Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk naar Real Madrid? ‘Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren’

Laatste update:

Virgil van Dijk wordt gezien als belangrijk onderdeel voor de wederopbouw van Liverpool onder Arne Slot, maar als het aan oud-speler Graeme Souness ligt pakt de Nederlander deze zomer nog zijn biezen. Met nog een eenjarig contract is het de hoogste tijd om elders mee te spelen voor de prijzen, zo luidt het oordeel.

Souness beweert in de nieuwe Three Up Front-podcast van William Hill dat Van Dijk 'ongelukkig' is bij Liverpool. "Als ik hem zie spelen en ik kijk naar zijn lichaamstaal, denk ik dat hij heel ongelukkig is. Hij straalt iets uit wat hij zijn hele carrière niet heeft gedaan."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dat het einde van het contract van Van Dijk nadert baart mij zorgen", gaat Souness verder. "Hij wordt in juli 33 en als zijn zaakwaarnemer de sportief directeur van Real Madrid zou opbellen, zouden ze hem morgen kunnen contracteren."

Van Dijk gaf in januari aan niet te weten waar zijn toekomst zou liggen, waarbij hij verklaarde te willen wachten wie de nieuwe manager zou worden. Met de aanstaande komst van Arne Slot lijkt dat bekend.

"Hij heeft de clubleiding ongetwijfeld vragen gesteld over de nieuwe manager, maar zal Slot voor zich moeten winnen. Slot moet Van Dijk ook aan zijn kant zien te krijgen – hij is de aanvoerder – maar wie zegt dat Van Dijk zin heeft in Slot?", aldus Souness.

"Misschien heeft hij wel iets gehoord waardoor hij denkt dat Slot het team niet naar het gewenste niveau kan brengen. Misschien moet hij verder kijken om meer prijzen te winnen. Hij heeft twee grote prijzen gewonnen met Liverpool, maar is geen seriewinnaar."

De link met Real Madrid kan niet los worden gezien van de zoektocht van de Koninklijke naar een nieuwe centrale verdediger. De kersverse landskampioen verkent de markt in de zoektocht naar een mandekker.

De voorkeur lijkt daarbij uit te gaan naar de pas achttienjarige Leny Yoro van Lille OSC, maar als het aan Souness ligt moet Van Dijk dus ook serieus worden overwogen gezien zijn (contract)situatie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat heb je nou aan dit soort figuren? Speculeren kunnen we in elke voetbalkantine ook. De meningen van dit soort corifeeën zijn toch compleet zinloos?

Door bekende personen die 'gewoon vragen stellen' zijn al zoveel stupide geruchten een eigen leven gaan leiden...

6 mei 2024 om 13:44

En dan klagen we op analisten en journalisten hier. Maar deze man verzint echt alles. Kan mij niet voorstellen dat Real hem zou willen. Die zijn bezig te verjongen op alle posities.

6 mei 2024 om 13:49

Ik wilde net reageren dat Souness in Engeland één van de figuren is die mij doet denken aan de Nederlandse analisten. Hij doet alles voor aandacht en kiest bewust voor harde uitspraken over Liverpool (spelers). Laatst over Salah, nu Van Dijk. Al ben ik het er wel mee eens dat Van Dijk er, ondanks goede stats, niet altijd even gemotiveerd bij staat. Maar ik heb nooit het idee gehad dat Van Dijk Liverpool zal verlaten, tenzij ze wederzijds tot de conclusie komen dat dat beter is. Zal ergens in de komende jaren wel gebeuren, maar deze zomer? Neh.

6 mei 2024 om 15:50

Laat het maar een eigen leven leiden! Virgil in het maagdelijk wit, ik koop meteen het tenue! Uitermate goeie combi!

6 mei 2024 om 18:36

Ik hoef hem niet bij ons. Zou btw ook gewoon banken mocht dit waar zijn. Vind het verder ook een enorm slappe vent die virgil

Rudiger en Van Dijk zou wel een hele zieke combo zijn

6 mei 2024 om 13:42

Compleet overbodig als je de veel jongere Militao hebt.

6 mei 2024 om 13:46

Buiten dat Van Dijk simpelweg beter is, speel je bij Real ook het aantal maximale duels. Daarnaast is het ook afwachten hoe het na een kruisbandblessure verder gaat. Bij Van Dijk zag je dat dit ook redelijk wat potjes kostte voordat hij weer de oude was.

6 mei 2024 om 13:47

Je gaat toch geen 33/34 jarige centrale verdediger halen als je een topper van 25/26 hebt staan. Want laten we niet doen alsof Militao een prutser is.

6 mei 2024 om 14:06

Alle lof voor van Dijk op zijn leeftijd. Maar helemaal eens met feit dat Militao er staat en je die niet zomaar gaat passeren. Al is het vanwege drukke programma.

6 mei 2024 om 14:11

Laten we good old Nacho niet vergeten. Hebben ze ook nog met z'n 34 jaar. Speelde verdienstelijk vh weekend.

6 mei 2024 om 14:30

Nacho gaat naar de MLS. En Real gaat op die positie verjongen of helemaal niemand halen. Maar geen Van Dijk die over 2 maanden 33 wordt.

7 mei 2024 om 01:46

Vergelijk Virgil niet met Vertonghen ofzo. Beetje Belgisch jouw reactie. Kijk de PM ajb en dan snap je dat de Godfather Ancelotti het beter snapt dan jij

Souness is flink onrust aan het stoken als het om Liverpool gaat. Gaf vorige week ook al aan dat hij Salah "de meest egoïstische speler die hij ooit gezien heeft" vindt.

Die heeft er geen kijk op...

6 mei 2024 om 13:45

Laten we zeggen dat hij er een “eigen” kijk op heeft.

La liga is een complete mis match als het gaat om een nieuwe competitie voor v Dijk. In Engeland heeft hij bijvoorbeeld meer moeite met een type als Alvarez dan een type Haaland. Ik zou hem dan eerder aanraden om naar een Inter milan te verhuizen, daar kan hij nog makkelijk 4-5 jaar meespelen om de prijzen.

6 mei 2024 om 13:48

Zou ook wel een echte inter transfer zijn. Transfervrij na aankomend seizoen.

6 mei 2024 om 16:10

Inderdaad, normaal zou ik Juve er ook bij zetten maar die zie ik de komende jaren niet veel kans maken op een prijs. Maar deze man roept maar wat in het rond, dus ik zie v Dijk niet snel z'n koffers pakken eerlijk gezegd.

Waar is Souness allemaal meebezig de laatste tijd. Jammer voor zo een legende van de club dat hij maar beschikt over één breincel.

Met zulke oud-spelers, analisten of wat het ook zijn heb je geen vijanden nodig. Waar slaat dit op? Een complete artikel vol met aannames die nergens op gebasseerd zijn. Voldoet Van Dijk nog? JA. Is het een sterkhouder voor Liverpool? JA. Kan Liverpool hem makkelijk vervangen? NEE. Is Van Dijk geliefd en voelt hij zich gewaardeerd? JA. Hoezo praat men hem dan naar de uitgang? Deden ze daar laatst met Salah ook.

Graeme Souness is denk ik een beetje jaloers als het aankomt op het huidige succes van Liverpool. Salah en van Dijk zijn natuurlijk twee boegbeelden van het huidige succes. Is het dan ook niet heel toevallig dat hij het tijd vindt dat beide heren hun biezen moeten pakken. Ik denk dat ze beiden nog van toegevoegde waarde kunnen zijn in de overgang.

6 mei 2024 om 13:48

Looool, het huidige succes? Deze vent heeft volgens mij 5x de titel gewonnen en 3x de voorloper van de CL en dat in een periode van 6 jaar tijd.

Daar kan elke speler in de huidige selectie enkel van dromen.

6 mei 2024 om 14:20

Bijna iedere speler, al kan ik begrijpen dat Thiago als huidige speler uit het oog verdwenen is dit seizoen door het vele blessureleed helaas.

6 mei 2024 om 18:13

Als trainer, niet als speler. Als speler buitengewoon, als trainer is die gewoon mislukt.

6 mei 2024 om 13:51

Jaloers zal Souness niet snel zijn op iemand zijn succes haha. Wat die man allemaal gewonnen heeft als speler en als trainer is indrukwekkend.

Doe maar niet. Veel te passief. Gezien de rest van de selectie heeft Madrid nood aan agressieve en pro-actieve verdedigers. Daarom blinkt Rudiger momenteel zo erg uit.

6 mei 2024 om 13:50

Daarom is hij in de PL ook zo goed, omdat hij passief is en niet pro-actief aanwezig is. Man man. Als er een ding is wat Van Dijk uitstekend aantoont, is het zijn overzicht en positionele kwaliteit. Hierdoor is hij in staat vroegtijdig in te grijpen.

6 mei 2024 om 16:13

Overzicht en positionele kwaliteit zeker en vast. Maar dat zijn niet perse redenen waarom hij niet passief zou verdedigen. Weet vaak waar te staan om het gevaar elders heen te drijven en dan een teamgenoot te delegeren en te sturen. Ik zeg niet dat dat slechte kwaliteiten zijn, gewoon niet wat Madrid momenteel nodig heeft.

7 mei 2024 om 13:01

Van Dijk is wel degelijk te passief. Zeg maar gerust apathisch, vaak zat is het 'hij stond erbij en keek ernaar'. Freeze... 🥶

Nah, dank u. Wij passen. In zijn prime dagen was hij een welkome versterking, maar nu is zou hij compleet overbodig zijn. Bovendien gaat VvD al richting zijn pensioen.

Ik zou mijn adem niet inhouden, meneer Souness, in afwachting van dat belletje. Bij Real Madrid wordt dacht ik gekeken naar verjonging centraal achterin en dan kom je niet uit bij Van Dijk. Bovendien is met name door Real Madrid in de afgelopen jaren pijnlijk blootgelegd waar het toch aan schort bij Van Dijk. Liverpool fans kunnen daarover op de tenen getrapt zijn, maar het zijn de keiharde feiten en bovendien kunnen in principe beide partijen alleen maar blij zijn in plaats van beledigd of boos: jullie willen hem niet kwijt en wij hoeven hem niet. Mooi toch?

Real Madrid trekt niet vaak grootverdieners van boven de 30 aan. Het is dus luchtkasteelfietsen en gaat niet gebeuren.

Ik heb Souness als analist sowieso al niet hoog zitten maar een link leggen tussen Van Dijk en Real Madrid is volgens mij wel heel ver gezocht. Real Madrid probeert enigszins te verjongen, heeft al Militao en zal vooral een voetballende CV zoeken.

de laatste 15 jaar heeft real madrid geen (veld) speler meer gekocht die ouder was dan 30.
Volgens mij was de laatste "oude" speler die ze hebben gekocht destijds cannavaro of v nistelrooij.

dus om v dijk te linken aan real lijkt me heel sterk. Deze souness staat verder ook niet echt bekend om zijn slimme uitspraken.

Als ballenjongen dan of wa? Real Madrid heeft geen Virgil van Dijk nodig. Veel te oud en niet beter dan wat er loopt. Real kan dan beter investeren in een jonge speler zoals volgens vele ook al op de planning staat. Yolo zou dan het idee zijn.

Real heeft helemaal niks aan v Dijk, is toch al een aantal jaar dramatisch uit vorm, en daarbij te oud, wellicht als stand in maar meer niet

6 mei 2024 om 15:25

Hoezo dramatisch uit vorm? Van Dijk speelt toch een prima solide seizoen?

7 mei 2024 om 12:58

1e seizoenshelft goed, 2e toch vrij matig. Als je ziet hoeveel tegengoals Liverpool heeft geslikt dan mag en moet er ook naar Van Dijk worden gewezen.

Perez gaat nooit een verdediger van 33 jaar halen. En zeker niet als die 34 is wanneer zijn contract afloopt in 2025. Ook heeft hij een gigantisch salaris. Van Dijk gaat nooit voor Real spelen haha.

Nee ze hebben beter en jonge spelers daar staan nu

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren