Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst: ‘Liet m‘n telefoon uit mijn handen vallen en barstte in huilen uit’

Laatste update:

Wout Weghorst kijkt met de nodige trots terug op zijn tijd bij Manchester United. Begin dit kalenderjaar maakte de Oranje-international op huurbasis de overstap naar the Red Devils. Weghorst werd destijds gehuurd van Burnley, dat hem eerder dat seizoen verhuurde aan het Turkse Besiktas.

De 31-jarige spits kan zich het moment dat hij voor het eerst over de interesse van United hoorde nog goed herinneren. “Het ging erg goed bij Besiktas en ik had het er ook enorm naar mijn zin”, blikt Weghorst terug tegenover De Telegraaf.

“Het was laat in de avond toen mijn zaakwaarnemer Simon Cziommer me belde. Ik lag al in bed, met onze dochter Daantje in mijn armen. Ik nam op en Simon zei: 'Wout, United wil je hebben!’ Ik liet mijn telefoon uit mijn handen vallen en barstte in huilen uit.”

De overgang naar United had echter nog wel heel wat voeten in de aarde, aangezien Besiktas Weghorst eigenlijk tot het einde van het seizoen zou huren. Na wekenlang onderhandelen kwam er alsnog witte rook. “Ik noem geen bedragen, maar geloof me als ik zeg dat ik zelf heel veel water bij de wijn heb gedaan om deze transfer mogelijk te maken”, geeft Weghorst aan.

De spits geeft aan dat hij snel moest acclimatiseren bij de Engelse grootmacht. “Achteraf gezien was het best bizar. Nog geen week na aankomst in Manchester stond ik al in de basis bij een van de grootste clubs ter wereld en sindsdien zat ik op een sneltrein die niet meer tot stilstand kwam. Er was nul aanpassingstijd, de druk was bizar en de fysieke belasting groter dan ik ooit had meegemaakt. Pas in de laatste maanden had ik het gevoel dat ik er echt lekker in zat. Toen werd ik mezelf en durfde ik de schroom van me af te gooien.”

Weghorst denkt dat hij in de periode daarvoor misschien wel wat te nederig bij United is geweest. “Het waren enorm succesvolle maanden, waarin we bijna niet verloren. Ik was ook heel belangrijk voor het team, als aanspeelpunt en hardwerkende schakel tussen middenveld en aanval. Alleen mijn doelpunten bleven achter. Dat knaagde aan me en was ook de reden waarom ik mijn basisplaats verloor.”

De aanvaller kwam in een half jaar tijd tot 31 officiële duels namens the Mancunians. Dat hij slechts twee keer wist te scoren, knaagt nog altijd aan hem. “De Premier League is veruit de zwaarste competitie ter wereld, met de beste verdedigers. Verder waren we zelden de dominante partij die de kansen aaneenreeg. Maar hoe je het ook wendt of keert, ik had veel vaker willen scoren.”

Weghorst is nog altijd eigendom van Burnley, waar hij tot medio 2025 vastligt. De boomlange spits uit Borne speelt dit seizoen op huurbasis voor Hoffenheim. Na veertien optredens voor de Duitse middenmoter staat Weghorst op vier doelpunten. Eenmaal fungeerde hij als aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi toch voor zo’n middelmatige speler om even voor zo’n topclub te mogen spelen. Heeft het vooral aan zijn inzet en werklust te danken dat hij zo ver is gekomen en dat is ook knap.

25 december 2023 om 07:37

En aan ten Hag natuurlijk. Die heeft nogal de neiging om zich op kennissen en medelanders te focussen als het gaat om nieuwe spelers. Kans lijkt me vrij klein dat Weghorst anders voor United had gespeeld.

25 december 2023 om 08:07

Het kan altijd gekker. Ferguson kocht ooit Buttner.

25 december 2023 om 09:13

Dat doen trainers bijna altijd. Vooral als ze nog maar kort in de top werken, dan focusen ze zich op bekende.

25 december 2023 om 09:36

Die vervolgens in zijn debuutwedstrijd meteen een hele belangrijke rol bij de tweede goal speelde en de derde goal zelf scoorde. Ik dacht "wat gebeurt hier nou?"

25 december 2023 om 09:38

Ja, dat was fantastisch. Maar uiteindelijk is het niks geworden. Al zal die ook niet voor de basis gehaald zijn.

25 december 2023 om 14:36

@RyanGarcia

Wat dacht je van Phil Jones voor 20 miljoen euro…

25 december 2023 om 07:41

En kon in de premier League ook nog eens dezelfde statistieken overleggen als een aankoop van 75 miljoen, toch netjes

25 december 2023 om 08:01

@Inke: wat veel zegt over het aankoopbeleid van Ten Hag😉

25 december 2023 om 18:41

Wouter is zeker geen middelmaat maar een prima subtopper. Een middelmatige speler speelt zijn hele leven bij middelmatige clubs in middelmatige competities en Wout heeft het echt een stuk beter gedaan in zijn carrière volgens mij.

Hij liet zijn telefoon uit zijn handen vallen barstte in tranen uit. Ik vind Weghorst een dramaqueen en dit voorbeeld past precies in het beeld dat ik van hem heb. Verder niets dan respect dat hij met beperkte kwaliteiten het zover heeft geschopt.

25 december 2023 om 08:22

Waarschijnlijk stond z’n vrouw hem te filmen. Wout is een voorbeeld van, met hard werken en zonder enig talent kan je ook gewoon de premier league in.

25 december 2023 om 11:59

Zonder enig talent red je het niet in de voetballerij. Snap sowieso niet waarom je de noodzaak voelt om anderen hun prestatie omlaag te praten

25 december 2023 om 12:26

Niet zo emotioneel. Beoordeel z’n kwaliteiten en daar bespeur ik geen talent. Je doet je naam eer aan, neem nog een slokje.

25 december 2023 om 09:58

Dat iemand op een andere manier zijn emoties toont dan jij maakt hem een dramaqueen? Dat vind ik een beetje bekrompen, Master.

25 december 2023 om 14:15

@Master,

Misschien zijn mijn voetbal talenten nog wel groter dan die van Weghorst, hoewel misschien ook niet.

Desondanks zou ik ook niet weten hoe ik zou reageren als United belt. Je bent je hele leven lang kei en kei en keihard aan het werk om het zo hoog mogelijk te schoppen, en dan belt Manchester United…

Tja,, traantje van geluk zou er bij mij ook wel bij komen

26 december 2023 om 01:54

Precies dit. Nou Wout, nu weten we het wel. Wees blij met je carrière, je bankrekening en je gezegende leventje, maar mij laat mij als voetbalfan genieten van je prestaties en niet die emotionele prietpraat.

Nu weet ik dus dat Simon Cziommer zaakwaarnemer is geworden.
Bedankt.

25 december 2023 om 09:39

Was ook al zo'n dramaqueen. Maar wel één van de beste vrije trappen specialisten die ik heb gezien.

25 december 2023 om 09:51

Kwam in de verste verte niet in de buurt van Weghorst wat betreft het tonen van drama.

25 december 2023 om 22:36

Dat was ook mijn eerst gedachten

Wout kon het zelf niet geloven dat United helemaal de weh kwijt is. Spelen voor vergane glorie. Leuk kerstverhaal, Wout zal er nog wel een wijntje op nemen, want zoveel water zal hij er niet hebben bijgedaan.

United had beter Weghorst in de spits kunnen laten staan dan die gozer die ze nu gehaald hebben.

Dat hele Man Utd is natuurlijk verrot op dit moment. Als ik die wedstrijd tegen West Ham zie, dan moeten enkele mensen zich echt keihard gaan schamen.
Kwaliteit te over zou je zeggen, maar juist de inzet waar Ten Hag in zijn beginperiode enorm op gehamerd heeft, is op dit moment spoorloos.

Daarnaast is het verwachtingspatroon natuurlijk ook veel te hoor. Op dit moment staan City, Liverpool en Arsenal gewoon een trede hoger en mag je blij zijn met de plekken 5 t/m 8.

Weghorst zou op dit moment en met de investering van Ratcliffe natuurlijk nevernooit meer in aanmerking komen voor Man Utd.

Deze jongen heeft zoveel passie en werklust dat is ook het enige wat ik in hem waardeer en daardoor is hij gekomen waar hij nu is maar voetballen kan hij echt niet

25 december 2023 om 09:30

Als je niet kan voetballen dan maak je niet zoveel goals in de Bundesliga.

25 december 2023 om 09:38

Ik zeg ook dat hij door zijn passie en werklust zo ver is gekomen en ja hij heeft veel goals gemaakt, mede dankzij zijn teamgenoten maar dan nog kan hij niet voetballen, met dat laatste bedoel ik mee dat hij lomp overkomt en totaal geen techniek heeft enz en ja ik weet een spits staat er om goals te maken maar ik zelf hou van een wat verfijnde spits

25 december 2023 om 10:02

Mede of alleen door teamgenoten? Luuk de Jong die hier in NL zo'n beetje wordt beschouwd als de beste spits van NL kon het anders niet in Duitsland. Daarbij zul je best aardige goals voorbij zien komen als je een compilatie van Weghorst op zoekt.

25 december 2023 om 10:08

Weghorst is ook gewoon duidelijk de betere van de twee. De jong heeft nooit meer dan 6 goals gemaakt in een seizoen in een topcompetitie. Weghorst meerdere keren meer dan 15.

25 december 2023 om 13:21

Beide zijn subtop spitsen vind ik. Weghorst vind ik helemaal nergens in uitblinken terwijl je Luuk als pinchhitter bij een topclub nog wel kunt gebruiken. Oh ja, Weghorst heeft er eens twee gemaakt tegen Argentinië. Verandert niks aan mijn mening.

25 december 2023 om 14:19

@Mitchajax020

Had Wout Weghorst graag bij Ajax gezien hoor de afgelopen twee seizoenen. Misschien nog wel als aanvoerder ook. Reken maar dat geen enkele speler de kantjes er vanaf loopt…

Lekker Bergwijn verkopen, en geheel tegendraads 4-4-2 gaan voetballen met Brobbey/Weghorst voor in. Succes als centrale verdediger tegen die twee…

25 december 2023 om 09:42

Er wordt altijd zo veel geklaagd over het gebrek aan talent bij Wout. Alsof hij niks kan behalve hard werken. Maar zijn goals tegen Argentinië zijn voor mij het levende voorbeeld van waarom Wout wél een waardevolle voetballer is. Je moet geen team om hem heenbouwen maar hij hoort echt wel thuis in een grote competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren