Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Santos lijkt klaar bij Portugal; Mourinho heeft specifieke eis bij opvolging’

Laatste update:

Hoewel het nog onduidelijk is of Fernando Santos aanblijft als bondscoach van Portugal, speculeert het Portugese medium A Bola al over mogelijke opvolgers van de 68-jarige keuzeheer. AS Roma-trainer José Mourinho lijkt een belangrijke kandidaat te zijn, al ziet hij de functie alleen zitten als hij een dubbelrol mag vervullen. The Special One ligt nog tot medio 2024 vast in de Italiaanse hoofdstad en wil het contract bij zijn huidige werkgever niet zomaar opgeven.

Santos ligt nog tot 2024 vast als bondscoach van de Seleção das Quinas, maar de doorgaans betrouwbare sportkrant verwacht dat hij zijn contract na het WK-debacle tegen Marokko (1-0 nederlaag) niet meer gaat uitdienen. Santos zal binnenkort een gesprek voeren met Fernando Gomes, de voorzitter van de Portugese voetbalbond FPF, waarna zijn toekomst duidelijk zal worden.

Ook de Italiaanse media hebben al lucht gekregen van de situatie. Onder meer La Gazzetta dello Sport schrijft dat Mourinho zelfs al benaderd is door de Portugese bond. In Portugal ziet men de welbespraakte manager als ideale opvolger van Santos, die in 2016 het EK won met zijn land. De naam van Mourinho is volgens het Braziliaanse Globo echter ook al gevallen als opvolger van Tite bij de Goddelijke Kanaries.

Naast Mourinho zouden managers Luís Castro (Botafogo) en Abel Ferreira (Palmeiras) hoog op het lijstje van Gomes staan. Wanneer Santos op straat wordt gezet dient de bond hem hoogstwaarschijnlijk wel een ontslagpremie te betalen. De ervaren bondscoach heeft tijdens een persconferentie reeds gemeld dat hij zelf niet opstapt. “Of ik mijn ontslag moet indienen? Daar denk ik niet aan. Ik ben al sinds 2014 bondscoach van Portugal en heb in al die jaren altijd goede gesprekken gevoerd met de bond.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Santos heeft eigenlijk best wel slecht gepresteerd met dit team. Je hebt echt een sterk elftal staan maar het werkt gewoon niet. 1 goed eindtoernooi maar verder niks. En zelfs dat was nog veel geluk.

Mourinho zou ik zelf niet zo’n goede keus vinden omdat je juist aanvallend sterke spelers hebt. Hij zou niet het optimale uit het team halen.

13 december 2022 om 16:08

Ik snap inderdaad ergens niet dat je van Santos bij Mourinho uitkomt, maar ergens ook weer wel. Santos is een veel te behoudende coach voor deze selectie die met een enorme dosis geluk het EK gewonnen heeft waar hij nog steeds op teerde bij Portugal, maar dit Portugal had gezien de selectie echt wel de finale of op zijn minst de halve finale kunnen halen.

Mourinho gaat echter waarschijnlijk precies hetzelfde voetbal spelen met als enige voordeel dat Mourinho een toernooicoach is en meer gepresteerd heeft, maar ik denk eigenlijk dat Mourinho over datum is. Voor deze selectie moet je een coach zetten die wil voetballen met dit elftal; maar je hebt natuurlijk ook niet al te veel opties. De echte topcoaches krijg je niet voor een landenteam of het moet iemand zijn die echt graag zijn eigen land een keer wil coachen (zie Flick bij Duitsland en op termijn waarschijnlijk Zidane bij Frankrijk), maar zoveel Portugese topcoaches zijn er niet op Mourinho na.

Toch zie je ook wel dat je met mooi voetbal geen Wk's wint de laatste jaren; kijk maar naar de ploegen die er nu nog in zitten. Argentiniã« speelt dan af en toe goed voetbal, maar dat komt ook maar gewoon omdat er veel voetbal in het elftal zit, Scaloni begon ook in een 5-3-2 tegen Nederland. Kroatiã« speelt technisch voetbal op eigen helft, maar bereikt zo een uur geen aanvaller, Marokko speelt uiterst gedisciplineerd vechtvoetbal en zelfs Frankrijk blijft het liefst hangen terwijl ze de beste selectie ter wereld hebben. Voor de oefenwedstrijden is het geen bal aan, maar Mourinho op een WK of EK zou nog best eens kunnen werken.

13 december 2022 om 16:13

Ja grotendeels met je eens. Of het met Mourinho zou werken is de vraag omdat die nog verdedigender wilt spelen dan Santos. Het levert succes op maar hij lijkt toch echt passe.

Het klopt dat mooi voetbal op het WK weinig prijzen wint. Het hoeft ook niet voetbal a la Guardiola. Maar als je backs Cancelo en mendes zijn ga je niet behoudend spelen. Daar kun je best goed voetbal mee spelen maar tegelijkertijd ook verdedigend sterk genoeg zijn. Vooral kijkend naar de mogelijkheden op het middenveld. Maar ja qua coach is het lastig. Vooral als je perse een Portugees wilt.

13 december 2022 om 16:19

Ze zullen ook wel een niet-Portugees kunnen vinden die Portugal wil coachen, maar geen echte topcoaches. Een Portugese topcoach zou zijn clubbaan er misschien nog wel voor willen opgeven (wat ik bedoelde met Flick en evt Zidane), maar een buitenlander niet waarschijnlijk omdat je voor het grootste gedeelte van de tijd gewoon buiten beeld als trainer.

Dan is Mourinho misschien wel je beste optie. Een betere buitenlandse coach ga je niet krijgen zeer waarschijnlijk en qua Portugese trainers heb je ook weinig betere opties. Conceicao van Porto of Amorim van Sporting zijn ook niet per se slechte coaches, maar die zitten in een fase van hun carrière dat ze beter kunnen doorbouwen aan hun loopbaan als clubcoach, want vier jaar bij een land zitten is dan ook niet handig.

13 december 2022 om 17:26

Villas-boas is ook al een tijdje vrij dacht ik .. dat is ook nog een optie

13 december 2022 om 22:31

+1. Villas Boas is absoluut de beste keuze. Mourinho zou verschrikkelijk zijn, asjeblieft niet.

13 december 2022 om 16:25

Eeuwig zonde. Je hebt zulk geweldig materiaal om aanvallend voetbal te spelen en dan ga je met Mourinho een coach aanstellen wiens hoofdprioriteit de nul houden is

13 december 2022 om 19:04

Maar door de nul te houden geraak je wel ver. Marokko brengt niks qua voetbal, buiten af en toe eens een flits op de counter.. en ze staan in de halve finale.
Mourinho zijn palmares spreekt voor zich. Een garantie op succes is het nooit, want er is altijd een deel geluk met gemoeid.

Met Mourinho weet je zeker dat je pijn aan je ogen gaat krijgen.. Portugal heeft fantastische spelers. Ze moeten een aanvallend ingestelde coach hebben, niet dat parkeer de bus voetbal van Mourinho.

13 december 2022 om 17:42

@zodzeh

Mourinho speelt alleen die speelstijl in bepaalde wedstrijden en vaker vooral uit wedstrijden.

Volgens mij heeft hij in elke competitie waar hij heeft gecoacht het doelpunten record verbroken.

Dat doe je niet met een verdedigende instelling. Mourinho vindt het alleen veel belangrijker om niet te verliezen in uit topwedstrijden en zal dan vaker behoudend spelen.

Nou, dan weten we al dat Portugal zal vervallen in janken, zuigen en provoceren van de tegenstander. Zonder Ronaldo hebben ze erg goede wedstrijden gespeeld. Met Mourinho aan het roer verwacht ik weer een ouderwets Portugal waar je een hekel aan krijgt.

13 december 2022 om 15:54

Het scheelt al dat 99% hier al een hekel hebben aan Portugal dus dat veranderd niet.

13 december 2022 om 15:57

Zal vervallen? 🤨

13 december 2022 om 16:07

Inderdaad, dat mag gewoon 'voortzetten' zijn. Nooit anders geweest

13 december 2022 om 15:57

Nou potverdikkie zeg, wat zullen ze er in Portugal mee zitten dat Nederlandse mensen op het internet gaan klagen dat ze een hekel hebben aan Portugal en het nationale elftal..

Het lastigste voor een nieuwe bondscoach is denk ik de grootste Portugese voetballer aller tijden vertellen dat hij een pinchitter moet worden. Verder loopt de selectie echt over van kwaliteit. Cancelo, Dalot, Dias, Nuno Mendes, Fernandes, Bernardo Silva, Vitinha, Felix, Jota, Rafael Leao... En dan ook nog talenten als Goncalo Ramos, Antonio Silva, Diogo Costa, Nunes en Inacio... Portugal moet in 2024 en 2026 een gooi doen naar de titel. Alleen Brazilië, Frankrijk en Engeland hebben een selectie met vergelijkbare kracht.

13 december 2022 om 16:13

Voor dat eerste heb je met Mourinho in ieder geval wel de juiste persoon; misschien vindt hij in Ronaldo wel de persona non grata die hij bij al zijn clubs nodig heeft. Zou een ongepast einde zijn voor de beste voetballer die Portugal ooit gehad heeft, maar dit komt Mourinho misschien niet eens zo slecht uit. Ronaldo werkt natuurlijk ontzettend hard en bij Real was hij zijn beste speler, dus toen werkte het wel, maar in het veld werkt Ronaldo niet zo hard meer als vroeger en daar heeft Mourinho het over het algemeen niet zo op.

13 december 2022 om 17:12

Denk je niet dat Ronaldo na dit WK misschien bedankt voor de nationale ploeg?
Verder heb je uiteraard gelijk dat Portugal echt weer een geweldige lichting heeft, met nog geen 11 miljoen inwoners echt heel erg knap.

ON: Dezelfde namen worden genoemd bij Brazilie. Sowieso interessant om te zien dat er nu meerdere Portugese trainers in Brazilie werken of gewerkt hebben (jj).

Ik blijf hopen dat José het nog lang volhoudt bij Roma. De voortgang is er, ik hoop dat hij ook op de markt de steun blijft krijgen. Hij kan nog zoveel toevoegen aan de Europese topcompetities, Mourinho is en blijft succesvol!

13 december 2022 om 16:12

Welke voortgang zie je eigenlijk?

13 december 2022 om 16:22

Ik zie een ploeg met meer vertrouwen, defensief zijn ze veel minder kwetsbaar dan ze waren door lullige foutjes of concentratieverlies, ik vind de mentaliteit van de spelers gewoon een stuk beter dan aan het begin van vorig seizoen. Als Dybala en Wijnaldum straks weer aan kunnen sluiten voor de tweede seizoenshelft denk ik dat Roma zeker in de top 4 gaat eindigen!

13 december 2022 om 16:29

Qua spel en prestaties is het gewoon even matig als drie jaar geleden. En dat is met echt enorme uitgaven.

Ik kan nog geloven dat je vindt dat er enige vooruitgang is, maar dat is dan ook gewoon het gevolg van de aankopen die hij kreeg.

13 december 2022 om 16:35

Enorme uitgaven valt enorm mee, zeker als je de achterstand ziet die Roma had tov Inter, Milan en Juve..

Natuurlijk wordt het spel beter als je betere spelers hebt, waarom denk je dat Pep 700 miljoen heeft uitgegeven aan zijn backs voor hij degene gevonden heeft waar hij wel aan vast wilde houden? Alleen in een topic over Mourinho kan er semi-neerbuigend gezegd worden dat “er vast wel vooruitgang is, maar dat komt dan door wat spelers..” Pep, Klopp en weet ik veel wie zou dit niet over gezegd worden..

13 december 2022 om 16:39

Die andere teams zijn volkomen irrelevant aangezien het een vergelijk is met AS Roma zelf. Het eerste seizoen van Mourinho was even matig als het jaar ervoor en dat was met +100 miljoen aan uitgaven. Dit jaar is het weer een beetje beter, maar dat mag ook wel als je ziet wie er bij gekomen is.

Tot op heden is er letterlijk nog niks speciaals aan Mourinho bij Roma. Zeker qua spel.

13 december 2022 om 16:51

De andere teams zijn natuurlijk wel relevant als je verwacht dat ze een achterstand weg moeten werken. Ik weet niet precies wat voor spel je had verwacht? Zolang Roma niet in de Champions League zit zullen ze vooral moeten investeren in jongere spelers of de oudere spelers en dan ga je dus over de langere termijn kijken. Abraham deed het in zijn eerste seizoen goed volt een jonge jongen die nog nooit buiten de landsgrenzen gespeeld heeft maar hij is geen speler die de speelwijze zo kan beïnvloeden dat het voetbal zomaar veel beter gaat lopen. Dat kun je niet van hem verwachten. Nu met Dybala zie je wel een heel ander Roma als hij meespeelt, een Roma wat kwalitatief veel beter voetbal speelt. Helaas hebben we dat nog niet altijd te weinig gezien vanwege zijn blessuregevoeligheid..

13 december 2022 om 18:31

Er is 40 miljoen voor Abraham betaalt. Jij doet alsof het een jeugdspeler is die ze voor een half miljoen hebben gekocht.

Verder zijn teams als Juventus en zeker Inter gewoon achteruitgegaan ten opzichte van de eerdere seizoenen. Ook Lazio en Atalanta zijn zeker niet beter geworden. Het gaat zeker niet slecht. Maar ook echt niet goed in die mate om te zeggen dat het een verlies zou zijn hem te verliezen in de Serie A. Want daar heeft hij als coach echt 0.0 meerwaarde.

13 december 2022 om 18:31

Als je die andere teams meeneemt in je beoordeling zou je juist kritischer op mourinho moeten zijn, gezien dat hij de (kwaliteits)achterstand op die teams enorm heeft verkleind met aankopen, maar de vooruitgang daarentegen enorm meevalt.

13 december 2022 om 16:17

Wat heeft Mourinho Europa te bieden? Meer afbraakvoetbal?

13 december 2022 om 16:20

Vermaak in persconferenties. Door Van Gaal ben ik er achter gekomen dat dat ook best een toevoeging kan zijn aan voetbal.

13 december 2022 om 16:24

De beste man weet met iedere ploeg waar hij zit prijzen te winnen, zelfs met Roma.. Nee laten we zo iemand lekker wegstoppen in een bondscoachschap..

Heerlijk hoe sceptisch bovenstaande mensen zijn. Uiteindelijk is het echt typisch Nederlands dat het allemaal maar mooi voetbal moet zijn, maar uiteindelijk boekt hij resultaat en pakt hij gewoon bekers. Dat is tenslotte wat je wilt bereiken als bond / ploeg zijnde. Als dat met lelijk voetbal is, prima. Het resultaat is het enige waar mensen over praten na tien jaar.

13 december 2022 om 16:10

@martyn7: Dat is niet waar, mensen onthouden prachtige wedstrijden veel beter dan wie er een prijsje mag ophalen. Behalve degene die de prijs mag ophalen natuurlijk.

13 december 2022 om 16:14

Geschiedenis van de club wordt bepaald door 'mooie wedstrijden'? Dus als je zesde wordt met 'mooie wedstrijden' speel je ook Champions League? Of word je dankzij prestaties (hoe lelijk dan ook) beoordeeld en krijg je inkomsten en bouw je status op?

13 december 2022 om 16:22

Da's iets heel anders natuurlijk. Jij zegt dat resultaat het enige is waar mensen jaren na dato nog over praten.

13 december 2022 om 16:24

Maar dit zeg je niet in je eerste reactie. Je stelt dat prijzen het enige zijn waar mensen over napraten, en dat is natuurlijk maar deels waar. We hebben het hier in Nederland nogsteeds over de 3-0 en 4-1 overwinningen tegen Italië en Frankrijk. Omdat het sensationeel voetbal was waar je graag naar keek. Staat bij veel mensen, ook in het buitenland, nog vers in het geheugen. Dat is inmiddels ook al bijna 15 jaar geleden.

13 december 2022 om 16:26

Hier in Nederland ja, maar verder is er geen hond die zich dat kan herinneren en overal ter wereld wordt je keihard uitgelachen als je een toernooi waar je er meteen na de groepsfase uitvliegt aanhaalt om even te vertellen hoe geweldig goed je toen was..

13 december 2022 om 16:40

Hmm, niet mijn ervaring. Het Nederlands elftal van '74 won ook geen prijs, herinnert men zich buiten Nederland ook nog. Maargoed, jij als Mourinho fan ziet dat ongetwijfeld anders.

13 december 2022 om 16:40

Maxxii en Nick Danninga, uiteindelijk zijn het wel de prijzen waarbij je status mee kan opbouwen. Wat kan mij het verrotten dat we 3-0 en 4-1 wonnen van Frankrijk en Italië, we zijn nog steeds nooit wereldkampioen geworden. Zo is van Gaal het WK ook in gegaan, het doel heiligt de middelen. Deksel op je neus, teleurstellend WK waarin je de kwartfinale maar hebt gehaald.
Minder mensen zullen nog namelijk weten hoe en met welk veldspel Twente kampioen werd tien jaar terug. Maar dat ze kampioen waren, dat weet iedereen nog.

13 december 2022 om 16:43

Zullen we dat de uitzondering noemen die de regel bevestigt? Het WK van ‘74 was een moment van enorme verandering binnen het voetbal, maar 2008 was dat zeker niet.. De twee toernooien zijn echt niet met elkaar te vergelijken..

13 december 2022 om 16:52

Dat zeg ik verder ook niet Youri, hou eens op dingen voor me in te vullen man😂 ik zeg alleen dat er meer is dan een prijs. Je kunt met mooi voetbal de harten veroveren van fans. Kijk nou bijvoorbeeld naar het ek dat Portugal won, daar heeft straks buiten Portugal ook geen hond het meer over. Omdat het afbraak voetbal was en waarbij ze met heel veel pijn en moeite overal na verlengingen boven kwamen drijven. Dat kun je ook leuk vinden, maar mensen herinneren zich meer als alleen een huldiging.

13 december 2022 om 17:10

Ik vul verder weinig voor jou in, ik reageer op wat jij zegt want dat is onzinnig en typisch Nederlands. In heel Europa weet men nog precies wie er kampioen werd bij de meeste EK’s/WK’s, ongeacht de speelwijze.. Buiten ‘74 is er geen Engelsman die weet wanneer wij leuk gevoetbald hebben, net zoals wij niet weten wanneer de Portugezen “leuk” gevoetbald hebben. Wij weten wel dat ze in 2016 Europees kampioen werden.

Mourinho is aan een project bezig bij Roma. Al moet ik toegeven dat ik niet razend enthousiast ben over de spelopvatting en me soms mateloos irriteer aan Mou langs de lijn, brengt hij wel iets extra´s aan het team. Alle media duikt op Mou en dat zorgt toch voor enige rust bij de individu spelers.

Ben geen voorstander van een dubbelrol. Volledige focus moet op je club of land zijn als coach vind ik.

14 december 2022 om 11:57

Mourinho doet het goed bij Roma, in de zomer een aantal spelers waaronder mikhitarian kwijt geraakt. wijnalbum en dybala teruggehaald maar er niet van kunnen genieten en dan ook nog eens dat Abraham die vet uit vorm is.bijna geen geld uitgegeven dan is dit gewoon een top prestatie.

14 december 2022 om 14:13

Doet het goed bij Roma... Kijk jij ook elke wedstrijd?

Mourinho doet het prima, maar het spel etc is niet om over naar huis te schrijven. Je hoeft mij niet uit te leggen wie er gehaald zijn, en dat ik ook niet de verdienste is van Mourinho.. Het technisch bestuur is verandwoordelijk voor de transfers. Tiago Pinto met name. Het scheelt dat ie een goede band heeft met Mourinho maar hij bepaalt.

Daarnaast weet je dat Roma de afgelopen 2,5 jaar 200mln heeft uitgegeven aan transfers?
En het afgelopen jaar is er minder uitgegeven maar dat komt omdat het salarishuis is gestegen naar 78 miljoen per jaar... Even ter vergelijking Milan heeft 63 min per jaar...

Kortom ken ook de feiten

Ik hoor vaak mensen roepen dat Portugal naast Ronaldo niets voorstelt en dan kijk ik de selectie en zie op ieder positie een fking wereldspeler. Het is dat de coach vaak zwakke tegenstanders heeft getroffen op Frankrijk na in de EK finale, maar anders doet hij het echt niet zo bijzonder. De spelers die daar rondlopen horen op ieder eindtoernooi minimaal de halve finale te bereiken. Collectief is het gewoon te zwak onder deze coach.

Mourinho kan een oplossing zijn, maar tegelijkertijd heeft hij ook vaak rare trekjes wat hem wedstrijden kost.

Heel jammer dat Santos ermee zou ophouden. Ben een groot fan van deze coach en om die reden was Portugal (al tijden, want wat zit hij er lang) altijd een favoriet voor me. Net de Iberische Gerard Reve. Hopelijk krijgt hij een mooie nieuwe klus, zou hem graag als opvolger van Advocaat zien.

Santos heeft na het EK van 2016 toch wel gefaald hoor. Portugal heeft een geweldige generatie waar veel te bereiken mee is. Onder Santos viel het toch wel tegen. Rare keuzes en hij maakt spelers zoals Joao Cancelo eigenlijk slechter. Dat moet beter want een selectie met Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Ruben Dias, Cancelo en Joao Felix is toch wel om van te smullen hoor.

13 december 2022 om 17:50

En vergeet niet wat er nu allemaal aankomt. Benfica en porto achtereenvolgende winnaars van de youth league. Vitinha Ramos Sanches d. Leite en d. Costa f. Silva f vieira r baro t Araujo en h Araujo J Neves en dan nog jota van Celtic leao van Milan is echt niet aan te slepen het talent. En dan heb ik sporting en braga buiten beschouwing gelaten.

Doe ons allen een plezier en Mourinho niet. Gvd dan hoeven we niet meer te kijken.

14 december 2022 om 10:01

Wie zie jij graag als bondscoach?

14 december 2022 om 12:01

Luis Enrique?

Doe maar niet. Portugal heeft een geweldige lichting op dit moment, zou beetje jammer zijn als hij dat weer gaat verzieken.

Van mijn mag Fernando Santos weer terug keren als Bondscoach van Griekenland!

En Van Gaal? Die woont in Portugal en is de leermeester van Mourinho…

Ik dacht dat zijn "speciale eis" zou zijn dat hij zijn spelers weer openlijk mag afvallen wanneer het niet (meer) loopt om vervolgens met een dikke zak geld te vertrekken.

En om Mourinho nu "de welbespraakte manager" te noemen? Het is gewoon een naar mannetje die helaas wel in staat is prijzen te pakken.

Toch zegt mijn gevoel dat het geen goede match gaat zijn met een ploeg waar zoveel aanvallend talent in zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren