Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Siem de Jong neemt afscheid in stijl; Willem II loopt alsnog periodetitel mis

Laatste update:

Siem de Jong heeft vrijdagavond op prachtige wijze afscheid genomen van het profvoetbal. De 34-jarige middenvelder, die eerder deze week bekendmaakte na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen, scoorde twee keer in het met 3-0 gewonnen duel met FC Den Bosch. Tegelijkertijd liep Willem II door een gelijkspel bij Roda JC de periodetitel mis, nam Dick Advocaat afscheid van ADO Den Haag met een zege en heroverde Almere City FC de derde plek.

De Graafschap - FC Den Bosch 3-0
Nadat Devin Haen al vroeg in de wedstrijd aan de openingstreffer had geroken (redding Wouter van der Steen), kwam De Graafschap na een kwartier spelen alsnog op 1-0. Na een voorzet van Philip Brittijn viel de bal voor de voeten van De Jong in de zestien, en de middenvelder haalde doeltreffend uit. Jeffry Fortes verzuimde vervolgens min of meer voor open doel de 2-0 te maken, maar in de 37ste minuut deed De Jong dat alsnog, door na terugleggen van Giovanni Korte te scoren. Aan het begin van de tweede helft werd het duel tijdelijk stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld was gegooid vanuit het uitvak. Nadat het duel weer was hervat en De Jong een erehaag kreeg bij zijn wissel, zorgde Haen in de blessuretijd van het duel ook nog voor de 3-0.

Roda JC - Willem II 2-2
Al vroeg in het duel kwam Roda JC op voorsprong in Kerkrade. Dylan Vente kreeg de bal uit een corner voor zijn voeten en maakte zijn 21e van het seizoen: 1-0. Lang leken de ploegen met 1-0 de kleedkamers op te zoeken, maar in de 44e minuut kopte Elton Kabangu een hoekschop tegen de touwen: 1-1. Kort na rust werd de gelijkmaker van Kabangu alweer ongedaan gemaakt. Boyd Reith schoot de bal van dichtbij achter Joshua Smits: 2-1. Lang konden De Koempels niet van de voorsprong genieten. Jesse Bosch knalde de bal van twintig meter afstand hard en hoog in het doel: 2-2. Kort na de gelijkmaker van Willem II maakte Guus Joppen een keiharde overtreding op de tegenstander, waarna hij met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Met tien tegen elf wist Willem II geen vuist meer te maken. Dankzij de overwinning van Heracles op Jong Ajax grijpen de Tilburgers zo naast de periodetitel.

Almere City FC - MVV Maastricht 1-0
In een matige wedstrijd waren de grootste kansen voor Almere City FC. Zo schoot Pascu van afstand net naast en belandde een knal van Lance Duijvestijn vlak voor rust op de lat. Een kwartier voor tijd brak de thuisploeg eindelijk de ban, en het was Álvaro Peña die dat deed: de Spanjaard veroverde zelf de bal van Jarne Steuckers en kon zo op het doel van Romain Matthys af om te scoren. Even later was invaller Jeredy Hilterman dicht bij de 2-0, maar hij raakte de paal. Desondanks veroverde Almere de drie punten, waardoor het zich alsnog verzekerde van de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong PSV - FC Eindhoven 1-1
De gevaarlijkste momenten van de eerste helft dienden zich al vroeg aan en kwamen van de kant van Jong PSV. Eerst ging een poging van Mohamed Nassoh net naast, even later schoot Isaac Babadi de bal van dichtbij recht op Nigel Bertrams af. In de tweede helft werd er wél gescoord: Jason van Duiven zorgde in de 56ste minuut voor de 1-0 door voor open doel een lage voorzet binnen te tikken. Lang kon Jong PSV alleen niet van de voorsprong genieten, want zes minuten later schoot Koen Oostenbrink een afvallende bal binnen vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-1. Dat was ook de eindstand van deze Eindhovense derby.

Telstar - NAC 2-1
Waar Odysseus Velanas vroeg in de wedstrijd een vrije trap rakelings over schoot, was het in de 28e minuut alsnog raak voor de aanvallende middenvelder. Hij twijfelde niet bij een teruggetrokken voorzet en schoot de bal in één keer in de lange hoek: 0-1. In de tweede helft kwam Telstar-topscorer aller tijden Glynor Plet binnen de lijnen. Hij kopte al snel de 1-1 binnen, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege een duwfout. In de blessuretijd kwam Telstar alsnog op gelijke hoogte. Invaller Quinten van den Heerik schoot een lage voorzet van David Min tegendraads in het doel. In de laatste minuut van de extra tijd kopte Plet een lange bal door, waarna diezelfde Van den Heerik ook zijn tweede treffer maakte en de uitslag op 2-1 bepaalde.

Jong AZ - ADO Den Haag 0-2
In een wedstrijd die nergens meer om draaide, drong ADO Den Haag in het eerste half uur stevig aan op een doelpunt. Jong AZ-doelman Sem Westerveld bracht echter knap redding op pogingen van Boy Kemper en Ricardo Kishna. Een kwartier voor rust brak ADO echter alsnog de ban. Thomas Verheydt torende boven iedereen uit en kopte zijn veertiende van het seizoen tegen de touwen: 0-1. In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Joel Zwarts verdubbelde in de slotfase echter alsnog de score en bepaalde zo de eindstand op 0-2.

Jong Utrecht - VVV-Venlo 1-1
Beide ploegen zorgden in de eerste helft voor gevaar. Zo was zowel Soulyman Allouch als Lynden Edhart dicht bij de openingstreffer na balverlies van de tegenstander, maar in beide gevallen bracht de keeper redding. Na ruim een half uur kwam VVV-Venlo op 0-1, toen Achraf Boumenjal hands maakte in het eigen strafschopgebied en Sven Braken de toegekende penalty benutte. Na de rust waren wederom beide ploegen dicht bij een tweede goal, en die werd uiteindelijk vlak voor tijd gemaakt door Edhart: hij zorgde met een lage schuiver voor de 1-1 eindstand.

FC Dordrecht - TOP Oss 2-2
In deze ‘klimaatneutrale wedstrijd’ was het de thuisploeg dat het initiatief nam. Na een aantal gemiste kansen kreeg Sahverdi Cetin een schot vanuit de tweede lijn voor zijn voeten. Hij nam de bal aan en prikte hem langs Lars van Meurs: 1-0. In de tweede helft draaide Jearl Margaritha de wedstrijd eigenhandig om. Na een doelpunt in de 58e minuut, kopte hij in de 66e minuut de voorsprong tegen de touwen voor TOP Oss: 1-2. Vijf minuten later trok Samuele Longo de stand weer gelijk. Hij kopte een goede voorzet van Cetin hard tegen de touwen: 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Siem scoort er wel vaker 2 op mooie momenten.
Mooi afscheid van een voetballer die uiteindelijk op zijn best top van de eredivisie was en daar is helemaal niets mis mee.

De eerste van de broers de jong die gestopt is, is dus Siem. Ben benieuwd hoelang Luuk nog doorgaat. Misschien nog 1 of 2 seizoenen.

19 mei 2023 om 23:13

Siem is al een seizoen of 6/7 gestopt met voetballen op het niveau wat hij had. Mooie carrière gehad, maar toch al heel vroeg afgetakeld. Denk wel dat hij echt het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Ook zijn lichaam bleek niet erg geschikt voor de topsport. Bij Ajax op zijn top gezeten een aantal seizoenen lang en als we eerlijk zijn steeg hij waarschijnlijk toen al boven zichzelf uit. Hij blijft toch mooi herinnert worden als een held van die seizoenen bij Ajax!

20 mei 2023 om 00:03

Die klaplong in 2015(?) Heeft erg meegespeeld. Dat was een beetje het begin van het einde.

20 mei 2023 om 07:25

Hoezo steeg hij boven zichzelf uit? Siem zeker zijn beperkingen, maar in de huidige selectie van ajax lopen heel veel spelers die niet zo zuiver in de afronding zijn dan dat hij is

Siem blijft altijd een Ajax held.
Die 3e ster bracht echt veel druk mee, en daar kon hij heel goed mee overweg plus, gewoon een goede kerel met een prima bovenkamer.

20 mei 2023 om 02:20

Precies wat je zegt. Het was geen kerel. Anders zou die beter dan z'n broertje zijn geworden.

Dat hij uitblonk was gewoonweg omdat er een slechte lichting was.
In het heden op zijn top prima speler voor mijn Dordt

20 mei 2023 om 08:02

Drink anders nog een paar glazen azijn. Aan het tijdstip van reageren te zien had je er al een paar op.

Siem was gewoon een erg goede voetballer voor de eredivisie met een hele mooie techniek. De eerste goal van gisteravond liet dat ook zien. In plaats van hard de bal schieten, even rustig in het hoekje plaatsen. Alleen voetballers die niet in de kelderklasse hebben gevoetbald, kunnen dat begrijpen.

Een mooi afscheid van dit De Graafschap icoon

20 mei 2023 om 00:12

Legend ...

20 mei 2023 om 01:32

Een mooie reactie van een Voetbalzone icoon

Siem bedankt! Held! Fantastisch filmpje trouwens van broer Luuk. Kippenvel!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren