Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV kan ‘half Europa’ aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent

Laatste update:

PSV heeft zijn zinnen gezet op de komst van Jorthy Mokio, meldt Rik Elfrink na eerdere berichtgeving van Sacha Tavolieri. De pas zestienjarige centrale verdediger van KAA Gent ligt goed in de markt en heeft aanbiedingen van tal van Europese clubs in beraad. Mokio zou nog mee mogen doen bij Jong PSV, maar kan direct aansluiten bij de A-selectie.

Tavolieri wist eerder deze week al te melden dat verschillende clubs op het vinkentouw zitten voor de diensten van Mokio. Het bod van PSV zou daarbij het meest concreet zijn geweest van allemaal, zo zijn de geluiden.

Mokio wordt omschreven als het grootste talent van Gent, de stad waar hij geboren is. Na zijn zestiende verjaardag, twee maanden geleden, werd hij door trainer Hein Vanhaezebrouck direct opgenomen in de wedstrijdselectie van de Buffalo’s.

PSV krijgt concurrentie van meerdere buitenlandse clubs, waaronder AS Monaco en RB Leipzig. Eerder meldden Borussia Dortmund en LOSC Lille zich al. Dat Mokio nog niet eerder bij de wedstrijdselectie van Gent zat heeft vooral te maken met zijn contractsituatie.

De tiener heeft ook een aanbieding van Gent op zak, maar weigert voorlopig bij te tekenen. Hij kan om die reden gratis vertrekken komende zomer. Wel dient PSV een 'stevig salaris' te betalen, plus een opleidingsvergoeding aan Gent.

Voor zijn leeftijd zou Mokio behoorlijk volwassen zijn, terwijl hij verder uitblinkt in de duels en in balbezit iets extra’s kan toevoegen. De jonge mandekker is 1 meter 82 groot en kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten.

Mokio werd door Gent in 2021 opgepikt bij KFC Merelbeke. De centrumverdediger behoort officieel nog tot de selectie van Gent Onder 18, maar deed ook al een aantal duels mee in de UEFA Youth League. Daarnaast is Mokio jeugdinternational bij België Onder 18.

Belgische media schrijven dat 'half Europa' achter de handtekening van Mokio aanzit. Mogelijk kan PSV het defensieve toptalent verleiden tot een overstap naar Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Dit zijn interessante spelers. Veel concurrentie zo te zien, hopelijk kiest ie voor ons. Laat Bakayoko maar een goed woordje doen, haha.

25 april 2024 om 06:45

Transfers van spelers tussen 15 en 18 jaar zouden gewoon verboden moeten zijn. Dan leid je een speler op en op een cruciale leeftijd komt een andere club hem stelen omdat de ouders en manager alleen aan geld denken en niet willen bijtekenen. Vervolgens wordt hij verkocht voor tientallen miljoenen en blijft de opleidingsclub met peanuts achter.

25 april 2024 om 07:05

Onzin, dus een speler mag niet vrij zijn om zijn eigen keuze te maken?

25 april 2024 om 07:16

Waarom specifiek vanaf 15 tot 18 en niet 0 tot 18 of zelfs 0 tot 21?

Het probleem wat jij schetst kan op iedere leeftijd gebeuren Toch?

25 april 2024 om 07:25

Omdat je dan meerderjarig bent en zelf kunt beslissen over jouw toekomst. Vaak worden die beslissingen genomen door familie en entourage.

25 april 2024 om 07:57

Dat verschuift het probleem alleen maar. Dan gaan profclubs een karrenvracht aan JO15-spelers aantrekken in de hoop dat die paar pareltjes ertussen zitten. Dat werkt ook niet.

25 april 2024 om 13:40

Is volgens mij een van de beste vrienden van Noah Fernandez, die al bij PSV in de jeugd speelt en laatst met het eerste mee mocht trainen. Laat die maar een goed woordje doen 😉

Maar ook concurrentie van Ajax, Monaco, Leipzig, Dortmund en Lille.. Bijna kansloze zaak dus, helaas.

25 april 2024 om 00:12

Op salaris ga je het altijd verliezen van de genoemde clubs maar op basis van perspectief en eerdere succesverhalen zou je hem nog kunnen overhalen. Laat bakayoko eens met hem babbelen hoe hij als broekie bij PSV binnenkwam en zo goed is begeleid dat hij vorig jaar zelf de stekker uit een transfer van 40 miljoen trok om bij PSV te blijven. Schets hem de verhalen van Gakpo en Madueke die bij jong PSV rijpten, furore maakten, in de eredivisie hun kwaliteiten lieten zien en zo een stap maakten naar traditionele topclubs in de Premier League. Kansloos ben je nooit, je moet gewoon met een goed verhaal komen.

25 april 2024 om 00:27

Hoezo kansloos?
Je kan hem met meerdere dingen proberen over te halen.
- psv heeft naam wat Belgische spelers betreft. (Kan hier bijv. Bakayoko gebruiken).
- heeft CL voetbal tenopzichte van bijv. Ajax.
- wellicht leeftijd vs. Woonplaats, dan is Eindhoven ook een pluspunt.
- perspectief op spelen wellicht groter dan een dortmund.

Gozert is 16 jaar, heeft in een vertrouwde omgeving volop perspectief op speeltijd en kan voor 3 jaar bijtekenen. Vervolgens is hij al wezen kijken bij Leipzig en heeft PSV het meest concrete voorstel gedaan. Maar zal daarbij dus diep in de buidel moeten tasten. Mocht dit mislopen, moeten we dan balen? Ik vind van niet. Als je bij PSV wil komen voetballen voor je carrière en denkt dat rijpen in Jong PSV goed is dan is hij welkom. Maar iemand die voor het geld zou komen en geen binding met een bepaalde club heeft hoeft wat mij betreft niet te blijven. Na 2-3 jaar kom je zelf weer in gezeik terecht omdat aflopende contracten niet verlengd worden en een transfervrij vertrekt dreigt.

25 april 2024 om 05:35



je doet net alsof eindhoven zover van gent vandaan is... afstand tussen amsterdam en groningen is groter als tussen eindhoven en gent..

dit is juist een goede vijfer om in te vissen en zouden ze veel meer moeten doen,wij kunnen niet mee met het financiele geweld uit de grote landen.psv heeft met jong psv een perfecte opstap naar professioneel voetbal

Mooi! Dit zijn positieve berichten, als je kans maakt op (top)talenten uit de Belgische competitie. Dan kiezen ze toch wellicht nog liever voor Nederland dan de Belgische competitie!

Benieuwd, want Leipzig is wel een club die vaak jonge talenten ophaalt en ook de kans geeft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren