AA Gent klimt naar tweede stek, hekkensluiter Eupen scoort zes keer

Daniel Cabot Kerkdijk16 okt 2010, 21:51
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2010, 21:51

AA Gent lijkt wederom bezig aan een sterk seizoen. De runner-up van de vorige jaargang was zaterdag een maatje te groot voor KV Kortrijk en mag zich voorlopig de nummer twee van België noemen. De achterstand op koploper Racing Genk, dat één wedstrijd minder heeft, bedraagt vier punten. De grootste verrassing van vandaag was toch wel de eerste zege van hekkensluiter Eupen. De promovendus boekte haar eerste overwinning en maakte gelijk zes doelpunten.

AA Gent - KV Kortrijk 2-0
De eerste helft was ronduit saai te noemen. AA Gent eiste meteen de bal op, maar van vloeiend voetbal was er geen sprake. Kansen bleven uit, enkel Randall Azofeifa dreigde van afstand. Net toen Kortrijk beter in de wedstrijd kwam, kreeg Stijn De Smet een niet te missen kans die hij met de hak over tikte. Kortrijk drong aan, maar een pegel van Davy De Beule werd door Bojan Jorgacevic over getikt.

Na rust werd de Gentse greep strakker aangetrokken en kreeg men al snel loon naar werken. Azofeifa mikte een vrije trap in de korte hoek. Doelman Glenn Verbauwhede stond er bij en keek er naar. Twee minuten later was het opnieuw raak. Yassine El Ghanassy ging met de bal aan de haal en legde de 2-0 binnen. Kortrijk kwam niet meer in het stuk voor en mocht zich gelukkig prijzen dat Ibrahima Conte en weer El Ghanassy de de score niet verder opdreven.

Westerlo - KV Mechelen 1-1
Na een wanvertoning van formaat waren de fans de grote verliezers in het Kuipje. Beide ploegen delen de punten en schieten op de ranglijst zo niet veel op. Paulo Henrique brak halverwege de eerste helft de ban voor Westerlo. De Braziliaan hiel drie belagers in bedwang en knaltde mooi laag in doel. Julien Gorius stond een kwartier later echter op de juiste plaats om de bal voorbij doelman Yves De Winter binnen te schuiven. Na rust kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Eupen - Sint-Truiden 6-0
Eupen zorgde voor dé sensatie van deze speeldag. Met een uitmuntende Matthias Lepiller in een hoofdrol speelde de thusiploeg een zwak Sint-Truiden helemaal in de vernieling. Ervin Zukanovic zette Eupen op weg met twee vroege treffers. Kevin Vandenbergh en Lepiller diepten de score nog wat verder uit. Na rust bouwde Eupen vrolijk voort aan een dit seizoen ongekend feestje. Danijel Milicevic maakte de 5-0 en na een uur spelen bepaalde Vandenbergh de eindstand.