voetbalzone

AA Gent houdt supertalent Raman weg uit handen Chelsea en Inter

Bart Kruyt10 nov 2010, 13:06
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2010, 13:06
Advertentie

Internazionale, Chelsea en Shakhtar Donetsk wilden hem hebben, maar Benito Raman blijft voorlopig bij AA Gent. De zestienjarige aanvaller, beschreven als ‘de Romelu Lukaku van Gent’, heeft zijn eerste profcontract getekend bij de Buffalo’s. “Ik ben tevreden dat een groot talent als Raman een overeenkomst bij AA Gent tekent”, zei algemeen directeur Michel Louwagie.

Raman tekende voor drie jaar en ligt nu dus tot medio 2013 vast bij Gent. “We hebben veel inspanningen geleverd om hem bij ons te houden”, vertelde Louwagie aan Het Laatste Nieuws. “Ook Gunther Schepens (scout, red.) speelde daar een grote rol in. Als het grote geld komt, is het moeilijk kiezen. Ik moet de ouders van Benito bedanken voor hun vertrouwen. We gaan er in de toekomst alles aan doen om onze allerbeste jeugdspelers hier te houden en een goede opleiding te geven.”

Ook coach Franky Dury was gelukkig met de keuze van Raman. "Ik wil de club proficiat wensen. We moeten ernaar streven dat er in de toekomst twintig procent van de A-kern jeugdspelers zijn. Ze moeten een kans krijgen", zei de oefenmeester, die het supertalent wel waarschuwde: “Je zult moeten presteren, jongen. Iedere dag moet je er keihard tegenaan gaan. De juiste kledij dragen, op tijd naar bed gaan, gezond eten en je auto op de juiste plaats parkeren. Anders kom je er niet."

Bezig met laden …