Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn

Laatste update:

Ajax kan zondag een volgende stap richting het veiligstellen van plek vijf zetten. De opdracht is duidelijk: winnen van FC Volendam. Trainer John van ‘t Schip kreeg deze week uitstekend nieuws uit de ziekenboeg met de terugkeer van Jordan Henderson en Steven Berghuis. Doordat er in het Kras Stadion een kunstgrasveld ligt, wordt de van een hamstringblessure herstelde Henderson niet aan de aftrap verwacht. Berghuis start vermoedelijk wél in Volendam, waar er om 14:30 uur wordt afgetrapt. Het duel is te zien op ESPN 3.

Henderson raakte medio maart geblesseerd aan zijn hamstring en kwam sindsdien niet meer in actie. De middenvelder, die deels in Engeland revalideerde, is nu weer klaar om te spelen. Het kunstgrasveld in Volendam lijkt echter niet het ideale toneel voor een basisrentree. Berghuis kampte met blessures aan zijn knie en later ook rug, waardoor zijn laatste duel dateert van eind februari. Berghuis trainde volledig mee in aanloop naar Volendam-uit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Gerónimo Rulli is onder de lat andermaal de vervanger van de geblesseerde Diant Ramaj. Van ‘t Schip heeft in principe reden om terug te schakelen naar een vijfmansdefensie, waardoor de vierkoppige verdediging naar alle waarschijnlijkheid bestaat uit Devyne Rensch, Josip Sutalo, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato.

Op het middenveld kan Van ‘t Schip niet beschikken over Benjamin Tahirovic, die na zijn gele kaart tegen Excelsior (2-2) geschorst is. Nu Henderson nog enigszins gespaard lijkt te worden, is Branco van den Boomen de aangewezen vervanger van Tahirovic. Sivert Mannsverk is de andere controleur die nummer 10 Kenneth Taylor van rugdekking moet voorzien.

Voorin lijkt Mika Godts van de rechter naar de linkerflank te verhuizen, daar aanvoerder Steven Bergwijn na zijn directe rode kaart tegen Excelsior geschorst is. De rentree van Berghuis komt bijzonder gelegen voor Van ‘t Schip, die nog niet kan beschikken over Kristian Hlynsson. De spitspositie wordt bekleed door Brian Brobbey, die uitviel tegen Excelsior maar deze week weer volledig meetrainende.

FC Volendam


Aan de kant van FC Volendam keren Safouane Karim en Benaissa Benamar terug van een schorsing. Het zijn flinke meevallers voor trainer Regillio Simons, die weet dat er gewonnen moet worden van Ajax. De achterstand op nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt, met nog drie duels te gaan, zes punten.

Vermoedelijke opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Benamar, Flint, Plat; Mirani, Cox; Booth, Le Roux, Johnson; Semedo.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato; Van den Boomen, Taylor, Mannsverk; Berghuis, Brobbey, Godts.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk FC Volendam - Ajax live op ESPN via Ziggo!

FC Volendam - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aaaargh... De verschrikking van het kunstgrasveld. Weer een reden om Henderson niet op te stellen en ook voor Brobbey en Berghuis is dat geen goed idee. Het had nooit toegestaan mogen worden. Bah.

5 mei 2024 om 07:51

Hoop dat Volendam degradeert, vanaf 2025-2026 is kunstgras verboden, maar hoop dat de Nederlandse voetbalgoden de kunstgrasclubs van bovenaf straffen voor het feit dat zij dit in gebruik hebben genomen. Heracles heeft hier overduidelijk profijt van gehad. Verder moet Ajax deze pot eenvoudig kunnen winnen , maar dit seizoen is helaas niet eenvoudig.

5 mei 2024 om 08:50

Die degraderen wel kunnen RKC of Excelsior niet meer voorbij.

Verwacht weer een pittig potje voor Ajax. Ga voor een 2-2

5 mei 2024 om 09:38

Nee, vandaag gaat het overtuigend worden voor de eerste keer. 3, 4 goals maken ze wel. En godts gaat heilig worden verklaard na een puike wedstrijd 😉

5 mei 2024 om 12:06

Ah leuk, een optimist!

5 mei 2024 om 16:04

En ik krijg gelijk. Gewoon 433 en dan komt het er uit

Het wordt denk ik 2 2

Moet je toch winnen komop, hoop dat Volendam degradeert want kunstgras is toch 3x niets voor spelers, gauw afschaffen dit en verplichten op echt gras.
Het is toch het mooiste als voetballer om een heerlijke sliding te kunnen nemen

5 mei 2024 om 09:51

Ha, dat waren toch de meest memorabele potjes toen ik nog voetbalde (als verdediger) vond ik. In de stromende regen, mooie duels aangaan en glijden over het veld. Lekker man. Nu wordt alles bij een beetje regen al afgelast lijkt het.

5 mei 2024 om 14:11

Ja ik ook als verdediger, zowel laatste man als voorstopper, sokken naar beneden en gaan met die banaan en moeders zeuren dat de broekjes en sokken zo goor waren

2-2 gok ik, dat zeg ik vooral vanuit hoop als Ajacied zijnde. Wat mij betreft mag het seizoen snel klaar zijn, duidelijk krijgen omtrent de selectie en trainer en gaan bouwen. Heb mij erbij neergelegd dat er een paar overgangsjaren aankomen.

Ik heb zo'n vermoeden dat het 2-2 zal worden.

Gelijkspelletje met hangen en wurmen. Want thuis tegen Excelsior verwachtte ik ook eindelijk eens een normale zege. Maar het normale is dat plak je een andere naam op dit team, je constateert dat die club gewoon in de middenmoot van de Eredivisie thuis hoort. Waar iedere wedstrijd moeilijk is om te winnen, behalve tegen de top 4. Die leveren dit seizoen 4 bonuspunten op. Want zijn vooral kansloos verloren gegaan. Dit is de realiteit. Dus Volendam uit - Feijenoord speelde hier 0-0 - is een heel moeilijk klus voor het huidige Ajax.

5 mei 2024 om 11:35

Op basis van thuiswedstrijden zou Volendam laatste staan. De wedstrijd tegen Feyenoord is ook 1 van de 2 wedstrijden waar ze de nul hebben gehouden. Ik durf geen enkele wedstrijd mijn hand in het vuur te steken voor een overwinning van dit Ajax maar laten we nou niet doen alsof ze hier niet net als vrijwel ieder ander eredivisieteam de favoriet zijn.

Het is 2024. Er gaan miljoen en miljarden om in het voetbal wereldwijd. En op het "hoogste" niveau in Nederland wordt er op kunstgras gespeeld. Chapeau KNVB, neem vooral je tijd. Ergens in 2030 is vroeg zat om van al dat schijt kunstgras af te komen waar iedereen pas tientallen jaren over klaagt.

Er kan van alles worden geschreven maar Ajax moet drie punten meenemen uit Volendam. Graag passionele inzet en voor rust al paar keer scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren