Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wijnaldum heeft me het meest verbaasd, maar Afellay was veruit de beste’

Laatste update:

Ola Toivonen speelde tussen 2009 en 2014 voor PSV en in de beginperiode in Eindhoven was de Zweedse aanvaller erg onder de indruk van Ibrahim Afellay. Toivonen, tegenwoordig in eigen land actief voor Malmö FF, durft zelfs te stellen dat de vorig jaar afgezwaaide middenvelder de beste speler is die hij ooit van dichtbij heeft mogen meemaken. Beide spelers werkten uiteindelijk anderhalf jaar samen bij PSV, want Afellay dwong in januari 2011 een droomtransfer af richting Barcelona.

"Gini (Wijnaldum, red.) heeft me misschien wel het meest verbaasd dat hij het nu zo goed doet in Liverpool", verklaart Toivonen in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Maar Ibi (Afellay, red.) is voor mij absoluut de beste met wie ik in mijn tijd bij PSV heb gespeeld." De voormalig PSV'er keek vooral op het trainingsveld regelmatig zijn ogen uit. "Hij was iedere keer de ster van de training en werkte altijd extra voor zichzelf. Helaas heeft die knieoperatie in Barcelona verkeerd voor hem uitgepakt. Hij was veruit de beste."

Vooruitblik PSV - Ajax | 'Ihattaren zou bij Ajax niet in de basis staan'

Toivonen zelf liet in zijn eerste jaar bij PSV ook een goede indruk achter en de boomlange spits eindigde het seizoen 2009/10 met dertien doelpunten. Mede hierdoor werd hij in 2010 genoemd als aanwinst van Liverpool, al kwam een transfer naar the Reds nooit van de grond. "Ik was op dat moment heel erg blij bij PSV", zo brengt Toivonen in herinnering. "We hadden een sterk team, Ibi was geweldig, net als Balázs Dzsudzsák op links. Misschien heb ik spijt dat ik toen niet iets meer van me heb laten horen bij de club of vraagtekens heb gezet bij hun beslissing", verwijst de Zweed naar de keuze van PSV om hem niet al na één seizoen te laten vertrekken.

Gaandeweg zijn periode in Nederland kreeg Toivonen steeds meer kritiek, vooral door zijn vaak provocerende manier van spelen. "Mijn teamgenoten zijn vaak blij dat ze mét me spelen", reageert de inmiddels 34-jarige Toivonen met een kwinkslag. "Als mijn tegenstander me niet mag, doet dat me niks. Ik mocht Mark van Bommel ook niet als ik tegen hem voetbalde, maar ik hield ervan om met hem samen te spelen. Voor Zlatan Ibrahimovic geldt eigenlijk hetzelfde", aldus de routinier, die tegenwoordig over meer zelfbeheersing beschikt op het veld. "Ik ben wel wat volwassener geworden door de jaren heen. Maar op het veld wil ik nog steeds altijd winnen, wat daar ook tegenover staat."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ola Toivonen, zulke spelers maken je competitie wel kleurrijker. Ik snap wel wat hij bedoelt ik heb liever een Tagliafico in mijn team want als je tegen zo'n speler speelt is het gewoon 90 minuten ergeren als fan. Verder vond ik Toivonen nooit zo'n irritant als dat mensen op dit forum soms weleens doen voorkomen. Hij had wat nare trekjes maar dat hebben heel veel voetballers in mijn ogen.

28 februari 2021 om 13:00

Bij Toivonen vond ik het vaak gemeen, met ellebogen en gemeen inkomen. Hard vind ik geen probleem, maar bij hem vond ik het meer dan hard. Ik ben wel van mening dat dit soort jongens nodig zijn binnen een ploeg.

28 februari 2021 om 13:30

Daarnaast kon Toivonen, a la Van Bommel, ook niet zo goed incasseren. Dan wordt het al snel vervelend.

Daar ben ik het wel mee eens. Afellay was echt heel goed bij PSV. Zo jammer hoe blessures een carrière verpesten. Toivonen was zelf ook een topper. En Dzsudzsak. Dat waren echt hele leuke spelers destijds.

Dzsudzsák, dat was pas echt een goede speler. Als Ajacied vond ik hem echt heel goed en kon ik altijd erg genieten van hem, behalve tegen Ajax.

Weet nog wel dat hij tegen Ajax in een krankzinnige wedstrijd in het seizoen 09-10, echt een ijzersterke wedstrijd speelde. PSV won met 4-3, Dzsudzsák scoorde 2x (1x met echt letterlijk een kanonskogel uit een vrije trap van volgens mij ruim 30 meter) en hij had volgens mij ook de assist bij de andere 2 doelpunten van PSV en bij Ajax speelden toen o.a. Suárez, Stekelenburg, Vertonghen, Alderweireld, van der Wiel, de Zeeuw, etc. en van der Wiel was zijn directe tegenstander en die was juist dat seizoen echt heel goed bij Ajax, maar hij had totaal geen grip die wedstrijd op Dzsudzsák.

Maar Dzsudzsák was ook echt gewoon nog zo'n ouderwetse klassieke linksbuiten. Speelde met zijn sterke linkerbeen aan de linkerkant, haalde de achterlijn om voorzetten te geven (had ook ieder seizoen volgens mij best wel wat assists), scoorde altijd zelf rond de 15x per seizoen en was ook heel snel, behendig en een zeer goede techniek en inzicht.

28 februari 2021 om 14:23

Dzsudzsak kon ook altijd net wat extra's tegen Ajax, eigenlijk vanaf het moment dat hij bij PSV zat was dat zo al. Hij ging op een gegeven moment zelfs met zijn zwakke been van afstand scoren tegen Ajax.

28 februari 2021 om 14:27

Even opgezocht maar Dzusdzsak had 2 jaar lang precies 0 assists en toen ineens 14 in een seizoen terwijl hij 3 jaar gewoon basisspeler was. Best bijzonder

Mijn favoriete voetballer toen, vond hem als 10 jarige fantastisch om naar te kijken.

28 februari 2021 om 13:04

Als je geboortedatum op je profiel klopt, was jij geen 10 jaar oud toen Toivonen bij PSV speelde 😁.

28 februari 2021 om 13:08

Zou hij niet doelen op de man waar Toivonen over praat?

28 februari 2021 om 13:12

Zo oud is Afellay ook weer niet hoor

28 februari 2021 om 13:13

Hahaha, die schijnt niet helemaal goed te zijn nee

We hadden destijds een goed team met een aantal fantastische spelers, helaas was toen (ook al) de verdediging niet top waardoor we geen kampioen werden. Dzsudzak kan ik me nog wel goed herinneren, wat een fantastische speler was dat die ook vaak in topwedstrijden erg belangrijk was. Kan me nog wel een wedstrijd van hem herinneren in Philips Stadion toen Stekelenburg op goal stond

Merkwaardig dat Wijnaldum hem heeft verbaasd.
Ik heb nooit begrepen waarom Wijnaldum en Fer in een adem werden genoemd toen ze bij Feyenoord speelden. Wijnaldum was in mijn ogen de ster en fer een harde werker.
Fer ging naar het buitenland en Wijnaldum naar Psv, voor veel en veel te weinig geld

28 februari 2021 om 13:04

Fer ging naar Twente. En dat waren gewoon de grootste Feyenoord talenten destijds. Wellicht dat Wijnaldum iets beter was, maar het was logisch dat Fer ook veel genoemd werd.

28 februari 2021 om 13:14

Tx . Ik kan me niet eens meer herinneren dat Fer naar Twente ging. Ik ken alleen het gevalletje Cabral nog, die een foute keuze maakte door van Feyenoord naar Twente te gaan en het niet te redden. Maar ja misschien had hij het bij Feyenoord ook niet gered
Wijnaldum kon de bal ophalen achterin, een mannetje passeren en hij kon scoren.
Daarom was hij in mijn ogen beter.

Toivonen was zelf ook een geweldige speler. Wordt nog wel eens onderschat maar zijn statistieken spreken voor zich. Ik vind het echt zonde dat hij nooit een serieuze prijs heeft gepakt met Psv, want in de jaren met Toivonen, Dzsudzsak, Afellay, Lazovic etc. hadden we echt een leuk en goed team. Alleen er stond in die tijd zo'n matige defensie dat we het altijd uit handen gaven tegen het einde van het seizoen. En ook Isaksson was geen keeper die punten voor je pakte, net als Mvogo nu.

28 februari 2021 om 13:11

In die tijd had Ajax ook wel een uitstekende ploeg en bovendien had je toen ook AZ en FC Twente die het de topclubs toch heel lastig hebben gemaakt. Je moet soms ook het geluk hebben dat het allemaal even net jouw kant op valt, ook al heb je een uitstekende ploeg.

28 februari 2021 om 13:22

Ajax had in die tijd met Stekelenburg, Alderweireld, Vertonghen, Eriksen en eerst ook nog Suarez ook wel een erg leuk team ja, al zat daar ook wel veel middelmaat tussen als je het vergelijkt met het Ajax van nu. En Twente was in die jaren zeker top. Maar in mijn ogen heeft PSV het toch grotendeels aan zichzelf te wijten dat er in die tijd zo weinig prijzen zijn gepakt door de defensie totaal te verwaarlozen. Manolev, Marcelo en Isaksson hebben jaren basis gestaan, aangevuld met spelers als Bouma, Pieters en later nog Derijck. Dat was wel heel erg slecht allemaal he

28 februari 2021 om 14:25

Hahaha Isaksson. De meest kleurloze keeper ooit is dat denk ik. Op die ene wedstrijd tegen Utrecht na, toen pakte hij ineens alles en was hij beter dan Kahn en Schmeichel bij elkaar.

Tjongejonge. Dzudszak was gewoon een snelle Ziyech. Ik zag hem eigenlijk best bij een Real Madrid eindigen. Gek hoe carrières kunnen verlopen. Toivonen zelf was ook in het begin geen onaardige speler. Weet niet waarom hij zijn laatste seizoenen in ene slecht presteerde. En afellay was zijn laatste 1/2 seizoenen ook top, maar minder veelbelovend als daarvoor.

Parapa papaparapa Toivonen! Hij heeft van een aantal spelers hun ontwikkeling in de weg gezeten in zijn tijd bij PSV. Wijnaldum zat op de bank of speelde dan rechtsbuiten. Maher zat ook op de bank. Jammer want Toivonen was niet bepaald een meerwaarde.

28 februari 2021 om 13:14

Niet bepaald een meerwaarde? Toivonen heeft bijna 80 goals gemaakt voor PSV en was op dat moment ook gewoon beter dan Wijnaldum en Maher.

Het verbaast me dat Toivonen niet meer uit z'n carriere heeft weten te halen, met name in clubverband. Ik vond 'm in het veld echt een vreselijk irritante speler, maar goed voetballen kon/kan hij absoluut. Daar had ik wel wat meer van verwacht. In het Zweedse elftal was hij ook altijd van waarde.

Affelay was ook echt erg goed, absolute vedette en een mooie transfer. Wreed dat z’n blessure zoveel verknoeit heeft want hij kon echt lekker ballen. Toivonen, tja er zijn weinig PSVers die ik nog minder mag dan deze jongen. Was er met de VAR elke week uitgestuurd, echt een hele vieze speler. Begrijp best dat mensen met tagliafico komen, die deelt ook zeker uit, maar dat met ellebogen en handen vind ik altijd zo vies het heet voetbal.

Persoonlijk vond ik Affelay geen begenadigde speler, dribbelde veelal met zijn hoofd omlaag en miste daarom soms het overzicht tijdens zijn dribbels. Maakte vaak soms schijnbewegingen op verre afstand van zijn tegenstander maar gaf uiteindelijk een pass en ging er niet langs. Raar om te zien, dat ie naar Barca ging was voor mij verrassend. Daarna bij Schalke en in Griekenland was het vrij matig, hij is schijnbaar niet beter en fitter geworden na zijn Spaanse avontuur.
Ik snap wel dat Toivonen verrrast is over Wijnaldum, want hij was voorheen n dribbelaar die het van zijn acties moest hebben aan de bal. Maar de laatste 5 jaar is Wijnaldum een moderne allround middenvelder geworden, die vooral meters maakt zonder bal. Box to box speler, die ongelooflijk fit is.
Dat had ik 6/7 seizoenen geleden niet kunnen voorspellen dat ie zo’n speler is geworden die in de absolute wereldtop speelt.

28 februari 2021 om 16:00

Bij PSV werd Wijnaldum al een moderne allround middenvelder. In zijn laatste seizoen was hij geweldig bij PSV in die rol. Inmiddels al weer bijna 7 jaar geleden en heeft Toivonen niet meer meegemaakt. Dat hij daarna bij Newcastle in een compleet andere rol werd gebruikt kwam als grote verrassing bij de Psvers. Gelukkig zag Liverpool het wel goed en trok hem meteen terug in de rol die hij bij psv had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren