Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Panenka van Sergio Ramos helpt niets: Sevilla uit Europa na nederlaag bij Lens

Laatste update:

RC Lens heeft zich verzekerd van een Europa League-ticket. De Noord-Fransen waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor Sevilla, dat met lege handen achterblijft. Przemyslaw Frankowski opende na rust de score, voordat Sergio Ramos via een panenka de gelijkmaker aantekende. Sevilla moest winnen, maar liep in blessuretijd tegen een nederlaag aan door een treffer van Angelo Fulgini. Sevilla is Europees uitgeschakeld en kan zijn Europa League-trofee dit seizoen niet verdedigen.

Bijzonderheden:
Sevilla moest hoe dan ook winnen en zocht in de beginfase direct de aanval. Ramos (kopbal) en Nemanja Gudelj (redding Brice Samba) hadden het geluk niet aan hun zijde. Lens viel in aanvallend opzicht tegen en had een schitterende redding van Samba nodig om een achterstand te voorkomen. Ivan Rakitic zag zijn snoeiharde poging ternauwernood over de lat getikt worden door de Frans international.

Een kwartier na rust trof Adrià Pedrosa de lat boven de kansloze Samba. Aan de andere kant kreeg Lens een strafschop, nadat Boubakary Soumaré de voet van Facundo Medina raakte. Frankowski vond vanaf elf meter de rechterbovenhoek: 1-0. Een kwartier voor tijd kreeg ook Sevilla een penalty, nadat Youssef En-Nesyri aan zijn arm werd vastgehouden door Medina.

Ramos stuitte op Samba, die echter te vroeg van zijn lijn kwam. Ramos mocht het opnieuw proberen en schoot via een Panenka raak: 1-1. Sevilla probeerde het nog wel, maar het lukte de Andalusiërs simpelweg niet. Diep in blessuretijd werd het nog 2-1 voor Lens. Een fout van Pedrosa leidde een enorme kans in voor Fulgini, die Marko Dmitrovic passeerde: 2-1.

Eindstand Groep B:
1. Arsenal 6 -13
2. PSV 6 - 9
3. RC Lens 6 - 8
4. Sevilla 6 - 2

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja niet eens EL. Zegt genoeg over de huidige staat van Sevilla. Ook nog is 16e in La Liga. Bizar dat zo'n grote club gewoon ver boven haar kunnen presteert. Maar ja dat is de laatste jaren sowieso al de trend bij Sevilla. Tuurlijk wonnen ze bijvoorbeeld de EL maar ook in dat jaar was het heel zwak in de competitie...

12 december 2023 om 20:58

Toch zit het in een klein hoekje met voetbal, met een beetje mazzel (of minder pech, zo je wilt) had Sevilla zes punten meer gehad en was het de Europa League ingerold.

12 december 2023 om 21:00

Mendilibar hadden ze nooit moeten ontslaan, begon net iets beter te draaien. Deze knakker gaat mei niet halen.

Geen goed resultaat voor Nederland, maar dit Lens is thuis enorm sterk en speelt met enorm veel power. Had daarom wel een overwinning van ze verwacht.

Fantastisch nieuws hoor, op as Roma na de meest verschrikkelijke ploeg van Europa.
Anti voetbal ten top en daarmee altijd ver komen, gelukkig zijn de voetballende ploegen dit jaar door👍

12 december 2023 om 21:25

Vergeet atletico ook niet ook een verschrikkelijke ploeg

13 december 2023 om 01:20

@Monstertruck, ik heb van die verschrikkelijke ploeg wel 2x redelijk tot goed kunnen genieten tegen Feyenoord, waarin ze leuk voetbal toonde met Griezzman en de Paul (ja, de Paul vond ik erg goed) voorop.

Heel jammer, de pingel van Lens was discutabel en bij de 1-1 schiet Ramos van dichtbij hoog over, uiteindelijk winnen ze ook nog. Zonde want Sevilla was beter.

Sevilla moet dringend doorselecteren en verjongen. Zag het al eerder dat ze op technisch gebied nog wel meekunnen, maar de nieuwe jongere lichting gewoon niet meer kunnen bijbenen. Vind het sneu voor Rakitic en Sergio Ramos, maar hun tijd aan de top lijkt voorbij

Waarom kreeg Ramos geel na die penalty?

In ieder geval krijgen we dit seizoen een nieuwe Europa League winnaar. Wel een matige jaar voor Sevilla. Vorig jaar was het al lange tijd erg genoeg maar nu wordt het echt 10 keer niks.

Dit soort pingels kunnen toch geen panenka meer genoemd worden. Geen enkele vorm van sierlijkheid, eindigt gewoon hoog in het doel.

Nog steeds gewaagd, natuurlijk. Maar een panenka heeft in mijn ogen iets sierlijks, iets superieurs. Dit is een stiftje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren