Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig PSV'er Vertessen maakt eerste goal voor Union: harde knal in kruising

Laatste update:

Yorbe Vertessen heeft zijn eerste doelpunt namens FC Union Berlin te pakken. De 23-jarige buitenspeler, die afgelopen winter overkwam van PSV, maakte de openingstreffer in het Bundesliga-duel met Werder Bremen. Daarmee legde hij de basis voor de overwinning van Union: de eindstand in de Duitse hoofdstad was 2-1.

Vertessen maakte de overstap van PSV naar Union in de hoop op meer speelminuten, maar moet het vooralsnog vooral doen met invalbeurten. Tegen Werder mocht hij het zaterdag wel vanaf de eerste minuut laten zien. Dat gold overigens ook voor verdediger Danilho Doekhi.

Vijf minuten na rust zette Vertessen zijn ploeg op 1-0. Via een verdediger van de bezoekers belandde de bal voor de voeten van de Belg, die de bal daarna verwoestend in de kruising knalde.

Union was nog maar nauwelijks bekomen van de vreugde na de 1-0, of het stond al 2-0. Twee minuten na de goal van Vertessen verdubbelde Brenden Aaronson de score na een goede combinatie met Vertessen.

Zo had Vertessen naast zijn eerste doelpunt ook zijn tweede assist in Duitse dienst te pakken. En Union was ondertussen op weg naar een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie.

Toch werd het nog wel spannend. Mitchell Weiser tekende in de 63ste minuut voor de 2-1, door uit een corner raak te koppen. Verder kwamen de bezoekers echter niet.

Door de zege klimt Union naar de dertiende plek in de Bundesliga. Het gat met de nummer zestien, de plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent, is negen punten. Werder blijft ondertussen tiende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor hem, gescoord en een assist gegeven, nu nog wat meer continuïteit!

Hopppaaa winst. Wederom 3 belangrijke punten, handhaving dichtbij. Mooi dat Vertessen eens iets van zich laat zien.

Zou vast komen door de betere samenhang die erbij union is

16 maart 2024 om 18:11

En zijn nieuwe trainingspak brengt geluk.

Razendsnelle speler, ook veel beter als zijn voorganger bij Union. Die krijgt ooit nog wel een leuke transfer naar een subtopper zoals Napoli, Sevilla of Lyon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren