Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi heeft spijt van zijn besluit en blijft langer bij FC Barcelona

Laatste update:

Trainer Xavi gaat zijn contract bij FC Barcelona uitzitten, zo heeft hij woensdagavond besloten. Transfermarktexpert Fabrizio Romano en diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, melden dat hij zijn besluit reeds heeft besproken met president Joan Laporta. De oefenmeester beschikt nog over een verbintenis tot medio 2025.

Xavi was eerder heel duidelijk in zijn besluit en hij wist zeker dat hij zou gaan stoppen. Laporta zou er bij Xavi op hebben aangedrongen te blijven, en de trainer is akkoord gegaan met de voorwaarden. Of er contractueel iets wijzigt, is vooralsnog onduidelijk.

Volgens de berichtgeving uit Spanje zal Laporta op donderdagochtend in de media verschijnen om uitleg te geven over het besluit van de club en trainer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Eerder op de woensdag ontmoetten Laporta, Xavi en sportief directeur Deco elkaar in het Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ook broer en assistent-trainer Óscar Hernández werd bij de gesprekken betrokken. Na de gesprekken vertrok het kwartet naar het huis van Laporta.

Hoe Laporta Xavi heeft kunnen overtuigen, is nog niet bekend gemaakt. Het nieuws is wel zeer opvallend, want sinds januari heeft de coach steevast gezegd dat hij hoe dan ook gaat vertrekken aan het einde van het huidige seizoen.

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Villarreal (3-5) in januari zorgde Xavi voor een shock in de voetbalwereld. De trainer vond het genoeg geweest en achtte de tijd rijp om te vertrekken.

"Er is geen weg terug, het is tijd voor verandering. Als Culé (fan van Barcelona, red.) denk ik dat het tijd is om te vertrekken", zo sprak Xavi op de persconferentie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meestertacticus. Wel een beetje labiele persoonlijkheid, althans, zo komt hij over. Of hij heeft een manier gevonden om met de druk om te gaan, of zijn aangekondigde vertrek heeft druk weggenomen. Ben benieuwd of hij het inderdaad gaat volhouden.

24 april 2024 om 21:34

Meestertacticus? Daar zie ik als coach anders weinig van terug.

24 april 2024 om 21:47

In deze situatie een meestertacticus inderdaad. Zeggen dat je weg gaat wanneer mensen je weg willen hebben, zodat je niet ontslagen wordt. Wanneer de rust wedergekeerd is, toch lekker blijven zitten. Doet ie goed!

Heeftie toch nog wat opgestoken van Messi 🤣

Fantastisch dat Xavi blijft.

24 april 2024 om 21:17

Fantastisch? Heeft helemaal niets gewonnen dit jaar bij een club als Barca, dan heb je imo gefaald..

24 april 2024 om 21:19

Echt onzin. Madrid is toch gewoon beter. Xavi levert prima werk met opstellen van jonge spelers en dat gaat een fundament worden voor de toekomst.

24 april 2024 om 21:19

@salmad

Wat is dit nou voor onzin man? Volgens jou ligt het allemaal aan Xavi maar dat is absoluut niet waar. Sterker nog sinds Xavi een paar maanden geleden had aangekondigd dat ie ging vertrekken speelde Barca veel beter voetbal.

Xavi was vorig seizoen wel kampioen in LaLiga en won de SuperCopa.

24 april 2024 om 21:20

Nou als ik onze selectie met die van Real bekijk moet je toch wel tot de conclusie komen dat bij Real momenteel meer kwaliteit rondloopt dan bij Barca. Wij zullen het de komende jaren ook moeten hebben van de jeugd en gelukkig beschikken we over een goede. Maar Real is nu gewoonweg verder.

24 april 2024 om 21:20

Onzin? Bij de clubs Barca en Real krijg je geen tijd om rustig te bouwen, presteer je niet meteen lig je eruit zo werkt het.

24 april 2024 om 21:21

@salmad dit jaar heeft hij ook echt pech gehad met veel blessures gavi en balde liggen al heel seizoen uit Pedri en frenkie ook vaak geblesseerd geweest en veel meer

24 april 2024 om 21:23

En vind je dat nu hoopgevend? Vanaf er bekend is dat hij weg gaat loopt het beter. Of er een causaal verband is, is natuurlijk niet aan te tonen maar toch.

24 april 2024 om 21:25

Messi volgens mij ben je nog best jong vermoed ik zo. Ik kom van de tijd dat de norm erg hoog ligt bij clubs als Barca en Real, win je een jaar niks lig je eruit. Wellicht dat die norm bij Barca inmiddels is bijgeschaafd, door alle malaise van de afgelopen 2 jaar wat zich daar heeft afgespeeld.

24 april 2024 om 21:30

Wat een dommigheid. Je kan wel vasthouden aan een hoge standaard, maar je speelt gewoon met twee kinderen van 16 en 17 in de basis. Verder speel je zonder defensieve middenvelder en heb je een aanval zonder snelheid.

Dan kan je gewoon bedenken dat je geen elftal hebt om mee te draaien met de top. Echt een ongelofelijk domme logica.

lekker de standaard vasthouden van Barcelona met Messi, Xavi, Iniesta, Busi, Pique etc terwijl je het hedendaags moet doen met kinderen Yamal en Cubarsi, een bejaarde Lewandowski, Raphinha en Ferran Torres. Nee van dat groepje spelers moet je inderdaad dezelfde jaarlijkse prijzen verwachten inderdaad👍🏽

24 april 2024 om 21:42

@salmad

Ja en de tijd is nu veranderd we leven niet meer in 2010 ofzo toen we nog alles wonnen etc.

Xavi moest het hele seizoen doen zonder een echte 6, en zoveel geblesseerd we hebben zelfs meegemaakt dat Pedri, Frenkie, Gavi alle 3 geblesseerd waren waar door we wel verplicht waren om met Fermin te spelen alhoewel hij wel een goede speler is maar zal nooit wereldtop worden. En ook soms Romeu en Gundogan ja dan verwacht je natuurlijk niet veel van die 3 samen

25 april 2024 om 07:09

@Pedri,

Ff kijken:
Felix - Lewandowski - Raphina
(Torres wissel)
De Jong - Gündogan - Romeu
(gavi, Roberto, Pedri wissel)
Alonso - Martinez - Kounde - Cancelo
(Wissel Araujo, Christensen)
Ter Stegen

Het was de tactiek van Laporta om vooral oude transfervrije spelers te halen (Gündogan, Christensen) en dure oude spelers (lewandowski) met dure huur spelers (Felix/Cancelo)

Allemaal heeft het een godsvermogen gekost. En nu moeten de standaarden naar beneden???

Nee, er moet beleid gevoerd worden en geen ego streling van Laporta.

25 april 2024 om 08:39

Nounou D-Bergkamp, eerlijk gezegd kan ik je reactie moeilijk serieus nemen als je Romeu opstelt (die man bezwijkt helaas onder de mentale druk), en araujo en Christensen op de bank houdt.
Alonso opstellen slaat ook nergens op trouwens, want die kan het ook niet bijbenen. En Martinez heeft ook z'n draai nog niet gevoncen; het zegt genoeg dat Cubarsi daar speelt.

Als je dit opa elftal opstelt moeten de standaarden zelfs nog verder naar beneden, of denk je echt dat jouw opstelling kans maakt op een prijs?

25 april 2024 om 10:22

Ja de standaarden moeten naar beneden ja. Hoe kan je dat elftal opnoemen en denken dat het kans heeft op succes… ja in Laliga moet het beter, maar de oorzaak van slechte spel van Laliga is het gemis van Dembele en Busquets.

Noem mij maar eens een team dat succesvol is zonder defensieve middenvelder? En een team zonder één aanvaller met snelheid heeft? Dat zijn cruciale onderdelen van een team. Dit Barcelona heeft dus 0 defensieve hulp vanuit het middenveld, en de aanval mist iets simpels als diepgang.. verder dribbelt niemand van die aanval zijn mannetje voorbij.

Verder noem je Alonso en Romeu. Die kunnen er werkelijk he-le-maal geen reet van.

Fijn voor dit icoon van Barca, maar Barca faalt hopeloos dit jaar… dus wat is de reden dat hij mag blijven?

24 april 2024 om 21:19

Nu die wil blijven, moet je hem uitkopen en zal wel een duur grapje zijn. Al lees ik dat laporte hem graag wil behouden.

Zonde van die speler die hij ooit was, maar wat een mafkees is deze man geworden. Amper nog serieus te nemen.

24 april 2024 om 21:49

Wat maakt hem een mafkees? Ik kijk zelf nooit Barca, vandaar mijn nieuwsgierigheid.

24 april 2024 om 21:55

De manier van reageren op alles. Heeft al weet ik het hoevaak rood gekregen dit seizoen. Afgelopen week begon die ook 1 eens apparatuur omver te schoppen.

24 april 2024 om 21:57

Ik denk dat Bbartnec bedoelt dat hij bijvoorbeeld meer rode kaarten (4) dan prijzen heeft gepakt als trainer bij Barca. Tel daarbij nog 22 gele kaarten op en neem ook mee hoe hij zich in de pers en langs de lijn gedraagt, dan kom je uit op een ernstig gefrustreerde, zwaar overspannen en compleet gestreste indruk die hij wekt.

24 april 2024 om 22:24

Inderdaad onderstaande reacties, en daarnaast gaf meneer zelf meerdere malen aan na dit seizoen de club te gaan verlaten om er nu vervolgens dus op terug te komen.

Wat een poppenkast.. Hij hoeft alleen nog maar zijn contract op te laten hogen en dan kunnen we met recht zeggen dat hij de onderhandelingstactieken goed afgekeken heeft bij zijn maatje Messi

24 april 2024 om 21:46

Of bij Mourinho, laat alles in de soep lopen en hoopt op een ontslagvergoeding?

24 april 2024 om 21:52

Dat zou nog verstandiger zijn, maar zo slim denk ik niet dat Xavi is. Hij heeft de maniertjes langs de lijn wel van Mourinho

24 april 2024 om 21:59

Nu nog hopen op de prijzenkast van Mourinho

Is dit nu officieel? Want lees dus dat het ook volgens media is? Als het zo is, van mij mag die. Het is wel iemand met een enorme passie voor voetbal, al slaat ie wel geregeld door, en vooral ook voor Barca. Vind dat wel mooi om te zien en gun hem en ons ook zeker succes.

24 april 2024 om 21:38

Ik hoop van harte dat we iets aan de staf gaan veranderen. Daar moet gewoon iemand bij die met een andere blik op voetbal dan Xavi. Aangezien zijn broer echt niet Xavi gaat tegenspreken, net zoals de rest van zijn staf. Het lijkt me wel handig als je daar iemand met een andere visie tussen hebt, waar je mee kan sparren over de tactiek.

Verder mag je van mij de hele afdeling die over fitheid en blessures gaat eruit pleuren, gezien Barcelona echt schrikbarend veel blessures heeft. Komt ook nog bij dat als Barcelona aankondigt dat een blessure 1 maand duurt, dat de desbetreffende speler na 2 maanden nog niet fit is.

Verleden week feest in Madrid en we gaan gewoon vrolijk verder met goed nieuws!

Xavi is toch geen top trainer, dat is nu wel duidelijk! Gedraagt zich telkens als een kind van 12

24 april 2024 om 21:21

Haha voor El Classico zongen Madridistas in en buiten het stadion dat Xavi moet blijven. Geweldig nieuws voor Real Madrid dit inderdaad.

24 april 2024 om 21:26

Achja, dat zongen ze begin afgelopen jaar in Madrid ook na de 3-1 winst in Bernabeu. Uiteindelijk werd hij dat jaar lachend kampioen, sometimes you win sometimes you lose

24 april 2024 om 21:48

Heren. Met of zonder Xavi is Barcelona gewoon momenteel geen uitdager voor de titel tegen Real. Dat is helaas de keiharde waarheid, maar La Liga wordt misschien wel een soort Duitsland de aankomende jaren.

24 april 2024 om 22:40

Enige wat hij heeft gepresteerd was die titel wat ook met veel 1-0 was gewonnen dankzij Ter Stegen. In EL door Frankfurt en United uitgeschakeld. In de CL in de groepsfase vorig jaar uitgeschakeld en dit jaar mentaal in elkaar gezakt na een rode kaart tegen PSG. Dat het dit jaar slecht gaat had ik persoonlijk wel verwacht. Het is meer janken aan de zijlijn en als een clown gedragen. Een trainer die al 4-5 rode kaarten en een stuk of 10 gele kaarten heeft verzameld is niet echt serieus te nemen.

25 april 2024 om 09:34

Niet alleen Ter Stegen, maar ook het dramatische seizoen van alle aanvallers in Laliga. Het was echt niet meer normaal wat een kansen gemist werden. Ik ben het dus wel met je eens dat die 'oersterke' defensie van vorig seizoen meer geluk dan wijsheid was. Maar ja sommigen zeggen dat dat het geluk van een kampioen is.

24 april 2024 om 21:32

Noem dan maar eens een toptrainer die Barcelona deze zomer kan betalen en die vrij is?

Ohja. Dat is er niet. Logisch dus dat je het dan maar gaat doen met Xavi, en volgend jaar verder kijkt wat er mogelijk is.

24 april 2024 om 22:07

Hans flick ? Top trainer en transfervrij .. en dat is niet de enige. Tegen de zomer komen er sowieso een aantal bij.

24 april 2024 om 22:24

Hansi Flick is niet goedkoop. flick en zijn staf vragen 16 miljoen euro per jaar. Krijg je wel een compleet vernieuwde trainersstaf en fysio’s, maar toch is dat behoorlijk wat geld.

Verder ga je natuurlijk niet gokken op trainers die mogelijk vrij gaan komen in de zomer. Stel er komt niks fatsoenlijks vrij, moet je alsnog Marquez doorschuiven. Iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen.

Jeetje knul had dosis aandacht nodig ofzo. Maar goed ben benieuwd wat hij volgend seizoen kan tegen Endrick, Mbappe, Vinicius, Bellingham en co

Eigenlijk niet echt serieus te nemen na die eerdere uitlatingen. Zeker aangezien de druk hem de laatste tijd duidelijk ook teveel werd.

Vraag me wel af hoe dit afloopt trouwens. De resultaten gingen beter nadat hij aankondigde te vertrekken. Kan ook iets niet positief betekenen.

Gemixte gevoelens hierover.. je koopt jezelf nu als club zijnde meer tijd om over een nieuwe trainer na te denken. Dat is een positief iets. Barcelona heeft niet het geld om een dure trainer weg te kopen van een club, en transfervrij is er vrijwel niks interessants op de markt. Behalve Flick, maar blijkbaar durft de club dat niet aan. Dus Xavi blijft met afstand de beste optie momenteel.Toch blijft bij mij het gevoel knagen dat Xavi stijf van de stress staat, en dat is verre van goed. Hij gedraagt zich als een malloot langs de zijlijn, en hierin lijkt ook maar geen verbetering te komen. Als hij zelf door wilt zal hij zich vast prima voelen, maar van een afstandje bekeken lijkt het me dat hij wel toe is aan rust.

24 april 2024 om 23:11

Of Flick wilt zelf niet? Ik denk echt niet dat er toptrainers zijn die staan te popelen om bij Barca aan de slag te gaan. Zeker niet als ze van kapitaalkrachtige clubs vandaan komen. Die kracht hebben we de komende jaren helaas niet.

24 april 2024 om 23:25

Flick wilde juist heel graag. Als je de media mag geloven dan. Kwamen echt ongelofelijk veel berichten naar buiten dat hij stond te popelen om het over te nemen. Hij zou klaarblijkelijk al Spaans leren, hij zou met de voormalig assistent van Guardiola hebben gesproken over de club, hij zou al een spaans- en Duitssprekende assistent hebben gezocht. Laporta ook meermaals met zijn zaakwaarnemer hebben gesproken.

Wat hiervan waar is kan natuurlijk niemand met zekerheid zeggen, maar de indruk werd wel gewekt dat Flick echt dolgraag de uitdaging aan zou zijn gegaan.

Ik denk dat we de aantrekkingskracht nog wel hebben hoor. Er zijn echt wel zat trainers die heel graag Barcelona weer naar de top zouden brengen. Of dit als trainer haalbaar is is een tweede. Als City/Bayern/Real/Liverpool een trainer willen hebben die Barcelona ook wilt, gaan ze echt wel naar de eerstgenoemde clubs. Echter zijn er zat trainers die dromen van deze , hoe je het wendt of keert, hele grote club weer terug op de kaart willen zetten.

Waarschijnlijk hebben ze ergens een potje gevonden om nog een extra jaar zijn kaarten te kunnen betalen.

Genieten dit. Je afscheid aankondigen paar maanden geleden in de hoop dat de spelers meer gemotiveerd zou raken, en zo zelf door de voordeur vertrekken met een eventuele La Liga en/of de CL op zak. Ze deden het best aardig moet ik toegeven toen Xavi zijn afscheid aankondigde. Maar na het verlies tegen PSG en Real Madrid, wilt die plotseling nu wel blijven. Xavi wou natuurlijk niet op een schaamteloze manier vertrekken. Dat je je als club zijnde je zo laat spelen. Maar goed, het is natuurlijk Laporta's pupil, dus niet gek dat Xavi zijn besluit mag terug draaien.

Hopelijk speelt Xavi volgend jaar in El Clasico's ook met een hoge lijn. Wordt lachen mocht Mbappe in de zomer naar Real komenm

24 april 2024 om 21:34

Dat doet hij niet hoor. Xavi maakt fouten, maar het is geen volslagen debiel zoals vele Madristas denken.

Tegen PSG speelde Barcelona tweemaal met een lagere lijn. Xavi leert wel van zijn fouten hoor.

24 april 2024 om 21:52

Tegen Madrid vorig seizoen ook in de copa, ging prima toen.

25 april 2024 om 07:19

Bedoel je toen wij 4-1 verloren? Want toen gingen meerdere dingen verkeerd. Of de Super Copa finale die we 3-2 verloren? Ik denk dat Xavi juist een stuk conservatiever is gaan spelen en in de CL werkte dat ook een stuk beter.

Lekker. Dat betekent wederom lelijk voetbal en eindigen als 3e volgend jaar

Jammer, had graag een trainer met klasse bij Barcelona gezien komend seizoen. Niet om aan te zien hoe Xavi zich gedraagt langs de lijn.

24 april 2024 om 21:41

Dat is inderdaad iets wat echt niet kan. Hij is echt Simeone-light.. al kan je light soms wel weglaten. Ongelofelijk hoe explosief hij staat te roeptoeteren langs die zijlijn.

Ik hoop van harte dat Barcelona Thiago Motta oppikt bij Bologna in 2025. Lijkt me een frisse trainer met een goede uitstraling.

Geen grote fan van Xavi als trainer, maar als zijn vervanger Marquez is, dan liever Xavi nog een jaartje.
Is misschien ook beter voor die jonge spelers dat Xavi blijft.
Jaar later zijn Pep en Enrique einde contract, dus best nog een jaartje voortdoen met Xavi en erna een top trainer halen

24 april 2024 om 22:02

@goat10

Mijn gevoel zegt dat Guardiola gewoon gaat bijtekenen bij City.

En Guardiola heeft al aangekondigd dat die nooit meer trainer van Barca wilt worden wel erg jammer..

Prachtig nieuws voor ons Madrilenen!

Dit voorspelde ik 2 weken na zijn aankondiging al. Makkelijk foefje om even onder de druk uit te komen, niets meer.

Mensen schreeuwen elkaar maar na!

Hij verkondigde zijn vertrek aan omdat hij zero steun voelde vanuit de bestuur. Hij heeft echter sinds zijn besluit goed gepresteerd.Laporte en Co zijn hem gaan steunen en nu wilt tie graag blijven daar is niks raars aan. Dit is indd een slechte seizoen van Barca maar eerste jaar pakte we la liga en tweede jaar pakken we helaas niks en vooral door persoonlijke slipjes.


Waarom Xavi momenteel de beste optie is voor barca.

- Hij is goedkoop.
- Begrijpt de economische klimaat van Barca.
- Jongen spelers groeien mooi onder hem.
- Oudere spelers respecteren hem
- Zijn naam heeft veel aantrekkingskracht kijk maar naar de interviews van Lewa, Gundo, Christensen en Raphina die allemaal kwamen voor Xavi.

Tuurlijk weet ik dat Xavi niet de beste coach is en dat er veel andere beter zijn maar geen enkele wereld coach wil nu barca coachen en dat willen jullie allemaal graag vergeten.

Xavi stond op toen iedereen bleef zitten zelfs toen tie zou weg gaan zei hij dat hij zijn salaris zou afstaan. Het is een klasse man met soms rare trekjes maar nog steeds de perfecte coach voor barca nu!

Gewoon omdat ze geen andere/ betere trainer kunnen vinden.

Geweldig nieuws, op naar de volgende reeks gele en rode kaarten, omdat dit grote kind zich niet kan gedragen en vooral op naar weer geen prijzen

Geweldige speler maar dramatische coach. Dit wordt weer na elke nederlaag gejammer over de scheids.

24 april 2024 om 22:38

Geen dramatische coach imo (ook geen top coach) maar een dramatische persoonlijkheid.

Wat een poppenkast zeg. Dacht zeker dat er minder druk kwam als die zijn vertrek zou aankondigen. Dat mislukt omdat je het in een week gewoon helemaal weggeeft en nu komt die met hangende pootjes terug. Maakt mij niet zoveel uit hoor. Want ik vind hem een clown het hele seizoen met zijn gedrag. Heeft al 10+ gele kaarten en ook iets van 4-5 rode kaarten. Zo iemand kan je toch niet serieus nemen.

Aldus Rafa Yuste, waarvan ik (wellicht ten onrechte) nooit het gevoel krijg hem volledig te vertrouwen. Iets te glad, iets te gericht op aandacht en net iets teveel vertrouwen in een gunstige uitkomst. Dat gezegd hebbende, het aanblijven van Xavi is wel degelijk goed nieuws. Ik hoop alleen dat er iemand binnen de club is die hem terug kan fluiten over zijn belachelijke gedrag richting de arbitrage. Dat had hij als speler al, nu ook als coach.

25 april 2024 om 00:00

Die broer moet sowieso wieberen als assistent. Daar moet een zwaargewicht zitten die Xavi sowieso even zijn gedrag doet laten veranderen. Want hij komt over als een kind die een keer geen snoep krijgt in de Jamin van zijn mammie en pappie. Sorry, eerst je vertrek aankondigen en nu blijven: als je denkt dat de poppenkast niet erger kan moet je dit gewoon even aanschouwen en beseffen.Echt een schandalig beleid bij Barca. Huilen van het lachen is het.Ik neem niemand meer serieus. Laporta niet en Xavi niet. Een parodie op wat ooit een topclub was. Geluk gehad met een gouden generatie en vooral Messi. Niets meer, niets minder. Barca is weer de club die het voor het tijdperk Ronaldinho was: het kleine broertje van Real. We moeten ons als fans weinigIllusies maken. We hebben leuke talenten met Yamal, Pedri, Gavi en Cubarsi. Maar het zijn echt niet de nieuwe Messi, Xavi, Iniesta en Puyol ofzo.

25 april 2024 om 00:15

Ik vind je wel heel emotioneel reageren Joga. Dit besluit van Xavi hoeft niet persé slecht te zijn toch? Je koopt jezelf één jaar extra de tijd om een nieuwe trainer te vinden. Verder leek de keuze te zijn Marquez of Xavi? Wie had je liever gehad?

Verder snap ik wel waar je vandaan komt. Xavi heeft echt 100x in de media herhaalt dat hij absoluut niet op andere gedachten te brengen was. Zelfs niet als we de CL wonnen, aldus Xavi.
Een afgang tegen PSG, en een troosteloze wedstrijd tegen Real verder en Xavi wilt ineens wél aanblijven.

Ik vind het meest zorgelijke dat deze club niet ambitieus lijkt te zijn. Ze durven geen De Zerbi te kopen van Brighton, of een Flick en zijn staf aan te stellen. Slot was ook een optie, Motta kon je misschien kopen van Bologna. Er waren zoveel keuzes waaruit verandering van koers sprak.. en nu ga je op dezelfde voet verder. Ik heb er dus geen vertrouwen in dat Barcelona in 2025 ineens wél met een verassende naam als trainer komt. Dat wordt 99,9% Enrique aangezien hij uit contract loopt. Hij is Spaans en ex-speler. Daar worden ze echt heel opgewonden van in het bestuur.

De geruchten omtrent Bernardo en Olmo zijn echt weer typisch Barcelona. Om moedeloos van te worden. Het liefst spelen ze met 11 spelers die goed rondo kunnen spelen, en die verder nooit diepgaan, of een duel winnen. Echt verschrikkelijk.

25 april 2024 om 05:06

Ik las ergens dat hij ook weinig vertrouwen voelde en daarom wilde vertrekken en dat hij zich sindsdien beter gesteund voelt? Buiten zijn gedrag vind ik Xavi wel echt een goede coach voor dit Barca. Waarom? Het is een personality. Hij geeft jeugd volop de kans waardoor veel spelers zich ontwikkelen, hij presteert op zich gewoon prima. Hij is bijna tot halve finale CL gekomen en strijd met een mindere selectie vrij lang door voor de Liga. Als Lewandowski wat meer in normale doen was dan was het een ander seizoen. En verder heeft hij de steun van de achterban en de media. Dat zorgt voor wat rust in de tent. Zou een andere coach het aandurven met Cubarsi? Of Lamal zoveel laten spelen? Zo een Arda Guler verpietert ook maar bij Real. Als coach voor dit Barca vind ik Xavi dus een goede coach.

Wat Barca betreft. Dat is best een moeilijke club om fan van te zijn vind ik. Het verwachtingspatroon is gigantisch en het draait ook niet puur om resultaat. Maar waaron veruilt een Gundogan Man City voor Barca? Of waarom wil Frenkie de Jong maar niet weg? Omdat Barca dat magische heeft. Je voetbalt er niet alleen voor het resultaat. Het is meer dan dat. En juist dat maakt het zo mooi om fan van Barca te zijn. En wat het nog mooier maakt is dat net wanneer het allemaal minder gaat er opeens een legertje absolute toptalenten klaar staan om te shinen. Als fan van Real Madrid vind ik dit juist zaken wat Barca een hele mooie club maakt. Er is nog genoeg om genieting uit te halen daar! Real Madrid is toch meer die succesvolle oom die het allemaal wel weet en steeds doorgroeit maar ondertussen minder gezellig is op een feestje.

25 april 2024 om 08:49

Pedri16,

Uiteraard zal er veel emotie in mijn reactie zitten, maar verder is het toch ook de waarheid?

Marquez of Xavi is voor mij trouwens geen discussie. Marquez kunnen we niet nu al afschrijven en of hij daadwerkelijk benaderd zou worden als trainer van het 1e is ook gebaseerd op enkel geruchten.

Xavi zelf langs de zijlijn komt over als een dorpsgek. Teveel supporter dan als trainer, dat is iets wat mij enorm stoort. Geeft hij de jeugd de kans? Uiteraard en dat is een pluspunt. Maar vooral omdat hij ook wel een beetje moest he? De echte middelen om gewenste aankopen te doen zijn er tot op heden amper geweest.

En die rode kaarten en dat continue verzinnen van smoesjes is ook gewoon schandalig en irritant. Zelden de hand in eigen boezem steken. Dan ben je imo klein. En dan nu met hangende pootjes op je eigen ''statements'' terugkomen en toch blijven.. nee dan ben je imo af.

Wat me op tactisch gebied irriteert is dat als Barca een complete selectie heeft hij een extra middenvelder hangend op de vleugels zal zetten puur omdat hij die soort van tiki taka wil spelen. Daarom begrijp ik die namen van Bernardo en Olmo wel. Dat zijn precies de types waarmee hij dat spel kan blijven spelen.

25 april 2024 om 10:36

In dat laatste is Xavi verandert toch? Toen hij er net zat wist hij dondersgoed dat je hoe dan ook diepgang en breedte vanaf de flank nodig had. Toen huurde hij (matige) spelers als Auba en Traore om dit team daarin te helpen. Na het verlies van Dembele dacht Barcelona het op te kunnen lossen met prinses Felix en Raphinha op de vleugels… een ongelofelijke misvatting van Xavi en/of Laporta. Ik heb er ook totaal geen vertrouwen in dat Xavi en Laporta met goede versterkingen komen in de zomer, maargoed, dat gaan we zien.

Xavi langs de lijn is voor mij ook het grootste probleem. Zoals je zegt, een ongelofelijk opgefokte gek acteert hij daar. De jankmentaliteit van Laporta en Xavi samen maakt de club klein. Dat zo’n Araujo niet eens normaal kan reageren nadat hij naar de kritiek van Gündogan werd gevraagd kan je dan ook wel begrijpen. Waarom heb je als Xavi zijnde nooit een slag om de arm gehouden? Waarom zeg je 1000x resoluut “nee” als een journalist vraagt of je misschien toch wilt blijven? Je liegt niet alleen tegen de spelers, maar ook tegen de supporters.

Guardiola luis Enrique klopp en artheta seizoen 25/26 zijn beschikbaar, als ze hun contract niet verlengen. Klopt pak nu een jaartje rust. Ik denk dat de reden is dat Xavi nog een jaartje blijft. Flick is one season wonder. Bij Duitse elftal was flick niet goed.

25 april 2024 om 09:40

Di Zerbi niet te vergeten ook nog.

Bij gebrek aan beter vind ik dit zeker geen slechte oplossing. Het is in ieder geval beter dan Marquez vooruit te schuiven, die is er nog niet klaar voor denk ik. Het zou wel mooi zijn mocht hij als T2 aanschuiven, zodat er wat tegengewicht is tegen Xavi's broer en zodat er ook kan gefocust worden op defensieve stabiliteit. Dit jaar was echt het tegenpool van vorig jaar waar we supervaak de 0 hielden en de beste verdediging van Europa hadden.

Het is te hopen dat er ook wat zelfreflectie zal zijn over dit seizoen, dat de pijnpunten blootgelegd worden en dat Xavi ook een cursus angermanagement ga volgen. Het aantal rode kaarten dat hij heeft gepakt dit jaar is absoluut een no-go als coach van Barcelona. Dat helpt het team ook niet.

25 april 2024 om 10:28

Torrent wordt genoemd als toevoeging aan de staf. Hij zou de rol van Oscar Hernandez overnemen, die dan weer een stapje terug zou zetten.

Torrent is ex-staflid van Guardiola bij Bayern en City. Ook heeft een aantal clubs gecoacht, maar dit was geen onverdeeld succes. Hij was overigens trainer bij het Galatasaray waar we tegen speelden in de Europa league.

25 april 2024 om 12:58

@pedri16

Zou heel goed zijn, Domenec Torrent is inderdaad één van de assistenten naast Manel Estiarte die in het team van Guardiola zat. Nadien zoals je goed zegt is die op eigen benen gaan staan en zo zie je dat dat bij sommige trainers niet altijd het beste lijkt.

Daarnaast komt Julio Tous ook terug naar de club. Hij is een fysiotherapeut en fysical coach die onlangs nog in het team van Conte zat bij Chelsea. Daarnaast was hij ook bij Barcelona tijdens het Rijkaard-era. Conte neemt hem ook overal mee, zo is hij ook bij de Italiaanse selectie geweest & bij Juventus.

Zijn specialiteit zou vooral bestaan uit de spelers fysiek sterker maken en blessurepreventie.

Heel leuk dat Xavi blijft, leuke coach en hij doet het goed het met een jong Barcelona team. Barcelona komt van ver naar alle financiele shit. Het beste wat Barcelona kan overkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren