Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

34-voudig Engels international Jack Wilshere (30) stopt met profvoetbal

Laatste update:

Jack Wilshere heeft op dertigjarige leeftijd besloten te stoppen met profvoetbal. Via social media laat de Engelse middenvelder weten niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club. In het afgelopen seizoen stond Wilshere onder contract bij Aarhus GF in Denemarken. Ooit was Wilshere het grootste talent van Arsenal, later kampte hij met vele blessures.

In zijn afscheidsboodschap begint Wilshere met het benoemen van een aantal hoogtepunten. “Het is een ongelooflijke reis geweest met talloze prachtige momenten. Ik voel me bevoorrecht om deze dingen te hebben meegemaakt. Ik was ooit een klein, voetballend jochie in de tuin. Ik werd aanvoerder van Arsenal en heb mijn land vertegenwoordigd op een WK. Mijn droom is uitgekomen.”

Toch komt de Engelsman ook in dit bericht niet onder de vele blessures uit. “Om eerlijk te zijn is het moeilijk geweest om te accepteren dat mijn carrière de afgelopen tijd uit mijn handen is geglipt om redenen die buiten mijn macht lagen. Ik heb altijd het hoogste nagestreefd. Als ik eerlijk ben, had ik me niet voorgesteld dat ik nu in deze positie zou verkeren. Toch denk ik, nadat ik erop heb gereflecteerd met mijn dierbaren, dat dit het juiste moment is om te stoppen. Ondanks de zware momenten kijk ik met veel trots terug op mijn carrière en op wat ik heb bereikt.”

Volgens Engelse media wordt Wilshere trainer van Arsenal Onder-18. De laatste maanden sprak hij in de media vaker de ambitie uit trainer te willen worden. Als speler van Arsenal kwam Wilshere in tien jaar tijd tot 197 officiële wedstrijden. In september 2008 werd hij de jongste debutant ooit bij de club. Hij kwam als invaller in de ploeg voor Robin van Persie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Jammer, slot had hem nog wel aan de praat gekregen

8 juli 2022 om 14:50

Slot heeft het orakel Wieffer al😉

8 juli 2022 om 15:12

Een orakel? Kun jij mij duiden waarom jij de term orakel in deze gebruikt? Heeftie een glazen bol thuis of?

8 juli 2022 om 15:15

Wel een kale bol

30 jaar nog maar. Wat zonde joh, heb dit altijd een heerlijke voetballer gevonden met ontzettend veel talent.

8 juli 2022 om 15:18

Zeker zonde, maar wel uiterst verstandig om zich nu gewoon al op een trainerscarrière te gaan richten in plaats van nog 4 jaar tegen de blessures te gaan vechten.

9 juli 2022 om 12:22

Kan mij nog die CL wedstrijd Barcelona - Arsenal herinneren waarin hij Xavi/Iniesta/Busquets helemaal zoek speelde als 16/17 jaar mannetje. Ongekend wat een potentie, maar helaas de blessures.

Ja da's zonde - die man had de wereld aan z'n voeten vroegah. Heel snel trainer worden en dan (hopelijk) vlieguren maken, cursussen volgen en coach worden van Arsenal over 10/15 jaar. Kogeltje rond.

Heel erg zonde zeg. Fantastische speler en in mijn ogen de maker van de mooiste goal ooit in de Premier League.

8 juli 2022 om 14:41

Was hij die afmaker van die tika taka goal dwars door het centrum van de defensie van de tegenstander?

8 juli 2022 om 14:42

Klopt, dat was tegen Norwich City.

8 juli 2022 om 14:42

Zooooo, die tikkie takka goal van Arsenal. Om je vingers bij af te likken

8 juli 2022 om 14:48

Die perfecte tikkie takka goal tegen Norwich? Die is echt golden!
Rosicky tegen Sunderland is ook wel een erg goede goal trouwens.

8 juli 2022 om 14:53

die goal staat echt op m'n netvlies gebrand, Giroud heeft nog nog nooit een bal zo mooi aangeraakt - en Wilshere, oh wat heerlijk.

8 juli 2022 om 15:07

Heerlijke goal. Maar als je één ding niet van Giroud kan zeggen is dat hij zo'n bal nog nooit zo goed geraakt heeft. Als je iets aan Giroud over kan laten is het een goede kaats waardoor men kan doorcombineren en ook prachtige goals (scorpion kick) is een Olivier niet vies van!

8 juli 2022 om 15:20

je hebt helemaal gelijk - die man kan 'n bal mooier aanraken dan dat ik me herinner

8 juli 2022 om 15:31

Het mooiste aan die goal was dat het zo perfect was uitgevoerd dat het zo simpel leek. Kan er nog steeds van nagenieten als er iemand er over begint.

8 juli 2022 om 15:41

Helemaal mee eens mooiste team goal ooit inderdaad
En dan heb je die van Bergkamp als invidueel nog Arsenal staat er goed op met het maken van mooie doelpunten.
Ontopic. Zeer zonde was mijn favoriete Arsenal speler sinds die zijn debuut maakte in 2008 vergeet ook de Champions League wedstrijd nooit meer dat hij Xavi Busquets en Iniesta compleet zoek speelde op het middenveld.
Jammer dat sommige spelers niet gemaakt zijn voor een lange carriere.

8 juli 2022 om 16:04

Damn, wat een vette goal zeg. Net even opgezocht, ik kende hem niet, en zag het eerst verkeerd, maar bij de tweede keer kijken kreeg ik gewoon kippenvel, wat een geweldige combinatie. Mijn favoriete goal was tot nu toe die van Bergkamp tegen Newcastle, maar deze is ook fantastisch.

8 juli 2022 om 18:58

Was dat giroud niet? Heerlijke aanval was dat indd.Lees nu dat hij de assist gaf.

Hij was al een paar jaar gestopt met voetbal, maar nu doet hij dus ook nooit meer zijn voetbalschoenen aan.

8 juli 2022 om 14:44

Hij was niet gestopt met voetbal? Speelde sinds januari nog in Denemarken.

8 juli 2022 om 14:48

Hij bedoelt wss dat ‘ie altijd geblesseerd was en nooit kon spelen

8 juli 2022 om 14:57

Denk dat hij als trainer van de -18 nog wel af en toe zijn voetbalschoenen aan gaat doen, maar goed.

Hij speelde ooit 1 wereldpartij tegen het beste middenveld ooit in de CL en hij werd me een partij geprezen. Triest dat hij het nooit waar heeft kunnen maken. 30 jaar het zou nu juist prime time moeten zijn.

8 juli 2022 om 14:46

Dat was zijn hoogtepunt, maar daarna heeft hij ook heel stabiel gespeeld, totdat zijn blessures de overhand nam in zijn carriere. Maar dat hij het hoogste heeft nagestreefd, dat valt nog over te discussieren. Jack is in de media betrapt met sigaretten en lachbalonnen. Ik zeg niet dat dat zijn carriere naar parten heeft geholpen, maar het is redelijk bewezen dat het niet helpt wanneer je topsport bedrijft (en voor meeste mensen zelfs tegenwerkt).

8 juli 2022 om 15:10

Komt een hoop meer bij kijken natuurlijk. Ik zal niet zeggen dat hij de voorbeeldprof was, maar als je continu aan het herstellen bent moet je mentaal wel een Robben zijn om ook continu die kracht te blijven vinden om ermee door te gaan. Wilshere had die discipline niet, blijkbaar.

8 juli 2022 om 18:48

Telkens terugkomen van een blessure hoeft natuurlijk niet altijd een mentaal probleem te zijn. Ieder lichaam reageert anders en misschien werd die van Wilshere na elke blessure gewoon minder. Maar goed, dat is ook speculeren. Wel zonde voor hem.

8 juli 2022 om 14:50

@joga_bonito10 Hij werd toch al in de jeugd gezien als een enorm talent en heeft ook na die ene wedstrijd nog regelmatig zijn klasse getoond? Wel eens dat het hij het uiteindelijk nooit waar heeft kunnen maken natuurlijk.

Jackie, bedankt! Wat een fantastische speler was dit om naar te kijken. Helaas heeft zijn speelstijl ervoor gezorgd dat hij teveel blessureleed gehad heeft, eeuwig zonde. Zoveel talent, maar heeft maar een klein deel daarvan mogen laten zien.

Op zijn 19e speelde hij echt een fenomenale wedstrijd tegen Barcelona. Heb genoten van hem bij Arsenal. Jammer dat hij nooit een hoger niveau heeft kunnen aantikken door blessures.

8 juli 2022 om 15:19

Toch zie ik er wel wat in als hij trainer wordt. Die Engelse coaches zijn tactisch vaak toch best zwak (een paar uitzonderingen daargelaten). Wilshere zag het spel altijd vliegensvlug.

Sjongejonge wat had Arsenal toch mooie spelers die helaas zo blessuregevoelig waren. Abou Diaby, Wilshere, Santi Cazorla, Van Persie

8 juli 2022 om 15:10

Meer kapotgetrapt waardoor ze blessuregevoelig werden. Diaby en Wilshere in ieder geval.

8 juli 2022 om 15:45



Pff Diaby werd zovaak aangepakt. Hij was gewoon zo goed dat de tegenstanders hem altijd maar aanpakten.

Ik herinner me nog een wedstrijd van Arsenal tegen Liverpool op Anfield. Diaby heerste het hele middenveld (inclusief Gerrard) die dag. Ondanks dat ik geen Arsenal-fan ben blijft deze wedstrijd me altijd bij.

8 juli 2022 om 15:58

Dat was de enige echte opvolger van Vieira, helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Dan werd Arsenal in die tijd ook nog vaak uitgemaakt voor 'same old Arsenal, always cheating' als er weer een speler onderuit geschopt werd. Publiek en pundits vonden dat in die tijd prachtig, vooral als Arsene daar na de wedstrijd weer eens iets over zei.

Die wedstrijd kan ik me ook nog goed herinneren, een monster was dat toen. Was overigens geen uitzondering, want als hij fit was kon hij meteen weer volle bak gaan en leek het alsof hij er nooit uit gelegen had. Helaas was een carriere lang vol presteren hem niet gegeven.

8 juli 2022 om 16:18

Dat was inderdaad bij al die klasbakken het geval. Van Persie, Cazorla, Wilshere, Diaby.. Die stonden er altijd meteen na een blessure. Wat er helaas veel te veel waren. Man wat heb ik toch ook van die kleine tovenaar Cazorla genoten..

8 juli 2022 om 16:44

Cazorla was dan weer pure pech dat hij moest stoppen destijds. Een speler als hem missen we zo erg nu.

Wat had Arsenal toch een heerlijk team met talenten toen hij doorbrak. Wilshere, Fabregas, Rosicky, van Persie, Walcott, Adebayor

8 juli 2022 om 15:03

Alleen de defensie viel tegen. En dan ook nog eens best wat blessuregevoelig spelers met Wilshere, Rosicky, Walcott en op het begin ook wel van Persie...

Prachtige speler. Echt een speler waar ik absoluut fan van was bij Arsenal. Van één van de mooiste combinatiegoals ooit, tot zijn masterclass tegen FC Barcelona. Heerlijke speler.

In en in triest dat hij zo erg geteisterd werd door blessures. Leek, in die periode zeker, een Arsenal kwaaltje te zijn. Tegenwoordig ook nog wel, maar wel iets minder.
Spelers als Diaby, Wilshere, Cazorla, van Persie (op het begin), Ramsey, Eduardo, Rosicky, Partey (bij Atletico nooit geblesseerd geloof ik), Tierney, Tomiyasu bijvoorbeeld. Lijkt wel alsof er af en toe iets niet goed zit in de medische staf...
En natuurlijk zitten daar idiote blessures zoals die van Ramsey & Eduardo tussen, waar men niks aan kan doen, maar toch.

Het ga je goed Jack! Hopelijk heb je een mooie trainerscarriere! Het is je, vanuit mij, van harte gegund. Bedankt!

8 juli 2022 om 15:05

Medische staf is al vaak genoeg vervangen. Diaby heeft een zware blessure gehad waardoor het mis is gegaan. Wilshere is overal geblesseerd geweest, Cazorla had een hele zware blessure die maar niet over leek te gaan en Ramsey is elders ook veel geblesseerd geweest.

Bij veel spelers ligt het dus wat genuanceerder. Het is niet alsof ze steeds spierblessures hebben.

8 juli 2022 om 15:11

Ben het met je eens. Maar toch is het opvallend dat er voldoende spelers zijn die opeens bij een Arsenal wel geblesseerd raken.
Zie een Partey. Bij Atletico in al die jaren 6 wedstrijden gemist met blessures. Bij Arsenal heeft hij ondertussen al 31 wedstrijden gemist vanwege blessures.

8 juli 2022 om 15:17

Het zijn ook wel veelal jonge spelers die meer tactisch en technisch voetbal gewend waren. Dan is de Premier League en die intensiteit toch wel even een dingetje. Misschien dat dat een reden speelt, maar nu ben ik wel aan het gissen. Opvallend is het inderdaad wel.

Was één van de beste middenvelders ter wereld geweest, 100% zeker. Samen met Diaby. Jammer genoeg niet gemaakt voor het profvoetbal. Veel teveel blessures.
Wel fijn dat hij als trainer verder kan.

Erg jammer, al die blessures. Het gebrek aan spelers als Wilshere is waarom de Engelse ploeg altijd weer enorm tegenvalt. Spelers die het spel tactisch lezen en dat kunnen vertalen aan de bal met de bijbehorende techniek.

9 juli 2022 om 21:45

Tegenwoordig is er wel een ommekeer zichtbaar, ja. Echter heb je wel een bondscoach nodig die datzelfde heeft. Ik vind de Engelse ploeg nog steeds erg voorspelbaar. Maar om het even te beperken tot middenvelders: Ik vind eigenlijk vooral Mount qua overzicht sterk. Echter was dat naar mijn mening bij Wilshere nog wel een tandje beter. Dat ging qua snelheid van inzicht richting de absolute wereldtop. Daarom ook zo zonde dat z'n carriere bepaald werd door blessures. Ik ben ervan overtuigd dat hij anders in de top 5 rijtjes was geeindigd.

Zonde 30-jaar oud pas. Had naar mening in de Eredivisie bij een Fortuna of NEC nog prima 3 seizoenen meegekund. Deze clubs houden er ook van om spelers van naam te halen (yilmaz en Bony)

Gaan we ooit weer zo’n speler krijgen vanuit de academie? Wat een heerlijke speler was het. Was hij nou maar in Spanje geboren, dan kreeg hij veel minder schoppen te verduren. Die lading van McNair des tijds op zijn gevoelige enkel zal ik niet gauw vergeten.

Wilshere had misschien moeten leren om de bal sneller af te geven of duels te ontwijken. Maar het was de scheidsrechters die hem nooit beschermden. Komt te vaak voor in Engeland. Kijk naar Hazard bijvoorbeeld.

9 juli 2022 om 21:49

Mua, sommige spelers hebben nou eenmaal geen lichaam voor topsport. Natuurlijk krijgen dat soort spelers schoppen te verwerken, maar er zijn genoeg spelers die meer te verduren hebben gehad en zelden geblesseerd zijn. Als je ook kijkt naar z'n blessurehistorie: Dat gaat van enkelblessures tot knieblessures, kuitblessures, voetblessures tot een liesblessure. Dan kun je gerust stellen dat het lichaam er niet voor gemaakt is. Wel eeuwig zonde, want ik heb zelden zo genoten van een Engelse middenvelder. Middenvelders met de kwaliteiten van Wilshere zijn uberhaupt zeer zeldzaam.

30 jaar pas.. Zonde van de vele blessures. Al is de keuze natuurlijk wel iets 'makkelijker' met zijn gevulde bankrekening. Snap ook heel goed dat hij niet doorgaat, om toch maar geld binnen te harken.

Nu weer terug naar het oude nest, en kijken of het trainerschap wat is.

Vandaag ga ik die wedstrijd tegen Barcelona rustig op me gemakje terug kijken.
Watt was hij goed zeg, zelf Xavi sprak erover.
Die Gavi doet me wel denken aan wilsher,kwa speelstijl.
Gaat je goed Arsenal GOAT.

Jammer, waanzinnige techniek. Heerlijke speler, daar kwam je voor naar het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren