AA Gent en Club Brugge zorgen voor spektakel in Belgische competitie

Bart Kruyt19 sep 2010, 20:00
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2010, 20:00

AA Gent blijft meedoen in de top van de Belgische Jupiler League. De ploeg van Francky Dury won zondagavond in een doelpuntrijk duel van Zulte-Waregem (4-3) en is samen met KV Mechelen de belangrijkste achtervolger van koploper Racing Genk. Ook in het Stade du Pays vielen voldoende treffers, maar dat kwam niet door thuisploeg Charleroi. Jacky Mathijsen zag zijn oude werkgever Club Brugge met 0-5 zegevieren.

AA Gent – Zulte-Waregem 5-3
In het Jules Ottenstadion viel zondagavond bijzonder veel te beleven: acht doelpunten, twee rode kaarten en thuisploeg Gent die als winnaar uit de strijd kwam. De equipe van Dury kende een goede start met een vroeg doelpunt van Stef Wils, waarna Zulte-verdediger Rene Sterckx de marge onbedoeld verdubbelde. Via David Vandenbroeck deed Zulte nog wel wat terug, maar toen Remi Maréval kort hierna zijn tweede gele kaart pakte, leken de gasten kansloos.

Met tien tegen elf kwam Zulte echter langszij, dankzij de gelijkmaker van Khaleem Hyland twintig minuten voor tijd. Een hectische slotfase volgde en Gent kwam hierin uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Elimane Coulibaly en Yassine El Ghanassy leken de thuisploeg in veiligheid te brengen, maar een rode kaart voor Zlatan Ljubijankic en de aansluitingstreffer van Teddy Chevalier brachten de spanning terug in de wedstrijd. Het slotakkoord kwam echter op naam van Randal Azofeifa.

Charleroi – Club Brugge 0-5
Het Club Brugge van Adrie Koster werkte zondag aan het zelfvertrouwen. De ploeg was duidelijk sterker dan thuisploeg Charleroi en kreeg al voor rust de nodige kansen, maar scoorde toen slechts één keer. Ivan Perisic schoot een vrije trap mooi over het muurtje en achter de kansloze Cyprien Baguette, die kort na rust opnieuw moest vissen. Vadis Odjidja mocht ongehinderd door het centrum doorlopen en schoot beheerst raak.

Tien minuten na deze treffer gooide Ronald Vargas de wedstrijd in het slot. De aanvaller, die in de eerste helft al veelvuldig op zoek was gegaan naar een doelpunt, reageerde attent toen Baguette een kopbal van Perisic niet kon pakken en rondde af. Vargas maakte kort hierna ook zijn tweede treffer van de avond, na bijzonder matig verdedigen bij Charleroi, waarna het slotakkoord op naam van Maxime Lestienne kwam.