voetbalzone

AA Gent wil KBVB-doelwit Preud’homme niet zomaar laten gaan

Daniel Cabot Kerkdijk21 apr 2010, 12:11
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2010, 12:11
Advertentie

De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft AA Gent deze week officieel toestemming gevraagd om met hoofdtrainer Michel Preud’homme in gesprek te gaan over een eventueel bondscoachschap. De Jupiler Pro League-club heeft echter bedenktijd gevraagd, zo meldt Het Laatste Nieuws. Voorzitter Ivo De Witte wil zijn succescoach niet zonder slag of stoot laten gaan.

Direct na het opstappen van Dick Advocaat liet De Witte al weten dat hij een vertrek van Preud’homme niet over zijn kant zou laten gaan. "AA Gent duldt niet dat ons project met Michel Preud’homme wordt onderbroken." Tal van coaches zijn sinds het vertrek van Advocaat met de Rode Duivels in verband gebracht. Zo ligt zelfs het curriculum vitae van Leo Beenhakker op het kantoor van de KNVB.

AA Gent wil een gesprek aangaan met Preud’homme, om zijn toekomst te bespreken. Naar verluidt zou de voormalig doelman niet onwelwillend tegenover een eventuele overgang staan. Opmerkelijk is dat de Jupiler Pro League en de KBVB vorige week een herenakkoord afsloten, waarin de KBVB afziet van het benaderen van een trainer die vastligt bij een Belgische club.

Preud'homme was een jaar geleden al in beeld als bondscoach, maar toen liet hij weten dat hij de ontslagen René Vandereycken niet wenste op te volgen. "De uitdaging om België te leiden oogt mooi, maar ik kan en wil het project dat ik in Gent ben aangegaan, niet opgeven. En de jobs combineren is waanzin."

Bezig met laden …