AA Gent na Club Brugge tweede Belgische ploeg die sneuvelt

Bart Kruyt16 dec 2010, 19:53
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2010, 19:53

Na Club Brugge is met AA Gent ook de tweede Belgische ploeg in de Europa League uitgeschakeld. De ploeg van Francky Dury had op bezoek bij Lille aan een punt genoeg om verder te bekeren, maar speelde een zeer matige pot en werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Belgische hoop is hierdoor gevestigd op Anderlecht, dat later deze avond nog in actie komt tegen Hajduk Split en nog tweede kan worden in Groep G. Dan heeft het wel hulp van Zenit Sint Petersburg nodig.

/

Lille – Gent 3-0
Eden Hazard van Lille vroeg voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gent aan zijn voetbalvriend Yassine El Ghanassy of hij het donderdagavond ‘even rustig aan wilde doen’ en vreemd genoeg wilde de Belgische ploeg dat wel. Op bezoek bij Lille kwam Gent er voor rust totaal niet aan te pas en onder aanvoering van Hazard kreeg de thuisploeg in de eerste helft de ene na de andere kans om op voorsprong te komen: Tulio de Melo miste zelfs voor een open doel. Toch had Lille de tegenstander nodig om de score te openen: een blunder van Marko Suler, die veel te zacht terugspeelde op zijn eigen doelman, werd afgestraft door Ludovic Obraniak. Een ongelukkige tegentreffer voor Gent, maar de voorsprong voor Lille was zeker verdiend.

Ook bij de tweede treffer van de avond, een klein kwartier na rust, was er sprake van een te korte terugspeelbal bij Gent. Nu was het Zlatan Ljubijankic die slecht terugspeelde en zijn passje werd onderschept door Pierre-Alain Frau, die uitweek naar de rechterkant en vervolgens zonder genade de trekker overhaalde. Daarmee leek het verzet van Gent gebroken te zijn: Bernd Thijs kreeg nog wel een aardige kans op de aansluitingstreffer, maar omdat hij niet wist te scoren werd de wedstrijd in het Stadium Lille Métropole niet meer spannend. Invaller Moussa Sow maakte er zelfs nog 3-0 van, waardoor Lille verder bekert en Gent zich kan richten op de competitie.

Levski Sofia – Sporting Portugal 1-0
Sporting Portugal was al verzekerd van de eerste plaats in de poule en voelde daarom niet de noodzaak om zich nog optimaal in te spannen tegen Levski Sofia. Dat bracht de Bulgaren de gelegenheid om de tweede overwinning in de groepsfase te boeken, waardoor zij op gelijke hoogte met Gent eindigt. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort voor rust gemaakt door Daniel Mladenov, die werd gevonden door Garra Dembélé en de bal van dichtbij binnen kon schieten.