voetbalzone

Aalborg in protest na blunder Trefoloni

18 sep 2008, 13:03
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2008, 13:03
Advertentie
De UEFA kan spoedig een boze brief verwachten van het Deense Aalborg BK. De Champions League-deelnemer heeft aangekondigd in protest te gaan tegen een beslissing van scheidsrechter Matteo Trefoloni, die in de wedstrijd tegen Celtic de verkeerde speler een rode kaart gaf. “Iedereen heeft gezien dat hij fout zat”, aldus technisch directeur Lynge Jakobsen.

In de ontmoeting op Celtic Park, die overigens in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, haalde Michael Jakobsen de doorgebroken Giorgos Samaras naar de grond. De beslissing van Trefoloni om de overtreding met een rode kaart te bestraffen was juist, maar de Italiaan wees de verkeerde dader aan. Michael Beauchamp moest tot zijn eigen verbazing de kleedkamer opzoeken.

Op televisiebeelden was duidelijk te zien dat Trefoloni de verkeerde beslissing had genomen. Jakobsen bevestigde dit overigens al direct na de wedstrijd. “Ik ben er zeker van dat ik de rode kaart verdiende, maar hij liet me staan”, reageerde de verdediger. “Ik was daar wel blij om, maar ik vond het ook lullig voor Michael, die nu moest vertrekken. Ik heb geen idee wat er nu gaat gebeuren.”

Ook zijn werkgever Aalborg kampt met vraagtekens. Een brief naar de UEFA moet voor duidelijkheid zorgen in het Deense kamp. “Op de beelden is duidelijk te zien dat Trefoloni een verkeerde beslissing heeft genomen”, zei td Jakobsen. “Daar moeten wij op reageren. Wat er gaat gebeuren weet ik niet, maar dat we in protest gaan tegen de beslissing staat vast.”
Bezig met laden …