Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Ajax-smaakmaker imponeert in het buitenland: ‘Een unieke speler’

Laatste update:

Edson Álvarez geniet van de prestaties van Mohammed Kudus bij West Ham United. De voormalig Ajacieden wonnen afgelopen zaterdag van Manchester United (2-0). Kudus was verantwoordelijk voor de tweede Londense treffer, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide.

In gesprek met Viaplay onthult Álvarez dat hij afgelopen zomer om advies werd gevraagd door de clubleiding van West Ham. “Ik zei dat hij een unieke speler is van wie ze veel profijt zouden hebben.”

Uiteindelijk telden the Hammers ruim 43 miljoen euro neer om Kudus naar Londen te halen. Transfermarkt schat zijn marktwaarde inmiddels in op 45 miljoen euro. In het London Stadium ligt Kudus vast tot medio 2028.

Álvarez denkt dat zijn advies aan de clubleiding van West Ham goed heeft uitgepakt. “Dat is wel gebleken. Hij is een fenomenale voetballer met kwaliteiten om jaloers op te zijn.” Kudus wist de wedstrijd tegen Manchester United afgelopen zaterdag op slot te gooien. De Ghanees wist voormalig Ajax-doelman André Onana te verschalken met zijn rechterbeen.

Kudus speelde dit seizoen al 1.543 minuten voor West Ham, verdeeld over 23 optredens. Daarin staat de 23-jarige linkspoot al op negen treffers, terwijl hij eenmaal fungeerde als aangever. Kudus begon dit seizoen nog bij Ajax, waar hij in drie wedstrijden goed was voor vier doelpunten en één assist.

De 26-jarige Álvarez ontwikkelde zich de afgelopen maanden ook tot een belangrijke kracht bij West Ham. De 73-voudig international van Mexico heeft al 1.601 minuten in de benen en stond in 22 duels op het wedstrijdformulier. Álvarez was in de Europa League eenmaal trefzeker en gaf tot dusver twee assists.

John Heitinga
Bij West Ham werken Kudus en Álvarez samen met John Heitinga, die vorig seizoen als interim-trainer werkte bij Ajax. De Mexicaan is zeer te spreken over de voormalig verdediger. “Het is altijd fijn om een vertrouwd gezicht te zien. Hij neemt bijna alle trainingen op zich en zit er bovenop. John speelt een belangrijke rol in de ploeg.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk om te zien dat Heitinga terug goed bezig is en misschien als Moyes weggaat hij kan overnemen. Vind het nog altijd smerig hoe hij is buitengegooid door Ajax.

25 december 2023 om 14:47

Wat maakt het precies smerig dan?

25 december 2023 om 15:39

Dat hij niet meer de mogelijkheid kreeg om terug als hulptrainer te werken.

25 december 2023 om 14:49

Het enige wat smerig was van Ajax is dat ze Heitinga wel meteen een kans gaven en Reiziger niet. In landen als Engeland en Italië vinden ze dit type middenvelder echt fantastisch terwijl we in Nederland nog zitten te zeuren dat zijn balbehandeling niet op het niveau van Modric zit.



Mooi om te zien dat Alvarez en Kudus het goed doen bij West Ham United. Kudus kon afgelopen zomer ook naar Brighton en Hove Albion en dat leek mij een betere keuze en vooral vanuit het punt dat ik dacht dat hij daar beter qua spel zou passen. Maar bij West Ham doet Kudus het ook top. Alvarez doet het ook goed, heel belangrijk op het middenveld en wint veel duels. Kudus zie ik over na (minimaal) volgend seizoen nog wel een stap omhoog maken, Alvarez weet ik niet of hij dat ooit zal doen maar het is ook geen schande om jarenlang bij West Ham te blijven. Je woont in Londen en las dat Alvarez bij West Ham rond de 9 miljoen per jaar verdiend.

Kudus heeft naar mijn idee altijd wel iets gehad van Moussa Dembele. Die speelde bij AZ altijd als aanvaller, maar kwam bij Fulham op het middenveld te staan (als een soort 6) omdat hij in de aanval uiteindelijk te weinig rendement had. Op het middenveld was Dembele echt top, waarna hij ook jarenlang een hele belangrijke kracht op het middenveld was bij Tottenham Hotspur. Kudus blijft dan wel in de aanval staan in een vrije rol vanaf rechts en heeft ook een hoger rendement, maar toch zie ik iets in hem wat Dembele ook had.

Hij is nu 23, ik denk dat hij nog minimaal 1 seizoen bij West Ham moet blijven en dan de stap omhoog moet maken. Zie hem wel meekomen uiteindelijk bij een club als Manchester United, Tottenham Hotspur maar ook Liverpool.

Edit:

Ook leuk om te zien dat Heitinga het daar prima doet als assistent. Gaf het vorig seizoen, maar daarvoor ook al aan dat ik niet echt een hoofdtrainer in Heitinga zie. Tactisch is hij niet goed naar mijn idee, maar kan wel iemand zijn die spelers motiveert en dat kan hij dan waarschijnlijk beter doen als assistent. Ook geen schande om uiteindelijk assistent te worden in plaats van hoofdtrainer.

25 december 2023 om 14:51

Ik zag het al meteen bij die jongen dat het een exceptioneel talent is. Paar Ajax wedstrijden in Europees verband die ik meepak en het WK hadden mij overtuigd. Kreeg toch wel veel kritiek van Ajax fans meen ik me te herinneren. Grappig hoe het kan lopen.

Verder denk ik dat je Kudus en het team belemmerd door hem in een Dembele rol te plaatsen. Ik begrijp je punt hoor, maar hij heeft veelste veel rendement en dreiging om een linie naar achter te gaan. Ik vind eigenlijk Gabriel Jesus een beter voorbeeld.

25 december 2023 om 14:54

Daarom geef ik ook aan dat Kudus qua rendement ook beter is dan Dembele. Kudus moet gewoon blijven spelen waar hij nu staat, maar qua bouw en speelstijl doet hij mij aan Dembele denken alleen dan wel met rendement.

Vond dit ook een slimme transfer van hem. Meteen naar de absolute top was te hoog gegrepen, maar nu zit je bij een best goede en stabiele club, en kun je altijd nog het laatste stapje maken als je een paar seizoenen goed presteert in de PL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren