Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rooney onthult hoe Van Gaal vertrouwen spelers verloor: ‘Deed hij elke dag’

Laatste update:

Louis van Gaal hield er tijdens zijn periode als manager van Manchester United enkele opvallende regels op na, zo onthult Wayne Rooney. De oud-prof was aanvoerder van the Red Devils tijdens de twee jaar dat Van Gaal de leiding over de Engelse topclub had.

Van Gaal werd in de zomer van 2014 bij Manchester United als opvolger van David Moyes aangesteld. De Nederlandse oefenmeester bezorgde de club in 2016 winst van de FA Cup, waarna hij werd ontslagen.

“Ik vond hem een briljante persoonlijkheid en er zijn wat verhalen uit zijn tijd als manager van Manchester United die ik eigenlijk niet kan vertellen”, zegt Rooney in de podcast It’s All Kicking Off. “Wat hij van de spelers buiten het veld vroeg was lastig, maar ik hield van zijn trainingen.”

Rooney weidt vervolgens uit over enkele regels van zijn voormalig manager. “Als we klaar waren met trainen, dan moesten we negentig minuten wachten tot we mochten eten. Uiteindelijk mocht elke tafel met spelers een voor een eten en de tafel met de stafleden ging als laatste. Je mocht de lunchruimte dan altijd pas verlaten als Van Gaal klaar was, maar hij had elke dag een driegangendiner.”

“Als hij klaar was met eten, stond hij op en hield hij elke dag een speech, waarna we konden vertrekken. Voordat we de lunchruimte verlieten, vroeg hij dan vier spelers om bij hem op kantoor te komen voor een individueel gesprek. Dat ging dan bijvoorbeeld op volgorde van leeftijd. Er zaten dan spelers buiten zijn kantoor te wachten tot ze een voor een naar binnen werden geroepen.”

De regels van Van Gaal werden volgens Rooney niet goed ontvangen door de spelersgroep van the Mancunians. “Ik heb een keer tegen Van Gaal gezegd dat dit tot enorme ergernis binnen de spelersgroep leidde en dat hij dit proces moest veranderen omdat het uiteindelijk averechts voor hem kon werken. Tegen het einde van zijn dienstverband vroeg Louis me hoe hij het vertrouwen van de spelers weer terug kon winnen, maar helaas was het toen al te laat.”

Rooney werkte uiteindelijk twee jaar onder Van Gaal en laat weten dat hij verdrietig was toen de manager in 2016 werd ontslagen. “Tijdens de FA Cup-finale van 2016 kwam zijn vrouw erachter dat Louis ontslagen zou worden, ongeacht het resultaat. Om eerlijk te zijn wist hij het al voor de wedstrijd, en toen we na de wedstrijd een feestje vierden vanwege de bekerwinst, zat hij stil met zijn familie in de hoek, terwijl hij normaal gesproken nogal luidruchtig en vrolijk is.”

“Ik ging naar hem toe en zei dat hij van het feest moest genieten omdat we de beker hadden gewonnen, maar hij wist dat hij ontslagen zou worden, maar dat was hem niet verteld door de club. De volgende dag deelde hij bij het ontbijt zijn plannen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen met ons, dus hij bleef tot het einde zijn werk doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit gaat inderdaad wel heel erg ver, ik vraag me af of Van Gaal dit ook deed bij Bayern en Barcelona. Je hoorde toen al vreemde verhalen over Van Gaal in de Engelse media, maar het is de eerste keer dat dit verhaal naar buiten komt. Dit is bijna net zo bizar als de verhalen die je las over Felix Magath bij Fulham.

Het is geen wonder dat Van Gaal's laatste jaar bij United in het teken stond van de vraag of de volgende wedstrijd dan echt zijn laatste zou worden. Na het ontslag van Mourinho bij Chelsea was toen helemaal duidelijk dat Van Gaal in 16-17 niet meer de coach van United zou zijn.

24 februari 2024 om 23:01

Dat was al onvermijdelijk door die laatste plaats in de CL groep en het mislopen van top 4 (na al een vrij matig 1e seizoen), die bekerfinale was simpelweg niet genoeg.

Ironisch gezien zit Ten Hag nu in letterlijk precies dezelfde situatie: zijn 2e seizoen is slechter dan zijn 1e, laatste plaats in de CL groep, top 4 (bijna) uit zicht, en grote vraagtekens bij zijn transfers.

Andere manier van managen maar goed hij leert hen en minste discipline. Het verbaast me dan ook niet dat degene die dat niet hebben liepen e klagrn

24 februari 2024 om 18:39

Ik vind dit weinig met dicipline te maken hebben maar vooral met betutteling en betweterigheid. Ook dat spelers pas weg mogen als Louis zijn eten op heeft is natuurlijk vreemd en vind ik wat weg hebben van narcisme.
Wel goed om te lezen dat die alsnog probeerde te veranderen en het vertrouwen terug te winnen door een speler om advies te vragen. Blijft een beetje een bijzondere man die van Gaal..

24 februari 2024 om 18:42

Voor mij was het vroeger niet meer dan normaal om pas de tafel te verlaten als iedereen uitgegeten was. Zo verschrikkelijk raar vind ik het nou ook weer niet en eigenlijk al helemaal niet narcistisch

24 februari 2024 om 18:48

Niet als 95% van de zaal snel uitgegeten is en de manager even lekker uitgebreid gaat zitten tafelen dag in, dag uit. Het is asociaal en enorm narcistisch van Van Gaal dat hij letterlijk een hele selectie dagelijks eventjes laat wachten tot hij zijn complete maal op heeft terwijl de rest na een pastaatje klaar is..

24 februari 2024 om 19:22

Je bent een team. Met ze allen uit, met ze alle thuis.

En is niet eens heel verkeerd. Denk dat er andere punten buiten het veld bij voornamelijk oudere spelers dwars zaten.

24 februari 2024 om 19:27

Klopt je bent een team. Dan moet niet alles en iedereen zich aan 1 persoon aanpassen maar wordt er gegeven en genomen.

grote persoonlijkheden als een stelletje kleuters behandelen is de snelste weg om iedereen in het harnas tegen je te jagen. zou een coach van zijn kaliber toch moeten weten

25 februari 2024 om 09:13

Grote kleuters als een stel persoonlijkheden behandelen is de snelste weg om er nog grotere kleuters van te maken. De jeugd van tegenwoordig weet niet meer wat hard werken, discipline en respect voor autoriteit is.

Hebben jullie dat laatste stuk gelezen mannen. Hij weet wel wat nederigheid is, stukje waardering miste altijd.

Klinkt een beetje als militaire dienst. Alleen ging het kader dan als eerste eten en had je soms pech als je als laatste aan de beurt was. Dan mocht je alleen binnen enkele minuten naar binnen werken. Maar ik kan me voorstellen dat dit soort praktijken niet werken in deze wereld

van Gaal heeft een narcistische persoonlijkheid, altijd even laten merkenbestand hij de baas is. Mist de psychologische trucjes van Mourinho (die verder met zo’n ramp is) Ontzettend stom. Profs behandel je met respect, dan kun je meer van ze vragen. Kinderachtig ook. Zou al na paar dagen helemaal klaar mee zijn. Dat zal voor spelers niet anders zinn

25 februari 2024 om 04:54

Ja klopt jij zou het zoveel beter doen dan van Gaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren