Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RB Leipzig-trainer Rose denkt te weten waar Xavi Simons komend seizoen speelt

Laatste update:

RB Leipzig-trainer Marco Rose heeft in een gesprek met Sky Deutschland aangegeven goede hoop te hebben op een langer verblijf van Xavi Simons. Essentieel voor het behouden van de 21-jarige spelmaker is plaatsing voor de Champions League.

Simons kwam dit jaar op huurbasis over van Paris Saint-Germain. De club uit Parijs lichtte vorige zomer de optie om Simons terug te kopen van PSV, maar verhuurde de international van Oranje direct aan Leipzig.

Met zeven goals en tien assists in de Bundesliga is Simons onmisbaar in de selectie van Rose. Daarom heeft de Duitse oefenmeester al meerdere malen laten weten dat hij graag langer wil beschikken over de 21-jarige Amsterdammer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Simons speelt voor Rose dit seizoen een belangrijke rol in het sterke seizoen van Leipzig. Rose benadrukt in hetzelfde gesprek met Sky Deutschland dat de aanvallende middenvelder volgend seizoen onderdeel is van zijn plannen.

‘’We hebben dat niet volledig in eigen hand. Het is belangrijk dat we ons kwalificeren voor de Champions League. Dan hopen we hem hier een jaar of twee jaar te kunnen houden, dat zou hem goed doen. We moeten onszelf niet als doorgeefluik zien en ambitieus blijven. Het moet lonend zijn om naar Leipzig te komen en te blijven.’’

In de gesprekken die Rose met Simons voert, krijgt hij de indruk dat de 21-jarige rechtspoot zich goed voelt bij Leipzig en ook graag wil blijven. ‘’Ik krijg het idee dat hij zich hier goed voelt. Hij ontwikkelt zich hier uitstekend en hij speelt in een goede omgeving. Ik ben er positief over dat hij hier volgend jaar ook weer speelt.’’

Rose is niet de enige die lovend is over de voormalige speler van FC Barcelona en PSG. Ook PSG-trainer Luis Enrique zou volgens Franse media erg gecharmeerd zijn door het goede spel van Simons. Mogelijk wil de Spaanse trainer hem betrekken in zijn plannen bij PSG volgend jaar.

Rose wil dat voorkomen. De Duitse trainer wil niet dezelfde leegloop als vorig jaar, waarin zijn elftal volledig werd leeggekocht. Dat gevaar bestaat echter wel. Volgens Sky zouden Amadou Haidara, Dani Olmo, Benjamin Sesko en Mohamed Simakan aan het einde van dit seizoen een overstap kunnen maken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Tsja. Goede leerschool voor Simons hoor, de Bundesliga. Maar ik gok dat wanneer Mbappé weg gaat, dat Simons wel een kans bij PSG gaat krijgen toch?

Barcola - Simons - Dembele achter Ramos of Kolo Muani?

Met Asensio en Kangin lee nog als concurrenten?

Bij Leipzig speel je ook voor niks. Kampioen worden ze niet en in de CL komt men ook niet erg ver. Zou als ik Simons was een ietwat uitdagendere club kiezen, om eerlijk te zijn.

24 april 2024 om 11:44

Als ik PSG was, zou ik hem inderdaad terughalen maar voor Simons zelf is nog een jaartje Leipzig wel beter denk ik.

Volg je PSG een beetje? Kan die Kang-in Lee er iets van? Ik heb hem een aantal keren zien spelen (maar ben geen PSG kenner), en daarin vond ik hem eigenlijk altijd vrij matig tot slecht.

24 april 2024 om 12:02

Ik volg PSG niet heel veel. Heb sporadisch een pot van hen gekeken in Ligue1, als ik niks te doen had.

Vind die Lee wel een goede speler hoor. Werkt ook hard, technisch vaardig en multi inzetbaar.

Volg zelf meer andere clubs in de Ligue 1 (wat losse wedstrijden, niet echt ''volgen'', puur omdat ik dat interessante talenten vind herbergen.

Denk hierbij aan spelers als Yoro van Lille, Desire Doué van Rennais, Restes van Toulouse (keek die vanwege Dallinga, toen viel hij mij op als keeper) en Ben Seghir bij Monaco bijvoorbeeld.

Kroupi bij Lorient ook zien spelen. Ook een groot talent!

Ligue1 herbergt voldoende kwaliteit en talent zeg!

24 april 2024 om 13:08

Simons is eigenlijk een speler die perfect in een 2 spitsensysteem zou passen zoals een Inter. Het is geen echte linksbuiten en ook zeker geen nummer 10 zoals we vaak in Oranje hebben gezien. Hij pingelt te veel voor op 10.

Lee is inderdaad gewoon een klasse beter als middenvelder en dan heb je dus ook nog Asensio die daar kan spelen. Onder Luis Enrique hebben we gezien dat hij met de punt naar achter is gaan spelen dus dat komt ook niet echt mooi uit voor Simons.

Ik had wel eerlijk verwacht dat hij iets meer goals zou gaan maken aangezien hij bij PSV zoveel heeft gescoord afgelopen seizoen, maar het is ook begrijpelijk dat het weer allemaal niieuw is voor hem.

Bijna geen club speelt in de formatie van Leipzich dus ik vind het wel heel raar waarom die dan aan hen is verhuurd.

24 april 2024 om 16:32

Mwa, hij zit vooral goed op zijn plaats daar, maar de Bundesliga is nog wel wat sterker dan de Ligue 1. Daarnaast denk ik dat PSG ook zonder Mbappe dominant zal zijn. Die halen vast wel weer een uitstekende speler om het kwalitatieve gat enigszins te compenseren. Het wordt dus wellicht voor Simons ook wat makkelijker om zijn rendement op te vijzelen bij PSG.

24 april 2024 om 14:31

Ze komen niet ver omdat Real door arbitrale dwalingen gewoon mazzel had. Zal niet weten waarom ze een halve finale niet kunnen halen als een Dortmund dat ook lukt en ook paar jaar geleden stonden ze daar nog. En als Leverkusen het kan zal Leipzig met meer financiële mogelijkheden het ook moeten lukken lijkt me.

24 april 2024 om 16:29

Tsja, nu heeft Real arbitrale dwalingen en mazzel. Volgende keer is het weer wat anders.
Feit blijft toch dat Leipzig de afgelopen jaren alleen 2 keer de DFB Pokal gewonnen heeft en verder niets, toch?

Ik snap dan best dat wanneer je Simons bent en uitgeleend kan worden aan een andere club (of verkocht) of bij PSG kan spelen en daar meer kans hebt op prijzen, dat je dat doet.

Gaat nu al 2 jaar als een pijl vooruit.

En ja, een halve finale halen is leuk, maar dat is toch niet voor de prijzen spelen? Dan moet je echt nog minimaal één ronde verder komen

24 april 2024 om 16:33

Onderaan de streep doet dat allemaal niets af aan het verschil in resultaten.

24 april 2024 om 16:44

Ze winnen bekers en dit jaar nog de supercup dus op zich worden er gewoon prijzen gewonnen. Maar als we titels en CL’s gaan wegen houd je slechts 5 a 6 clubs over in de grootste competities ter wereld. Ook PSG wacht nog op haar eerste CL.

25 april 2024 om 11:17

Klopt. Maar PSG speelt wel jaarlijks gewoon om de grote prijzen mee. Halen een finale in de CL. Winnen in eigen competitie ''alles''.

Denk dat Simons uiteindelijk ook prijzen wil winnen.

25 april 2024 om 15:10

De afgelopen 5 jaar was Leipzig natuurlijk allesbehalve een serieuze kanshebber voor de CL winst. Laten we nou niet doen alsof Leipzig jaarlijks bij de favorieten zit en Xavi een aanzienlijke kans maakt om met Leipzig de CL te winnen. Terwijl bij PSG is dit natuurlijk een compleet ander verhaal...

Xavi zou denk ik na dit seizoen wel voor prijzen willen spelen denk ik? Ik zie Xavi eigenlijk gewoon voor zijn kans gaan bij PSG volgend seizoen, vooral als Leipzig toch niet CL speelt volgend seizoen. Dacht dat ze niet ver voor lopen op Dortmund toch? Lijkt me alleen wel echt alleen voor hem toch weer klote om in drie jaar drie verschillende woonplaatsen te hebben. Hopelijk kan ie zich nu voor een aantal seizoenen settelen in Parijs.

24 april 2024 om 14:32

Euh Duitsland heeft volgend jaar 5 tickets in de CL en als Dortmund de CL wint dan zelfs 6.

24 april 2024 om 16:30

Nou ja, het moet wel vreselijk gek lopen, wil Dortmund de CL winnen. Het is eigenlijk al bijzonder dat ze in de halve finale staan, want het is verre van een bijzondere ploeg. Het is niet onmogelijk, maar wel onwaarschijnlijk.

Hoe dan ook denk ik niet dat PSG Xavi Simons nog een jaar verhuurt. Mbappe vertrekt en hij kan zowel links als op 10 spelen. Die houden hem er gewoon bij. Op zich jammer, want Simons zat wel goed op zijn plaats bij Leipzig.

Alsof PSG hem niet gewoon wil hebben volgend seizoen. Mbappé gaat weg en Xavi Simons kan daar ook spelen als vleugelspeler. Denk dat Leipzig weinig kans heeft om hem te behouden. Daarnaast wil Simons zich nu ook wel bewijzen voor zijn echte werkgever.

24 april 2024 om 13:11

Hij kan of Basisspeler zijn bij Leipzich of Bankzitter achter Barcola,
Kang in Lee zit zelfs op de bank laatste weken omdat ze met de punt naar achter zijn gaan spelen. Als Simons het prima vind om zijn minuten te delen met Barcola kan die inderdaad terugkomen maar Barcola is wel veel meer een vleugelspeler dan dat Simons is.

24 april 2024 om 14:34

Barcola beter dan Simons? Wow

24 april 2024 om 16:28

Misschien, maar Xavi Simons is verder en beter dan Barcola. De kans is veel groter dat PSG de markt op gaat voor een nieuwe linksbuiten, Xavi Simons bij de selectie houdt en juist Barcola verhuurt.

Extra jaartje bij RB Leipzig met CL voetbal en een basisplaats is niet verkeerd voor Xavi. Ik verwacht dat PSG namelijk wel weer wat geld gaat smijten deze zomer nu Mbappe vertrekt dan is het maar de vraag of PSG Xavi als grote naam ziet of de andere aankoop die ze zullen doen.

Amadou Haidara, Dani Olmo, Benjamin Sesko en Mohamed Simakan verkopen zou ik niet verstandig vinden, natuurlijk ze verkopen ieder jaar spelers en verdienen er heel veel geld mee maar daarmee zorg je er wel echt voor dat je weer opnieuw kan gaan puzzelen zoals het artikel aangeeft. Als Leipzig de volgende stap wilt gaan zetten in de Bundesliga / Europees zullen ze iets meer hun best moeten doen een basisgroep bij elkaar te houden. Dat Olmo verkocht wordt mogelijk deze zomer verwacht ik wel, brengt een hoop geld op en staat al langere op de radar bij diverse andere clubs en heeft zijn tijd bij Leipzig ook wel gehad nu. Maar Sesko zit er pas sinds dit seizoen. Die moeten ze echt gewoon behouden nog een jaar zichzelf laten bewijzen.

Die kans acht ik niet heel groot. Hij was dit seizoen wat wisselvallig, maar hij presteert goed genoeg voor PSG om hem erbij te houden, minstens als back-up. Transfermarkt schat z'n marktwaarde al op 80 miljoen euro, dus kopen is eigenlijk niet echt een optie. Ik denk dat hij na de zomer gewoon bij PSG actief zal zijn, vooral ook omdat Mbappe sowieso vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren