AA Gent verslaat KV Mechelen en is eerste bekerfinalist

Daniel Cabot Kerkdijk25 mrt 2010, 21:59
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2010, 21:59

AA Gent heeft zich donderdag als eerste ploeg voor de eindstrijd van de Beker van België geplaatst. De ploeg van Michel Preud'homme was in het eigen Ottenstadion met minimaal verschil te sterk voor KV Mechelen en maakte zich derhalve op voor een zware nacht: 1-0. In de heenwedstrijd bleven de ploegen op een 2-2 gelijkspel steken. In de finale is Cercle Brugge of SV Roeselare de opponent.

Vanuit een scherpe hoek knalde Elimane Coulibaly na 38 minuten spelen het leer voorbij doelman Wouter Biebauw. De bezoekers uit Mechelen moesten daardoor twee keer scoren. De spanning in het eerste bedrijf was sowieso te snijden. De sfeer werd iets grimmiger na enkele kleine foutjes aan beide zijden. Grote kansen waren er echter niet zoveel. Bojan Jorgacevic redde op een kopbal van David Destorme, terwijl Roberto Rosales namens de thuisploeg tegen de buitenkant van de paal kopte.

KV Mechelen ging na rust met twee nieuwe frisse aanvallende krachten op zoek naar een doelpunt, maar dat sorteerde geen effect. Zelfs niet toen Adnan Custovic zijn tweede gele kaart kreeg. De aanvaller gaf invaller Kenny Van Hoevelen een tik en mocht derhalve onmiddellijk inrukken. Het leek wel of de bezoekers met een man minder binnen de lijnen stonden. De Buffalo's speelden het duel professioneel uit en weten binnenkort wie de tegenstander in de bekerfinale zal zijn.