voetbalzone

AA Gent scoort vijf keer en verdringt Club Brugge van tweede stek

Daniel Cabot Kerkdijk18 apr 2010, 20:19
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2010, 20:19
Advertentie

AA Gent heeft de tweede plaats in de Belgische Jupiler Pro League overgenomen van Club Brugge. De formatie van coach Michel Preud'homme won zondagavond met 5-0 van Zulte-Waregem. Dankzij de overwinning staat Gent één punt voor op Club Brugge, dat eerder op de dag van Anderlecht verloor, en Sint-Truiden. Door haar zege in Brugge eiste Anderlecht de landstitel op.

De Buffalo's kwamen na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van Stef Wils werd knap verlengd door Luigi Pieroni. Hij legde af tot bij Adnan Custovic, die zich knap vrij kapte en de bal beheerst onder doelman Sammy Bossut binnenschoof. De 2-0 viel ook voor rust. Roberto Rosales bracht de bal knap voor doel tot bij de vrijstaande El Ghanassy, die de bal tegen de touwen kopte.

Na de hervatting liep de ploeg van Preud'homme verder uit. Steffen Ernemann haalde Pieroni neer in het strafschopgebied en Pieroni aarzelde niet vanaf elf meter: 3-0. De ingevallen Zlatan Ljubijankic kon na een subtiel tikje van de eveneens ingevallen Randall Azofeifa de 4-0 maken en in de slotfase kon Azofeifa zelfs nog voor de 5-0 zorgen na een voorzet van Kenny Thompson.

Bezig met laden …