Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan

Laatste update:

Jeremain Lens hangt na de huidige voetbaljaargang zijn kicksen aan de wilgen. De 36-jarige aanvaller is momenteel actief bij FC Versailles op het derde niveau van Frankrijk en dat zal zijn laatste club zijn. Lens kondigde het nieuws persoonlijk aan bij RTL 7 voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund.

"Ik heb besloten om na dit seizoen te stoppen met voetbal", zegt de voormalig Oranje-international. "Ik leef er al een tijdje naar toe, maar voor de mensen die het nog niet wisten weten zij het nu ook."

"Ik heb er vrede mee. Ik heb een mooie carrière gehad, ik heb bij mooie clubs mogen spelen, ik heb een WK kunnen spelen, ik ben kampioen geworden in bepaalde landen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn carrière, zeker weten."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op het WK in Brazilië van 2014 behoorde Lens tot de selectie van het Nederlands elftal. Het was de enige eindronde waarop de buitenspeler actief was. Hij kwam tot vier optredens tijdens het toernooi waar Nederland de bronzen medaille won. In totaal speelde Lens 34 interlands, waarin hij goed was voor 8 assists.

In Nederland genoot de rechtsbuiten zijn opleiding achtereenvolgens bij Ajax, Almere City en AZ. De Alkmaardes verhuurden Lens aan NEC, alvorens hij in het AFAS Stadion een transfer naar PSV verdiende.

In 2013 maakte hij de overstap van Eindhoven naar Oekraïne. Via Dinamo Kiev, Sunderland, Fenerbahçe, Besiktas en Fatih Karagümrük belandde Lens in 2022 bij Versailles.

Vermoedelijk speelt hij op 17 mei zijn laatste profwedstrijd. Lens neemt het dan met zijn werkgever op tegen FC Sochaux.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

" In totaal speelde Lens 34 interlands, waarin hij goed was voor 8 assists."

Ik zou zweren dat hij onder Louis van Gaal toch aardig wat doelpunten heeft gemaakt in de kwalificatie voor het WK 2014. Desalniettemin was hij misschien het grootste slachtoffer van de switch naar de 532, want hij was gewoon de vaste linksbuiten in de 433 tijdens de kwalificatie geloof ik. En het hielp ook voor hem niet mee dat Memphis een gouden supersub bleek te zijn toen.

7 mei 2024 om 21:22

Scoorde hij niet met zijn hoofd van buiten de 16 of was dat met psv?

7 mei 2024 om 21:31

Tegen Roemenie geloof ik.

7 mei 2024 om 21:59

Klopt, volgens transfermarkt heeft hij 8 goals gescoord en 7 assists gegeven.

Had hem graag zijn loopbaan zien afsluiten bij RC Lens

7 mei 2024 om 21:16

Iedereen met een bril of lens kan zien dat dit een creatieve grap is

8 mei 2024 om 08:57

Misschien kan je daar een lens breken voor hem

Het goede nieuws is dat hij niet meer elke transferperiode met Feyenoord in verband zal worden gebracht.

7 mei 2024 om 21:27

Misschien gaat hij zijn trainerspapieren wel halen?

8 mei 2024 om 09:31

Misschien een opvolger voor van Persie wanneer die officieel naar Heerenveen is? 😜

Heb pas een reportage/interview van 'm gelezen bij VI over waarom hij nu bij dat Versailles speelt en hoe en waarom hij daar is terecht gekomen. Gewoon een pure liefhebber die weer lekker back to basic wilde en toch nog één keer op een min of meer profniveau wilde voetballen. Hoe mooi om dat dan in Versailles te doen. Eigenlijk zo willekeurig, maar toch zo tof, haha.

Toch jammer dat hij ondanks alle geruchten niet bij ons heeft gespeeld. Altijd een hele leuke speler gevonden.

7 mei 2024 om 22:11

Had hem eigenlijk ook wel graag in Nederland zijn laatste seizoen zien spelen.

8 mei 2024 om 10:47

Zou wel lachen worden in zijn interviews dan. Die floept er ook maar alles uit.

Zal nooit vergeten hoe hij op rechts een keer bal aannam met een sliding. Zelden zo’n mooie aanname gezien!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren