Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twijfels over PSV-aanwinst: ‘Hij was echt drie klassen beter dan Doan’

Laatste update:

Ritsu Doan werd al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar PSV en dinsdagavond werd er officieel groen licht gegeven voor een transfer van de Japanner. Doan ruilt FC Groningen voor een bedrag van naar verluidt 7,5 miljoen euro, exclusief bonussen, in voor de Eindhovenaren en voegt zich daar bij een toch al talentvolle aanval. Gerald Vanenburg en Aad de Mos twijfelen echter of Doan echt van toegevoegde waarde zal zijn voor PSV.

“Japanners hebben een groot slagingspercentage in het buitenland. Ze kunnen zich ergens helemaal in vastbijten. Misschien nog wel meer dan Nederlanders. Maar uiteindelijk hangt het van heel veel dingen af. De manier van voetballen bijvoorbeeld”, vertelt Vanenburg, die 3,5 jaar in Japan speelde bij Júbilo Iwata, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

PSV legde onlangs ook Kostas Mitroglou vast.

De voormalige aanvaller signaleert dat PSV met verder onder meer Donyell Malen, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren over veel aanvallend talent beschikt, maar dat er wellicht anders gespeeld zal moeten worden om hier optimaal van te kunnen profiteren: “PSV moet veel dwingender voetballen. Ik hoop dat ze dat voor elkaar krijgen”, gaat hij verder.

De Mos noemt Doan ‘commercieel gezien interessant’ voor PSV, aangezien er waarschijnlijk veel Japanners af zullen reizen naar Eindhoven en de wedstrijden ook in dat land uitgezonden zullen worden. Het voetbal moet echter wel ‘leidend’ zijn volgens de oud-trainer van de club: “Ik vind Doan een goede speler, maar geen buitencategorie. Ik heb zelf Shinji Ono (die in Nederland voor Feyenoord speelde, red.) gehad, toen ik trainer was bij Urawa Red Diamonds. Hij was echt drie klassen beter dan Doan. Maar goed, bij PSV krijgt Doan straks betere spelers om zich heen. Misschien kan-ie dan alsnog ontploffen.

Denk jij dat Ritsu Doan gaat slagen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan de heer Doan:
Er zal altijd twijfel zijn. Aan u de taak deze twijfel weg te nemen.

Veel succes in Eindhoven!

28 augustus 2019 om 18:25

Ik zie jou pas sinds kort reageren maar je reageert eigenlijk altijd positief tov de speler uit het topic ongeacht of het een Ajacied, PSV’er of Feyenoorder is. Leuk dat je het zo positief insteekt.

28 augustus 2019 om 19:35

Hi onelove chris, bedankt voor uw compliment. Ik hou van voetbal in het algemeen en welke club het betreft maakt mij weinig uit. Ik moet wel bekennen dat Heerenveen mijn lichte voorkeur heeft echter zijn er weinig artikelen over mijn club als je het vergelijkt met onze top 3 ha-ha.

Voetbalzone, jullie lopen achter. Het is 10 miljoen, niet 7.5

28 augustus 2019 om 13:47

Het is 7,5 + 2,5

28 augustus 2019 om 13:51

Waar heb je dit gelezen of vandaan? 10 miljoen zou schandalig zijn.

28 augustus 2019 om 15:05

RTV Noord, en die zitten erg goed in Groningen. Zoals Fokstra20 meerdere keren zei, eerst 7.5 en daarna 2.5. Zal te maken hebben met percentages die naar investeerders en Gamba Osaka gaan. Maar in de praktijk 10 miljoen dus, exclusief bonussen, dus kan ook nog wel 11-12 worden

28 augustus 2019 om 15:10

7.5 met 2.5 miljoen aan bonussen.

28 augustus 2019 om 15:36

2.5 miljoen is geen bonus. Is gegarandeerd bedrag. Bonussen komen daar nog bij.

28 augustus 2019 om 19:22

Niets schandalig aan. Doan is elke euro waard. Speelt nu in een veel beter en offensief team. Gaat PSV veel plezier aan beleven.

28 augustus 2019 om 21:12

Ik hoop echt met je mee, maar heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Te weinig opvallend bij Groningen en bij vlagen ineens een goede actie of schot, maar niet constant een hoog niveau.

28 augustus 2019 om 13:58

Er wordt inderdaad nu 7.5 overgemaakt en in later stadium 2.5. Daar komt nog doorverkoop over heen. Mooie zak geld voor de FC hahah

28 augustus 2019 om 16:54

En de telegraaf en het ED zeggen weer 7,5, met wat bonussen. Het is maar wie je wilt geloven.

28 augustus 2019 om 17:04

Nutteloze aankoop, loopt eigen jeugd in de weg.

28 augustus 2019 om 17:04

Dat je de Telegraaf serieus neemt gaat er al iets mis.

28 augustus 2019 om 17:05

Mag hopen dat het niet meer is voor deze 13 in een dozijn speler.

Snap niks van deze aankoop - loopt alleen maar Ihatarren en Gakpo in de weg.

28 augustus 2019 om 13:19

Als ie in de basis speelt wel ja, en buiten dat is een ruime selectie nooit verkeerd.

28 augustus 2019 om 13:23

Je speelt als het goed is de beker, Europa League en 34 eredivisie duels. Je wilt dan een jongen van 17 jaar basisspeler gaan maken bij PSV? Dat kan ihattaren echt nog niet aan en ze zullen echt wel genoeg minuten maken dit seizoen. Doan is gewoon een speler die PSV nog niet had en wat kan toevoegen aan de selectie. Een aanval met bruma-malen-doan en bergwijn is toch om van te smullen?

28 augustus 2019 om 13:29

He vergeet in mijn ogen de beste speler in de voorhoede op te noemen. Cody Gakpo heeft iets wat al die andere namen niet hebben. En dat is een GEWELDIGE traptechniek, enige die dit ook in zijn benen heeft is Ihattaren (vorig seizoen aantal keer kunnen zien).

28 augustus 2019 om 13:54

ik zie Gakpo een beetje in de rol van Mallen vorig jaar. iedere wedstrijd op het laatst erin maar nog niet helemaal klaar voor een vaste basisplaats.
Volgend jaar wanneer bergwijn vertrekt komt hij erin.

hetzelfde vind ik voor ihatarren, te jong om al het hele jaar constant in de basis te staan,

28 augustus 2019 om 13:56

Waarom zou hij dat niet kunnen? Omdat hij 17 is? Onzin ihattaren is goed genoeg om alle wedstrijden te spelen. Geweldig talent.

28 augustus 2019 om 14:13

Idd geweldig talent, spat er vanaf, maar ook hij krijgt nog een mindere periode, je moet wel opties hebben, of dat doan is niet blijken... mijn onderbuik gevoel zegt dat hij straks in het rijtje Maher, Ramselaar, Berg, Matavz, Lucassen, Nijland komt... één voordeel Japanners werken altijd hard, dat kan de selectie wel gebruiken.

28 augustus 2019 om 14:14

om alle wedstrijden te spelen geloof ik ook wel, maar meestal komt er een periode waarin zon jonge jongen in een dipje komt, en dan is het voor psv zijnde gewoon goed om nog een speler te hebben die hem kan vervangen dan.

28 augustus 2019 om 14:47

Nouja ik snap het wel. Een jongen van 17 speelt per individuele wedstrijd niet op dezelfde intensiteit als de Eredivisie, Europa League of Beker. Ook is in de jeugd het aantal minuten per wedstrijd niet hetzelfde als de senioren. Pas vanaf o18 is dit hetzelfde En Mo is al redelijk vlug naar jong verplaatst waar hij ook niet altijd volle wedstrijden speelde ivm selectie voor PSV1. Dan wil je voorzichtig zijn met zo'n parel

28 augustus 2019 om 15:26

Het gaat er niet alleen om of hij tijdens het seizoen misschien een keer een mindere fase kent.
Aan het einde van het seizoen zijn jonge spelers (en spelers van dik boven de 30) gewoon eerder moe als ze alles spelen. Spelers van midden 20 hebben in de regel gewoon meer inhoud.
Daar gaat het ongelofelijke talent van Ihattaren niets aan verranderen.

28 augustus 2019 om 19:24

Heeft Doan ook hoor. Kijk maar eens naar zijn compilatie. Die bestaat nog niet van Gakpo.

28 augustus 2019 om 16:34

Je kunt toch niet met een selectie van 11-13 volwaardige spelers toe?
Als we er vanuit gaan dat PSV zich plaatst voor de EL (duimen dat het gaat lukken!), dan speelt PSV zoveel wedstrijden, dan heb je toch al gauw 20 volwaardige spelers nodig.
Nu al heeft PSV veel blessures. Zie bericht hier op Vz.

Iedere topclub streeft hier toch naar?

Zal zich moet bewijzen! Heeft een goede traptechniek met grote portie arbeid ethos!
Is hij als 10 gehaald ?

Ik begrijp de ;' kritiek' of of twijfel van de heren. Tis niet zo alsof Doan bij Groningen elke wedstrijd helemaal de man was en iedereen wegspeelde. Na het mislukken van veel jongens uit de middenmoot, begrijp ik de terughoudendheid.
Ikzelf denk dan bijv ook: rciht je op Lammers, Ihatarren, Gakpo en ook Dante Rigo. Eigen jeugd Psv,m jullie hebben nu eindelijk grote talenten, voor je spelers bij de middenmoot gaat kopen voor 7-10 miljoen.

28 augustus 2019 om 19:26

Het mooie van voetbal is dat iedereen een mening heeft. Alleen degene die een speler haalt en betaald heeft verantwoording af te leggen. De rest mag roepen wat ie vind. En dat doen we dan ook met zijn allen.

Lekker titel weer: de titel wekt de suggestie dat iemand een betere speler dan Doan in gedachten had om te halen, maar er wordt iemand geciteerd die de nieuwe aankoop vergelijkt met een speler die al lang gestopt is... Ben benieuwd of Doan wat gaat toevoegen aan Psv, ik heb het idee dat ze beter de verdediging of het middenveld van nieuwe impulsen kunnen voorzien dan aanvallende middenvelders te kopen.

28 augustus 2019 om 13:31

Hoe kom je erbij dat Ono gestopt is? Heeft twee weken terug nog een transfer gemaakt! Een van de laatste nog steeds actieve winnaars van de allerlaatste Europese prijs voor een Nederlandse club.

28 augustus 2019 om 13:58

Excuus! Ik twijfelde nog of ik het moest checken, maar ik dacht dat het wel veilig was om aan te nemen dat een iemand van 39(!) inmiddels gestopt zou zijn met profvoetbal. Respect voor deze strijder. Maar mijn punt was dat de titel enigszins misleidend is. Iemand die circa 20 jaar geleden op zijn top zat vergelijken met iemand die nu zijn top nog moet halen is daarbij een beetje flauw van De Mos.

28 augustus 2019 om 14:13

Geen punt, een tijd terug opgezocht wie er uit 2002 nog actief was. Van Persie, Loovens en Ono. Van Persie gestopt, Loovens heeft nog geen nieuwe club en Ono heeft net weer voor twee jaar een contract getekend bij een nieuwe club. Wel opmerkelijk dat hij het zo lang uithoudt gezien de blessures die hem lang kwelde. Doet me denken aan Litmanen, de man van glas maar wel tot in de 40 doorgaan met voetbal.

28 augustus 2019 om 14:29

@ Baardgrasmus
Loovens heeft een contract tot 2020 bij Sunderland getekend. Hopelijk helpt hij daar de ploeg weer terug naar de Championship!

28 augustus 2019 om 14:40

Wanneer is dat gebeurd? Ik las deze week dat ze uit elkaar waren.

Shinji Ono is dan ook een van de beste Japanse voetballers ooit, dat is geen eerlijke vergelijking voor een jonge gast als Doan. Honda komt natuurlijk ook in je op. En ik denk dat die ook technisch beter was. Maar Doan brengt power en energie en staat nu op het punt om een echte stap te maken. Aanhaken of afhaken. We zullen het zien. De meeste Groningers die ik hier lees zijn er wel over uit: Doan wordt een echte. Daar hou ik me graag aan vast.

28 augustus 2019 om 13:31

Mooi gesproken man geef je 100% gelijk!

28 augustus 2019 om 14:14

Ik hoop echt dat je gelijk heb... we zullen t zien en kunnen hem alleen maar steunen.😁

28 augustus 2019 om 15:03

Misschien destijds of gezien het winnen van de Uefa Cup, maar z'n carriere was zo indrukwekkend niet als je het nu bekijkt. Genoeg Japanse spelers tegenwoordig die veel meer potentie hebben en bij grotere clubs spelen dan Feyenoord en Bochum. Zo'n enorm talent was Ono nou ook weer niet.

28 augustus 2019 om 15:09

De tijd van toen was Feyenoord ook wel wat meer dan nu!
Ono is vooral binnen Japan ook juist geweldig en ook voor hun nationale ploeg! Zijn denk ik weinig spelers uit Japan die meer hebben bereikt of weter waren dan Ono! Zou er niet zo 5 weten op te nomen jij wel dan?
Ono was een geweldige speler

28 augustus 2019 om 16:09

Voor Japanse begrippen misschien, maar niet voor Europese begrippen.

28 augustus 2019 om 16:14

Hij schrijft toch ook 1 van Japans beste spelers ooit......
maar zelfs voor Europa was hij heel goed

28 augustus 2019 om 17:37

"heel goed" is wel erg overdreven. Het is natuurlijk een relatief begrip, maar dan kom je toch al snel uit bij jongens in de subtop van Europa, spelers die het structureel laten zien op een hoog niveau. Ono heeft alleen in Japan, bij Feyenoord en bij Bochum gespeeld. Bij Bochum was hij niet eens structureel verzekerd van een basisplaats (al heeft hij ook een blessure gehad). "echt goede" spelers komen wel beter terecht.

Lees alleen maar dat hij jeugdig talent in de weg gaat lopen. Je kan echt niet bouwen op een heel seizoen Mo en gakpo en zelfs Malen. Die gaan allemaal terugval krijgen en mindere fases hebben. Daarom moet er concurrentie zijn. Ik weet niet wat precies het niveau is van Doan, maar hij zorgt iig voor concurrentie en kan op meerdere posities spelen.

Waarom zou je voetballers op basis van afkomst met elkaar vergelijken? Slaat toch nergens op? Alsof ze in Spanje Frenkie de Jong gaan vergelijken met Ludovit Reis, enkel en alleen op basis van afkomst.

28 augustus 2019 om 14:08

Helemaal mee eens. Zeker bij Aziaten hebben mensen de neiging om iedereen met elkaar te vergelijken. “Koreanen zijn harder werkers, Japanners luisteren goed.”

Doan met Ono vergelijken is totale onzin. Hele andere spelers waarin Doan het van z’n techniek en vlugheid moet hebben en Ono had een fantastische trap in de benen.

28 augustus 2019 om 15:12

Nederlanders zijn gierig, Duitser hebben geen humor en punctueel, Fransen zijn arrogant, Italianen zijn mama kindjes...

Heh wacht gebeurd hier ooo met Europeanen joh!
Verschil is dat Koreanen ook over het algemeen harde werkers zijn. Geven ze zelf ook toe dat komt door de Koreaanse oorlog en ze geen armoede meer willen kennen

Ik blijf me keer op keer verbazen over de behoefte die sommige mensen kennelijk hebben om iemand bij de enkels af te zagen of zijn kwaliteiten ter discussie stellen voordat hij ook maar een wedstrijd heeft gespeeld. Perez deed dat tot in het extreme met Neres en nu gebeurt hetzelfde weer met Doan. Je zou denken dat dat over een half jaar of een jaar altijd nog kan.

Noem de naam Ono en je laat heel wat Feyenoordharten smelten. De meest ondergewaardeerde Eredivisiester die ik ken. Was goed genoeg om voor Real Madrid te spelen, maar had veel pech met blessures en dergelijke. Wat een geweldenaar was Ono. Bescheiden, hard werkend en met een eeuwige lach op zijn gezicht. Misschien wel de beste speler van Feyenoord in de 21e eeuw. Als je denkt dat ik overdrijf, dan moet je je maar eens goed in de Ono verdiepen die bij Feyenoord speelde.

Ik heb mijn kat Doan genoemd. Net als destijds met Virgil heb ik er vertrouwen in dat het goed gaat komen. Ik denk alleen dat het plafond van Doan lager is dan van Virgil (dat is niet zo raar, weet ik). Dat het bij Groningen met Doan vorig jaar wat minder ging ligt niet alleen aan Doan. PS ik heb zo'n beetje alle wedstrijden van Groningen gekeken.

28 augustus 2019 om 14:10

Heet je andere kat Virgil?

Doan deed het alleraardigst bij Groningen en is nog maar 21. Er zit nog veel potentie in. De vraag is: ten koste van wie? Ihattaren speelt erg frivool en fris. Het zal jammer zijn dat dit 17 jarige talent gaat banken puur vanwege zijn leeftijd. Dat zie je ook he dat een trainer liever kiest voor een wat oudere speler met ervaring. Doan is dit seizoen begonnen aan zijn derde seizoen in de Eredivisie en heeft dus ervaring op nationaal niveau. Ihattaren daarentegen is net begonnen. Op basis van deze gegevens lijkt het voor de hand dat Mark Doan hoger in de hiërarchie zet dan Ihattaren. Al hoop ik dat Mark niet zo’n trainer is en de beste spelers laat spelen. Als dat het geval is dan staat Ihattaren op dit moment logischerwijs hoger aangeschreven en moet Doan de eerste wedstrijd(en) het doen met invalbeurten om de trainer te overtuigen. Dit zal de logische gang van zaken zijn lijkt me.

28 augustus 2019 om 13:51

Ihatteran moet sws spelen om de zelfde ontwikkeling te gaan maken als oa robben en sneijder. Doan heeft daarbij bijna nooit op 10 gespeeld en is daar naar mijn mening ook niet het type voor omdat hij erg snel is en als 10 heb je daar niet zoveel aan in die drukte. Bergwijn lijkt mij ook onbetwist. Bruma en Doan moeten het uitvechten ik zou gaan voor Doan omdat die jonger is. Je hebt sws 3 top vleugelspelers nodig voor die 2 posities. Gakpo als 4e optie is ook erg nuttig en zal zeker aan z n wedstrijden komen. Met die Griek en malen heb je de spits positie dubbel bezet. Alleen die jongen van Heerenveen valt nu beetje buiten de boot...

ik vind Doan wel een groot talent. hij heeft misschien niet het talent van een Honda of een Ono maar ik denk wel dat het een versterking is voor PSV

28 augustus 2019 om 19:57

Ik vind hem juist iets weg hebben van Ono, en dat is een van mijn favoriete eredivisie spelers. Misschien dat ik daarom ook zo erg geloof in het slagen van Doan.

Wat PSV in ieder geval goed doet is een nog jonge speler halen die als hij slaagt bij de club ook geld zal kunnen opleveren. Ik heb in die zin zelfs een tijdje gedacht dat hij een ideale speler voor Feyenoord had kunnen zijn nadat bleek dat Clasie zijn tijd had gehad op het Rotterdamse middenveld en van Persie ging stoppen. Schijnbaar hadden ze bij Feyenoord andere prioriteiten.
Ik zie in Doan zeker een speler met toekomst bij Psv.

Vreemd dat men de tekst niet aanpast het is toch echt 10 miljoen exclusief bonussen.
7,5 nu 2,5 later en dan nog een eventuele bonus.

Zo belachelijk, Doan vind ikzelf een wereld talent en ik denk dat hij velen nog gaat verrassen en al die analisten de mond zullen snoeren. Ik vind het echt een pracht speler en misschien momenteel een van de grootste talenten in de eredivisie. Met hem op tien heb je een waanzinnige tank, kan Bergwijn weer op de flank, Bruma of Malen aan de andere kant en dan Malen, afhankelijk van wel of geen Mitroglu, in de spits. Gakpo en Ihattaran laat je invallen.
Nee, ik denk dat PSV hier goed aan heeft gedaan, en misschien is een seizoen Europa League beter dan weer een seizoen moeten knokken tegen drie tegenstanders die met afstand beter zijn. Zo'n seizoen kan een goede repetitie zijn voor een volgend seizoen in de Champions League(?). Nouja, mits ze hem halen morgen. Succes!

Appels en peren worden vergeleken. Doan is een toptalent en dat gaat hij bewijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren