Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt’

Laatste update:

Het is nog maar de vraag of Graham Potter met ingang van komend seizoen hoofdtrainer van Ajax is. Voetbal International meldt zondag namelijk dat beide partijen er voorlopig niet uitkomen tijdens de onderhandelingen. De leiding van Ajax heeft met de Italiaan Francesco Farioli een plan-B achter de hand.

Bovengenoemd medium meldt dat Ajax en Potter (48) al enige weken met elkaar praten en dat er sprake is van wederzijds respect. Het financiële plaatje vormt voorlopig echter een struikelblok. Daarnaast is er nog geen akkoord over de invulling van de technische staf en de zeggenschap van Potter wat betreft het transferbeleid van Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Voor Potter zijn dat speerpunten tijdens de gesprekken en het lijkt er niet op dat hij en zijn assistenten bereid zijn om concessies te doen. Aan de andere kant wil Ajax, zoals in de afgelopen jaren wel vaak het geval was, geen afbreuk doen aan de principes om Potter naar Amsterdam te kunnen halen. Derhalve is een definitief akkoord tussen club en coach nog niet in zicht.

Ajax wil doorpakken


Ajax is in ieder geval niet bereid om nog eens weken met Potter te praten, voegt Voetbal International toe. Mocht er geen doorbraak komen, dan schakelt men door naar Farioli. Een delegatie van Ajax was onlangs in Zuid-Frankrijk voor een kennismakingsgesprek met de trainer van OGC Nice. De Italiaan lijkt wel oren te hebben naar een avontuur in Nederland.

Voor de ambitieuze Farioli is het pas zijn derde seizoen als hoofdtrainer. De jonge trainer deed in Turkije ervaring op bij Karagümrük en Alanyaspor en is sinds medio 2023 verbonden aan Nice, waar zijn contract nog ruim een jaar doorloopt. De Zuid-Fransen staan momenteel vijfde in de Ligue 1 en hebben nog een kleine kans op Champions League-voetbal.

Twee kandidaten


Volgens clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf zijn Potter en Farioli de twee overgebleven kandidaten voor Ajax. Pas op het moment dat beide namen niet haalbaar blijken, komen andere trainers in beeld. De journalist beweert zelfs dat de Amsterdammers ernaar streven de naam van de nieuwe coach komende week bekend te maken.

Erik ten Hag, die werd gezien als droomkandidaat, lijkt inmiddels vergeten. “De clubleiding beseft dat de terugkeer van de Tukker een lastig verhaal wordt. Donderdag lekte uit dat hij bij Manchester United mag blijven. Ajax rest niets anders dan te kiezen uit de twee overgebleven kandidaten, Graham Potter en Francesco Farioli. Pas als zij niet haalbaar zijn, komen andere trainers in beeld”, zo schreef Verweij zaterdag in de ochtendkrant.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar Ajax voorheen altijd kon leunen op consistentie en de grootte van de club, lijkt dat nu toch een beetje weg te zijn.

De kans bestaat dat ze geen Europees voetbal spelen. Bestuurlijk is het een chaos en volgens mij had ik ergens gelezen, dat het financieel ook niet top ging. Ze zouden eerst moeten verkopen, voor er gekocht zou kunnen worden.

5 mei 2024 om 09:57

Ajax zal vast wat minder aantrekkelijk zijn dan een aantal jaar terug, maar welke trainer heeft Ajax in het verleden aangetrokken op basis van de grootte van de club? Ajax hoeft niet te verkopen voordat er gekocht kan worden, dat is een standpunt dat ingenomen wordt om zwarte cijfers te kunnen tonen. Zeker nu het organisatorisch een bende is neem je even wat minder risico's met nieuwe bestuurders en investeringen

5 mei 2024 om 10:03

Het verschil is wel dat in het verleden er vaak goede Nederlandse trainers beschikbaar waren, en voor Nederlandse trainers blijft Ajax natuurlijk interessant.

5 mei 2024 om 10:54

Er staat toch in het stuk om welke redenen hij eventueel niet zou willen komen... staat nergens iets wat duidt dat het over de omvang vd club of europees voetbal gaat.

5 mei 2024 om 13:36

"volgens mij had ik ergens gelezen dat het financieel ook niet top ging."

Ijzersterk argument wel. Mike, het valt me op dat je bij veel verschillende Ajax topics bovenaan verschijnt om je gal over Ajax te spuwen. Ajax is altijd een interessante club voor Nederlandse trainers, en Ajax is altijd een minder interessante optie geweest voor buitenlandse trainers.

Dit is niet de eerste keer dat het sportief even wat minder voor de wind gaat in Amsterdam en je vergeet dat Ajax ondanks de mindere aankopen alsnog voor belachelijk hoge bedragen heeft verkocht. Het budget bij Ajax is nog steeds hoger dan bij Feyenoord en PSV (zie ook Henderson in de winter) het is alleen zaak dat je deze mindere lijn niet doorzet want dan word je wel makkelijk ingehaald door die twee, en de kosten zullen wat omlaag moeten want die lopen een beetje de spuigaten uit. Maar er is nog totaal geen reden tot paniek. Er is hier al vaak uitgelegd door verschillende leden dat er helemaal geen financiele problemen zijn bij Ajax, alleen dat ze wel hard op weg zijn om de opgebouwde voorsprong teniet te doen.

Ik kan je aanraden om wat meer op feiten en wat minder op basis van onderbuikgevoel en afgunst te reageren.

Mooi zo. Geldt op zak houden en besteden aan spelers. Gewoon Frank de Boer aanstellen. Er is nu wel genoeg gegokt op risicovolle projecten. Gewoon iemand van de club aanstellen en weer normaal gaan doen.

5 mei 2024 om 09:47

Nee Frank de boer is totaal niet risicovol….

5 mei 2024 om 09:50

Frank de Boer zou geweldig zijn. Weet alleen niet of we komend seizoen dan Heerenveen en co onder ons kunnen houden maar het is een Nederlander en echte Ajacied dus dan is resultaat opeens ondergeschikt.

5 mei 2024 om 09:56

Hahahaha Frank de Boer. Jij moet wel een Feyenoorder zijn als je dit zegt. De tijd dat de Ajax leiding op de bekende namen of alleen Nederlanders afgaat is gelukkig voorbij! Tijd voor visie en innovatie.

5 mei 2024 om 09:56

Is het hele probleem niet juist dat ze afgelopen seizoenen geen fatsoenlijke, bewezen en ervaren coach (op hoog niveau) voor de groep hebben gehad? Ik vond het vaak juist vooral taktisch echt gestuntel bij Ajax.

5 mei 2024 om 10:10

Als de Red Baron al vindt dat iets risicovol is...

5 mei 2024 om 10:15

Dat mensen maar vergeten dat Frank de Boer 4x kampioen is geworden met een sublieme lichting en beperkte concurrentie vanuit de rest van de eredivisie. Totaal niet geschikt als coach, niet voor niets na Ajax overal compleet mislukt.

5 mei 2024 om 10:27

Ik denk ook dat uhhh Frank de Boer uhhh geen goeie keus is uhhh hè Evert?! Farioli lijkt me daarentegen wel een goede keuze voor Ajax. Doet het goed bij Nice, is jong, zit een goede kop op en speelt zowel 4-3-3 als andere systemen indien nodig.

5 mei 2024 om 10:29

Keizer!

Ik denk dat jij eerder vergeten ben dat FdB helemaal geen ''sublieme lichting'' had. PSV had in die jaren gewoon een betere elftal en zelfs Twente was de eerste twee jaren van FdB helemaal niet zo slecht.

Dat je en andere Ajacieden FdB niet terug willen, prima. Maar ga niet zijn prestatie bij Ajax lopen te bagatelliseren.

5 mei 2024 om 10:48

Sankento,

Frank de boer was voor die tijd inderdaad een prima trainer, maar de tijd gaat verder en het voetbal heeft zich verder ontwikkeld. Kijk een Cocu die ook van een legend bij PSV naar een mindere trainer is gegaan. Of te wel ik zou er niet meer aan beginnen.

Hij wil niet..dus afserveren die man

Waarom zou je als Farioli van Nice naar Ajax willen gaan. Aantal jaar geleden hoefde je deze vraag niet te stellen. Maar dit is op dit moment toch een stapje omlaag doen. Ik zie hem ook eerder naar een club in Italië gaan.

5 mei 2024 om 09:50

Salaris bij Nice schijnt niet zo hoog te liggen, en bij Ajax liggen er potentieel natuurlijk nog steeds veel mogelijkheden, die met een goed duidelijk plan 'snel' gerealiseerd kunnen worden. Vanuit daar maak je wellicht sneller een stap dan steeds rond die 4de/5de plek in Frankrijk spelen

5 mei 2024 om 09:50

Omdat Ajax Europees nog steeds een grote naam is. Daar doet 1 seizoen onder Twente eindigen niks aan af.

5 mei 2024 om 10:47

@ Fctwentersd

Dacht ik eerste instantie ook maar aan de andere kant: Er is geen beter moment om bij Ajax in te stappen. Het kan eigenlijk vrijwel alleen maar beter gaan.

5 mei 2024 om 13:04

Hier ben ik het dus niet mee eens. Er is op de achtergrond nog steeds een (sluimerend) machtsspel gaande, waar je als trainer zomaar de dupe van zou kunnen worden.

5 mei 2024 om 10:59

Misschien dat je is ontgaan dat Ajax binnen Europa een uitstekende naam heeft. En dat een paar magere jaren daar niets aan hebben veranderd. Dus draai de vraag om: waarom zou je bij Nice blijven, waarmee normaliter minder kans is om Europees te gaan spelen? Ajax is gewoon een grotere blikvanger voor een haalbare trainer. Kanttekening en de vraag is waar willen de eigenaren van Nice met de club naar toe? Want er is toch al flink wat geld in gepompt. Als je, voorbeeld, een eigenaar krijgt als Man. City, kun je plotseling wel een Europese topclub worden. En zijn de mogelijkheden te alle tijde groter dan bij Ajax. We gaan het wel zien…

5 mei 2024 om 13:23

Ajax mag wel een uitstekende naam hebben, maar wat heeft het de trainers gebracht? Alleen ten hag heeft een mooie stap gemaakt, maar welke andere trainer van ajax heeft een mooie stap gemaakt dat niet ook vanuit Nice kan? Helemaal nu bij Ajax de directie en andere hoge figuren nog steeds een beetje aan het het kijken zijn wie de grootste heeft….

Als dit serieus is dan komt het rond.

Want Ajax gaat niet door met de gesprekken, maar schakelt dan wel door naar een alternatief, waar zojuist kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden? Dat klinkt ook niet realistisch als ze vaart willen maken. Want wie zegt dat je ook daar dan niet hele lange gesprekken moet voeren?

Persoonlijk hoop ik dat hij niet komt want in de wandelgangen hoor je dat er veel gepraat wordt over het financiële plaatje.Als Ajax 1 ding niet moet doen, dan is dat heel veel geld uitgeven aan een trainer, zou ik meer gaan voor die Italiaanse trainer.Een andere zou ik echt niet weten want welke trainer wil er nu nog naar Ajax, ja alleen vanwege de naam.

5 mei 2024 om 09:51

Ik vind dat je juist wel veel geld moet uitgeven aan een goede trainer. Kijk Slot die verdiende miljoenen bij Feyenoord en heeft dat dubbel en dwars uitbetaald. Is nou wel klaar met die lichtgewichten. Geef mij maar een goede trainer voor 4m per jaar ipv een extra aankoop voor dat magere bedrag.

5 mei 2024 om 10:07

Sterker nog, naast de waardeontwikkeling van de spelersgroep, maken we ook winst op Slot door de transfersom.
De trainer is mss wel de belangrijkste (anders een van de belangrijkste) mensen binnen de club.

5 mei 2024 om 17:32

Wanneer je een buitencategorie trainer hebt, klopt die redenering helemaal. En dat was Slot bij Feijenoord, en eigenlijk ook al bij AZ. Je ziet het omgekeerde nu bij Ajax. Een zeer onkundige trainer (+staf!) en kijk waar je terecht komt. En omdat van der Sar rancuneus was tegenover de komst van Bosz, weten we ook hoe die terecht is gekomen. Hoe 1 dramatisch slechte beslissing gevolgen kan hebben. Bij Feijenoord miljoenen winst , bij Ajax miljoenen verlies. Dus eigenlijk heb je naast de trainer goed bestuur nodig. Laat ik daar maar niet over beginnen;-)))

5 mei 2024 om 09:55

Laten we zeggen dat de uitdaging er wel ligt Mitch. En als je de zaak op de rit krijgt(en die kans is zeker aanwezig als het intern weer wat rustiger wordt en met een paar gerichte aankopen) dan staat het wel heel erg goed op je cv. Dus wat dat betreft is het natuurlijk een gecalculeerd gokje wat je wel kan nemen omdat de kan groter is dat je het voor elkaar krijgt dan dat de kans is dat het mislukt. Want Ajax ligt nu gewoon helemaal op de bodem. Dus het kan alleen maar omhoog.

Uitstekend dat er iig aan de waarden en ideeën wordt vast gehouden. Geen veto voor een trainer , wel inspraak en gekend worden in transfers, maar altijd zorgen dat die invloed niet te groot wordt. Vrij duidelijk dat er doorgeschakeld gaat worden. helemaal top wat mij betreft

5 mei 2024 om 10:05

Ben ik met je eens maar dit had natuurlijk al duidelijk moeten zijn voordat je de onderhandelingen start. Ik krijg sterk de indruk dat Potter Ajax aan het lijntje houdt en wacht op een beter (betaald) alternatief. Snel doorschakelen naar de volgende kandidaat.

5 mei 2024 om 10:18

Ja, deels mee eens. Potter werkt bijv met 2 vaste assistenten, bij Ajax is maar ruimte voor 1 assistent vanuit de nieuwe trainer.
Al weten we natuurlijk niet precies wat de eisen en obstakels zijn. Ook dit bericht is weer onderdeel van het spel, met name vanuit Ajax. Het vreemde blijft dat Potter degene is die zichzelf bij Ajax heeft aangeboden, vanuit daar zijn de eerste oriënterende en later concrete gesprekken etc gestart.
Ik begreep vooral dat het de agent van Potter was die erg moeilijk is en weinig beweegt. Ik ben onderhand sowieso wel iets mere enthousiast over Farioli trouwens. Ongelofelijk interessante artikelen over de man online, absurde voetbalfreak. Precies wat we nodig hebben.

Doorschakelen naar Farioli. Heb bij Potter het idee dat als hij komt al ja 1 seizoen weg kan zijn als er een club uit Engeland komt, daar heb je ook niks aan.

Ik zou lekker doorschakelen. Dit klinkt als een meisje dat maandenlang niet wil beslissen of ze een relatie wil. Als ie echt graag naar Ajax had gewild, dan was je er inmiddels wel uitgekomen. Ik kan me ook voorstellen dat Potter hoopt dat er in de tussentijd nog wat beters voorbij komt, maar dan moet je als Ajax hem helemaal niet willen. Zeker als geld een struikelblok vormt, deze man heeft zo ongelooflijk veel geld gepakt bij Chelsea dat ik dat echt raar zou vinden. Kan me niet voorstellen dat Ajax hem voor een hongerloontje zou laten komen, dus dat is toch vrij vreemd als dat de deal zou laten klappen

Ik snap beide kanten van het verhaal wel.
Ajax wil natuurlijk nu nog meer de controle behouden over de aan - en verkopen en moet het komende seizoen stappen vooruit maken.
Potter wil natuurlijk na Chelsea ook een succes op zijn naam krijgen om zijn reputatie op te bouwen.
Net wat er in het stuk wordt geschreven, je moet een duidelijk tijdlimiet hebben waarin je dit wil oplossen, krijg je het binnen die tijd niet opgelost dan snel doorschakelen.

Het is toch graag of niet gelijk ,doorschakelen mag toch hopen dat we toch wel meer concurrentie krijgen van ajax volgend seizoen is toch leuker voor de competitie maar voor dit jaar
EINDHOVEN WAT ZIJN WIJ
KAMPIOENEN KAMPIOENEN

Je wilt graag voor een club werken of je wilt het niet. Die Potter vind geld belangrijker, dan de club Ajax. Dat moet je helemaal niet willen en dan moet je voor een trainer gaan, die Ajax echt hoog heeft zitten en graag voor de club wil werken en geld op de 2de plek zet. Die Potter vind zichzelf wel heel wat als je deze soap zo vanaf de zijlijn volgt.

Ik zou zo'n passant als Potter niet zo snel veel invloed op de transfers geven. Kent Ajax niet, de stijl niet en ziet de Eredivisie toch alleen maar als springplank voor een volgende kans in de top.

5 mei 2024 om 11:49

Vind term invloed altijd heel breed. Wat wil Ajax en wat wil Potter precies? Potter heeft natuurlijk met zijn voorganger Steijn gezien hoe het kan gaan als de trainer totaal geen inbreng in de transfers heeft. Dat wil hij natuurlijk voorkomen en dat lijkt me logisch. Dat Ajax niet de volledige zeggenschap wat betreft transfers bij Potter neer wil leggen snap ik ook. Daar moeten ze uiteindelijk uit zien te komen. Over passant en springplank geldt dat natuurlijk voor alle trainers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren