Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wil gebruik maken van naderende transfervrije status bij Arsenal’

Laatste update:

Ajax houdt de situatie van Amario Cozier-Duberry bij Arsenal nauwlettend in de gaten, zo meldt The Evening Standard dinsdag. De achttienjarige buitenspeler loopt komende zomer uit zijn contract in het Emirates Stadium. Arsenal hoopt de geboren Londenaar nog te behouden, maar er zijn meerdere kapers op de kust voor zijn diensten.

Naast Ajax zouden ook Anderlecht, Borussia Dortmund en Newcastle United geïnteresseerd zijn in Cozier-Duberry, die volgens Transfermarkt reeds 2 miljoen euro waard is. De Engelse jeugdinternational speelde nog geen officiële wedstrijd in de hoofdmacht van Arsenal, maar reisde afgelopen zomer wel met the Gunners af naar de Verenigde Staten voor het trainingskamp.

Cozier-Duberry speelt al sinds 2019 in de jeugdopleiding van Arsenal en staat te boek als een groot talent. De linksbenige rechtsbuiten werd door jeugdtrainer Jack Wilshere al eens vergeleken met Bukayo Saka, die furore maakt namens Arsenal in de Premier League. Cozier-Duberry kan ook als aanvallende middenvelder en linksbuiten uit de voeten.

Arsenal ziet nog altijd toekomst in Cozier-Duberry, maar slaagt er niet in zijn contract te verlengen. Zodoende begint het er steeds meer op te lijken dat de jonge Engelsman zijn carrière elders vervolgt. De Londense krant meldt niet hoe concreet Ajax momenteel is. Ook is niet duidelijk of de Amsterdammers nog deze transferperiode willen toeslaan.

Dit seizoen speelt Cozier-Duberry zijn wedstrijden voornamelijk in de Premier League 2. In acht wedstrijden namens het beloftenelftal was de vleugelflitser goed voor vijf doelpunten en twee assists. Ook speelde Cozier-Duberry vier wedstrijden namens Arsenal in de Youth League, waarin hij goed was voor twee doelpunten.

Begin november lonkte een Champions League-debuut voor Cozier-Duberry, die op de bank zat bij Arsenal tijdens het thuisduel met Sevilla (2-0 winst). Manager Mikel Arteta bracht de tiener uiteindelijk niet binnen de lijnen.

Bij Arsenal is de concurrentie voorin op de flanken hevig. Op de rechtsbuitenpositie moet Cozier-Duberry meerdere spelers voor zich dulden. Saka, Reiss Nelson en Marquinhos lijken allen een streepje voor te hebben. Voor de linkerflank heeft Arsenal onder meer Gabriel Martinelli en Leandro Trossard onder contract staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog meer 'jong talent' aankopen? En dan voor de linksbuiten positie? Hoeveel speeltijd gaat iedereen krijgen? Wie gaan er allemaal weg en voor hoeveel? Dit soort berichten roepen alleen maar vragen op.

30 januari 2024 om 14:08

Betreft een linksbenige rechtsbuiten. Een positie waar nog wel wat bij mag.

30 januari 2024 om 14:48

Ja, al is het maar voor Jong waar ook geen echte pure rechtsbuiten loopt. Wat er speelt is voornamelijk gelegenheidsbuitenspeler.

Het eerste echt grote talent daar is een Deen van ik geloof 16.

Lekker blijven bij Arsenal. Spelen in je eigen stad, rustige club en in de luwte van Saka verder ontwikkelen.

30 januari 2024 om 14:27

Tja Saka is zo’n mega talent, hij gaat op zijn positie waarschijnlijk heel weinig minuten maken. Kan geen verkeerde zet zijn voor zo’n jongen om verder te kijken naar een club waar hij veel meer speeltijd krijgt.

30 januari 2024 om 15:58

'in de luwte van Saka verder ontwikkelen', ah ja, was even vergeten dat Saka binnenkort op z'n retour is...

30 januari 2024 om 16:51

Nu vul je zelf iets in.

Je ziet nu ook aan Akpom en Forbs dat je je eigenlijk geen buil kan vallen aan spelers met een Engelse Home-grown status.

Uiteraard moet kwaliteit leidend zijn en moet je de speler perspectief kunnen bieden maar indien de scouts hem goed beoordelen altijd proberen.

30 januari 2024 om 14:20

Dat klopt is echt klein risico, waardoor dat een interessante markt is geworden! Daarnaast is het voor talenten lastig om bij de topclubs door te breken of je moet een mega talent als Saka zijn.

Voor Nederlandse topclubs dus een interessante nieuwe markt.

30 januari 2024 om 14:27

Het is lastig inderdaad maar jonge spelers hebben ook wel een zwakke mentaliteit tegenwoordig. Ze denken overal recht op te hebben en als het even tegenzit dan willen ze gelijk weg ipv hard te vechten voor hun plek. Saka begon als linksback bij Arsenal en heeft ook wel even geduurd voordat hij vaste basisspeler werd. Maar zoveel geduld hebben de meeste jonge jongens al niet.

30 januari 2024 om 14:39

Nu generaliseer je wel heeeeeel erg!
Spelers weten dat vooral minuten maken ze beter maakt. Dat betekent dat je daar voor moet vechten. Kan dat niet bij je huidige club, dan maar bij een ander toch?

30 januari 2024 om 15:11

Veel jonge Engelse spelers zien nu voorbeelden van spelers die jong zijn vertrokken, in het buitenland minuten hebben gemaakt en dan teruggekocht worden als grote jongens. Zeker in de top van de PL is het niveau dusdanig hoog dat je echt een groot talent moet zijn om tot de selectie te komen en dan moet je ook nog het geluk hebben dat de superster die voor jou positie gekocht is het niet waarmaakt. Anders kun je verhuurbeurten tot je 23ste tegemoet zien.
Saka is 22, dus die zal nog lang eerste keuze blijven of hij gaat weg maar laat dan zo’n groot gat achter dat die echt niet opgevuld gaat worden met een jeugdspeler.

30 januari 2024 om 15:42

Uiteindelijk gaat dat toch ook slechts om een enkeling waarbij dat geldt Scummyman? Je kan inderdaad terug gekocht worden als grote jongen, maar er zijn niet veel spelers die daar ook daadwerkelijk beter van zijn geworden. Sancho is mislukt bij United en moet op hangende pootjes verhuurd worden aan Dortmund (terug dus). Bellingham is een uitzondering en gaat bovendien naar Real. Wie is er nog meer dan? Zo snel kom ik er niet op namelijk.

Ik snap je punt wat betreft talent in de top van de PL overigens volledig hoor. Maar ik vind niet dat Cozier-Duberry al op een dergelijk punt is. Hij is namelijk nog slechts 18, dus heel gek is het nog niet dat hij nog niet is doorgebroken. En ik ben het ook wel eens met Tilburg013. De mentaliteit is wel een belangrijk punt. Dat is overigens ook iets waar Mertesacker als hoofd jeugdopleiding erg de nadruk op legt. Maar Saka is daarbij wel een heel goed voorbeeld. Natuurlijk was het ook een dosis geluk dat hij de kans kreeg, maar Saka heeft die kans wel gegrepen. Saka stond namelijk nooit te boek als het grootste talent in de jeugdopleiding. Grappig genoeg was dat Reiss Nelson lange tijd. Maar Saka heeft wel alles gegeven en dat op posities die niet de zijne waren (linksback, middenveld, rechtsback). Daarmee speel jij je als jeugdspeler wel in de kijker.

30 januari 2024 om 17:09

Ik dacht zelf als eerste aan Madueke eigenlijk. Ik overdreef wellicht ook een beetje maar ook Bynoe-Gittens en Musiala zouden denk ik minder ver zijn als ze bij City en Chelsea waren gebleven.

Branthwait is ook een voorbeeld. Niet gekocht natuurlijk maar hij kreeg maar geen kans. Speelt bij een mooie club in Europa een seizoen en daarna kan het ineens wel.

30 januari 2024 om 17:53

@Tilburg013
Ik vind dat Arteta en staf hier ook een aandeel in hebben. Als deze jongen af en toe zijn minuten kan maken, kun je beter beoordelen of hij stand-in voor Saka kan zijn. Nu heb je verlengd met Nelson (die op termijn alsnog vertrekt) en wordt er voor een andere oplossing gekozen als Saka afwezig is. Waarom Havertz op links tegen doelloze wedstrijd tegen PSV en geen jeugdspeler? Zelfde geldt in FA en EFL Cup.

Gaat gewoon verlengen, staat te boek als zeer groot talent en doet mij denken aan een jonge saka, wat best wel gek is aangezien saka pas 21 is

Klinkt als dezelfde situatie als Forbs, behalve dat die niet transfervrij was. Veelbelovende speler die in het tweede behoorlijk goed presteert. Forbs heeft mij tot nu toe nog niet overtuigd, maar wellicht dat deze jongen meer kan brengen

Heb weleens van deze jongen gehoord, maar ik ken hem niet heel goed. Wordt dus schijnbaar vergeleken met Saka qua speelstijl. Zou mooi zijn als Ajax hem kan binnenhalen, want wat aanvallers betreft is de aanwas vanuit de jeugd helaas ook wel wat mager bij Ajax. En Saka is zelf ook nog jong, jongen uit Londen zelf net als Cozier Duberry. Misschien dat dat een reden voor hem kan zijn om niet te verlengen, aangezien Saka ook al onwijs goed is en alleen maar beter zal worden en voor Cozier Duberry zou het dan misschien beter zijn om naar een club te gaan waar hij kans op meer speeltijd/kansen heeft.

Maar sluit ook niet uit dat hij gewoon blijft en verlengd. Zou ook wel logisch zijn.

30 januari 2024 om 15:50

Het is een beetje dubbel Rochester. De kans dat je Saka eruit gaat spelen is natuurlijk erg klein. Anderzijds, Saka heeft geen echte vaste back-up. Er is dus wel een gat waar jij jezelf in kan positioneren. Reiss Nelson wordt meer als manusje voor alles gebruikt en op rechts is absoluut niet zijn beste positie. Marquinhos is teruggeroepen van zijn uitleenbeurt, maar het is niet alsof Arteta hem echt als vaste waarde ziet in mijn optiek. Vieira is geen buitenspeler, idem voor Havertz. Dat zijn van nature gewoon middenvelders die bij hoge nood daar ook kunnen.

Er is dus zeker een mogelijkheid voor Cozier-Duberry om minuten te gaan maken. Hij is slechts 18. En als hij qua profiel matcht met Saka, dan is dat juist een interessante optie in mijn optiek. Dat betekent namelijk dat je Saka meer rust zou kunnen geven, zonder van je speelstijl te wisselen. Al moet ik wel zeggen dat Arteta wars is van Saka rust geven. Enerzijds snap ik dat, anderzijds heb ik wel het idee dat Saka hierdoor ook niet altijd 100% kan geven.

Lastige situatie dus, maar als 18 jarige heb je volgens mij nog niet heel veel te 'klagen' dan wel eisen. Zeker als je op PL niveau wilt acteren, dan is een debuut en veel wedstrijden op je 18e niet per sé vanzelfsprekend.

Ajax kan natuurlijk nooit concureren met een Newcastle United als het gaat om salaris. Daarnaast ook nog Dortmund dat ook aantrekkelijk is voor een jonge speler. We zullen zien ...

30 januari 2024 om 14:56

Dat niet maar misschien kunnen ze wel meer bieden aan speelminuten. Het is maar net wat hij belangrijker vindt

Al vanaf 2010 bij Arsenal? Dat is wel echt extreem jong, dan was hij net 5 (er vanuit gaande dat dat medio 2010 is, hij is van mei 2005).

30 januari 2024 om 15:18

ja dat rekensommetje had ik ook al gemaakt, wel erg jong inderdaad.

Een Engels jeugd international gratis ophalen is (bijna) altijd een goede zaak. De kans dat je daar op gaat verdienen is gewoon heel groot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren