Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santiago Gimenez gepasseerd bij Mexico; Feyenoord-spits uit frustratie

Laatste update:

Santiago Gimenez zal de interland tussen Panama en Mexico (0-3 winst) snel willen vergeten. De populaire spits van Feyenoord werd door bondscoach Jaime Lozano het volledige Nations League-duel aan de kant gehouden. Gimenez moest wel enkele keren warmlopen, maar werd uiteindelijk teruggeroepen naar de bank. Daar schopte de Mexicaan uit frustratie tegen een dugout aan, wat overigens geen schade opleverde.

Gimenez is inmiddels zo groot in Mexico dat het een ding is wanneer hij niet speelt. Zijn teamgenoten wisten moeiteloos af te rekenen met Panama dankzij doelpunten van voormalig Ajacied Edson Alvarez (West Ham United), Julián Quiñones (Club América) en Orbelín Pineda (AEK Athene), maar dat kon de frustratie bij de teleurgestelde Gimenez niet drukken.

Nadat hij eerder diverse keren gefrustreerd in beeld werd gebracht door de televisiecamera’s, wist een toeschouwer vast te leggen hoe de spits na een tevergeefse warming-up met lood in de schoenen richting de dugout liep. Daar schopte Gimenez nog eens tegen de bank aan, om vervolgens teleurgesteld plaats te nemen naast enkele teamgenoten.

Waarom Gimenez de volledige wedstrijd aan de kant bleef is vooralsnog onbekend. In zijn laatste vijf wedstrijden namens Feyenoord wist de clubtopscorer nog driemaal te scoren. Het lijkt erop dat bondscoach Jaime Lozano de goaltjesdief wil prikkelen om een zomerse transfer te maken, daar de Mexicaanse keuzeheer zich meerdere keren uitsprak over zijn toekomst in De Kuip.

Vorige week deed Lozano wederom een aantal uitspraken over Gimenez tijdens een persmoment voor de Mexicaanse media. “Er zijn verschillende clubs die veel willen betalen komende zomer. Hij is enorm gegroeid. Wat ik denk, voel en een beetje met de club besprak, is dat het moeilijk zal zijn voor Santiago om lang bij deze club te blijven. Want er zijn meerdere clubs die veel zullen betalen aankomende zomer en die heel geïnteresseerd in hem zijn.”

Voor Mexico wacht zondagnacht een nieuw belangrijk duel in de CONCACAF Nations League. Door de zege op Panama plaatste het land van Gimenez zich voor de finale van het minitoernooi, waarin de Verenigde Staten de laatste horde is. Daarin hoopt de spits van Feyenoord wel minuten te maken namens zijn land.

Verenigde Staten - Jamaica 3-1


De andere halve finale, tussen Team USA en Jamaica, eindigde in 3-1. Met PSV’ers Malik Tillman in de basis en Ricardo Pepi als invaller beleefde de VS een lastige avond. Greg Leigh (kopbal) zette het bezoekende land al in de eerste minuut op voorsprong, waarna de Amerikanen gas bij moesten geven.

Het elftal van bondscoach Gregg Berhalter kwam pas in de zesde minuut van de blessuretijd langszij door een eigen doelpunt van Jamaica-aanvaller Cory Burke, die een hoekschop in het verkeerde doel knikte. In de verlenging werd niet Pepi, maar een andere invaller het goudhaantje. Coventry City-aanvaller Haji Wright bezorgde Team USA met een dubbelslag de overwinning.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw! 1 trapje tegen de dugout! Echt wereldnieuws dit.

22 maart 2024 om 08:08

En vind het sowieso heel irritant dat die bondscoach zich zo met de carrière van Santi bemoeit. Hij heeft in interviews al 4x aangegeven dat Santi een transfers moet maken komende zomer en stuurt daar nu ook op door hem nu reserve te zetten. Als dat in iedergeval echt de reden is dat hij hem nu laat banken, want in de huidige vorm kan iemand anders natuurlijk de voorkeur krijgen.

22 maart 2024 om 08:48

Hij zal hem eerder reserve zetten omdat hij niet in vorm is. In plaats van zijn wens dat hij een transfer moet maken, buiten de transferperiode.

22 maart 2024 om 09:10

Wat een onzin over die transfer. De spits die vannacht bij Mexico basis speler was speelt bij America in Mexico, de helft van die selectie speelt nog in Mexico. Feyenoord is dan toch zeker een grote club. Ik geloof dat stukje dus niet. Ik geloof wel, en dat zag ik al heel lang, dat Gimenez niet zo goed is als wij denken. Ik was een van de weinige die dat ook riep toen hij wèl scoorde. Weet je die discussie nog FR010? Ben je het nu met me eens ? Deze jongen heeft wat leuke goals gemaakt tegen de kleintjes, een wereldtopper gaat het nooit worden. Hij zal het een niveautje hoger al heel lastig hebben.

22 maart 2024 om 09:16

Als hij wil dat hij een transfer maakt dan kan hij hem toch beter laten spelen? Op dit moment heeft Santi het gewoon even niet helemaal, dit zou ook gewoon een reden kunnen zijn? Hopelijk voor Feyenoord trapt hij er nog een paar in komende weken zodat de prijs weer wat omhoog gaat.

22 maart 2024 om 09:20

Het lijkt bijna op reactie van Perez wel, 1e helft van het seizoen scoorde Gimenez aardig wat los. Nu loopt het even niet en gelijk als kippen erbij zie je, ik had het ooit gezegd.

Meer in verdiepen, dan zie je dat die bondscoach echt veel praat. Eerst wilde hij hem niet selecteren en dat vonden de Mexicanen ook apart. Je kan daarnaast ook toch wel begrijpen een spits heeft een goede aanvoer nodig om goals te maken. Drie keer raden, misschien heeft Mexico dat wel.

22 maart 2024 om 09:23

Buiten dat Gimenez niet in zijn beste vorm steekt, kan hij toch ook gewoon op de bank gelaten zijn omdat hij harder nodig is in de finale tegen de USA? Overigens speelde de spits die nu in de basis stond ook in de Gold Cup finale, waar Gimenez het winnend doelpunt scoorde als invaller. Het kan gewoon dat de Mexicaanse bondscoach een andere voorkeur heeft. Wel leuk dat we nu een finale krijgen met een hoog Eredivisie gehalte. Maar ook fijn dat de USA dit toernooi wel serieus neemt itt de Gold Cup, waar veel bekende namen niet werden opgeroepen.

22 maart 2024 om 09:59

Dus als hij vindt dat Gimenez een transfer moet maken, zet hij hem wissel.... Aparte gedachtekronkel. Zou je hem dan juist niet in de etalage willen zetten? Of laat hij hem juist wissel staan om te verbergen dat hij eigenlijk helemaal niet zo goed is op dit moment?

22 maart 2024 om 10:29

@nielsfleuren,
Ik weet dat je dat zei, maar ik ben het er niet mee eens.
Hij is even uit vorm en dat is gekomen doordat hij een serie wedstrijden enorm weinig aanvoer kreeg.
Ik ben er van overtuigd dat hij bij een grotere club ook gewoon gaast scoren als hij de juiste aanvoer krijgt. Zijn cijfers zijn nog steeds prima dit seizoen.

@allemaal,
Ik zet letterlijk in mijn reactie "ls dat in iedergeval echt de reden is dat hij hem nu laat banken, want in de huidige vorm kan iemand anders natuurlijk de voorkeur krijgen."
Die bondscoach is heel irritant aan het pushen in ieder interview, maar wat ik al aangeef, dit hoeft niet de reden te zijn dat hij hem wissel zet. Het is wel opvallend

22 maart 2024 om 15:19

@nielsfleuren Goed om te weten dat een hattrick tegen Ajax, een doelpunt tegen AS Roma, 2 doelpunten tegen Lazio Roma en 2 doelpunten tegen PSV "alleen scoren tegen de kleintjes" is.

22 maart 2024 om 10:33

Dat weet je,hier word je al een headline als je een nieuw kapsel hebt, dan is zelfs het directe voetbalnieuws meldingswaardig.

Spits met en zonder vertrouwen... wereld van verschil..

22 maart 2024 om 07:39

Mee eens. Een spits met vertrouwen zou niet nadenken en de dug out vol raken. Nu blijft het bij een ingehouden trap er tegen.

Storm in een glas water. Iedere speler wil minuten maken, zeker na een vlucht van tien uur. Dat hij dan na de zoveelste keer warmlopen een tik uitdeelt tegen de bank is alleen maar prima. Hij kan die schop ook uitdelen aan zijn bondscoach, dan is het pas nieuws.

22 maart 2024 om 07:41

Misschien moet hij eens leren om zijn boosheid te controleren? Of is het tegenwoordig normaal om tegen dingen aan te schoppen wanneer de gang van zaken je niet zint?

22 maart 2024 om 08:13

Ja natuurlijk is het heel normaal om tegen dingen aan te schoppen als je gefrustreerd bent. Persoonlijk geef ik meer de voorkeur aan een ferme tik, met de platte hand, op mijn deurkozijn omdat het lekker door dreunt. En tijdens een potje fifa gooi ik het liefst met een controller.

22 maart 2024 om 08:34

Wat je dus eigenlijk zegt is dat je emoties afkeurt? Ik denk dat het heel normaal is dat je wil spelen en dat je niet 90 minuten op de bank wil zitten. Daar mag je dan best even een tikje geven tegen de bank waar niemand last van heeft. Ik sla vaak met mijn hand op de bank als ik aan het gamen ben, ik heb geleerd om af en toe ongeneerd een potje te schreeuwen. Mag dat dan ook niet? Moet ik alles onder controle houden van jou?

22 maart 2024 om 08:35

Ja opa dat is heel normaal in deze wereld.
Je komt niet vaak buiten of kijkt tv hé?

Had hem dan lekker thuis in Rotterdam gelaten, hoef je ook niet dat takkenend te vliegen.

22 maart 2024 om 08:28

Hebben we wel weer een excuus als ie een paar weken geen pepernoot raakt, werd ook dood moe van dat "gold-cup gespeeld dus vermoeid" gebral een half jaar lang. Flauwekul. De Amerikanen bij PSV hadden nergens last van, Om maar even wat te noemen.

Wat is dit nu voor redenering. Net alsof de bondscoach Gimenez passeert omdat hij hem wilt prikkelen om een transfer te maken. Zo staat het er nu half half. Mogelijk wordt puur verwezen naar de uitspraken van de coach, die ik ook enorm raar vind. Zou nogal wat zijn als Koeman zulke dingen 100x blijft zeggen over een speler. Voorlopig gaat hij daar niet over.

In ieder geval is het denk ik volkomen logisch dat Gimenez gepasseerd wordt. Hij krabbelt de laatste potjes wat op maar ik vind hem, als Feyenoorder, echt zo schrikbarend slecht geweest de laatste maanden. Zeker het meevoetballende aspect heeft mij echt wel aan het denken gezet. Ben erg benieuwd naar ontwikkelingen komende zomer maar het zou mij verbazen als hij echt voor 50 miljoen weggaat deze zomer.

Wow, wat een frustratie! Neem aan dat hij de enorme schade wel moet gaan betalen?
Voetbalzone kan weer lekker overdrijven...

22 maart 2024 om 08:04

In de header staat:
-Daar schopte de Mexicaan uit frustratie tegen een dugout aan, wat overigens geen schade opleverde. Daar schopte de Mexicaan uit frustratie tegen een dugout aan, wat overigens geen schade opleverde-

Dat is niet overdreven toch? Hij schopt er tegen omdat hij frustratie uit.
Tenzij het gewoonte is in Mexico om je warming up af te sluiten met een topje tegen de dugout. Kan. Ik heb vreemdere dingen gezien.

Als je eerst de titel/tekst leest en daarna het filmpje ziet, voldoet dat niet echt aan de verwachtingen. Dan verwacht je op z'n minst een beetje schade.

22 maart 2024 om 08:26

Niet als je goed had gelezen.
-Daar schopte de Mexicaan uit frustratie tegen een dugout aan, wat overigens geen schade opleverde—

22 maart 2024 om 08:43

Je hebt gelijk ja. Waarschijnlijk in m'n enthousiasme er toch overheen gelezen. Kon niet wachten om het hele gebeuren te gaan bekijken.

22 maart 2024 om 08:49

Ik ben niet boos ;p haha.

Er is ook best gemakkelijk overheen te lezen, en snap de aandrang om zsm dat filmpje te kijken. Ik verwachtte eigenlijk ook meer reuring.

Behoorlijk groot ego als je dit doet tegen Panama, snap dat je gefrustreerd bent door het o.a warmlopen maar je bent niet de enige spits uit Mexico.

Dit is echt een reactie van iemand die een jaar boven zijn stand geleefd heeft en denkt dat hij echt een wereld spits is. Voor Nederlandse begrippen o.k. maar voor de TOP komt hij echt te kort.

22 maart 2024 om 08:50



Tja, dat weten we dus nog niet, want daar heeft hij nog nooit gespeeld.

Ik weet niet welke clubs jij -de top- vindt, maar is het heel erg als je daar niet goed genoeg voor bent dan? 99 procent van de betaalde voetballers komen daar niet voor in aanmerking.

22 maart 2024 om 09:14

Haha mooi, die mensen die hopen dat het niks wordt en nu al conclusies trekken.
Blijven hopen vriend

Het was al ronduit irritant hoe de bondscoach van Mexico Gimenez een stap hoger op probeerde aan te praten, maar als het op de bank plaatsen ook een prikkel moet zijn om vervolgstap te forceren lijkt mij dat een rare beslissing. Topclubs willen spelers die week in week uit presteren en in de basis staan en daar helpt zoiets niet bij.

Storm in een glas water lijkt me, als je ongeveer 10 uur in een vliegtuig zit voor 2 wedstrijden en je speelt niet kan ik dat begrijpen. Ook bloed irritant dat deze bondscoach zich nadrukkelijk met de carriere van Gimenez probeert te bemoeien en zowat elk gesprek aangrijpt om hem uit de Eredivise te praten.

Die bondscoach is ook een lekkere flapdrol. Zeuren dat Gimenez naar een grotere competitie moet, maar vervolgens speelt zijn hele basisvoorhoede in Mexico... Nee, dat is natuurlijk een veel hoger niveau dan de eredivisie. Kuch... Daarom is Idrissi ook gelijk een van de beste spelers in de competitie.

Als ik in deze een functionaris van Feyenoord zou zijn zou ik de bondsvoorzitter van Mexico uitnodigen en hem duidelijk maken dat die bondscoach zijn mond moet houden en stoppen met kleineren van mijn club. Interland voetbal is volklore en een leuk thee kransje voor die gasten om elkaar weer te zien maar de club betaald dat mega salaris. Als die bondscoach vervolgens zo doorgaat zou ik iedere oproep frustreren dus hem met een lichte blessure afmelden op het allerlaatste moment en gewoon de boete pakken. En aankaarten bij de FIFA dat je hier niet van gediend bent want kijk ook wat die vent flikt: hem steeds laten warmlopen en puntje bij paaltje mag hij gaan zitten. Zo ga je niet met mensen om.

Nogal speculatie om te roepen dat ie em wil prikkelen tot een transfer hiermee? Hij is gewoon uitvorm. Je hebt bondscoaches (niet de onze) die spelers opstellen obv vorm he.

die bondscoach lijkt me een ontzettende droeftoeter... zich zo bemoeien met de carriere van gimenez.
ik heb maar ff wikipedia raadgepleegd, en de bondscoach heeft zelf nooit buiten mexico gespeeld of getraind. Maar hij wil wel dat gimenez al liever gisteren dan morgen een transfer maakt vanuit de 6e competitie van europa...
dan ook maar gelijk even gekeken wie ze nu in de spits hebben, ene henry martin die nog nooit buiten mexico gespeeld heeft en al 31 jaar is... ok het is de beste spits in die competitie, maar dat is toch niet te vergelijken met de eredivisie joh.

lijkt mij gewoon op spelertje pesten, of zogenaamd gimenez willen prikkelen... echt heel triest om te zien.

Wel echt een ideale mentaliteit, 1x een volledig potje wissel en dan al zoveel frustratie

Iers met sparen voor de volgende,vele malen belangrijkere pot, VS

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren