Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van mij hoeft Ajax niet te winnen. Ik hoop dat ze geen coëfficiënten pakken’

Laatste update:

Michiel Kramer hoopt niet dat Ajax donderdagavond in de Europa League wint van AEK Athene.

De aanvaller van RKC Waalwijk is een fervent Feyenoord-supporter. Maandagavond blikte hij bij Veronica Offside vooruit op het Europese duel van Ajax.

“Ik hoop zeker niet dat Ajax coëfficiëntenpunten voor Nederland pakt”, zei Kramer, toen hij hiernaar gevraagd werd door Hugo Borst. “Nee joh, van mij hoeven ze donderdag niet te winnen.”

De 34-jarige spits speelde zaterdag nog met RKC in Waalwijk tegen Ajax. Kramer was goed voor de 1-1 door een voorzet van Aaron Meijers binnen te tikken. Hij vierde zijn doelpunt vervolgens op enigszins provocerende wijze door te lachen naar het uitvak met Ajax-supporters.

“Wat deed jij nou bij die supporters toen jij scoorde?”, vroeg Borst zich af. “Niks, ik keek ze gewoon aan. Lachend”, reageerde Kramer. “Dan moet toch in je hoofd omgaan dat je ze niet moet provoceren”, vond Borst.

Kramer kwam hierna met een verklaring voor zijn doelpuntenviering. “In de eerste minuut hadden wij een corner. Dus ik liep voor dat Ajax-vak langs, dan kun je natuurlijk wel invullen wat je naar je hoofd geslingerd krijgt. De ‘k-woorden’ komen dan redelijk voorbij. Op één of andere manier moet ik dan toch eventjes langslopen.”

“Alleen langslopen?”, vroeg Wilfred Genee hierna, waarmee de presentator refereerde aan Kramers manier van juichen toen hij begin dit seizoen scoorde tegen AZ. De spits maakte destijds een obsceen gebaar, dat hij verwoordde als ‘het openen van een fles champagne’. Bij Veronica Offside kwam hij met een nieuwe benaming. “Dobbelen. Ik kon tegen Ajax ook gaan dobbelen”, lachte Kramer. “Nou dat zou ik niet doen, dan komen ze weer langs”, grapte Borst. “Weer een berisping. Mooi”, besloot Kramer tot slot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap heel goed dat Ajacieden allergisch zijn voor deze gast, maar ik kan er altijd wel om lachen

3 oktober 2023 om 11:13

Laten we koesteren dat er ook voetballers zijn die gewoon zeggen wat ze denken. Je hebt ook aanvoerders die alleen zeggen 'wat Davy zegt' hoewel je bij die speler kan aanvoeren dat hij vermoedelijk ook niet heel diep nadenkt.

3 oktober 2023 om 13:26

Vraag me af of je dat ook vindt bij een Noah Lang of Memphis Depay, die 'zeggen wat ze denken'.

3 oktober 2023 om 13:42

Baardgrasmus, koesteren dat er voetballers zijn die denken wat ze zeggen..... Totdat Vertonghen over Kakkerlakken begint zeker.....

3 oktober 2023 om 13:45

Vind Kramer echt eentje die iets te weinig hersencellen heeft om zichzelf te kunnen beheersen. Dus of dit fijn is dat ie dit soort dingen iig roept in de media? Het is nl geen prestatie. Pure onkunde.

3 oktober 2023 om 13:51

@formus, ik vind dat ook idioot gedrag waar hij ook terecht op is aangesproken. Ik mis sowieso de chip van het leuk vinden van afgeven op andere clubs of het genieten van ellende bij een ander. Bij mij gaat het niet verder prettig vinden van inlopen/uitlopen op de ander qua tussenstand. Als het Europees is, gun ik ze sowieso alles.

Kijk en focus je gewoon op je eigen club zou mijn mening zijn. Ik vind de mening van Kramer dan persoonlijk ook meer bij een kind van 12 passen, net als het gedrag van Vertonghen lang geleden.

3 oktober 2023 om 15:33

Amsterdam4, helemaal met je eens.
Ik snap dat selectieve begrip nooit. Bv: Als iets tegen Ajax is, is het ludiek, als het tegen Feyenoord is, is het stom.
Te veel selectieve verontwaardiging gezien de laatste weken nav de gestaakte wedstrijd Ajax Feyenoord. Als men de emoties gewoon eens achterwege kan laten en gewoon eens objectief reageren.

3 oktober 2023 om 15:42

Je vergelijking gaat wel helemaal krom. Kakkerlakken is uit de categorie joden en hamas, verwijzing naar de oorlog. Dat over 10 jaar nog gelachen wordt over een data Duitser met “we kopen er nog 1, we kopen er nog 2” moet kunnen, zo heeft iedere club zijn eigen ludieke lidtekens. Zo hoor ik nog regelmatig iets over een 10-0 wedstrijd in Eindhoven. Prima toch.

3 oktober 2023 om 16:56

Die man is niet lekker in z'n bovenkamer! Ik vind er niks authentieks aan, gewoon dom. Je hoopt toch altijd dat clubs voor Nederland puntjes halen? Ja, hem interesseert het niet, hij heeft en zal geen Europees voetbal spelen op zijn niveau.

3 oktober 2023 om 17:00

Aanvullend: laten we juist wel hopen dat AZ en Ajax wat puntjes sprokkelen. Anders wordt het heel dun voor NL ben ik bang.....

3 oktober 2023 om 17:31

Erasmus-rules: lidtekens? Haha, bespaar ons alsjeblieft die info 😉

3 oktober 2023 om 17:32

En ik snap niet dat de naam kakkerlakken niet al lang als geuzennaam is gekozen door Feyenoordsupporters. Ze overleven toch juist alles? Maar dat terzijde. Dus ik snap je vergelijking niet met hamas en joden, want daar wordt daadwerkelijk om iets heel anders gevraagd.

3 oktober 2023 om 18:25

Persoonlijk stoor ik mij niet aan "kakkerlakken" of andere verwijzingen naar het bombardement van 14 mei 1940. Maar in het feit dat er een kleine duizend Rotterdammers zijn omgekomen en enkel de kakkerlakken het hebben overleeft zie ik geen aanleiding om dit als geuzennaam te gaan gebruiken hoor.

Maar ik stoor mij ook niet aan de geuzenaam joden als het in die geuzen context gebruikt wordt - al begrijp ik dat sommige anderen dan wel doen. Ik zal het dan ook niet gebruiken. Ik denk dat overgevoeligheid niet clubspecifiek is, maar dat we leven in een tijd waarin een deel van de bevolking overgevoelig is voor iedere vorm van ludieke grofheid en een ander deel krampachtig snakt naar het behoud van bijvoobeeld foute humor.

4 oktober 2023 om 09:15

@formus Als je niet snapt dat je zoiets kwetsend en laag bij de gronds als een schertsende verwijzing naar de zwartste bladzijde uit de recente geschiedenis van de stad niet als geuzennaam neemt dan vraag ik me serieus af wat je wel snapt. Ik ben het niet vaak me je eens hier, en dat is geen enkel probleem, maar ik hoop dat je dit in een volstrekte vlaag van verstandsverbijstering hebt geschreven.

3 oktober 2023 om 11:17

Ik vind dat altijd doorlopen van hem op Cillisen echt niet kunnen. Hij is er altijd op uit iemand van Ajax te blesseren. Kramer is 1 van de engste nederlandse voetballers.

3 oktober 2023 om 11:22

Die uitspraken in de media vind ik altijd wel grappig. Gewoon dom supportersgeouwehoer. Hij lijkt me er ook zo eentje die 020 zegt in plaats van Amsterdam, omdat dat zogenaamd zo'n vies woord is. Komt op mij altijd vrij simpel over, maar daar kan je je moeilijk druk om maken.

Dat bewust doorlopen en iemand raken omdat je diegene irritant vindt, vind ik dan wel best verontrustend. Zoals hij natuurlijk een geschiedenis heeft van rare dingen.

3 oktober 2023 om 12:19

Precies - klinkt als een slechte voetbalprof maar een echte clubsupporter (met een broodje kroket). Vind het idd wel grappig, hij kan ook inschatten dat er veel ophef komt als je zoiets zegt en loopt daar niet voor weg.

3 oktober 2023 om 11:22

Anderzijds ik heb niet de hele uitzending gezien hoor.
Maar hij praatte gewoon met respect over Ajax en vertelde waar hij dacht dat het mis ging.
Dat hij geen supporter is is wel duidelijk iig.

Dat doorlopen op cillissen gaf hij ook aan dat dat niet juist was. maar dit is iets wat jaren geleden is gebeurd

3 oktober 2023 om 13:11

Niet alleen Ajacieden hoor. Zo ongeveer iedereen uit mijn omgeving die weet wie het is heeft een hekel aan hem.

3 oktober 2023 om 13:46

Misschien zegt dat meer over je omgeving dan over Michiel Kramer

3 oktober 2023 om 13:51

Kramer houdt gewoon van provoceren. Daar kan je niet omheen. Hij houdt van haat tegen hem, daar krijgt hij denk ik motivatie van. Hij speelt helaas ook altijd best goed tegen Ajax. Scoort regelmatig. Ook al verliest zijn team 9 van de 10 keer, vaak ligt het niet aan hem.

3 oktober 2023 om 17:52

Die uitspraken etc mag hij allemaal wel doen, kan daar nog wel om glimlachen net als het publiek provoceren. Maar hoe schandalig hij zich gedraagt op het veld als hij tegen Ajax speelt is echt absurd. Je kan al zijn wedstrijden tegen Ajax er op na kijken. Ieder jaar, in iedere editie zie je meerdere schandalige overtredingen. Scheidsrechters die ineens ellebogen gaan tolereren. Want Kramer is zo'n leuke oprechte vent ofzo. Het is echt beschamend wat voor vrij brief die gozer lijkt te krijgen. Ook afgelopen weekend had hij op zijn minst al 2x geel moeten hebben.

Beetje triest dit eigenlijk. Ik snap dat je als Feyenoord fan niet wil dat Ajax wint in de Eredivisie maar Europees ben je toch voor alle NL teams? Stel je voor dat RKC de play-offs zou halen omdat we een extra conference league ticket krijgen. Dat zou geweldig zijn voor de club.

3 oktober 2023 om 11:15

Nou ja, bij sommigen zit de afkeer best hoog. Ook kan ik begrijpen dat supporters van andere clubs niet erg graag het grote geld naar concurrerende teams zien gaan…. Je ziet het financiële verschil met Ajax, dat veelal door CL inkomsten en successen komt. En daarbij, is het ook ieders eigen mening en gevoel. Persoonlijk ben ik voor NLs succes overigens, maar vind het ook niet erg wanneer een Ajax een jaartje minder geld binnen weet te halen…

3 oktober 2023 om 12:07

Dat je hoopt dat ze geen CL spelen omdat je eigen club dan flink casht kan ik begrijpen. Ook zijn de punten misschien wel makkelijker te halen in de EL. Als Ajax in de EL speelt en je eigen club CL dan moet de afkeur wel erg groot zijn om te hopen dat ze alles verliezen.

3 oktober 2023 om 11:16

RKC staat twee punten boven de streep en mag blij zijn als ze niet gaan degraderen. Kramer weet dit natuurlijk ook en zal nooit aan Europees denken. Die heeft meer aan Feyenoord zieltjes winnen om zo lekker als cultheld wat internetpunten te scoren dan dat hij heeft aan mogelijk extra Europese plekken die hij nooit zal behalen.

3 oktober 2023 om 12:09

Ze zijn vorig seizoen echter 9e geworden en dat zou zomaar playoffs kunnen zijn als we punten blijven pakken. Laten we niet doen of dat scenario onmogelijk is gezien Sparta en RKC zelf vorig seizoen.

3 oktober 2023 om 12:22

Zieltjes winnen? Denk het niet, dit is oprecht Kramer. En dat kan je grappig, leuk, of belachelijk vinden.

3 oktober 2023 om 11:17

Als Feyenoord supporter vind ik het mooi als Nederlandse clubs het goed doen in Europa,hoewel ik toch ergens wel opgelucht was toen Ajax werd uitgeschakeld door Tottenham. Ik had het Ajax best gegund maar dan moet je jarenlang aanhoren dat ze toch maar mooi de Champions League finale hebben gehaald en daar had ik geen zin in ;-)

3 oktober 2023 om 11:20

Van mij mogen alle ploegen tot de finale komen, maar inderdaad winnen hoeft van mij niet, want dat moet je inderdaad jaren aanhoren.

3 oktober 2023 om 11:26

Ik was met de Europa League finale en Tottenham wel voor Ajax, maar 2 jaar terug met Benfica niet meer. Ben over het algemeen wel gewoon voor de Nederlandse clubs, maar er kunnen altijd redenen zijn dat je je sympathie voor een team verliest. Zo vond ik het niet fijn dat iedereen het maar had over dat Ajax het Bayern van Nederland zou worden en had ik toen ook al weinig met een Antony. Echter, hoe het nu met Ajax gaat vind ik dan ook weer klote. Hoop wel dat ze zich weer naar boven vechten, want ze hebben natuurlijk veel fans in Nederland.

3 oktober 2023 om 11:17

Ik vind het altijd een beetje simpel om te denken dat iedereen maar voor die coëfficiëntenpunten moet zijn. Als speler kun je sympathie hebben voor bepaalde clubs, daarentegen kun je ook helemaal niks hebben met andere Nederlandse clubs. Kramer heeft er persoonlijk niet zo heel veel aan dat er punten worden gehaald in Europa, de kans dat RKC Europees gaat voetballen is nihil.

3 oktober 2023 om 12:11

Vorig seizoen zijn ze 9e geworden hoezo is die kans dan nihil?

3 oktober 2023 om 12:58

Ja en hoevaak heeft RKC, daadwerkelijk Europees gehaald? 9de worden is leuk, speel je niet eens play offs en als je dat wel had gedaan dan hadden ze nog steeds 2 of 3 betere ploegen moeten verslaan. Dus ja, die kans is nihil. Daar doet een enkele uitschieter niks aan af

3 oktober 2023 om 11:18

Ik kan me er persoonlijk best in vinden. Natuurlijk plukken we er allemaal de vruchten van, daarom vind ik het oprecht leuk als er succes geboekt wordt. Maar ik zou persoonlijk nooit gaan juichen of achter de rivaal gaan staan. Ik gun beide clubs succes, maar het is niet dat ik nu al zit met een gevoel van 'ik hoop dat ze vanavond en morgen winnen'. Misschien voor velen erg onlogisch, maar ik snap zijn antwoord wel. Enige puntje is dat ik denk dat het bij Kramer geen nuchtere mening is maar een deel van zijn overduidelijke obsessie met Ajax

3 oktober 2023 om 12:19

Ik vind het prima als andere Nederlandse clubs succes hebben of het goed doen, zeker voor de punten, maar stel PSV wint vandaag met 3-0, dan blijven ze lekker in de flow. Dan heb ik liever dat ze er met 0-3 afgaan en ze van de roze wolk donderen.
Dat heeft ook invloed op de competitie.

3 oktober 2023 om 14:57

Persoonlijk kijk ik alle wedstrijden van Nederlandse clubs in Europa alsof het mijn eigen club is. Snap dat dat niet voor iedereen het geval is natuurlijk.

3 oktober 2023 om 15:08

Ik deel die mening, ik ben voor Az en kijk, in het stadion en op tv Az en volg weinig ander voetbal, ook doordat ik daar weinig tijd voor heb.
Het zal mij worst wezen wat andere Nederlandse clubs doe deze week.
Winnen ze....prima, verliezen ze....precies hetzelfde gevoel.
Ik heb toch niet zoveel op met dat Europese voetbal, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik uit de tijd kom dat enkel landskampioen EC1 speelde, Beker winnaars om een aparte cup etc...
De charme van het Eurpees voetbal is al jaren lang naar de klote door geld.
Dat een nummer 5 uit Engeland bijvoorbeeld de CL wint daar kan ik niet bij.
2x per jaar zie ik een hele wedstrijd van andere clubs, dat is als Az thuis en uit speelt tegen die teams, de rest volg ik een beetje vis de gekleurde media die alles positief en negatief opblazen.

3 oktober 2023 om 11:18

Ik hoop ook altijd dat ajax verliest in europa en ben dan niet eens voor feyenoord ofzo. Mijn club gaat voorlopig toch geen europees spelen en hebben daar ook absoluut niks te zoeken

3 oktober 2023 om 11:38

Dat jij een grafhekel aan Ajax hebt, is elke week duidelijk te lezen hier Kieftenbeld. Maar ook wel leuk, dat je elke week weer een ander team kunt supporten.

Verder moet iedereen natuurlijk zelf weten voor wie hij of zij juicht. Maar een beetje support voor andere Nederlandse clubs, kan ik altijd wel waarderen.

3 oktober 2023 om 11:40

Huh @robinde bruyn dat valt wel mee toch? Daarnaast support ik maar 1 team in Nederland en dat is groningen. Probeer altijd objectief te reageren!

3 oktober 2023 om 11:47

Ik ben oprecht benieuwd, wellicht dat jij deze kan beantwoorden. Ik snap dat Feyenoorders, ADO fans en Psv'ers gezien ook de jarenlange concurrentie en wat supporters geweld het niet zo met Ajax hebben. Maar waar komt die enorme haat uit Groningen toch vandaan? Ik merk dat niet bij andere clubs uit het noorden, ook de clubs uit het zuiden hebben dat niet zo erg over het algemeen. Natuurlijk, Ajax is nergens echt geliefd, maar in Groningen merk ik altijd wel een overdreven aversie. Waar ligt dit over het algemeen aan? Benieuwd naar je argumenten (en kom niet aan met 'arrogantie' aub)

3 oktober 2023 om 13:32

Ik heb er even over nagedacht en waar de haat exact vandaan komt durf ik niet te zeggen. Wel is er een wezenlijk verschil met psv, feyenoord en ajax. Dat merk je al wanneer de spelersbus aankomt.

3 oktober 2023 om 14:00

Dat zijn inderdaad feiten, maar dan roept dat wederom dezelfde vraag bij mij op. 'Geen idee' is natuurlijk ook een antwoord, maar dat maakt het natuurlijk best opmerkelijk en ik heb het idee dat dit bij veel 'haters' het geval is

3 oktober 2023 om 15:12

Ik snap jou hoor, gewoon vóór je eigen club.De rest interesseerd mij ook weinig.Je bent dan al snel in de ogen van onwetende anti-andere clubs en krijg je al snel een stempel met hater of zelfs grafhekel opgespeld.

3 oktober 2023 om 11:24

Sterker nog. Qucee (volgens mij ooit rapper ofzo) maar vooral een zichzelf-graag-op-de-voorgrond-plaatsende Feyenoord fan werd gevraagd naar zijn 3 mooiste Feyenoord momenten. En raad eens? het eerste wat in hem opkwam was de goal van Moura in de Arena namens Spurs. Dit spreekt boekdelen hoe sommige supporters erin staan. Ieder z'n ding he

3 oktober 2023 om 11:45

Zo'n grote fan dat hij niet eens op 3 mooie momenten van zijn eigen club kan komen. Triest en simpel volk eigenlijk.

3 oktober 2023 om 11:50

Indirect zet hij zijn eigen club er behoorlijk voor l*l mee natuurlijk. Dat hij niet eens meer dan 2 memorabele momenten kan noemen. Maar ik vermoed eerder dat het een beetje populistisch geneuzel is. Je merkt aan alles dat hij graag geliefd is bij het legioen, en dit soort uitspraken zullen ongetwijfeld scoren.

3 oktober 2023 om 12:19

Die supporters heb je bij alle clubs inderdaad. Zeker bij Feyenoord en Ajax zitten die heen en weer erg veel. Ik ken supporters van Cambuur die niet langs Heerenveen rijden wanneer ze naar het zuiden des lands touren. En geloof me: Dan moet je echt wel een roteindje om. Die haat en nijd naar andere clubs, die doordraait in een obsessie bij sommigen, is onbegrijpelijk

3 oktober 2023 om 12:27

Het is ook altijd een wedstrijdje wie de meeste hekel aan de rivaal kan hebben. Echt nooit begrepen waar dat vandaan komt.

3 oktober 2023 om 12:45

Qucee, overigens een prima kerel verder, is een supporter die je ineens vaker op de voorgrond ziet als het goed gaat met zijn club (in dit geval Feyenoord).

Ik snap dat het moeilijk is om te juichen voor een rivaliserende club. Maar in 2002 juichte ik net zo hard voor Feyenoord als Ajax in 1995, of Ajax die Juve en Real gewoon wegspeelden.

Triest vind ik die supporters die vuurwerk af gaan steken omdat Ajax verloor van United in de EL finale. Niet juichen is 1 ding maar haten is triest. Met haat heb je vaak alleen jezelf en zit het op een bepaalde manier rentfree in je kop. Het leven is te kort voor haat.

3 oktober 2023 om 11:36

Mwah, ik zit er een beetje dubbel in. Wat dat betreft is het altijd comfortabel kijken als Ajax in Europa speelt. Want als ze winnen is het goed voor het Nederlandse voetbal, maar als ze op de falie krijgen is wat leedvermaak mij niet vreemd. Uiteindelijk hoop ik wel dat Ajax wint in Europa, het liefst met veel pijn en moeite. Behalve coëfficiënten is het natuurlijk goed voor Feyenoord in de competitie als concurrenten Europees actief blijven.
En in sommige gevallen kan ik ook wel echt voor Ajax zijn. Tegen zo'n smerig Getafe of arrogant Real Madrid dan juich ik ook wel als Ajax scoort.

3 oktober 2023 om 12:04

Je wilt toch graag dat je eigen club succesvol is? Als je dan voor anderen gaat juichen in Europa dan is dat weer ten nadele van je eigen club. Bijv de successen die Ajax heeft gehad in Europa is alleen maar negatief voor bijv mijn club Feyenoord. Het verschil wordt dan groter en dat wil je toch juist niet?

3 oktober 2023 om 14:00

@arsenal890 - hoe denk je dat jouw club aan een Europese plek komt die recht geeft op CL dan? De inbreng van andere clubs dan die van jezelf is nodig, anders hebben we snel weer een vCL ticket voor de kampioen.

Uit eindelijk heb je elkaar nodig.

3 oktober 2023 om 14:10

Dan is dat maar zo ja? Als fan hoef je echt niet voor elkaar te juichen hoor. Het enige waar je het voor zou doen is wat extra punten. Maar tegelijkertijd loopt de concurrent verder weg. Dus wat wil je dan?

3 oktober 2023 om 12:17

Ik ben voor het gros van de Nederlandse clubs in Europa, omdat ik ze goed ken en er zodoende binding mee heb. Maar ik ben niet per definitie voor de Nederlandse clubs. Die punten kunnen mij ook gestolen worden. Speelt Ajax bijvoorbeeld tegen Liverpool, Atalanta of Inter, dan hoop ik dat 1 van de 3 laatstgenoemde wint. Speelt Ajax tegen Real Madrid, Leipzig of Chelsea, dan ben ik voor Ajax. Voor PSV en Feyenoord juich ik vaker. Dus ja, je kan zeker voor buitenlandse clubs juichen.

Als fan van Heerenveen hoop ik dat alle ploegen er snel uit liggen trouwens. Het gat wordt veel en veel te groot met de topploegen. Nu ga je al naar Feyenoord met de wetenschap dat je wordt vernederd over het algemeen. Voorheen maakte je tenminste nog een kansje. En die clubs blijven maar geld bij elkaar harken. Niks aan voor de competitie als je niet voor 1 van die ploegen bent. Dat de Eredivisie sterker wordt, dat boeit me echt heel erg weinig.

3 oktober 2023 om 12:28

Volgens mij laat de 0-4 nederlaag van Ajax tegen Feyenoord zien dat het verschil 'm zit in kwaliteit, doorgaans veroorzaakt door slecht (transfer)beleid. AZ en Twente bijvoorbeeld doen het met een bescheiden begroting maar met goed beleid al een tijd heel aardig. De vrees dat Heerenveen er met een dikke nederlaag af gaat komt dus uit hetzelfde gebrek aan kwaliteit voort.

Succes in de CL betekent toename van de inkomsten. Dat geld moet natuurlijk verstandig besteed worden. Die besteding vindt deels plaats in de Eredivisie. Clubs die hun spelers voor een mooi bedrag aan de CL- of EL-deelnemers kunnen verkopen, profiteren dus van het Europese succes, mits ze die inkomsten ook weer verstandig herinvesteren.

Ik juich vanavond voor PSV en morgen voor Feyenoord. Daarin wordt ik niet, zoals Kramer, gehinderd door een kinderachtige aversie jegens "de vijand" of een gebrek aan lange termijn visie en inzicht in het grotere belang.

3 oktober 2023 om 12:35

Met meer geld is het wel makkelijker een goed beleid te hebben natuurlijk. Twente en AZ hebben ook doodsimpel meer mogelijkheden dan wij, maar daar zijn we ook niet kansloos tegen. Dat is precies mijn punt. Met enkel goed beleid kan je ver komen, maar ook niet dusdanig ver dat je kan concurreren met zulke clubs.

Jouw argumenten raken zodoende ook kant noch wal, want je versterkt in feite mijn punt juist. Ajax heeft vooral veel inkomsten gegenereerd, maar is er heel slecht mee omgegaan. Maar ook Feyenoord en PSV zitten nu in de goede hoek en je ziet hoe sterk die selecties zijn geworden. Dan kunnen wij een beleid voeren waar je u tegen zegt, alsnog zouden wij tegen hen eraf gaan (even los van dat er weinig van klopte in Heerenveen de laatste jaren, al lijkt de weg omhoog te zijn gevonden).

In het geval van Kramer is het trouwens kinderlijke aversie, maar in andere gevallen, zoals de mijne, is het zeker geen gebrek aan lange termijn visie en inzicht in grotere belangen. Ik heb het juist heel scherp. Jij bekijkt het echter enkel vanuit jouw club, wat ik eveneens doe vanuit de mijne. Dus jij wordt daarin weer gehinderd in jouw gedachtegang

3 oktober 2023 om 14:48

Het is niet "makkelijker" om goed beleid te voeren met meer geld. Ajax verkocht voor 150 miljoen maar haalde, vanwege slecht transferbeleid, een groep matige spelers terug voor 110 miljoen. Het is met veel geld net zo makkelijk om slecht beleid te voeren.

Mijn punt was ook niet dat Heerenveen met goed beleid kan concurreren met clubs als Ajax, PSV of Feyenoord, maar Heerenveen zou met goed beleid wel een stabiele top 5-8 club kunnen zijn en niet met knikkende knieën naar Feyenoord hoeven maar mikken op een gelijkspel of een stuntje.

Mijn punt was dat het voor het gehele Nederlandse profvoetbal belangrijk is dat de Nederlandse clubs in Europa, welke clubs dat dan ook zijn, goed presteren en dus veel geld verdienen. Dat zeg ik niet als Ajacied, maar als Nederlandse voetballiefhebber. Het is kortzichtig om vanuit je eigen clubvoorkeur maar te hopen dat andere clubs falen op het Europese toneel, want met het geld dat die clubs binnenharken wordt de eigen vaderlandse competitie in de breedte versterkt.

Denk dan bijvoorbeeld ook een aan de aantrekkingskracht van de Nederlandse competitie voor buitenlandse talenten, welke aantrekkingskracht groter wordt met een aantal Europees goed presterende clubs; een buitenlands talent zou dan er voor kunnen kiezen om een transfer naar pak 'm beet FC Utrecht of Heerenveen te maken en te mikken op een binnenlandse transfer naar een top-3-club. Goed voor Heerenveen, goed voor de neutrale kijker en goed voor de top-3-club.

3 oktober 2023 om 16:00

Laten we het er maar op houden dat we het op werkelijk elk punt oneens zijn. We komen er geheid niet samen uit. Ik kan me in niets van jouw verhaal vinden

3 oktober 2023 om 12:31

Ik hoop ook dat op Feyenoord na iedereen Europees verliest. Die punten kijk ik niet naar je moet gewoon presteren en dan verdien je Europees voetbal. Je vergeet dat bv als psv het goed doet in de cl ze daar ook veel geld verdienen zodat ze sterker worden en dat geldt ook voor die andere nederlandse clubs

3 oktober 2023 om 13:07

Dat mag iedereen toch zelf bepalen? Mij boeit het ook niet zo veel wat Nederlandse clubs in Europa doen. Coëfficienten vind ik ook totaal niet interessant.

Off: haha lekker dan titel: "van mij hoeft Ajax niet te winnen. Ik hoop dat ze geen coëfficiënten pakken" met een foto van Steijn erbij op de hoofdpagina Ik dacht huuh dat is wel een hele gekke uitspraak.
Schijnt het Michiel Kramer te zijn! haha mooie clickbait.

On: Tja Michiel Kramer... ten eerste hij heeft niets met Ajax... ten tweede voor Kramen (en ook voor RKC) boeit het vrij weinig of Ajax wel of geen Europese punten pakt. Die gaan er nu niet bepaald op vooruit.
Alleen als RKC wel vaak meedoet om de Europese plekken kan het soms schelen als er extra Europeseplekken beschikbaar zijn (omdat Nederland hoger op de lijst staat). Zoals dit jaar het geval is.

Prima joh, zo sta ik er persoonlijk ook in. Ik zou nooit voor de tegenstander juichen, maar het zal mij persoonlijk een worst wezen of PSV en Feyenoord Europees succes boeken. Leuk als ze winnen, prima als ze verliezen. Ik vind het mooi dat mensen volledig achter de rivaal staan Europees, maar persoonlijk doet het mij niets. Zo staat Kramer er ook in, en dat moet hij lekker zelf weten. Dat hij in elke confrontatie met Ajax opzichtelijk spelers probeert te blesseren vind ik dan wel weer een kwalijke zaak. Hij lijkt wel een ongezond hoge aversie tegen (of obsessie met) Ajax te hebben, wat het best sneu maakt. Maar dat hij niet voor ze juicht in Europa, prima toch?

3 oktober 2023 om 12:26

Nou ik zou dit seizoen maar hopen dat andere clubs het goed doen internationaal. Dan is dat voor Ajax alleen maar goed.

Ik geef Kramer groot gelijk hoor. Zelf ben ik ook iemand die totaal niet meeloopt met de gehele Nederlandse coefficientie polonoise die idereen maar aan het doen is. Alsof we bijna verplicht zijn om alle Nederlandse teams maar te supporten. Schei toch uit zeg, Ik hoop ook nooit dat andere Nederlandse teams winnen behalve m'n eigen team.

3 oktober 2023 om 14:00



Je kan ook hulp zoeken voor dit soort gevoelens...want ik kan je verzekeren dat het niet normaal is!

Het is maar een voetbal spel en totaal niet relevant met dagelijkse echte leven. Mensen zoals jij zijn vaak mensen die niets om een ander geven en als egoã¯st door het leven gaan.

Vaak vinden mensen zoals jij het normaal om te rellen, iemand hoofd inslaan omdat hij met de "vijand" heult...

Echt hulp is wat mensen zoals jij nodig hebben en wat liefde denk ik. Je hoeft toch niet voor andere clubs te zijn om de vruchten te plukken van wat andere teams hebben bereikt?

Als Ajax de afgelopen 5 jaar niets had gehaald hadden we hoogstwaarschijnlijk enkel Feyenoord die play-off zou doen voor de CL en een sterke tegensstander zou loten waar je zomaar over 2 potten van kan verliezen.

Nu is het zeker dat je 6 potten hebt en ook PSV uiteindelijk. Dat is toch mooi? Ik kijk als Ajacied ook niet alle wedstrijden van Feyenoord en de CL en ander Europa voetbal, maar dat betekend niet dat als ze winnen in me slecht voel. Juist het tegenovergestelde!

Iemand iets gunnen is niets mis mee hoor!

3 oktober 2023 om 14:09

@myajaxforever, Wat een complete onzin wat jij hierboven verkondigt zeg. Omdat ik aangeef dat ik niet meelop in de gehele Nederlandse polonaise betreft de coefficienten en de overige Nederlandse teams niet support. Ben ik hiertoe verplicht om dat te doen? Nee toch, maar omdat ik een eigen mening hier over heb die niet in lijn ligt?

Wie ben jij om over mij te oordelen dat ik hulp nodig heb of het normaal vindt om te rellen etc?

Moeten wij nu ajax op onze blote knieen bedanken omdat zij toevallig 5 jaar geleden een keer de halve finale van de CL hebben gehaald? ga toch weg zeg. Je moet Europa in op basis van wat je zelft presteert en niet op basis omdat andere teams goed presteren.

Tja kramer is niet zo snugger. De coëfficiënten punten kunnen er juist voor zorgen dat Feyenoord de komende jaren CL voetbal blijft spelen en daarmee grote stappen in haar omzet kan maken.

En al dat continue uitdagen. Daar sta je dan als 34 jarig man live op TV aftrek gebaren te maken. Triest.

3 oktober 2023 om 11:22

Hij lijkt te lijden aan enorme drang naar (negatieve) aandacht of erkenning. Rare acties en gebaren en vervolgens de onschuld zelve spelen en de journalist vervolgens voor gek verklaren waarom er naar gevraagd wordt. Een beetje een narcist, maar zeker voor RKC een prima spits

3 oktober 2023 om 11:26

Hij is gewoon een internet troll, maar dan in het echt. Ieder z'n ding, maar als volwassen man toch zo kinderlijk zijn is best een talent te noemen.

3 oktober 2023 om 13:09

Kramer begrijpt echt wel hoe coëfficienten werken. Het boeit hem gewoon niet en daar heeft hij groot gelijk in.

Er word net gedaan alsof hij wat boeiends zegt maar zo is het toch van alle kanten zo. Toen wij in de conference league finale stonden kreeg ik nou ook niet echt idee dat mensen van andere clubs hoopte dat wij zouden winnen.

3 oktober 2023 om 13:30

Toen was je net zeker even een weekje niet op VZ, het was hier namelijk duidelijk genoeg dat de meesten van de andere clubs je de winst had gegund.

3 oktober 2023 om 16:06

Wellicht is het maar net waar je aandacht het meeste blijft hangen maar ik heb voornamelijk reacties gelezen waar mensen hun best deden om andere te overtuigen dat het allemaal niks voorstelde en de conference league een lachertje was. Dat het niet telde als Europeese prijs.

Tsja ik weet dat het goed is voor het Nederlands voetbal, maar in de tijd van Anthony, Klaassen, Tadic vond ik het toch ook verdomd lastig om voor Ajax te zijn Europees. Verder vind ik het prima als ze ver komen in Europa zolang ze het toernooi maar niet winnen. En mocht Ajax verliezen kan ik daar dan ook wel weer om lachen.

Tja en ik hoop dat Mr. broodje kroket degradeert.
Wat een simpel persoon is het ook, prima dat je nu blij bent dat het niet goed gaat in Amsterdam maar Europees succes van de clubs heeft de hele Eredivisie profijt van.

Wat klinkt dat toch allemaal nieuw en origineel wat Michiel zegt. Wat een verrijking ook om er een compleet nieuwsartikel aan te wijden. Hij doet wel heel erg zijn best om zijn liefde voor Ajax te verdoezelen.

Het een keertje zeggen is toch wel genoeg? Ik snap best dat het programma hem een beetje wil uitbuiten en hem constant uitspraken wil ontlokken, maar het gebrek aan nuance en controle bij deze volwassen voetballer is wel erg ver te zoeken door het zelf ook elke keer te herhalen. Het ijkt er bijna op dat hij het voor zichzelf herhaalt zodat hij niet vergeet wat zijn vader hem geleerd heeft...

Dit is altijd zo kinderachtig en triest. Ik hoop altijd dat elke nederlandse club in Europa wint. Dat eeuwige ik ben voor die club dus hoop ik dat de rivaal verliest gezeur. In de competitie ja maar Europees...kom op zeg.

En dit laat maar weer eens zien hoe triest dit figuur eigenlijk is. Altijd maar doorlopen op spelers, zo ook afgelopen zaterdag. Geen respect hebben voor je collega's, sneu.

Dat je iets tegen een club hebt is al apart, maar dat je je dan zo gedraagt? En nog als aanvoerder ook? En spelers bewust raken en willen blesseren?

Sneu, triest en zielig figuur.

Voor mij is het altijd een dilemma, Ajax zien verliezen is natuurlijk leuk als PSV supporter. Aan de andere kant heeft Ajax ontzettend veel voor het Nederlands voetbal betekent en plukt PSV daar ook de vruchten van.

3 oktober 2023 om 12:53

@Mattiaspsv kijk en dat is fijn om te horen want zo is het wel gegaan.
Vanaf 2017 tm pak hem beet 2021 Ajax zoveel punten bij elkaar gehaald en Feyenoord de laatste 2 jaar en nu hopen dat Feyenoord en ook Psv punten gaat pakken zodat wij 5de blijven staan op de coefficientenlijst

3 oktober 2023 om 14:48

Precies, vond het prima dat jullie op je plek werden gezet door Arsenal, maar verder ben ik vanavond voor PSV en hoop ik dat jullie als 2de door gaan. Als PSV door geweldig spel teams als Arsenal wegzetten, juich ik dat ook alleen maar toe dan moet je dat gewoon kunnen waarderen vind ik.

Je weet dat Kramers uitspraken en gedrag er bij de anti Ajax supporters in gaan als zoete koek. En als het andersom is, is het opeens niet leuk meer. Dat heet opportunistisch supportersgedrag;-)))

helemaal prima hoor dat Kramer dat vind. Ik heb ook niet zoveel met dat overdreven nationalisme in europese wedstrijden. Kan me echt geen moer schelen wat andere ploegen doen europa. Voor een aantal kennissen/vrienden is het leuk als hun cluppie het goed doet in europa, dus hen gun ik het wel, maar de clubs (feyenoord/psv) zelf niet hoor. Ik ben Ajacied, altijd en overal.

Typische reactie van een supporter, beetje sneu maar hier zie je waar het juist mis gaat bij mensen. Je hebt natuurlijk meerdere clubs nodig in een competitie. En als ze dan toch Europees uitkomen ben je altijd voor de teams uit je land (dat zou logisch zijn).



En dit is dan iemand die een rolmodel moet hebben voor kinderen die voetbal kijken. Ipv proberen het polariseren meer uit te bannen doet hij het tegenovergestelde.

Volgens mij heeft Michiel een balletje teveel gekopt in zijn leven, want helder nadenken kan hij klaarblijkelijk niet.

Gewoon negeren deze gast. Is te triest voor woorden. Dat geld voor iedereen die voetbal niet kan relativeren. Het is en blijft een spel. Als je je emotie niet kan beheersen kan je beter hulp zoeken ipv zielig doen in de media.

In Europa ben ik voor alle Nederlandse teams omdat dit ons gewoon als land meer op de kaart zet. Het was een tijd Ajax, nu weer PSV, Feyenoord en AZ.

Dat is toch mooi? Ik begrijp dat allemaal niet zo dat gedrag van mensen.

En dat zegt Michiel Kramer. Vorig seizoen met opzet een gele kaart pakken zodat hij niet tegen Feyenoord ( " zijn club " ) hoefde te spelen. Hoop trouwens dat de arbitrage beter op hem gaat letten met zijn smerige overtredingen.

Aldus dhr broodje kroket. Het feit dat hij bij Feyenoord speelde bevestigd even hoe diep Feyenoord gezonken was.

Helaas vind ik dit in de huidige tijd geen slimme opmerkingen. Bij Kramer gaat het altijd net wat verder dan sportieve revanche gevoelens. Waarschijnlijk een in ruim dertig jaar opgebouwde frustratie dat hij nooit verder is gekomen dan wisselspeler bij Feyenoord.
Buiten het feit dat je andere hersenlozen op stang jaagt met onnodig provoceren lijkt het me gewoon ook niet handig ivm je eigen veiligheid? Zitten genoeg debielen bij elke club.

Waarom krijgt de grootste engnek van de nederlandse voetbalvelden een podium om zijn onrelevante mening te verkondigen?

Hahahaha het zit diep he, ik wil niet dat ze winnen tegen... AEK Athene. Ik ben altijd voor NLse teams in Europa, van mij mag je best er tegen zijn ieder zijn mening, mijn mening is dat dat wel iets zegt over je zelf. Weet je, begrijp dat mensen niet willen dat de rivaal een Europese prijs wint, maar het goed doen is goed voor alles en iedereen in de competitie. Stel je voor dat Feyenoord deze zomer door de voorrondes moest? Wat als ze een Sporting of een andere moeilijke tegenstander tegenkwamen en ze geen goede dag hadden? Ik zeg maar wat, maar vind het gewoon moeilijk te begrijpen dat je zo'n anti-gevoel hebt. Misschien hoop ik niet dat Feyenoord of PSV de CL wint, dan hoor je dat inderdaad voor de rest van je leven, maar in de Conference League finale was ik gewoon voor Feyenoord. Als jonkie was ik altijd voor Ajax en AC Milan met Seedorf, Kaka, en Shevchenko, ik heb met tranen in mijn ogen gezien dat PSV het net niet is gelukt in 2005, dat vond ik jammer, dat zijn sprookjes man dat moet je koesteren. Natuurlijk kan ik er best van genieten als PSV op z'n plekje word gezet door Arsenal, iedereen houdt van de arrogantie zien worden afgestraft bij de rivaal, maar als een NLs club iets speciaals kan neerzetten juich ik dat alleen maar toe.
Kramer mag dan tenminste zeggen wat hij denkt, dat is prima, maar dat maakt het niet echt een mooie gozer voor mij. Ik vind het een tokkie, een idioot die geluk heeft dat hij een prima spits is anders denk ik dat die bij de Mcdonalds had gewerkt en bij de hooligans in Rotterdam had meegelopen.

Heb een grote reactie achter gelaten, maar waarom word deze jongen een podium gegeven. Het is een grote etter, een enge gozer als je het mij vraagt. En hij is niet eerlijk. Hij heeft niet 1x 10 jaar geleden iets gedaan bij Cillessen, deed het vorig jaar nog tegen NEC en ook op Zaterdag was die weer de weg kwijt.

Begrijp wel dat Kramer het niet boeit of we punten pakken voor Nederland aangezien hij nooit zo’n duel zal spelen. Hij krijgt waarschijnlijk zijn zin. Binnen no time gaat Nederland weer zakken op de lijst. Als het van onze CL deelnemers moet komen denk ik dat we daar ook niet veel punten pakken. Maar goed, ik hoop wel op een resultaat voor NL de komende dagen. Kramer gun ik een lange pijnlijke blessure, deze etter zie ik graag oprotten.

Als Feyenoord niet speelt ben ik altijd wel voor de andere Nederlandse clubs in Europa, en hoop ik dat ze winnen. Vond het ook mooi dat Ajax het een tijdje goed deed in de Champions League en met mooi voetbal ver kwam. Aan de andere kant kan ik er ook mee leven dat het nu even iets minder gaat. Sommige Ajacieden, ook hier op het forum, konden na de afgelopen jaren ook wel een lesje in nederigheid gebruiken..

3 oktober 2023 om 15:57

Dat kunnen jullie na 1 succesjaar al gebruiken die nederigheid..
Maar het is jullie gegund. Historisch gezien duren die pieken van Feyenoord nooit zolang, dus aan de ene kant begrijp ik het wel.

3 oktober 2023 om 15:59

Jammer dat je iedereen over een kam scheert. Ik zeg niet voor niets "sommige Ajacieden".

Nu kan hij dat zeggen gezien de vorm van Ajax. Maar normaliter wint Ajax makkelijk van een AEK. Hopelijk houdt Ajax weer eens hun doel schoon.

Ach ja, hij heeft het intellect van een garnaal. Als Ajax geen punten pakt is dat ook slecht voor Feyenoord. Verder zullen we de domme opmerking aan hem laten.

Ik heb altijd al een oogje op deze jongen gehad en ondanks dat hij heel kleurrijk is haat ik hem in wedstrijden tegen Ajax. Afgelopen week is hij weer aan 3 gele kaarten ontsnapt omdat hij zo slim is om dingen gecamoufleerd te doen en omdat de scheidsrechter gewoon niet geloofd dat iemand zulke smerige en geniepige overtredingen maakt. De dag dat hij stopt met voetballen is een zege.

Ik krijg nu hele erge Sjaak Swart ze moeten degraderen vibes.
Wat een clown.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren