan deze goal positionering ook niet

22 augustus 2023 om 13:43

Dat zal best, maar het levert spektakel op en dat is wat de harten van de fans verovert. Het entertainment niveau is momenteel hoog in Saoedi arabie

22 augustus 2023 om 13:52

Kunnen we hier ook gewoon doen. Geen keeper op goal en we hebben hetzelfde effect. Entertainment waarde zal omhoog schieten!

22 augustus 2023 om 14:15

Oh, wat zullen de hartjes van de fans hier in Europa snel gaan kloppen bij het zien van dat "spektakel", dat bestaat uit het profiteren van onkunde. Legendarisch.

Ik pieker er geen seconde over om te kijken naar wedstrijden uit het Midden-Oosten, al helemaal niet ten faveure van wedstrijden in Europa. Wonderlijke goals of niet. Wonderlijk is overigens niet hetzelfde als bewonderenswaardig, dat even terzijde.

22 augustus 2023 om 14:43

Als dat het is, dan pleit ik voor veel meer camera's in de kelderklasse. Dat is pas entertainment!

22 augustus 2023 om 15:03

Omdat het niveauverschil heel groot is. Er spelen geweldige voetballers samen met spelers die waarschijnlijk nog moeite hebben met 10 keer hooghouden.

Het is nou niet zo dat de mooie goals voortkomen uit flitsende combinaties en dat gaan we daar ook niet zien.

22 augustus 2023 om 13:43

Dat vermoeden heb ik ook en het zal niet alleen blijven bij Saoudi, binnenkort zullen de buurlanden zich ook mee bemoeien dan wordt t al helemaal boeiend. Dat zal ook langzaam het einde van Europa betekenen

22 augustus 2023 om 13:45

Ja hé. En vergeet ook niet dat een aanzienlijk deel van de Europese kijkcijfers uit Azië komen. Het is helemaal geen gekke gedachte dat supporters uit het midden oosten, India, zuidoost Azië en China zich zullen oriënteren op het voetbal uit het middenoosten

22 augustus 2023 om 13:47

Klopt, over een paar jaar zal er geen Europa meer zijn..

22 augustus 2023 om 13:49

Zeker straks kijkt men liever Al Shabab tegen Al Ahly dan Real - Barca. Prachtig! 🤦🏼

22 augustus 2023 om 13:57

Luca, gelijk pak je weer een extreme vergelijking. Tuurlijk El classico zal een hele tijd lang meer kijkcijfers op leveren. Maar la liga is meer dan El classico, het gaat om de aantrekkingskracht van alle wedstrijden in z'n totaliteit en entertainmentniveau

22 augustus 2023 om 14:13

Waarom reageert men gelijk gepikeerd als iemand positief is over Saudi voetbal? Je ziet het bij elke topic.

22 augustus 2023 om 14:34

Jason,

Dat is mij ook een raadsel, zal wel met bepaalde haar of jaloezie waarschijnlijk te maken hebben maar ze zullen zeggen van niet…

22 augustus 2023 om 14:58

Ik denk vooral door de manier waarop sommige leden hier iets verkondingen. Je geeft zelf aan : 'dat zal ook langzaam het einde van Europa betekenen' , Denk je serieus dat er over een paar jaar bijna niemand meer naar de grootste clubs van de wereld (real Madrid/bayern/barca/city etc) gaat kijken? Er zijn ongelofelijk veel mensen in Europa die helemaal niets hebben met landen als SA. Een volstrekt andere cultuur en totaal geen binding met het land zijn belangrijke factoren in deze denk ik.

22 augustus 2023 om 15:55

Omdat Saudi Arabie een walgelijke, gore schurkenstaat is dat aan sportswashing doet. Daarom.

Het vermoord met speels gemak honderden migranten en vluchtelingen en doet tegelijk aan sportswashing. Miljarden en miljarden en miljarden worden met speels gemak uitgegeven aan voetbal, de fucking winterspelen en weet ik het wat nog meer voor onzin.

En ondertussen, puur omdat het Arabieren zijn, worden ze met hand en tand verdedigd door een stel van de pot gerukten omdat ze zich, god weet waarom, indirect aangevallen voelen terwijl ze meer gemeen hebben met buurvrouw Marietje Jansen, dan die gore Saudi-familie.

22 augustus 2023 om 17:12

Spijker op de kop Almogaver. Onbegrijpelijk dat dit verdedigd wordt.

22 augustus 2023 om 13:44

Men zal inderdaad gaan klaarzitten voor het tweede niveau van Saudi-Arabië, heb m'n abonnement op espn en ziggo sport al opgezegd!

22 augustus 2023 om 13:46

Tja Bochherief, het is logisch dat al die wonderlijke goals daar vandaan komen, want je hebt Europese profvoetballers die tegen een stel amateurs staan te ballen. Als je vijf Eredivisiespelers in de zesde klasse neerzet krijg je ook elk weekend wel zo'n prachtige goal van die gasten. Dat komt gewoon omdat het niveauverschil te groot is. Kortgezegd: De rest van de competitie kan er geen klote van.

22 augustus 2023 om 13:52

De eerste schapen zijn al over de dam. Kwestie van tijd dat de rest van de competitie zich ook vult met topspelers. Dit zagen we vaker, in China, bij man city etc

22 augustus 2023 om 14:12

In China speelden geen wereldtoppers. De beste spelers toendertijd waren een oude Drogba en Tévez, Oscar, Hulk en Talisca.

City is al helemaal een vreemd voorbeeld. Spelen in de beste competitie ter wereld, toen ook al.

22 augustus 2023 om 14:15

China is nu toch ook geen competitie met top entertainment waar de halve wereld naar kijkt?

22 augustus 2023 om 17:14

Precies, net als het project in China gedoemd om te mislukken. Over een paar jaar kijkt er helemaal niemand meer naar, al die Europese spelers lachen zich de ballen uit hun broek met die salarissen daar momenteel.

22 augustus 2023 om 13:47

Zijn er nog coronamaatregelen in werking in dat oh zo entertaining Saoedi Arabië? Er zit geen hond in dat stadion. Prachtige goal hoor, maar zo worden ze overal gemaakt. Ik denk niet dat de kijkcijfers de komende jaren echt hoger zullen zijn dan in onze Europese competities en ik denk ook niet dat je heel snel hele wedstrijden van die competitie gaat kijken als je naar de Spaanse, Engelse of zelfs Nederlandse competitie kan kijken.

22 augustus 2023 om 13:51

Lege stadions kan je kunstmatig opvangen. Fake supporters betalen, AI technologie en dergelijke. Als je zoveel geld hebt als Saoedi arabie dan is dit echt je laatste zorg
Daarnaast denk jij vanuit Nederlands perspectief. Denk vanuit globaal perspectief. De saoedische league staat dit seizoen hoger aangeschreven dan de Nederlandse

22 augustus 2023 om 13:54

Net zeg je nog dat dit de harten van de supporters verovert en dat dit is wat ze willen. Entertainment! Om nu te zeggen het stadion maar te vullen met gekochte nepsupporters. Ze willen dus niet eens gratis naar deze wedstrijden, nee ze moeten betaald worden om dit te gaan aanschouwen.

22 augustus 2023 om 13:59

Mischa, ipv begrijpend te lezen, probeer je weer obv foutieve aannames een punt te maken. Het entertainment gebeurt op het veld en de interesse vanuit het buitenland dmv kijkcijfers etc. Heeft niks te maken met of stadions gevuld te zijn. Die overigens kunstmatig te beïnvloeden zijn

22 augustus 2023 om 14:01

Saudische competitie is qua niveau van spelers inderdaad veel beter dan de Eredivisie. Wel heeft de Eredivisie een historie, derby's en fans dus qua beleving lopen ze voorop. Maar zoals je al terecht aangeeft kunnen ze gewoon supporters kopen, waardoor de stadions vanzelf gevuld zullen worden

22 augustus 2023 om 14:02

Echt zorgelijk hoe jij naar voetbal kijkt man. Voetbal is passie, emotie, volle stadions, derbies, strijd. Zoals jij het wilt hebben kan je net zo goed Fifa gameplay gaan streamen en het adverteren als hoe het voetbal er daar daadwerkelijk uitziet.

22 augustus 2023 om 14:04

Zijn jouw woorden, niet de mijne. Dit is wat de mensen willen zeg je. Alleen wil niemand er naartoe. Er kijken wat jochies die hun held Ronaldo of Neymar willen zien spelen via illegale links of iptv. Zodra die gestopt zijn is er helemaal niemand meer die er naar kijkt.

22 augustus 2023 om 14:07

Norge, dit zijn globale trends, staat verder los van hoe ik er naar kijk. Je noemt bijv fifa gameplay streamen, in de f1 is er ook een video spel wereldkampioenschap, met streaming, weet je hoe populair dat is en hoeveel geld erin omgaat? Dit zijn globaliserende trends. Ik constateer slechts.

@bundy, eens met jou, fijn dat we het eens met elkaar zijn

22 augustus 2023 om 14:09

Nee joh. Dat kan je allemaal kopen of met ai het laten lijken op tv. Dat is de echte passie. Dat snappen wij allemaal alleen nog niet. Op een enkeling na.

22 augustus 2023 om 14:15

Hahahaha de Saoedische League staat hoger aangeschreven dan de Nederlandse....veel grappiger uitspraken ga je hier niet zien

22 augustus 2023 om 14:19

Boch - ik krijg ernstige Black Mirror vibes bij jouw meest recente comments. Alsjeblieft zeg, dit is toch wel een distopisch toekomstbeeld van het voetbal, zoals jij het schetst.

22 augustus 2023 om 14:28

@bochherief, de Saudi-league staat hoger aangeschreven dan de op dit moment 5e competitie van Europa? Omdat er een paar topvoetballers gaan spelen om hun zakken te vullen?

22 augustus 2023 om 13:51

het is in opkomst omdat de spelers er belachelijke salarissen opstrijken, commercieel is dit van totaal geen waarde, kijk ook maar naar de lege stadions, totaal geen beleving, en ook doen deze clubs niet mee aan een europees toernooi, dus ook niet leuk om te volgen. Nee hoe leuk ze ook voetballen, dit zal hier nooit voor veel kijkcijfers gaan zorgen.

22 augustus 2023 om 13:54

Saoedi arabie wil niet geld verdienen (klassieke West-Europese foutieve gedachte), ze willen marktaandeel. En dat lukt ze.

22 augustus 2023 om 14:15

daarvoor zullen ze elke speler uit europa moeten halen, want die paar europese (over de) toppers gaan dat markt aandeel voor ze niet vergaren, er zit echt niemand te wachten op een paar toppers tegen wat amateurs, want dan zijn die toppers wel top, maar het niveau blijft qua spel dan wel erg ondermaats. met geld is echt niet alles te koop, vraag dat maar aan een PSG met al hun CL overwinningen

22 augustus 2023 om 14:17

@bochherief Ze willen geen marktaandeel, ze willen hun duistere imago oppoetsen doormiddel van sportmarketing.

22 augustus 2023 om 14:21

Leg even het verschil uit tussen marktaandeel en geld verdienen. Als in: hoe kan het dat iemand die een deel van de markt in handen wil ( = marktaandeel) daar geen geld aan wil verdienen?

Oh en is het dan ook een klassieke West-Europese foutieve gedachte dat de Saoedi's geld willen verdienen aan de verkoop van olie? Of gaat dat eveneens om iets heel anders? Filantropie wellicht?

22 augustus 2023 om 13:54

Echt, waar heb je het over Bochherief? Dit is notabene het tweede niveau en wereldgoals worden in elke klasse gemaakt. En dat het een league in opkomst is is prima, maar dat zei/zegt men ook over de MLS en China. Aan het einde van de dag blijft het een pensioenscompetitie waar geen haan naar kraait. Laat ze eerst maar eens wat stadions vullen. Firmino speelde voor 25k bij zijn thuisdebuut waar er 60k in kunnen.

22 augustus 2023 om 14:00

Klopt, mls en China hebben het geprobeerd. Er is echter een verschil tussen de regimes. Saoedi heeft een duidelijk doel en wil koste wat kost dat doel bereiken, waarbij de Chinees overheid aan de rem trok om hun eigen jeugdspelers voorrang te geven.

22 augustus 2023 om 14:10

Saudi-Arabie clubs spelen geen CL waar de hele wereld naar kijkt. Zolang het alleen die league zelf is, gaat niemand er naar kijken. Daarnaast gaan alleen net-niet spelers erheen of spelers die aan het einde van diens carriere nog even willen cashen. Zolang de Viniciussen, Haalands en Mbappe's er niet voor kiezen zal er weinig veranderen.

22 augustus 2023 om 14:55

hoe kom je aan 60.000? Het stadion van Al Ahli zat bijna vol hoor aangezien zij in een stadion spelen met een capaciteit van 27.000 (prince Abdullah Al Faisal Stadium)
60.000+ is het King Abdullah stadium.

22 augustus 2023 om 15:15

@johanvansa

Ah, excuus je hebt gelijk. Ze spelen namelijk ook wedstrijden in het King Abdullah stadion. Desalniettemin is het natuurlijk ook sneu dat je 27k niet uiverkocht krijgt in een stad waar 4 miljoen mensen wonen.

22 augustus 2023 om 13:58

Nou, dat mag je best willen of hopen, maar ik zal geen potje kijken van die League, ook niet op televisie.

22 augustus 2023 om 14:15

Ik kan het mij niet voorstellen, ik denk niet dat ik er ooit een wedstrijd van ga kijken. Dit heb ik al met PSG, Chelsea, enzovoort. Dit soort clubs maken het voetbal sowieso al kapot. Dus prima als het allemaal lekker in 1 competitie gaat zitten.

22 augustus 2023 om 17:14

Dat is logisch met het niveau van keepers daar. Als de clubs nu nog keepers van een aardig niveau kunnen strikken zullen dit soort goals ook niet snel meer voorkomen daar.

Zo maakte ik ze vroeger ook...

22 augustus 2023 om 13:48

Toen zaten er ongeveer evenveel man op de tribune gok ik. Dit is toch triest zeg.

22 augustus 2023 om 14:04

Hahaha.. moest er hard om lachen. Maar als ik goed tel, denk ik dat wij er in de jeugd meer naast het veld hadden staan hoor

Leuk in zo'n nagenoeg leeg stadion, wel een fantastische goal natuurlijk.

22 augustus 2023 om 15:33

2e niveau he. Dat is in Nederland niet anders.

Denk dat hij zijn naam aan een sponsor gekoppeld heeft en een aantal flinke vriezers thuis heeft staan. Mooie goal praktisch uit stand maar dit niveau is natuurlijk wel echt bedroevend. Senioren voetbal zit meer snelheid in.

Tja tweede divisie Saoedi-Arabië valt niet veel te zeggen over het niveau... als ik zo de standen zie, zijn dit gewoon twee subtoppers / middenmoters.

60 meter? Het was van net over de middenlijn... Hoe lange velden hebben ze daar?

22 augustus 2023 om 15:56

Een voetbalveld mag 120 meter lang zijn, vriendelijke vriend.

22 augustus 2023 om 18:51

Bij de UEFA mag een veld maar 105 meter Max zijn. Ook bij de FIFA is dit 105 meter. En de knvb website zet tussen de 100-105 meter.

31 nog maar...
Hij was 1 of wellicht 2 jaar echt geweldig bij Benfica, daarna ging het heel snel achteruit volgensmij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren