Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veertigvoudig Braziliaans international strijkt voor miljoenen neer in Turkije

Laatste update:

Luiz Gustavo gaat aan de slag bij Fenerbahçe, zo bevestigt de Turkse grootmacht maandagavond via de officiële kanalen. De controlerende middenvelder komt over van Olympique Marseille en kost Fenerbahçe zes miljoen euro. Luiz Gustavo, veertigvoudig international van Brazilië, heeft voor vier seizoenen getekend in Istanbul.

Voor de 32-jarige Luiz Gustavo is Fenerbahçe zijn vijfde werkgever in Europa. De defensieve middenvelder werd in augustus 2008 door TSG Hoffenheim naar Duitsland gehaald en verkaste tweeënhalf jaar later voor liefst zeventien miljoen euro naar Bayern München. Hij diende de Duitse recordkampioen tweeënhalf jaar, voordat hij voor zestien miljoen euro naar VfL Wolfsburg vertrok.

In de zomer van 2017 volgde een transfer naar Olympique Marseille, waar hij het afgelopen seizoen ploeggenoot én concurrent van Oranje-international Kevin Strootman was. Luiz Gustavo speelde de afgelopen twee seizoenen 64 competitiewedstrijden voor de Franse club en kon vrijwel altijd rekenen op een basisplaats, maar heeft nu dus toch gekozen voor een vertrek naar Fenerbahçe.

Luiz Gustavo is na onder anderen Garry Rodrigues, Emre Belözoglu, Max Kruse en Adil Rami de volgende grote naam die deze zomer zijn sportieve toekomst heeft verbonden aan Fenerbahçe. De grootmacht uit Istanbul is prima begonnen aan het nieuwe seizoen in de Süper Lig: in de eerste drie competitiewedstrijden werden zeven punten gepakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel de media spreekt over Falcao's salaris en leeftijd, maar zo'n Luis Gustavo is even oud en kost evenveel, toch weer opvallend...

2 september 2019 om 19:09

Falcao's salaris is het dubbele als die van Luis Gustavo

2 september 2019 om 19:18

Falcao is gratis en kost 5mx3j= 15m. Luis kost 6m plus 3mx4j=18m

2 september 2019 om 20:44

Falcao is naar mijn weten niet gratis maar kost 5miljoen euro.

Desalniettemin zou ik heb graag bij fener hebben gezien😁 ik ben trouwens niet een van de velen die klaagt over de prijs en salaris van Falcao, mijns inziens een grote kwaliteitsinjectie, net als Luis Gustavo.

2 september 2019 om 19:16

Dubbel salaris, veel meer bonussen en ook nog is bijna 2 jaar ouder dus niet zomaar weer iets roepen...

2 september 2019 om 19:19

1 jaar ouder

32 jaar en 6 miljoen transfergeld..

Marseille mag in ze handjes klappen met deze deal want zo een speciale speler is Gustavo echt niet!

Hey, een Turkse club die een over-the-hill buitenlandse dertiger haalt voor veel geld, dat zie je anders nooit.

Jammer, want volgens mij loopt er echt aardig wat Turks talent rond. Serieuze vraag aan de volgers van Fener en Turks voetbal; krijgen de talenten nog wel kansen?

2 september 2019 om 19:10

Meer dan eerst. Fener had een echt solide VM nodig dit seizoen om kampioen te worden. buiten Jailson (23 jaar en ook braziliaan) hadden wij niemand die daar echt die rol kon overnemen.

2 september 2019 om 19:32

Ik snap de perceptie die hier heerst, maar het is even alle hens aan dek in Turkije voor de Turkse clubs, door de lira crisis. Omzet van bijv Galatasaray stijgt (jaarlijks) bijna 20, maar de salarissen zijn in euro en de euro stijgt met 200. Hierdoor dus ook je grootste kostenpost namelijk de salarissen die in Euro zijn. Dit met de FFP regels en eigenlijk zijn Turkse clubs op dit moment bezig met het Verkopen van talent en het kopen van transfervrije gevestigde spelers om zo (gratis) de competitie proberen te winnen. Het is gewoon nu ellende en als je 2x de competitie wint (prijsgeld cl kwalificatie geld) dan kan je als de crisis voorbij is weer domineren. Zo simpel is het

Jonge (talentvolle) spelers kosten tegenwoordig gewoon toch ook 6-7 miljoen. Dat hebben de meeste clubs gewoon niet. Dit hele bericht is trouwens even los van Fener. Those rich bitches be crazy. Met Koc leek er verstand in de tent te komen, maar die gaat nu lekker door waar Aziz is gestopt.

2 september 2019 om 19:55

Sorry maar ik snap je reactie niet helemaal. Er is geen geld, salarissen zijn te hoog en jonge talenten moeten weg zodat vedetten gehaald kunnen worden voor hele hoge salarissen? Hoe veranderd dat iets aan de hoge salarissen? Volgens mij wordt er ook niet zo veel talent verkocht, toch? De 4 grote clubs hebben volgens mij met zn allen drie talenten verkocht, Kabak weg bij Gala, Elmas weg bij Fener en Trabzon verkocht Yazici. Van het bedrag dat Kabak heeft opgeleverd kan Galatasaray volgens mij zo'n twee jaar het salaris van Falcao betalen, wat schiet je daarmee op dan? Dan kan je beter scouten naar jonge spelers van 5-6 miljoen met een paar miljoen salaris en die dan met winst doorverkopen.

2 september 2019 om 20:09

Nou het idee(bij de clubs) is dat de oude spelers transfervrij zijn waardoor geen of lage uitgave is (voor de Ffp). Hiermee halen ze 'goedkoper' spelers binnen die er gelijk staan ipv voor 'meer geld' jonge speler waarvan het nog maar de vraag is of zo presteren.

zo van we weten dat Falcao scoort. Beter dat we hem gratis halen (met veel salaris maar nogmaals dat telt niet voor Ffp) dan bijv 2 jonge braziliaanse spelers van 8 miljoen die misschien beide 1 seizoen nodig hebben, waardoor je niet 1ste wordt en (CL inomsten etc) misloopt.

Tenminste dat is de gedachte bij de clubs. Super korte termijn i know.

2 september 2019 om 20:29

Dan denk ik dat de Turkse clubs de FFP regels niet helemaal snappen. Die gaan niet over je transferuitgaven maar over je totale uitgaven, dus ook spelers salarissen. Als je spelers gratis haalt voor grote salarissen en je inkomsten blijven achter heb je nog steeds een probleem. Bovendien is het ook helemaal niet zeker dat Falcao zal scoren, zo is elke transfer een risico. Mocht Falcao falen raak je hem moeilijk kwijt vanwege zijn leeftijd en hoge salaris. Bij een jonge speler zal er altijd wel iemand zijn die hem een tweede kans wil geven zeker wanneer zijn salaris niet achterlijk hoog is. Een idee lijkt er niet in te zitten, de clubs willen elkaar overtreffen in wie de grootste naam heeft gehaald.

3 september 2019 om 01:21

Rustaaagh, tegenwoordig hebben we na Turkije een afvoerputje voor dit soort spelers: of terug naar waar ze zijn begonnen als afsluiter, of er is altijd wel een China of het Midden-Oosten die nog ff een naam willen scoren. Zijn naam alleen al zal een aantal spelers bezig houden. Ff kampioen worden en dat geld is er zo uit.

Genoeg jonge spelers die van de radar zijn verdwenen, en zat ouderen die juist zijn opgebloeid in Turkije na alle stilte rondom hun carrière (Babel, Elia, Donk, Sneijder, Quaresma, Hutchinson). Daar weten ze bij Chelsea ook alles van.

2 september 2019 om 20:29

Ja hoor. Daar gaan we weer... iedereen in hossana, omdat Mitrogol voor PSV uitkomt maar als een Turkse club dit standaard hanteert dan moet er bij elke topic iemand dit gaan roepen. Vind het bijna genant worden.

2 september 2019 om 20:42

Driekwart die hier reageert kan niet eens 4 transfers opnoemen van Fener of drie basisspelers. Ze zijn hier gewoon om te bashen. Bashen en elkaar napraten is makkelijk maar inhoudelijk iets toevoegen is moeilijk want daarvoor heb je enigzins kennis nodig.

De Turkse topclubs blijven een voorliefde voor overjarige vedetten houden. Het zal wel met prestige en marketing te maken hebben, anders kan ik het niet verklaren.

2 september 2019 om 19:23

Falcao, jij ging anders wel flik los gisteren ? Wat zijn je eerste bevindingen van Istanbul en Galatasaray ?

2 september 2019 om 20:30

Mooie stad en je ontvangst was wel heerlijk he!? Geniet je van de eerste dagen of heb je spijt?

Duidelijk dat we deze speler nodig hebben. Tolga Cigerci gaat em echt niet worden en we hebben toch wel een harde werker met hersens nodig naast Emre en Kruse.

2 september 2019 om 19:25

Ik zag die Tolga gisteren en ik moest lachen. Je ziet hem druk zetten en denkt hey, hier hebben we wel wat aan. Totdat hij begint te schieten van 30m of de zoveelste balverlies lijdt.

Turkije;het land waar volgevreten vedettes van 30+ nog hun laatse miljoenen kunnen ophalen.....

2 september 2019 om 20:01

Fenerbahce heeft aardig verjongt de laatste tijd, voor deze transfer was de gemiddelde leeftijd 26jaar dus mwahh...

2 september 2019 om 20:11

Alsnog heeft Marieke gelijk. Met Gustavo erbij hebben ze nu vijf 30+ spelers gehaald.

2 september 2019 om 20:23

Ik zeg ook niet dat ze geen gelijk heeft. Door de FFP word Fener wel gedwongen want talenten hebben meestal een transfersom wat je moet betalen. 30plussers zijn meestal transfervrij muv Gustavo. Emre, Erdinc, Kruse en Rami transfervrij.

Langverwachte en broodnodige transfer. Fener had duidelijk een type Gustavo nodig, was duidelijk te zien na de wedstrijd tegen Trabzon. Ze hadden nog geld over en dat zouden ze niet meer kunnen gebruiken vanwege de Ffp, dus ik snap enigzins de transfersom. 4 jaar is echter veels te lang voor een speler van die leeftijd. Hoop in ieder geval dat hij meteen warm draait want in speelronde 6 moeten ze al tegen Galatasaray.

Ik snap het gezeik over ‘uitgespeelde vedettes’ in onze competitie niet. Elk land heeft zo zijn aantrekkingskracht. Engeland/Italië het fysieke, Spanje het technische, Nederland de opleidende en Turkije die een podium geeft aan ex-toppers die nog een keer aan Europa willen snuffelen en uitblinken voordat ze definitief gaan cashen of stoppen. Wees blij dat ook dat soort type voetballers ergens terecht kunnen. Het blijft grappig dat het in Nederland zo interessant is wat ze een paar duizend km verderop doen, hoe ze dat doen en waarom ze daar blij van worden.

Voorbeeld: Falcao in Nederland, droom ervan. Zelfs de eigen Hollands geschoolde oud-toppers willen 9 vd 10x niet terug komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren