Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen: ‘Ajax moet hem bellen, de ideale cultuurbewaker’

Laatste update:

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf de vloer aangeveegd met Pier Eringa. De inmiddels vertrokken voorzitter van de Raad van Commissarissen weigert zich in de media uit te laten over zijn tijd bij Ajax, maar gaf ondertussen wel een interview aan Het Financieele Dagblad. Voor eigen gewin, stelt Driessen.

"Eringa toont geen enkele zelfreflectie en wordt daartoe ook niet aangezet", schrijft Driessen. "Waar deze snoever de brutale moed vandaan haalt, is ongelofelijk; hij durft het wel in zijn hoofd te halen om de club en de mensen met hun Ajax-achtergrond te bekritiseren die sinds zijn vertrek alles in het werk stellen om Eringa’s puinhopen op te ruimen en de recordkampioen overeind te helpen."

Eringa gaf in het Het Financieele Dagblad aan dat er onvoldoende ruimte is voor buitenstaanders in de voetballerij. "Het is geen toeval dat nu bij Ajax wordt teruggegrepen op vertrouwelingen van de club", aldus de vertrokken bestuurder.

"Ajax mag dan onderuit gaan, als de carrière van de bestuurlijk omhooggevallen bobo Eringa met al zijn ervaring maar niet ontspoort", gaat Driessen verder. "De huidige interim-directeur Jan van Halst was in dat half jaar van Eringa bij Ajax diens doofstomme loopjongen, diens partner in crime. Het is nu van deze directie met Van Halst een dolkstoot in de rug van de echte Ajacieden als Eringa met alle egards wordt ontvangen in de Johan Cruijff ArenA."

Ajax heeft Michael van Praag en Leo van Wijk benoemd als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen en Marijn Beuker aangesteld als directeur voetbal. Algemeen directeur Alex Kroes begint in maart met zijn werkzaamheden bij Ajax. Louis van Gaal fungeert als externe adviseur.

Als het aan Driessen ligt waagt Ajax ook een belletje naar Dennis Bergkamp. Het clubicoon voelde zich in 2017 genoodzaakt te vertrekken uit de technische staf en keerde sindsdien niet terug. Zelf heeft de oud-aanvaller al aangegeven niet openlijk te willen solliciteren.

"Bergkamp, niet het domste jongetje van de klas, heeft in zijn interview in De Telegraaf legio pijnpunten blootgelegd. Hij zegt weliswaar nadrukkelijk niet te solliciteren, maar dat hoeft de nieuwe beleidsbepalers bij Ajax geenszins te beletten eens contact met hem op te nemen. Iemand als Bergkamp kan Ajax in de organisatie heel goed gebruiken. De ideale cultuurbewaker", besluit Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eringa is wel een enorme droeftoeter gebleken. Totaal ongeschikt gebleken als RVC-lid bij Ajax. Heeft nergens op de rem getrapt of kritische vragen gesteld. Of je hem moet weigeren nog de Johan Cruijff Arena binnen te stappen? Dat zou hij eigenlijk voor zichzelf moeten bepalen.
Overigens zou ik Team Jonk wel bij de jeugd betrokken willen zien.

8 december 2023 om 09:12

Vraag is of je binnen het 1/2 jaar alles zo duidelijk hebt en zo in grip hebt dat jij je stempel kunt drukken. Maar goed, zelfs al hij slecht was…Driessen is wel de laatste die iemand mag verwijten geen zelfreflectie te hebben. Die gaat vooral glimmen van zijn eigen duimzuigerij, gelooft veel te veel in zichzelf en sabelt mensen puur voor eigen gewin neer. Ik ben bijna blij dat hij journalist is, want je moet er toch niet aan denken dat zo’n narcist een succesvol politicus zou zijn…

8 december 2023 om 11:00

Het enige waar Eringa op de rem heeft getrapt is toen Mislintat die Armeniër wilde halen. Typisch wel. Die bromsnor had niks bij Ajax te zoeken. Dat Van Praag hem naar voren schoof maakt zijn hernieuwde voorzitterschap interessant om te volgen.

En verder mag Team Jonk wat mij betreft heel ver weg van de Arena blijven. Jonk zelf is wat mij betreft welkom in de opleiding, maar verder mag die hele cultus van mij ver weg blijven.

Waarom moet Bergkamp terugkomen? Dat bleek toch een enorme eikel te zijn? Met ontzettend denigrerende opmerkingen naar onder andere Peter Bosz, of ben ik nou gek?

8 december 2023 om 08:59

Ja precies. En zijn denkwijze stamt nog uit de jaren 90. Die snapt nog steeds niet dat tijden veranderen.

8 december 2023 om 11:20

Nee we moeten we moeten verder met die laptop trainers en mensen zoals Mislintat binnen halen nee jij komt er wel , de jeugd is bij ajax altijd de levensader geweest maar dat heeft deze charlatan in een half jaar om zeep geholpen , het duurt nu tijden eer mijn club er weer bovenop komt je mag blij zijn als ze nog vierde of vijfde worden plus dat je nog tijden met al deze miskopen opgescheept zit , Bergkamp heeft meer verstand van voetbal in zijn grote teen dan het hele zootje wat er nu zit .

8 december 2023 om 09:01

Nee joh, dat was vroeger.
Vandaag gelden er hele andere dingen en gebruiken we krachttermen zoals "cultuurbewaker" voortkomend uit de one-liner Ajax-Dna, wat niets anders inhoud dan verzorgd aanvallend voetbal spelen, iets wat natuurlijk geen enkele andere club in zijn "Dna" heeft opgenomen.
Gewoon terugvallen op helden uit het verleden,want dat wil het grote publiek en de problematiek verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Lekker laten gaan allemaal toch, als het maar een oplossing is.

8 december 2023 om 09:07

Nee dat willen vooral de journalisten. Na dit hele stuk ben ik vooral benieuwd wat Driessen zou vinden als hij eens een beetje aan zelfreflectie zou doen.

8 december 2023 om 14:21

Nou ja, een deel van de achterban neemt dat ook over hoor. Hoe dan ook hoef je tegenwoordig maar te roepen dat de jeugd de levensader moet zijn en dat Ajax staat voor aantrekkelijk en aanvallend voetbal en je wordt naar Ajax gepraat of geschreven. Ik kan dus goed mee in het betoog van tinus45. Dat eeuwige geromantiseer van vrij simpele voetbaltermen is wel erg schrijnend altijd. Ajax is sowieso niet gebaat bij roeptoeters, maar bij mensen die ook daadwerkelijk weten wat ze doen en moeten doen.

8 december 2023 om 11:25

Dat van die opmerkingen weet ik niet. Maar destijds was er een strijd gaande. Bergkamp, en trouwens ook Jonk, vinden dat de jeugd de levensader van Ajax zou moeten zijn. Zij vonden een hoop aankopen onnodig. Aan de andere kant stond Bosz die direct wilde presteren en daarvoor ervaren krachten wilde aankopen. Uiteindelijk zijn beide partijen vertrokken omdat Overmars lekker bezig was met aankopen, maar dan wel jong talent in plaats van ervaren krachten. Zo ongeveer is het gegaan

Driessen blijft echt aanval na aanval op deze man plegen zonder nou echt concreet te worden wat er mis met hem is. Misschien was hij geen goede fit voor Ajax, maar is deze karaktermoord nou echt nodig?

8 december 2023 om 12:31

Sterker nog, Eringa heeft er pas 6 maanden gezeten in de rol van de RvC. Ik geloof niet eens dat Driessen op de hoogte is wat een RvC doet, laat staan wat een Eringa in maar een half jaar kon doen.

8 december 2023 om 13:12

Klopt helemaal Regulator. Deze Driessen denkt altijd maar alle wijsheid in pacht te hebben en zomaar mensen te kunnen beschadigen. Vreselijke man en notoire engnek. En hij kan dit maar blijven doen, zonder enige verantwoordelijkheid en zonder dat hij wordt aangepakt. Je moet toch van binnen diep en diep verrot zijn om zo negatief te zijn altijd?

8 december 2023 om 14:17

Achter de schermen zal vast wel het 1 en ander spelen. Wellicht had deze Eringa geen trek om informatie naar De Telegraaf te lekken. Daar gaat Driessen sowieso altijd slecht op.

Deze Eringa is weg en dat is goed. Wat hij zelf doet, is voor hem. Als hij wat zegt over zijn functioneren bij Ajax mag er worden gereageerd en dat doet Driessen op zijn manier. Ajax is op de goede weg en ik denk dat Alex Kroes en Dennis Bergkamp het goed met elkaar kunnen vinden

Wat Eringa ook wel of niet gedaan heeft, misschien dat Driessen zelf eens aan zelfreflectie moet doen. Vanwaar deze (bijna) haat tegen deze man ? Hij is weg, klaar.
Driessen trapt vaak iemand na, lekker makkelijk scoren. Het wachten is op het natrappen naar de mensen van Volendam.

8 december 2023 om 14:15

Die mensen hadden het zeer waarschijnlijk niet zo op De Telegraaf. Er bleven veel zaken intern tot het niet meer anders kon en met die mensen heeft Driessen het nooit. Die heeft liever figuren als Schreuder en eigenlijk ook wel Steijn.

Eringa heeft het niet goed gedaan bij Ajax en het is goed dat hij weg is, maar om nou alle pijlen op hem te richten? En dan zeker Valentijn, degene in Nederland die anderen op zelfreflectie wijst maar zelf nooit de moeite neemt om zichzelf te reflecteren? Hou toch op.

Personen kunnen het nooit goed doen in de ogen van Valentijn. Eringa is wegen vast ook niet trots op hoe hij Ajax achter gelaten heeft. Dat boek is nu gesloten, Ajacieden kijken allemaal weer naar de toekomst en hopelijk staan we komend seizoen weer waar we moeten zijn. Geen dolkstoot zoals Valentijn maar weer roept.

Daarnaast is het ook alles behalve onlogisch dat Eringa zijn eigen hachje nu redt en zichzelf zo goed mogelijk in de media presenteert. Vergis je niet in hoeveel deuren er voor hem open gaan, ondanks het Ajax circus. Zijn uitspraak "ajax mag dan onderuit gaan, als de carrière van de bestuurlijk omhooggevallen bobo Eringa met al zijn ervaring maar niet ontspoort", is dan ook open deuren intrappen, we zouden allemaal ons eigen hachje willen redden.

Ik kan mij nog steeds groen en blauw ergeren aan deze mafkees. Ongelooflijk dat Driessen zo'n positie heeft binnen De Telegraaf én dat hij maar kan blijven roepen wat hij wilt. Misschien nog wel erger dat websites serieus genomen willen worden en zijn 'nieuws' posten.

Ik heb het idee vaker geopperd om eens enkele leden naar hun visie of mening te vragen en nee, niet mijzelf. Er zitten hier dusdanig veel vaste leden op het forum die fatsoenlijke reacties plaatsen, die verstand hebben van voetbal én hun club en die in veel gevallen objectief kunnen blijven. Veel beter en waarschijnlijk leuker dan de mening van Valentijn, die vaker dan eens laat blijken geen verstand te hebben van het spelletje en graag open deuren intrapt en/of zijn eigen deuren maar verzint.

Het interview vond ik zelf wel meevallen. Eringa heeft een prima cv, maar niet voor een voetbalclub. Dat kan gebeuren en gaan we in de toekomst nog veel vaker concluderen. Waarom zo'n Driessen hier nog over doorgaat is mij niet duidelijk. Eringa is toch al weg? Dat hele moddergooien van mediamanntjes als Driessen heeft niemand wat aan.

Bergkamp kreeg destijds van alle kanten kritiek. Waarom zou je hem dan nu weer terughalen? Dat zou een uitstekende spitsentrainer zijn, maar da's in niets een beleidsmaker en dat je een bepaalde visie hebt, maakt je niet ineens een geschikte cultuurbewaker. Kennelijk is iedereen die roept dat je naar de jeugd moet kijken geschikt voor Ajax op het moment. Verder hoef je nou niet bepaald Hogeschool-wiskunde op de situatie los te laten om te concluderen wat de pijnpunten bij Ajax zijn geweest tot nog toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren