voetbalzone

AA Gent mazzelt met loting kwartfinale beker, Standard treft KV Mechelen

Erik van Dam24 nov 2010, 13:16
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2010, 13:16
Advertentie

AA Gent heeft het getroffen bij de loting voor de kwartfinales van de Belgische beker, beter bekend als de Cofidis Cup. De titelhouder rekende vorig seizoen, toen nog onder leiding van huidig FC Twente-trainer Michel Preud'homme, af met Cercle Brugge (3-0). Voor de kwartfinales trof het de zwakste denkbare tegenstander; derdeklasser White Star Woluwe.

De wedstrijd zal gehouden worden op het veld van de laaggeklasseerde club, maar op papier moet het voor AA Gent te doen zijn zich te plaatsen voor de halve eindstrijd. Standard Luik heeft het moeilijker. De Rouches, in 1993 voor het laatst winnaar en verliezend finalist in 2007, moet het thuis opnemen tegen KV Mechelen. Racing Genk, koploper in de competitie, is al uitgeschakeld.

Tot slot zal Westerlo (tiende in de competitie) de degens kruisen met Lierse (vijftiende). Cercle Brugge, vorig seizoen verliezend finalist, zal zich ten koste van Germinal Beerschot proberen een weg te verschaffen naar de laatste vier. De heenwedstrijden worden gespeeld op 22 december, de terugwedstrijden op 26 januari. De halve finales zijn vervolgens op 2 en 12 maart.

Bezig met laden …