Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tom Egbers en NOS treffen schikking: presentator gaat weer programma's maken

Laatste update:

Tom Egbers en de NOS hebben een schikking getroffen in het kort geding dat de presentator had aangespannen, zo maakt de omroep bekend via de eigen website. De 66-jarige Egbers gaat weer programma’s maken voor de NOS.

Egbers gaat geen Studio Sport meer presenteren, zoals hij dat jarenlang heeft gedaan voor hij op non-actief werd gesteld door de omroep. De geboren Almeloër gaat documentaires maken met afstand tot de actualiteit en verschillende podcasts presenteren.

Egbers wilde graag weer aan het werk nadat hij in maart vorig jaar op non-actief werd gesteld door de NOS na een artikel in De Volkskrant. Daarin kwam onder meer naar voren dat Egbers zich volgens diverse redactiemedewerkers schuldig zou hebben gemaakt aan pestgedrag en intimidatie. Daarnaast had Egbers een drie jaar durende affaire met zijn veel jongere (ex-)collega, die tevens slachtoffer werd van het pestgedrag.

Als gevolg van de publicatie haalde de NOS Egbers van de buis. De omroep gaf in de persverklaring van destijds aan dat Egbers ‘rust wilde bieden aan de redactie en het programma’. Egbers zou, zo verklaarde de NOS, 'de komende maanden' niet te zien zijn op de publieke omroep.

Inmiddels is Egbers nog altijd niet teruggekeerd op de televisie. Hij spande een kort geding aan omdat hij weer aan het werk wil. Dat kan echter niet volgens de NOS. De publieke omroep stelde dat ‘zijn terugkeer te veel onrust op de werkvloer zou veroorzaken’, aldus NU.nl.

“De hoofdredactie van NOS Sport kon die onrust lastig aantonen, concludeerde de rechter. Er zouden 28 meldingen zijn gedaan over Egbers, maar de bewijzen daarvan ontbraken vanwege de vertrouwelijkheid daarvan”, schrijft het medium. De rechter miste ‘de onderbouwing’, waardoor hij ‘dat moeilijk kon controleren’.

“Egbers zou van de NOS twee sportdocumentaires mogen maken, waarna er ‘volgens de weg der geleidelijkheid’ meer werkzaamheden mogelijk zouden zijn”, schrijft NU.nl. “Voor Egbers was dat niet voldoende. Hij wil komende zomer het EK voetbal presenteren, verslag doen van wedstrijden van het Nederlands elftal en deelnemen aan de voetbalpodcast van de NOS.”

Dat laatste gaat nu dus gebeuren. Egbers gaat deelnemen aan de voetbalpodcast van de omroep, maar in het bericht staat verder niks over verslag van de duels van Oranje. De NOS spreekt van een 'wederzijds gedeelde wens om voorwaarts te gaan'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht deze man is niet eerlijk behandeld
Gefeliciteerd met de overwinning

29 maart 2024 om 12:52

Waarom niet?

29 maart 2024 om 13:01

Omdat Diannecrezee tegen woke is

29 maart 2024 om 13:22

Woke of niet, een passende maatregel is wenselijk. Als de afspraak is dat hij tijdelijk niet werkt en de nos verlengt dat eenzijdig dan staat egbers wmb in zijn recht dit aan te vechten. Als woke daadwerkelijk zou staan voor eerlijke behandeling geldt dat ook voor Egbers

Die documentaires zijn prima maar blij dat hij in elk geval niet meer gaat presenteren. Want voor die wanprestaties had hij allang ontslagen mogen worden.

29 maart 2024 om 12:30

Want de documentaires presenteert hij niet? Het direct schakelen in liveprogramma's ging hem steeds moeilijker af inderdaad maar ik heb ook het vermoeden dat dit door zijn ziekte uit het vrij recente verleden komt.

29 maart 2024 om 12:52

Ik moet zeggen dat ik hem bij Andere Tijden Sport goed tot zijn recht vind komen. Zoals Genee eerder al zei: Egbers is een uitstekende presentator met een autocue. Ik ben ook benieuwd naar zijn verhalende podcasts. Ik ben opgegroeid met ‘100 jaar koning voetbal’ op bandjes, waarin oa Egbers de luisteraar door de geschiedenis vh Nederlands voetbal praat. Stuk jeugdsentiment

29 maart 2024 om 12:53

Eens, dat doet hij verdomd goed. Het ad rem schakelen gaat hem minder goed af, ieder zijn leest.

29 maart 2024 om 12:59

Precies dat IJsmuts! Hij maakt sportdocu's die er in Nederland niet veel op dat niveau gemaakt worden.

29 maart 2024 om 14:07

En niet alleen dat. De docu’s over Engeland en Schotland vond ik ook erg goed.

29 maart 2024 om 15:17

Andere Tijden Sport gebruikt geen autocue. En als iemand een tergend slechte en conservatieve mening heeft is het die kwal van een Genee wel.

Normaal zit je met je 66 in of tegen je pensioen aan en hij wil weer aan het werk heeft hij in die voorgaande jaren nog niet genoeg verdient meer meer en nog meer stuur hem met pensioen en nu zeker met zo'n verleden wat hij heeft .niet meer aannemen maar ja je kent de npo1 de staatsomroep van links Nederland onderhand wel .van mij mogen ze die hele nog opdoeken dat zou veel beter zijn.

29 maart 2024 om 12:27

Daar zouden eens meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen. Er zijn er in Nederland veel te veel die hele dagen op hun luie reet een uitkering zitten te trekken.

29 maart 2024 om 12:54

Hoewel ik het met je eens ben, is dat ook niet zo bijzonder gek nu de uitkeringen zo hoog zijn. Ik werk 6 dagen per week, al 12 jaar lang. Maar als je ziet wat een gemiddeld salaris is en hoe hoog de gemiddelde uitkering is....

29 maart 2024 om 13:25

Beetje nuance ? Heb er na 33 jaar hard werken het bijltje bij neer moeten gooien. Niet meer de kracht om verder te gaan. Nu dus in een uitkering. Lach me kapot de laatste paar jaar. Kaag bracht de ene na de andere toeslag hier binnen. Geen gemeentebelasting en waterschapsbelasting. Vorig jaar al mijn stookkosten dubbel terug gekregen. Is geen luie reet verhaal ! Erger me ook nog steeds aan onze full-time profiteurs die huilen dat er arbeidsmigranten binnenkomen. Goed verhaal voor een voetbalsite ...hahaha. Ontopic : denk dat Tom vooral gedreven wordt door ijdelheid.

29 maart 2024 om 13:29

Welke toeslagen heeft Kaag tijdens haar kabinet Kaag 1 allemaal toegevoegd aan ons sociale stelsel dan?

29 maart 2024 om 14:25

Nee het is zeker niet gek dat deze mensen dat doen. Het is wel schandalig dat dat hier kan. Hard werken wordt weinig geloond in ieder geval.

29 maart 2024 om 16:30



Energietoeslag...verlaagde belasting op stroom .....1025 e compensatie blokverwarming ... Sorry, maar spreek uit ervaring.

29 maart 2024 om 16:33

Ja die eenmalige energietoeslag heeft die nare Kaag er echt dictatoriaal doorgedrukt met 148 stemmen voor en 2 tegen. En dat via een wetsvoorstel door iemand van de CU, vanuit een kabinet geleid door Rutte.

29 maart 2024 om 12:28

Hier kan ik gruwelijk van genieten

29 maart 2024 om 12:29

De afgunst en oordelen. Wat draag jij bij aan de staat $renault51? Egbers wilde denk ik vooral niet op deze manier herinnerd worden en dat is terecht.

29 maart 2024 om 13:05

Tja, ik snap waarom hij niet op deze manier herinnerd wilt worden. Maar is dat per se terecht? Als je je misdraagt horen daar toch ook consequenties bij waar je mee moet dealen?

Op welk punt moet iemand op de blaren blijven zitten en wanneer verdiend iemand wel die 2e kans?

29 maart 2024 om 12:44

Ik denk dat jij beter even terug naar school kan, voordat je een ander gaat afkraken.

Terecht dat hij terug mag keren. Anonieme meldingen die hem op non actief hebben gekregen. En een affaire waarvoor je juridisch nooit op non actief kan worden gezet. In het meeste recente onderzoek naar wangedrag binnen de NPO was de naam Tom Egbers niet te vinden. Dus fijn om Tom weer op tv te zien. Wel jammer dat het waarschijnlijk niet tijdens het EK voetbal zal zijn.

Goed zo, en terecht. Door met de orde van de dag.

Typisch zo'n televisie dino die op tv is puur omdat hij er al honderd jaar zit. Is niet vervelend om naar te luisteren maar voegt ook weinig toe. Nog een jaartje, dan mag hij met pensioen en lost het hele gedoe zichzelf op.

Kunnen we het weer over voetbal hebben.....

Zend That final day nog maar eens uit. Geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren